7.8.2015

Häämenu

Pitkästä aikaa Eetu tarttuu vieraskynän varteen ja toteuttaa tämän ruokahalua nostattavan postauksen.

Niin siinä sitten kävi, että häämenun hiominen ja cateringin järjestäminen jäi tällä kertaa tulevan sulhasen päänvaivaksi. Tosin eiköhän Monallekin tekemistä riitä, joten ihan oikeutettua, että minä kannan vastuuni häiden järjestelyistä ainakin tältä osin. Alustavasti olenkin jo ottanut yhteyttä muutamaan Turun alueen pitopalveluun tarjouspyynnön merkeissä. Suunnittelin myös tulevaa menukokonaisuuttamme, joka on tässä vaiheessa vielä melkoisen runsas ja tulee varmasti muokkautumaan yhdessä valitsemamme pitopalvelun kanssa. Tämän siitä saa kun ryhtyy tällaiseen puuhaan nälkäisenä..

haamenu2016

print screen, https://www.pinterest.com/monasdailystyle/wedding-menu-ideas/

Alustava menu:

tervetulomalja

kuohuva tuoremehu
pommac
sitruunalla maustettu vichy

cocktail

kanatortillaa pieninä paloina
kasvistäytteisiä riisipaperirullia paloina
sweetchili -dippi
hedelmätikut

alkuruokapöytä

vihersalaattibuffet:
– salaatti
– lehtikaali
– (marinoitu) luumutomaatti
– marinoitu punasipuli
– kurkku
– paprika
– oliivi
– vesimeloni
– grillatut kasvikset
– feta
– leipäjuusto
– raejuusto
– cashewpähkinä
– öljy
– balsamico
coleslaw
tabouleh
kasvis kevätrulla
kanatortilla
savustettu naudan paahtopaisti
piparjuurimajoneesi
savulohi
kananmunanpuolikas (viereen munavoin ohje)
keitetyt uudet perunat
hummus
karjalanpiirakka
saaristolaisleipä (gluteeniton)
jälkiuunileipä
vaalea juurileipä
tuorejuusto
Paulan levite (voi, oliiviöljy, vesi)

pääruoka

kasvisnyytit
paistettu kalafile
bataattimuusi
kanttarellikastike
tai
kasvisvartaat
grillattu porsaan sisäfile
karamelisoitu punasipuli
uunibataattilohkot
hunaja-sinappi kastike
tai
grillattu tankoparsa
uunissa kypsennetyt uudet pikkuperunat
kokonaisena grillattu naudan sisäfile
pesto / valkosipulivoi

jälkiruoka

clickmix-allas
kinder maxi -torni
jäätelöallas
irtojäätelöt:
– classic kermatoffee
– ben & jerrys chocolate fudge brownie pikari
kauhottavat:
– aino lakritsi
– aino pohjolan marjat
luomukahvi
luomutee
hedelmiä

iltapala

sämpylöitä
ylikypsää naudan briskettiä
bbq -kastike
coleslaw
salaattibuffan jämät

Haluamme ehdottomasti panostaa kylmiin ruokiin ja salaattibuffetin antimiin. Näin jokainen saa koostettua sellaisen annoksen kuin itse haluaa, eikä meidän tule erikseen huomioida erityisruokavaliota. Kuuman linjan (0700 123 1.. ;) ) ruokailu pyritään pitämään yksinkertaisena, mutta sitäkin maistuvampana. Vielä on epäselvää millaiseen pääruokaan päädytään, mutta toiveena olisi jäljitellä suosikkiravintola-annoksiamme, kuten härkävarrasta tai kuhaa kanttarellikastikkeella.

Iltapalaksi olin haaveillut jenkkityylistä smokeria ja sillä valmistettua lihaa. Ribsejä, chicken wingsejä, pulled porkkia, yms. Koko päivän pihalla tuprutellut grilli olisi ollut ohjelmanumero jo itsessään, mutta kaikkea ei voi saada. Uskoakseni pääruokailumme on jo kyllin runsas ja tuollainen kevennetty versio riittänee. Sämpylän sisältä makusteltu ylikypsä naudan rinta oli kuitenkin vähintä mihin voin tyytyä alkuperäisestä suunnitelmasta luovuttuani.

Lasten osasto, jälkiruokaa lukuunottamatta, on vielä työn alla. Vieraaksemme tulee vain kourallinen pikkuväkeä, joten mielestäni olisi hienoa järjestää heidän toiveitaan vastaava juhla-ateria. Täytyykin haastatella siskon lapsia lempiruokien suhteen tässä lähiaikoina. Itse valmistetuin ruoin katetulla lastenpöydällä voisi myös hieman säästää pitopalvelulta saatavan laskun loppusummasta?!

Laskusta puheen ollen.. Kuten budjettipostauksesta kävi ilmi, ruokailu tulee olemaan häidemme suurin yksittäinen menoerä. Haluamme kuitenkin ehdottomasti sijoittaa (kaikki alkoholijuomissa säästetyt varat) ruokailuun ja tehdä siitä ikimuistoisen niin meille kuin vieraillekin. Ollaanhan me ruoka- ja ravitsemusfanaatikkoja arjessammekin, niin mihinkäs siitä häissään pääsisi. :)

“Food is memories” – ruoka tuo mieleen muistoja, kuten elokuvassa 100 foot story (hyvä leffa muuten) todetaan. Olisikin mahtavaa jos onnistuisin koostamaan tulevan häätarjoilumme niin, että se herättäisi lähimmäisissämme tunteita, herättäisi muistoja ja sitä muisteltaisiin vielä pitkään häidemme jälkeen. Katsotaan nyt mihin tämä tästä hioutuu, mutta yksi asia on jo tässä vaiheessa varma. Nälkäisenä ei tarvitse häistämme lähteä!

Millaisista juhlaruokailuista te tykkäätte? Näyttääkö suunnitelmani herkulliselta vai lähtikö (jo) nyt meikäläiseltä mopo käsistä? Olisiko vähemmän sittenkin enemmän?

– Eetu

Here is our preliminary menu for the weddings. We have planned to focus on the cold dishes and create a salad buffet to suit for every taste. For a main course we have some alternative options but we are trying to make a simple but flavorful dish that is somewhere near to our favorite restaurant dishes like beef skewer or fish fillet with mushroom sauce. Catering will be the most expensive thing in our wedding but we really want to make the wedding dinner memorable for the quests and for ourselves of course.

You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  Krista
  7.8.2015 at 10:21

  Häämenu kuulostaa niin houkuttelevan hyvältä, että taidan tulla kuokkavieraaksi teidän häihin :D

  • Reply
   eetu visuri
   8.8.2015 at 10:23

   Kiva kuulla! Mua ei haittais yhtään, vaikka tulisittekin kuokkimaan, mutta taitaa kapasiteetti tulla vastaan. Kivaa viikonloppua!

 • Reply
  Tuuli
  7.8.2015 at 11:11

  Jep, yksi kuokkavieras ilmoittautuu täälläkin! ;)

 • Reply
  Anna
  7.8.2015 at 12:30

  Kylläpä tuli nälkä!! :D

  Minusta on oikein hieno asia (ja todella luonnollista) että ruoka saa ison roolin teidän häissä! Se on niin lähellä teidän molempien sydäntä, niin monella tavalla. Kiva nähdä kuinka häistä tulee “teidän näköiset”. Älkääkä tinkikö myöhemminkään siitä ;) Täällä ainakin auttavat kädet syyhyävät päästä hommiin! (Omat juhlat jäi pitämättä, niin eletään sitten veljen kautta.. ;D)

  • Reply
   eetu visuri
   8.8.2015 at 10:28

   Näinhän se on, että miks tehä sellasta mikä ei ois meidän näköstä. Mähän kokkailisin kaikki viä porukalla ilman mitään caterinkiä, mut Mona ei varmaan innostus, jos suurin osa porukasta ois juhlinnan lomassa ruoanlaitossa. :D Apu on varmasti tervetullutta ja voit olla varma, että kyllä sitä pyydetäänkin. :) Ihan huippua, että asutaan lähekkäin. Mahtavuutta on, kun on sisko turvana ihan hollilla!

 • Reply
  Marjukka
  7.8.2015 at 13:24

  Wau, onpa aikamoinen menu! Juu, täälläkin kuokkavieras ilmoittautuu, hehe.
  Itse maito- ja kermajätskejä karttelevana suosittelen Tofulinen suklaa- ja vaniljajätskejä, jälkimmäinen on parasta ja aidoimman makuista vaniljajäätelöä ikinä! Siis jos teidän vieraissa on laktoosi-intolerantikkoja tai täysin maidottomia.

  • Reply
   eetu visuri
   8.8.2015 at 10:32

   Kiitti! Ja hei, tottavie täytyy huomioida myös maitoallergiset, sillä niitähän löytyy. Mekin ollaan useesti syöty noita tofulinen jätskejä ja kyllähän niiden kohdalla paatuneinkin kermajäden syöjä tulee huijatuks. :) Yks villi idea vois olla tehä itse pieni erä kookoskermajäätelöö, joka on myös todettu tosi hyväksi.

 • Reply
  Kristiina Maria
  7.8.2015 at 13:35

  Hahah ihanaa, clickmix-allas! Arvaan kuka on sieltä ensimmäisenä kauhomassa karkkeja. :P Kuulostaa tosi hyvältä, viime vuosina on tullut käytyä paljon häissä ja mun mielestä on kivointa, kun valikoimaa on runsaasti. Tossa on paljon kaikkea, eli jostain voi varmaan tinkiä, mutta on tosi kiva, että valikoimaa riittää. Oletteko ajatelleet, että salaattibuffa on tarjolla vielä pääruuallakin? Se ei varmaan ole mitenkään välttämätöntä, mutta salaattia on kiva santsata pääruuan kaveriksi. Tosin kaikissa noissa pääruuissa on joku kiva kasvislisäke kyljessä.

  Cocktail on varmaan tarkoitus nauttia seisten? Onko käytössä paperiset vai ihan kunnon lautaset? Olen ollut useammissa häissä, joissa on ollut paperilautaset pitopalvelun työtä (varmaan myös laskua) helpottamaan. Jos haluaa tarjoilla dippiä, se kannattaa laittaa pieniin annoskulhoihin, muuten sitä on aika hankalaa syödä siististi. Ja kannattaa vielä miettiä, onko se välttämätön komponentti, cocktailruuat kannattaa pitää mahdollisimman vähän suttaavina, seisten käy helposti vahinkoja, eikä ole kiva jos mekon edusta tai kravatti on heti dipissä… :D Toki vieraiden vastuullahan se on, mutta mun kokemuksen mukaan kannattaa tarjoilla jotain mahdollisimman helposti ja siististi syötävää ruokaa. Varsinkin, jos olette kuvauksessa ja vieraat odottavat teitä cocktail-osuuden ajan, saattaa tunnelma olla sellainen odottavan jännittynyt, ja siinä tipahtaa helposti dipit syliin :D

  Iltapalaa kannattaa varata tarpeeksi ja laskea määrä niin, että ihmiset täyttävät sämpylät tosi täyteen ja osa santsaa. Olin pari vuotta sitten yksissä häissä, joissa oli ton tyylinen iltapala ja liha loppui kesken… Osa vieraista jäi aika nälkäisiksi, hääjuhlat kun yleensä venyy aika pitkiksi.

  Mutta ihanan kuuloinen lista, kiva kuulla mihin se tästä vielä kehittyy! Tuleeko teille muuten ollenkaan hääkakkua, vai onko se Monan vastuulla? :)

  • Reply
   eetu visuri
   8.8.2015 at 10:44

   Moikka Kristiina!

   Eritoten toi kylmäpuolen valikoima saa munkin mielestä olla runsas, niin löytyy jokaselle jotakin. Lisäksi yksittäisiä jutskia ei tartte niin reilusti ja jos joku loppuu ennen muita niin sittempä loppuu. :) Salaattibuffan on tarkotus olla katettuna koko ruokailun ajan siinä missä pääruokakin. Tuppaa vaan meidän porukassa olemaan runsaasti noita salaattirohmuja, joten voi olla, että kylmät ruoat riittäisi monelle jo pääruoaksikin. Tämä otetaan toki huomioon annosten mitoituksessa niin kylmä- kuin lämminpuolellakin.

   Cocktail muodostuu varmaan vähän sellaiseksi pre-alkuruokatilaisuudeksi. Ajattelin, että noi varsinaisessa ruoakailussakin messissä olevat sormisyötävät vois tarjoilla nälkäisimmille heti kun saavutaan juhlapaikalle. Veikkaan myös, että me tullaan Monan kanssa aikas pian muitten seuraks juhlapaikalle, koska valokuvausta ei tehdä kirkon ja juhlien välissä.
   Dipin kans hyviä vinkkejä! Sen vois melkeen jättää pois ni ei tuu sotkua.. :)

   Mä himoitsen ite tota iltapalaa kaikkein eniten, joten voipi olla että tosiaan lihaa kuluu. Täytyy varautua isosti ja jos lihaa jää niin ei mua tippaakaan harmita syödä loppuja sitten häiden jälkeen. :)
   Alkoholikaan kun ei ole täyttämässä kenenkään vatsaa niin porukka voi olla illalla yllättävänkin “hyvin syövää”. Nälkäiseksi kukaan ei jää. Se on meidän motto ja siihen pyritään! ;D

   Hääkakku on vähän vielä kiikun kaakun.. Me kun ei kumpikaan olla oikeen kakkuihmisiä, vaan jätski-ihmisiä, kuten näkyy. Saatiin kuitenkin jo eri tahoilta palautetta, että kakkua kaivataan, joten katotaan miten käy. Jäätelökakku?!

   • Reply
    Kristiina Maria
    8.8.2015 at 13:56

    Sen pitää selkeesti olla jäätelökakku Clickmix-koristeilla! :P

 • Reply
  -H
  7.8.2015 at 15:00

  NAM, kyllä Eetu tietää ;)

  • Reply
   eetu visuri
   8.8.2015 at 10:45

   :D Kiitti. Häämenu -suunnittelija Visuri. Toimeksiantoja otetaan vastaan.

 • Reply
  sara
  7.8.2015 at 16:41

  Ai että kuulostaa erittäin hyvältä!! :D Ja tuo jälkkäripöytä.. nam nuo kaikki jäätelöt!! <3 Ja salaattipöytä kuulostaa myös niin hyvälttä etten kestä :D Todella hyvä idea, että säästää alkoholijuomissa ja panostaa ruokaan! :) Jos joskus meen naimisiin, niin teen aivan samoin. Kunnon ruoat ja jälkkärit ja yhtään pisaraa alkoholia ei tuu! ;)

  • Reply
   eetu visuri
   8.8.2015 at 10:47

   Heippa! Ja kiitos kehuista. Alusta asti on ollu meillein selvää, että panostetaan ruokaan ja jälkkäreihin. Mä oon ite vähän sellanen, että tartten just sen tietyn herkun ja jos sitä ei oo niin sit jää herkuttelematta. Omissa häissä on sit kiva kun kaikkee mistä ite eniten tykkää on tarjolla! :)

 • Reply
  Alma
  7.8.2015 at 20:51

  Mahtava menu ja tyyris! Toivottavasti osaatte itsekin nauttia ruoista. Useimmiten kun syöminen jää morsiammelta vähäiseksi, ettei ole hääpuvussa kuin pullasorsa…

  • Reply
   monasdailystyle
   7.8.2015 at 21:10

   Mulla ei jää vähäiseksi!!!! :D :D Ei se niin haittaa vaikka vähän pullasorsalta näyttäis ;D

   • Reply
    Alma
    7.8.2015 at 22:59

    Hyvä juttu sitten; usein on toisinpäin:D

  • Reply
   eetu visuri
   8.8.2015 at 10:51

   Hommataan väljä puku tai löysätään nyörejä. Kyllähän sitä syyä täytyy, jotta jaksaa juhlia koko päivän. Sillä verukkeella menua suunnitellaan, että se on meitä varten ja meidän näköinen. Nautitaan siis kyllä. :)
   Kiitos menukehuista, ja toivotaan että saatas hinnaltaan myös inhimilliseks, mutta kyllähän siihen varmasti saa rahaa uppoamaan.

 • Reply
  Outi Karita
  11.8.2015 at 13:21

  Ei voi muuta sanoa kuin, NAM!!!

  • Reply
   monasdailystyle
   11.8.2015 at 16:02

   Hih, mulle puolestaan tuli aika kova nälkä kun tätä kävin läpi ;)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *