30.7.2015

Hääbudjetin suunnittelua

Huh ja hei… Häiden suunnittelu on ollut paljon nyt mielessä heti kotiin palattua. Ollaan kyselty tarjouksia ja varauksia niin hääpaikkoihin, menuuseen, valokuvaukseen, pukuihin yms yms. Hoidettavaa ja mietittävää on niin paljon, etten enää yhtään ihmettele miksi niin monet aloittavat hääsuunnittelun jo monta vuotta etukäteen. Toisaalta en myöskään yhtään ihmettele miksi monet jättävät suunnitteluun vain lyhyen ajan :D Paljon helpommalla tavallaan pääsee mitä vähemmän aikaa, koska silloin valinnanvaraakaan ei ole läheskään niin kattavasti;)

Häiden suunnittelu pääpiirteittäin vaikuttaa alkuun todella kivalle touhulle, mutten kiellä sen tuottavan jo nyt pientä päänvaivaa joissakin asioissa. Erityisesti häiden budjetin laskeminen ja sen lukkoon lyöminen on suorastaan ihan kamalaa puuhaa. Helppoahan suunnittelu olisi jos käytettävä budjetti olisi loputon, muttei siinäkään ole mitään järkeä, enkä missään nimessä halua häiden kustannusten nousevan liiallisuuksiin. Tärkeintä kuitenkin on, että saamme ympärillemme kaikki tärkeimmät ihmiset (vieraslistan teko on muuten toisiksi pahin puuha – siitä myöhemmin lisää pohdintaa) ja voimme yhdessä juhlia rakkauden täyteistä päivää.

Ollaan nyt aika yksimielisesti päädytty siihen, että meidän häiden ihan maximi budjetti tulee olemaan 10 000€. Harvemmin itsenäisenä ihmisenä pyydän vanhemmilta avustuksia, mutta tähän häähommaan olen kyllä joutunut kerjäämään molemmilta puolilta avustuksia. Mikäli olisi ehtinyt keräämään hyvin säästöjä ei hommassa olisi mitään, mutta täytyy myöntää, että puolen vuoden matkustamisen jälkeen saa aloittaa aika alusta….

Hääbudjetin suunnittelua

print screen, https://www.pinterest.com/monasdailystyle/wedding-decoration/

Häät saisi kyllä järjestettyä myös paljon paljon pienemmälläkin budjetilla. Se kuitenkin tarkoittaisi heti vieraslistan mahdotonta karsimista (meillä on valtavat perheet molemmilla) ja myös menuun muuttamista selvästi suppeammaksi mitä ollaan haaveiltu. Ruoka on kuitenkin yksi tärkeimmistä jutuista meidän häissä. Rakastetaan hyvää terveellistä ruokaa, joten sellaiseen mieluusti myös juhlissamme haluamme panostaa. Valokuvat ja hääpuku sun muu kaikki kaunis ovat mulle erityisen tärkeitä, mutta niistä pystytään kuitenkin karsimaan hieman enemmän mitä vierasmäärässä ja ruuassa.

Googlettelimme molemmat alkuun paljon muiden hääjuttuja ja erityisesti budjetteja oli mielenkiintoinen lukea. Täten ajattelin jakaa meidänkin suunnitelmat tänne suht avoimesti.

Paikka n. 1500€
Hääkuvaus n. 1000€
Ruoka n. 4000€
Kuvaus ennen häitä n. 300€
Eetun puku n. 200€
Monan puku n. 1000€
Muut (laulaja, kukat, sormukset, koristelut yms) n. 2000€
= 10 000€

Saa nähdä tuleeko budjetti pitämään. Tämän mukaan ainakin lähdetään alustavasti liikkeelle.

Olisi kiva kuulla myös muiden hääbudjettien suunnittelusta ja toteutuneista budjeteista!
Kommenttia voi hyvin jättää myös anonyymisti, sposti ei tule näkymään julkisesti! :) Mikäli teillä tulee mieleen myös jotain tiettyjä postaustoiveita hääsuunnitteluun liittyen niin laittakaa ihmeessä ideoita tulemaan! :)

Weddings, weddings and weddings. Planning the big day has been in my mind lately and especially the budget. It seems that you have lots to think and there always will be some “hidden” costs included in weddings. Our rough estimate for budget is around 10K€:
– place 1500€
– catering 4000€
– photographing 1300€
– dress and suit/tuxedo 1200€
– others like decoration, entertainment, etc. 2000€
Do you think that this calculation is realistic at all? It would be nice to hear what you have to say about planning the weddings and especially about the budget. Feel free to suggest if you have any ideas for posts about our wedding planning or about anything else. Have a nice weekend!


You Might Also Like

41 Comments

 • Reply
  Kristiina Maria
  30.7.2015 at 20:12

  Jes, ihan mahtava postausaihe, olin just ajatellut kysellä teidän hääbudjestista, mutta en sitten jotenkin tohtinut. :D Meilläkin aloitetaan hääsuunnittelut vuoden-parin sisällä, niin kiva saada vähän osviittaa. Tää on siis mun mielestä ehdottomasti sellainen aihe, että rahasta on hyvä puhua, seuraan mielenkiinnoolla hääjuttuja! Millainen se paikka oli jota kävitte viime viikolla katsomassa? :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 08:37

   Hei mahtava kuulla, jos näille tarkemmillekin hääpostauksille on toivetta:) Itse ainakin huomasin, että monissa postauksissa oli jätetty budjetit pois, joten jäin niitä kovasti kaipaamaan osviittaa varten :D Ja ihan mahtavaa, kun moni on nyt tänne jakanut omia kokemuksiaan – helpottaa suunnittelussa ihan mielettömän paljon!
   Paikka oli vanha navetta joka on remontoitu viime kesänä – super kiva!! :) Mulle tärkeintä on yksi iso juhlatila ja se toteutui tuolla :)

   • Reply
    Kristiina Maria
    31.7.2015 at 10:51

    Oi kuulostaa ihanalta tuo juhlapaikka. :) Tosi kiva lukea näitä kommenttejakin, saa vähän ajatusta, minkä verran pitää saada rahaa säästöön. Mä voisin astella alttarille vaikka tänään, mutta kiva saada oman näköiset häät. Välillä on vähän sellainen fiilis, ettei malttaisi odottaa sitä paria vuotta (orastava vauvakuume, you know…), mutta on se sitten varmaan sen arvoista, ettei tarvitse parilla tonnilla koittaa saada häitä kasaan ja kuormittaa itseä stressillä. :)

    • Reply
     monasdailystyle
     31.7.2015 at 11:06

     Ihan totta! Mä oon kyllä saanut jo nyt teiltä ihanilta lukijoilta niin paljon vinkkejä, etten tiedä miten mä oikein häitä ikinä järkkäisin ilman teidän jeesiä ja kokemusten jakoa!:D Ja öööö.. vauvakuume.. Arvaa vaan tiedänkö… paremmin kuin hyvin.
     Mutta siis näitä hääpostauksia on ihan mielettömän kiva kirjoitella tänne juuri näiden mahtavien kommenttien takia!:) <3 Muistilista saa koko ajan lisättävää :D

 • Reply
  Minni
  30.7.2015 at 21:00

  Muut osio saattaa loppujen lopuksi paisua aika paljon :D näin ainakin meillä kävi! Kampaajat, meikit, kukat (on kallista), mahdolliset mekon korjaukset, meillä sulhasen puku maksoi 500 e myöskin. Vaikka hullareilta ostettiin:D Kengät, laukku morsiamelle. Sitten mahdollinen hääsviitti ja huomenlahjat… Meillä on pienet häät ja kaikkineen 7500 e. Tosin konsepti on eri kuin perinteisissä häissä, meillä illalliset + jatkot. :-) Mutta tällaista tuli mieleen, ja kannattaa varautua häähulluuteen :DD Yhtäkkiä sitä onkin hankkimassa kaikkea ylimääräistä, mitä ei aikaisemmin ajatellutkaan, että tarvitsee :D Ihanaa hääsuunnittelua teille!:) kivaa se on kunhan muistaa just kohtuuden :D

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 08:43

   Tota mä kanssa mietin ja vähän murehdin Eetulle:D Onneksi toinen meistä on mega rento ja ei stressaa juuri mistään;) Oon niin huomannut, että itse ajattelen äkkiä, että no kerran ne häät vaan on ja haluun just sitä mitä mielessä on ;D Sit koittaa palata taas maan pinnalle, et eiköhän sitä aikamonessa voi kuitenkin karsia…. Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea sitä ei tässä vaiheessa osaa oikein edes ajatella vielä…:D
   Ja kiitos paljon <3 On tää kyllä kivaakin ja erityisen kivaa on mun mielestä miettiä mistä kaikesta vieraat tykkäisi häissä:)

 • Reply
  T
  30.7.2015 at 21:17

  Minäkin haluaisin pysyä tuossa kymppitonnissa, mutta tuntuu olevan vaikeaa. Realistinen tavoite lienee jossakin 12-14k euron välissä. Vaikken mielestäni mitenkään tuhlaa mihinkään, mutta kun monta pienempääkin kulua laskee yhteen, tulee loppusummasta pelottavan suuri. Ja lisäksi ruoat ja juomat yli sadalle kustantavat paljon. Muuten varmaan suht samoilla linjoilla ollaan teidän budjetin kanssa, mutta tuohon “muut”-riville saan kyllä isomman summan… Toki riippuu varmaan myös tuttavapiiristä. Jos löytyisi esim. kaveri, joka tekisi meikin ja kampauksen. Tai kaverilla olisi bändi. Tai hääautoksi sopiva ajopeli pihassa yms.

  Meillä ei sinänsä budjettia ole (ja tämä ei tarkoita sitä, että taivas olisi rajana), käytetään sen verran rahaa mitä “täytyy”. Sinänsä ollaan onnellisessa asemassa, että vanhemmat ovat oma-aloitteisesti ilmoittaneet, että haluavat maksaa jotain. Ja onneksi on tässä vielä vajaa pari vuotta aikaa säästää, etsiä hääkirppareilta esim. koristeita käytettynä ja askarrella niitä itsekin. Mutta itse ainakin koitan ajatella asiaa niin, että kerran sitä vaan naimisiin mennään ja haluan häistämme meidän näköiset ja sellaiset, että vieraatkin viihtyvät. Ja että niitä muistellaan vielä pitkään :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 08:59

   Äkkiä on kyllä tullut huomattua, että mikäli meinaa pysyä tuossa 10 000 niin karsia saa ja paljon monessa jutussa. Alkuun mulle tuli sellainen olo, kun tajusin kaikki hinnat ja kulut, että häät saa suosiolla siirtää pari vuotta eteenpäin :DD Toisaalta en esimerkiksi vaihtaisi viimeisintä vaihtarikokemusta ulkomailla mistään hinnasta pois, joten aina sitä joutuu vähän miettimään mitä arvostaa ja mihin on valmis laittamaan enemmän rahaa. Nyt vaan pitää koittaa keksiä paljon luovia juttuja ja tehdä mahdollisimman paljon itse, jotta saa omannäköiset juhlat :)
   Ihanaa suunnitteluaikaa sinne <3<3

 • Reply
  Ansku
  30.7.2015 at 21:52

  Meidän hääbudjetti oli toi kymppitonni, tosin lopullista summaa ei laskettu, lienee mennyt snadisti yli mut ei merkittävästi. Häävieraita oli noin 80.

  Ai kun tulvii omat häämuistot mieleen… oli se ihanaa aikaa kyllä, ja toisaalta kamalaa ;) Mut me aloitettiin valmistelut pikkuhiljaa jahtavuotta ennen, kirkko mm. varattiin heti kun sai, puvun hankin ajoissa, sormuskin kai puolta vuotta ennen jne… Kiirettä ei tullut. Ihanoita valmisteluja teille <3

  …ai niin, vieraslista karsittiin niin että paikalle haluttiin vain meille oikeasti tärkeät, rakkaat ja läheiset. Joku saattoi loukkaantua, en tiedä eikä ole mun ongelma. Näin päätettiin :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 09:02

   Meillä on myös ajatus 80 vieraasta. 100 ihan max. Ihan vaan lähiperhe on vaan jo lähemmäs 50 :D Sekin aiheuttaa päänvaivaa, kun haluaisi kutsua ihan kaikki ystävät ja tutut, mutta luku nousisi niin suureksi, ettei se ole mitenkään mahdollista:/
   Täällä Turussa saa kirkon varata tasan vuosi ennen hääpäivää eli meillä edessä siis ensi viikolla.. Pitäisi varmaan siitäkin ottaa jo vähän selvää ;D

 • Reply
  Salla
  30.7.2015 at 21:54

  Uskon, että tuo viimeinen budjetti “muut”tulee erityisesti ylittymään, sillä sormukset ovat aika kalliita. Alle 1000e on vaikea löytää laatutietoiselle morsiamelle ainakaan timanttisormusmusta. Sitähän myös katselee joka päivä häiden jälkeen, joten sormuksiin kannattaa ehdottomasti panostaa enemmän.

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 09:06

   Taitaa olla sormukset meillä ensimmäisenä karsintalistalla… Ostan itse varmaan oman sormuksen häiden jälkeen vuoden parin päästä :D

  • Reply
   Anna
   1.8.2015 at 01:39

   Tästä olen hieman eri mieltä. Oma valkokultainen timanttisormukseni maksoi muistaakseni 500e tai alle, ihan tarkkaan en enää muista. Ja se oli just niin hieno, kuin halusinkin. Katselin myös yli puolet kalliimpaa, mutta tämä oli paljon parempi valinta. Kyllä mielestäni laadukkaan ja kauniin sormuksen voi saada edullisemminkin.

   • Reply
    Ninni
    2.8.2015 at 00:51

    Sormukset ovat muutamassa vuodessa ainakin tuplanneet hintansa…

 • Reply
  Adolfia
  30.7.2015 at 22:22

  Moikka! Ihanaa hääjuttuja <3
  Itsekin häät järjestäneenä suosittelen laskemaan tuon muut osion isommaksi, siihen tulee yllättävän paljon kaikkea mitä ei vielä edes osaakaan ajatella. Kutsut, menut ja muut paperituotokset sekä kaikki nuo edellä Minnin mainitsemat syövät budjettia yllättävän paljon. Tietysti tarkoin laskemalla, suunnittelemalla sekä itse tekemällä säästää, mutta niitä yllätyksiä tulee silti aina.
  Ihania hetkiä hääsuunnitteluun! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 09:10

   Menu suunniteltiin alustavasti laitettavan isoon kehykseen ruokapöydän viereen, jolloin säästää erikseen jokaiselle painetuista menuista.. Mutta juu, äkkiä tuli huomattua, että tuo 10k alkaa paukkua yli samantien, jos ei tietoisesti ala karsimaan:/ Huh, kun kallista. Vielä, kun monesti ne asiat joihin toinen haluaa panostaa on niitä joissa toinen puolestaan on heti valmis karsimaan…. Pitää koittaa vaan itse tehdä mahdollisimman paljon.. Ja kiitos <3 Onhan tää onneksi ihan kivaakin, kun pääsee budjeteista eteenpäin;)

 • Reply
  Kata
  31.7.2015 at 00:01

  Mun mielestä teidän alustava budjetti näyttää oikein realistiselta. Me järjestettiin häät neljässä kuukaudessa, mutta saatiin siltin uppoamaan niihin noin 7000 euroa plus vielä häämatka siihen päälle… Tuo 10 000 on varmaan aika sellainen “perus” budjetti suomalaisiin häihin.
  Meillä oli pienehköt häät, vieraita oli noin 40, mutta halusimme kuitenkin hääjuhlan tietyssä ravintolassa. Ravintolahäät olivat kätevät kun paikka ja ruoka tulivat samalla, eikä ruuan ja juoman lisäksi tarvinnut maksaa vuokraa erikseen. Meidän juhlapaikkamme oli myös itsessään niin hieno, ettei koristeisiin tarvinnut laittaa tolkuttomasti rahaa. Toisaalta alkoholi maksaa ravintolassa enemmän, riippuu paljonko sitä vieraille tarjoaa. Me tarjosimme ruokajuomat ja se toimi hyvn.
  Itse halusin sen unelmien hääpuvun ja se maksoi korjauksineen reilu tonnin. Dokumentaarinen kuvaus oli myös ehdoton, mutta me ei tarvittu kuvaajaa kuin 6 tunniksi, joten se ei ollut tolkuttoman kallis. Sormuksissa säästimme jonkin verran, kun ostettiin ne juhannuksen jälkeen alesta.
  Ihanaa häiden suunnitteluaikaa! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 09:15

   Hei ihania kuvia ja ihana blogi, tuun vielä ajan kanssa kunnolla tutkimaan ja lueskelemaan:)
   Kiitos paljon kommentistasi ja omista kokemuksista!! :)
   Ja tuota 6h dokumentaarista kuvausta mä myös pohdin.. Monella näyttää koko päivän kuvaus olevan jo lähemmäs 2000€.
   Ja kiitos , onneksi kaikki kiva pienien juttujen suunnittelu on vasta edessä;)

 • Reply
  Anette
  31.7.2015 at 07:40

  Ihania muistoja tulee mieleen, meilläkin oli ylirajana tuo 10 000€ ja avustuksia saatiin hieman. Mutta on se pirun kallista….

  Häämatka tosiaan puuttuu, entäs hääyö? Firmat laskuttavat hää-etuliitteellä hirveitä summia, hääyö melko perus huoneessa voi maksaa 300-500€ . Bändiin saa kevyesti menemään tonnin ja kukkiin 400-500€, riippuen otatteko pelkästään morsiuskimpun+heittokimpun sekä sulhaselle vieheen vai myös kaasoille/morsiusneidoille/bestmaneille/pöytiin/tarjoilupöytään/kakkuun kukkia.

  Ja tosiaan, sulhasen puku, vuokraaminen maksaa ehkä 200€, mutta jos haluaa ostaa kunnon puvun, saa siihen kyllä uppomaan PALJON enemmän. Meilläkin ostettiin Stokkalta ihan valmis perus Tigerin puku (ei mikään mittatilaus tai mikään saketti tms.) ja siihen mukaan paita, liivi, kraka ja korjausompelu niin kyllä se lähemmäs 1000€ paukkui siinäkin. Tosin sitä pukua käytetään edelleen, omani roikkuu likaisena vaatehuoneessa vaikka sekin maksoi yhtä paljon huntuineen, korjauksineen ym.

  Ja sitten toi morsiamen hääeleganssi, saahan siihen uppomaan. Ittelläni oli suihkurusketus, kynnet, hiustenpidennykset, kampaus, meikki (sekä tietysti koeversiot molemmista), ripset … aikas monta satasta, taitaa kyllä ylittää tonnin tuokin.

  Mitenkäs juomat? eikö niitä tarjoilla häissä ollenkaan? 1000€ meni meillä niihinkin. vieraita oli alle 100, ehkä 70.

  Ja ne sormukset, 1000€ menee kevyesti timanttisormukseen eikä tee edes tiukkaa. Omani satuin saamaan -60% ja silti maksoimme siitä lähemmäs 700€.

  Ja koristeisiinhan saa uppomaan rajattoman määrän. Pelkät kutsut/paikkakortit/menyt/ohjelmat painatettuna on taas useamman satasen. Kakunkoriste, pöytäliinat (ellei ole hääpaikalla), karkkibuffet (?), kipot ja kupot, kynttilät…

  MUTTA sitähän voi aivan täysin itse päättää mihin sitä laittaa rahaa ja kuinka paljon panostaa mihinkin.. sitä vaan kauheen helposti rupeaa miettimään että “no kerran ne häät nyt järjestetään” …. Eli jäitä hattuun ja järki päähän! :)

  JA NAUTIT! Tuo aika on vain kerran elämässä.

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 09:28

   Häämatkasta karsitaan ja jätetään se tekemättä ainakin heti häiden jälkeen. Meillä on pieni haave lähteä “häämatkalle” jenkkeihin coast to coast tripille, joten voi olla, että sen toteutuminen menee sitten jo seuraavan vuoden puolelle, kun ollaan ehditty säästää häiden jälkeen siihen erikseen:)
   Hääyö tullaan olemaan varmasti ihan vaan kotona:) Bändin sijaan häihin tulee laulamaan mun ihan super ihana lukioaikainen ystävä, jolla on maailman upein laulunääni <3 Tulee siis paljon edullisemmaksi mitä koko bändi. Teen tästä ystävästäni ehdottomasti häiden jälkeen paremmin postausta kuvineen ja toivottavasti myös pienen videopätkän kera:)
   Nuo meikkaukset sun muut teen varmaan itse. Juomia tarjotaan vaan alkoholittomina. Me ei kumpikaan juoda lainkaan, joten tuntuisi hassulta juottaa vieraita meidän häissä…Siinä saadaan tosiaan aika iso lovi säästettyä. Ja tosiaan oman sormukseni ostan näillä näkymin vasta myöhemmin ja hääpäivänä mennnään vaikka lainasormuksella:)
   Mutta tuo koristeeet:DD Se vähän jännittää että miten paljon siihen menee äkkiä.. Pitää kierrellä kirppareita hyvissä ajoin!! :D
   Noita jäitä hattuun tarvitaan kyllä.. Ja pitkää pinnaa. Varsinkin Eetun kanssa ;D Parempi on pysyä häihin asti ainakin yhdessä :D
   No ei vaiskaan onhan näitä häitä ihan super kiva yhdessä suunnittella ja haaveilla :) Niin kauan kuin Eetun kärsivällisyys kestää mun höösäyksen..
   Kiitos paljon super kattavasta kommentista, laitoin heti muutaman kohdan muistilistaan ylös!! <3 :)

 • Reply
  Petra
  31.7.2015 at 08:20

  Ensin alkuun ajattelin että: “Herran jestas, 10 000 € häihin!” , mutta kommentteja lukiessa ja muutenkin miettiessä niin ei se taida ollakaan kovin iso summa kun miettii mitä kaikkea sillä täytyy ostaa ja hankkia.. Huhhuh, ehkä me palataankin alkuperäiseen suunnitelmaan ja mennään farkuissa naimisiin :D Kivoja hääsuunnitteluita teille, niitä on kiva seurata ja lukea!

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 09:35

   Sama kuule mulla. Että ei taivas 10 000€ !!! Sillä matkustaisi jo vaikka kuinka paljon ympäri maailmaa :D :D
   Mutta… Rakastan kauniita juttuja, arvostan hyvää ruokaa ja paikkakin piti olla kaunis ja iso yksi tila niin kappas äkkiä noi hinnat vaan kaikessa nousi:OO Ja kerran elämässä vaan mennään naimisiin, joten ihanat muistot saa varmasti tästä päivästä. Mutta oon ehdottomasti sitä mieltä, että pienemmälläkin budjetilla saa varmasti upeat häät aikaiseksi. Ja koitan ajatella niin, että isot perheet on vaan ja ainoastaan siunaus, joten ihanaahan se on, että on niin paljon rakkaita, joita kutsua:)
   Ja kiva kuulla jos hääjutut kiinnostaa:) Laittakaa ihmeessä postaustoiveita ja ideoita tulemaan niiden saralta! :)

 • Reply
  Sanna
  31.7.2015 at 09:27

  Hei! Mielestäni 1000 e valokuvauksesta kuulostaa hurjalta summalta..vai onko hinnat nousseet niissäkin muutamassa vuodessa? Meillä valokuvaus maksoi 300 ja siihen kuului kuvaus n.
  2 t kestoltaan ennen vihkimistä sekä vihkimisen kuvaus kirkossa. Kuvat saimme levyllä eli siis oikeuden kaikkiin kuviin ilman velvollisuutta teettää ko. Kuvaajan kautta. Juhlissa pyysimme kavereita ja muutamaa sukulaista kuvaamaan fiiliksen mukaan ja saimme ihania muistoja! Mielestäni vieraat on rennompia kameran edessä ja tulevat mieluummin kuvattaviksi, kun ei ole ammattikuvaaja kyseessä. Hääpaikasta ei myöskään käsitykseni mukaan aina tarvitse maksaa erikseen, mikäli ruoat tulee heidän pitopalvelun kautta. Juomiin uppoaa myös helposti lähemmäs 1000 e vaikka hakisikin lahden takaa :) hyvästä hääbändistä joutuu myös helposti maksamaan sen 1000 e! Kun bändi on hyvä, niin se takaa myös vauhdikkaan ja hyvän tunnelman..bändiin suosittelisin panostamaan! Mukavaa suunnittelua :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 09:45

   Itseasiassa dokumentaarinen valokuvaus koko hääpäivästä kustantaa noin 1500-2000€ ammattilaisella. Onhan se iso summa, mutta itse kun paljon kuvaan niin ymmärrän kyllä tuon hinnan 110%:sti. Hääkuvaajat ovat todella ammattimaisia (teen erillisen listan tänne, jonka sain yhdeltä ihan super sydämellisestä kuvaajalta, joka itse oli varattu meidän hääpäivänä!) ja tekevät TODELLA ison työn hääkuvien eteen. Ensin koko päivä paikan päällä kuvaamassa, joka vaatii jo tosi paljon kuvaajalta. Koko päivä pitää olla todella läsnä ja huomata pieniä juttuja. Sen jälkeen vielä kaikkein valtavin urakka on edessä – kuvien käsittely.
   MUTTA toki vierailta saa varmasti IHANIA kuvia ja esimerkiksi voi ottaa harjoittelijan tai harrastelijan kuvaamaan <3 :) Sehän on loistava vaihtoehto! :)
   Ruuat meillä tulee erikseen eli ei tuon paikan kautta. Ja alkoholi jätetään tarjoilematta kokonaan. Bändistä jouduttiin karsimaan koska olisi tosiaan ollut reilu 1000€ mutta itseasiassa päädyttiin meidän kannalta parempaan vaihtoehtoon nimittäin erilliseen laulajaan <3 Mun lukioaikainen ystävä tulee laulamaan ja hän on kyllä ihan huikean lahjakas <3 :)

 • Reply
  Maija
  31.7.2015 at 09:51

  Onko Lovebirds-liike Helsingissä tuttu? Käytettyjä hääpukuja ja mallistojen näytekappaleita jne. halvemmalla! Olen käynyt siellä kerran ja sieltä aion kyllä pukuni hommata. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 11:53

   Ei oo tuttu! :) Pitääkin kurkata! :)

   • Reply
    Hanna R.
    1.8.2015 at 18:59

    Lovebirds on tosiaan hyvä valinta, jos käytetyt hääpuvut kiinnostavat. Hyvä aika olla liikkellä käytettyjen pukujen kanssa on juurikin nyt elo-syyskuussa: Hääsesonki alkaa pikkuhiljaa olla ohi ja kesän morsiamet laittavat pukujaan myyntiin. Ja itse asiassa elo-syyskuu on hyvää aikaa tehdä löytöjä myös hääpukuliikkeistä, sillä monet myyvät alta pois edellisen sesongin pukuja, ennen uusien mallistojen tuloa kauppoihin :)

    Tsemppiä teidän valmisteluihin!

 • Reply
  Jossu
  31.7.2015 at 10:49

  Huii, häihin saisi varmaan upotettua helposti 20 000e jos vain löytyisi :D
  Koska hei häitänne vietetään? Montako vierasta tulee?
  Itse aion (sitten kunhan tuo mies nyt ensin kosisi..) koittaa säästää häämekossa (ostan käytettynä), paikassa (vietetään jossain seuratalolla – ei raflassa), ruoissa ja juomissa (kilpailutetaan ja juomingit haetaan Virosta) ja koristeissa (olen muutenkin less is more-tyylinen, joten ylimääräiset rimpsut ja rampsut säästän muille ja haen ikeasta tuikkukippoja, tuikkuja, luonnonkiviä..) :) Hää-juttuja on kiva lukea – niitä odotellen! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 11:09

   20 000 menisi meikäläisellä ainakin ihan heittämällä :D :D Jos voisin palkkaisin ainakin kaksi hääkuvaajaakin:D Ja ja mitäs kaikkea… Kyllä sen saisi tosiaan äkkiä hupenemaan;)
   Häät on 6.8.2016 ja vieraita kutsutaan 80-100. Kiva kuulla, jos hääjuttuja lukee mielellään – tulee varmasti kyllästymiseen asti;)

 • Reply
  Minni
  31.7.2015 at 11:38

  Kommentoinkin jo tuossa ylempänä, mutta tää aihe herättää niin paljon ajatuksia, kun meillä enää 1 kk h-hetkeen :D Minä itseasiassa meinasin myös jättää sormuksen ostamisen myöhemmäksi, mutta sitten sain kommentteja “että pitäähän se sormus olla” ja “minkälainen sormus tulee” :D Niinpä hankin sormuksen :D Maksoi 900 e, ja sain puoleen hintaan suhteilla. Häihin liittyy kaikenlaisia oletuksia vieraiden osalta, että be prepared :D

  Just kannattaa miettiä se oma panostuslista.. Meillä oli hemmottelu (hääsviitti, kampaus, meikki), ruoka (ei haluttu buffettia, joten kätevin vaihtoehto oli ravintola), just sormus (se on loppuelämän juttu;)), häämatka (rakastetaan matkustamista, joten oli meille must, että päästään heti häiden jälkeen) ja vaatteet. Miehelle Tigerin puku ja minulle lyhyt häämekko, joten voimme molemmat käyttää niitä häiden jälkeen.

  Sen sijaan vihkimiseen ei panostettu. Meillä on siviilivihkiminen maistraatissa, ei maksa mitään. Kirkkoa ei haluttu muista syistä. Koristeita meille ei tule erikseen, sillä ravintola on kaunis sellaisenaankin. Sit just tingittiin vierasmäärästä, meille tosin oli helppoa, kun pienet perheet molemmilla. Mietittiin vaan, jos paljon ostaa juttuja niin olisi kiva, että niitä voi käyttää jälkeenpäinkin:-) eli kengät, laukku, korut ja vaatteet. Monet varmaan pitää häät nimenomaan vieraita varten, mutta me mietittiin, että se on meidän päivä. Joten ei tingitty omasta hemmottelusta:D Toiset näkee tuon asian just päinvastoin kuin me, ja sekin on ok.:)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 12:00

   Heheh oon nyt jo huomannut tuon, että odotuksia on ja jos jonkin moista ;D
   Mä olisin kyllä täysin kaiken hemmottelun kannalla, mutta Eetu ei taas puolestaan taida lämmetä tuolle puolelle sitten lainkaan… Mulla on varmaan tsiljoona juttua jotka olis “must have” listalla, mutta kaipa se on pakko hiukan karsia niistäkin…. Mä oon monesti miettinyt, että miten ihmeessä jotkut tuntuu löytävän niin helposti puolisoiden kanssa sen “meidän näköiset” häät moodin. Me ollaan Eetun kanssa ihan hiton erilaisia, joten ei oo tuokaan ihan helppoa :D Totta kai ne kaikkein tärkeimmät jutut on tismalleen samat, mutta kyllä meillä menee niin ristiin moni juttu ainakin häiden suhteen et ei todella tuu olee helppoa päättää missä karsitaan ja missä ei…. ;D Ihan jo pelkästään vieraslistasta jos puhutaan :D Malesian puolen vuoden 24/7 yhdessäolo kokemuksen jälkeen onneksi aika paljon helpompaa tällainen juhlasuunnittelu, kun osaa vähän asennoitua “ärsyttäviin” juttuihin jo etukäteen…. Ja meikäläinen on ehkä muuttunut jälleen astetta rauhallisemmaksi. Tai sit kuvittelen vaan :D Hääraivareita odotellessa :D

 • Reply
  Minni
  31.7.2015 at 11:58

  Niin omalla kohdalla ainakin olen miettinyt myös, miten perinteinen pari me ollaan. Päädyttiin, että ei kovin perinteinen :D Eli ei ole perinteisiä hääjuhlia siinä mielessä, että ei ole häävalssia, eikä hääleikkejä. Ravintolassa niitä, kun on vähän vaikea pitääkään. Eikä just sitä kirkkoa. Se on yksi akseli, missä haluaa olla perinteinen ja missä ei :-) Mukavaa viikonloppua!:)

  • Reply
   monasdailystyle
   31.7.2015 at 12:02

   Samoin <3 <3 <3 :)

 • Reply
  -H
  31.7.2015 at 20:11

  Samoja asioita täälläkin pohditaan ;) Meidän ei välttämättä ollut edes tarkoitus viettää häitä vielä ensi vuonna, mutta kun kihlautumisen jälkeen niin moni sanoi, että “mitä sitä pitkittää, naimisiin vaan”, niin mietittiin, että totta, mitäs tässä odottelemaan. Meillä mies on se, joka haluaa ne isommat häät, kun itse olisin halunnut paikalle vain perheet ja lähimmät ystävät ja ihan vaan juhlia dinnerin merkeissä. Nyt olen kuitenkin itsekin taipunut siihen, että kun nyt kerran naimisiin mennään, niin pidetään sitten kunnon juhlat :) Halutaan viettää häitä Helsingin keskustassa, joten siitä saa myös maksaa. Kaikki ovat myös sanoneet, että jos jossain, niin kuvaajassa ei kannata tinkiä ja tämän ymmärsin itsekin, kun ystäväni meni viime vuonna naimisiin ja heidän kuvaajansa oli niin surkea, että rehellisesti yksikään kuva ei ollut edes niin hyvä, että olisi kelvannut viralliseksi hääkuvaksi :( Haluttiin tietty kuvaaja ja koko päiväksi siitä tosiaan saa pulittaa sen 2000 €!! Toisaalta, kun aloin miettimään kuvaajan päivää, niin kyllähän hän toki pitkän päivän tekeekin ja hänen on oltava skarppina jatkuvasti, joten mielelläni siitä hänelle maksankin. Meneehän siihen yhteen päivään ihan tuhottomasti rahaa, mutta varmasti se on myös sen arvoista :) Ihana lukea näitä hääjuttuja, kun itsekin on ihan samassa tilanteessa!!

  • Reply
   monasdailystyle
   1.8.2015 at 18:44

   Mitä nopeammin sen parempi:D Ei tarvii turhaan stressailla pitkään;)
   Meidän pitää pitää hääpalaverikaffettelut!! ;) Olisko sulla Turkureissuja tulossa vielä loppukesälle;) <3<3
   Ja oon tismalleen samaa mieltä kuvaajasta. Tuossa aikaisemmin jo laitoinkin, että nuo 1500-2000€ palkkiot hyvästä häävalokuvaajasta on varsin kohtuulliset, kun tietää miten järjetön homma siinä on ihan pelkästään olla koko päivä skarppina ja sitten vielä järjetön jälkityö. Tosin ymmärrän hyvin miksi siitä usein myös karsitaan:( Se riippuu niin siitä mitä arvostaa. Itse olen nyt vähän suunnitellut puolitiehen tuloa. Jos vaan löydän ihanan tyypin kenen kanssa kemiat natsaa niin otetaan kuvaaja juhlatilaisuuteen ja karsitaan sitten koko päivästä (aamu /kirkko) Toki voihan sitä mieli vielä muuttua – saas nähdä:)
   Kenet saitte muuten nyt sit kuvaamaan??? :) Kunhan saan kasaan niin teen tänne vielä koonnin kaikista ihan mahtavista kuvaajista joita nyt tullut tässä vastaan. Jereähän jo hehkutin mut voi vitsit on niin monta mieletöntä :) Tässä on itekin alkanu haaveilla häävalokuvaajan hommista:D Pitää varmaan alkaa puolituttuja ahdistelemaan voiko mennä häihin kuokkimaan ja harjoittelemaan;)
   haleja sinne <3 :)

 • Reply
  Elina
  2.8.2015 at 13:50

  Kiva nahda myos haabudjettipohdiskelua! Omat haat ei ihan ole ajankohtaiset, mutta just viime kesana meni hyva ystavani Suomessa naimisiin enka olis edes osannut kuvitella millaista oli heidan haiden jarjestelyt pienemmalla budjetilla. He olivat loytaneet aivan mahtavan paikan kaupungin laitamilla ja se oli joku ravintola-alan koulutuskeskus tms joten tarjoilijat olivat opiskelijoita jne ja muistaakseni olivat ottaneet taman paikan pakettihintaan. Oman miehen kanssa ollaan vahan puhuttu haista mutta en edes uskalla ajatella budjettia. Me asutaan Australiassa, mies on Brasiliasta ja olen itse asunut melki koko aikuisian Ranskassa, joten ihan vaan jonkun keskinaisen paikan loytaminen talla maapallolla tuntuu tarpeeksi isolta ongelmalta :). Mulle tarkeinta on ruoka ja juoma ja olen jo osakseni paattanyt meidan viinilistasta (omasta ammatista kun on hankala paasta eroon vapaa-ajallakin). Mutta tsemppia teidan haiden jarjestelyyn, jaan innolla seuraamaan, haat on niin ihania!

  • Reply
   monasdailystyle
   2.8.2015 at 20:35

   Kiva kuulla, että hääjutut kiinnostaa!! :)
   Oi Australiassa <3 Mä niin haaveilen, että päästäisiin sinne vielä reissaamaan:) Toivottavasti mahdollisimman pian.
   Mutta tosiaan pikkusen on miettimistä missä viettää häät :D Auts:D Ja vielä varmaan ystäviäkin paljon ympäri maailmaa niin miten pääsee sitten matkustamaan samaan paikkaan..
   Ja kiitos tsempeistä :)

 • Reply
  Suvi
  3.8.2015 at 11:10

  Vieraan ja alkoholiammattilaisen näkökulmasta voisin sanoa, että juhlajuoma kuuluu häihin. Todella tylsää olla vieraana häissä, joissa ei ole ollenkaan alkoholitarjoilua! Ei siis edes alkumaljaa? En tarkoita, että vieraita pitäisi “juottamalla juottaa”, mutta kyllä alkumalja ja ruokaviinit kuuluvat asiaan ja etikettiin. Vai onko vierailla mahdollisuus nauttia viiniä omakustanteisesti?

  • Reply
   monasdailystyle
   3.8.2015 at 12:08

   Moi Suvi! :) Meillä on todenäköisesti erilaisia mehuja ruokajuomana ja alkumaljana :) Kaikki häidin tulevat tuntevat meidät niin hyvin, että ei meidän häissä ole mitään tiukkaa etikettiä. Kyllä kaikilla oma pullo saa meidän puolesta toki mukana olla ;D

 • Reply
  S
  4.8.2015 at 08:34

  Löysin blogisi ihan hiljattain ja olen kyllä todella toiveikas tämän suhteen. Nykyään blogit voivat olla niin pinnallisia, että ne eivät tarjoa edes inspiraatiota saati ajattelemisen aihetta. Sinun juttusi vaikuttavat maanläheisiltä ja elämänmakuisilta kiinnostavista aiheista (hyvinvointi!) puhumattakaan. Ainut asia, joka harmittaa on, että häänne ovat vasta vuoden päästä, olisin kaivannut inspiraatiota tähän vuoteen ;)

  Menemme siis naimisiin ihan näillä näppäimillä ja voi apua mikä show! Vaikka pidin itsestään selvänä, että häät ovat suhteellisen perinteiset, niin alan hiljalleen tajuta ajatuksen naimisiin “karkaamisesta” jollain autiolla saarella :D Suunnittelu on (oli) ihanaa, mutta h-hetken lähestyessä jännitys on jotain sietämätöntä ja koko homma menee ainakin itselläni urakoinniksi. Nyt täytyy vain yrittää pitää pää kylmänä, että osaa nauttia itse päivästä sitten. Suosittelen siis lämpimästi, että unelmoinnin lisäksi myös konkreettisesti toteutatte asioita sitä mukaan, kun niistä päätetään. Kutsut ja painotuotteet esim. voi suunnitella valmiiksi koneelle vaikka painattaisikin ne vasta lähempänä juhlia. Meillä meni ennemmin niin, että sävelet olivat selvät, mutta mitään ei oltu käytännössä tehty ennen kevättä ja nyt sitten väännetään bingoja ja pidetään sormet ristissä, että kanttori hyväksyy kirkkobiisit, jotka pari päivää sitten saimme aikaiseksi päättää.

  Budjetti kannattaa laatia realistisesti ja miettiä todella tarkkaan, mikä on tärkeää ja mistä voi karsia. Me emme halunneet esim. pihistää hääpuvuista (en ole mekkoihminen, joten halusin olla varma, että viihdyn päivän mekossa :D), bändistä ja valokuvaajasta, joten niissä olimme tarkkoja, että hinta-laatusuhde kolahtaa. Toisaalta taas sormus, hääauto ja koristeet olivat esimerkiksi sillä ei-niin-tärkeää -listalla, joten pidimme linjan simppelinä ja koristeina meillä on esim. vain kukkia ja ilmapalloja. Silti molemmat (kukat ja sormukset) ovat muuten yllättävän kalliit, että siksikin on hyvä budjetissa varautua ylläreihin ja selvittää, paljonko oikeasti maksavat hyvissä ajoin! Myös ruoka- ja juoma-asiat olivat meille tärkeitä, mutta iloksemme istuva kolmen ruokalajin menu ja joka aterialle sopiva lasi viiniä näyttäisi tulevan edullisemmaksi kuin buffet-tyylinen ruokailu ja runsaat määrät juomaa :)

  Pahoittelut pitkästä viestistä :) Iloisia hääsuunnitteluhetkiä ja tsemppiä varmaan väkisin tulevan stressin kestämiseen! Se ei onneksi ole ne koristeet, jotka tekevät päivästä ikimuistoisen, vaan ihmiset ja ennen kaikkea se yksi tietty siinä vierellä <3

 • Reply
  Outi Karita
  4.8.2015 at 22:08

  Meillä oli sama hääbudjetti ja about sen verran menikin, tosin häämatka sitten ylitti… Mutta mitä lasketaan budjettiin, mun mielestä esim. huomenlahjat ei sisälly hääbudjettiin :D eikä varmaan laskettu kansojen ja bestmanen kiitoslahjojakaan. Säästöjen lisäksi pikkuhiljaa tarpeiden ostelu pitkin vuotta auttoi myös kustannusten hoidossa :)

  http://outikarita.fitfashion.fi/

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *