6.8.2015

Miksi kannattaa olla Snapchatissa ja pian?

Hip hei! Luin tänään aivan loistavan postauksen Katen blogista siitä miten Snapchat on vallannut sosiaalisen median ja siitä miksi kaikkien todellakin kannattaa nyt viimeistään alkaa käyttää tätä sovellusta! Kirjoitus oli niin vallan mainio, että päätin koota siitä osan tänne suomennettuna, josko saisin teitäkin siellä ruudun takana innostumaan super mega hauskasta Snapchatista, ellette siellä jo ole!! :) Snapchat on todellakin aivan mahtava keksintö ja olen itse jäänyt siihen täysin koukkuun!

rantaelämä

Snapchat on vallannut aina vain suurempaa jalansijaa sosiaalisten medioiden joukossa viimeisten kuukausien aikana. Sovelluksesta, jota aluksi pidettiin vain nuorisovillityksenä, on tullut uusi vaikuttava viestintäkanava.

Itsekkin ymmärsin Snapchatin hienouden oikeastaan vasta viime keväänä Malesiassa ollessamme. Esimerkiksi Instagramissa ei enää julkaista hetkessä räpsästyjä tilannekuvia, vaan se on pikemminkin portfolio kuvaajan huippukuvista. Myöskään YouTubeen ei enää lisäillä summamutikassa kuvattua videota kärrynpyörästä – kaiken on oltava ammattimaisempaa, suunniteltua ja täydellistä.

ruokaa10

Snapchat, sovellus joka on suunniteltu lyhyitä, editoimattomia ja aitoja julkaisuja varten, ilmestyi loistavaan saumaan täyttämään muiden medioiden jättämää tyhjiötä. Kuten sanottua, sen suosio kasvaa räjähdysmäisesti.  Nyt onkin hyvä aika tutustua paremmin Snapchattiin mikäli et sitä vielä tunne.

Mikä on Snapchat?

Hyvä tietää Snapchatista:

1. Snapchat on viestisovellus. Voit lähettää kuvia tai videota, max. kestoltaan 10 sek, sekä liittää niihin tekstiä. Näitä kutsutaan “snapeiksi” ja ne katoavat, kun ne on katsottu.

2. Sinulla on kaksi vaihtoehtoa: private- viestien lähettäminen tai julkisen, My Storyn ylläpitäminen. Private- viesti on olemassa, kunnes vastaan ottaja avaa sen. Julkiset snapit ovat puolestaan rajattomasti katsottavissa 24 tunnin ajan niiden julkaisusta.

3. Editointi ennen kuvan tai videon ottamista ei ole mahdollista. Voit käyttää vain sovelluksen omaa kameraa ja julkaista materiaalin samoin tein.

4. Voit kuitenkin muokata materiaalia ennen julkaisua. Voit esimerkiksi lisätä teksiä tai piirroksia. Emojit on tottakai must! Snapchat tarjoaa myös hauskoja filttereitä, kuten kaupunki- tai aluesuodattimia, joilla omiin kuviin tai videoihin saa lisätunnelmaa.

5. On olemassa Snapchatin ulkopuolisia sovelluksia, joiden avulla on mahdollista lisätä vanhoja kuvia julkaistavaksi. Tämä on kuitenkin periaatteessa vastoin Snapchatin käyttöehtoja, joten niiden käyttöä ei voi suositelle. Emmehän me halua saada banneja!

6. Kaikki julkaisut poistetaan Snapchatin servereiltä julkaisun jälkeen. Muista kuitenkin, ettei mikään ole 100 prosenttisen turvallista tai poistettu ikuisiksi ajoiksi. Katsoja voi myös ottaa screenshotin snapeistasi. Saat aina ilmoituksen mikäli joku tekee kuvakaappauksen julkaisustasi.

7. Live Snaps, Live -toiminto kokoavat snapit julkisista paikoista tai tapahtumista. Joka päivä Live -snapit kootaan eri paikasta. Mikäli satut olemaan juuri kyseisessä paikassa tai tilaisuudessa snappaamassa voit vaihtoehtoisesti jakaa snappisi myös Livessä. Julkaisu tosin jää Snapchat henkilökunnan päätettäväksi.

8. The Discover –toiminto puolestaan kokoaa isojen julkaisijoiden, kuten CNN, Cosmopolitan tai vaikkapa MTV julkaisut yhteen paikkaan.

9. Voit seurata ainoastaan yhden snappisi katselukertojen määrää. Seuraajiesi lukumäärää ei tilastoida, mutta voit toki yrittää laskea sitä manuaalisesti.

Miksi on tärkeä olla Snapchatissä?

Se on valtava! Snapchatilla on yli 100 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, joista 70 % on naisia. Joka päivä julkaistaan 400 miljoon snappia, tämä tarkoittaa lähes yhdeksää julkaisua joka sekunnille! Joko uskotte?

sitmennään

Snapchat kasvaa järjettömän nopeasti eritoten nuoren väestön joukossa. Sitä käyttävät tavalliset ihmiset, aivan kuten Pinterestiä tai Instagramiakin. Se on tehty arjen jakamiseen, tosielämän tilanteita varten.

Vielä ehtii mukaan ja olla, tuo niin kliseinen, aikainen lintu. Moni meistä myöhästyi Instagramin räjähdysmäisestä kasvusta ja nyt on jo vaikeaa astua mukaan “kilpailemaan” seuraajista.

vikapäivä

Snapchattia on myös kritisoitu

“Eikös siellä ole vain alastonkuvia ja muuta härskiä?” Ei. Ei ja ei. Tämä on yleinen harhaluulo. Mitäpä luulette, olisko Snapchatissa niin paljon tunnettuja brandeja julkaisijoina, jos asia olisi näin?

“Se on vain teineille.” Taas väärin. Voi olla, että alle kolmekymppiset edustavat valta osaa käyttäjistä, mutta pikkuhiljaa myös vanhempi sukupolvi löytää Snapchatin.

“Ei minulla ole aikaa taas uudelle sosiaalisen median kanavalle.” Vähennä sitten aikaasi vaikkapa Twitterin käytöstä. Totta puhuakseni Twitter on ollut jo jonkin aikaa laskusuhdanteessa. Snapchatissa aikasi kuluu paljon hyödyllisemmin.

“En saa sitä kautta liikennettä sivulleni, niin miksi vaivautuisin?” Hei haloo! On paljon muutakin, kuin vain verkkoliikenteen ohjautuminen. Sosiaalisessa mediassa pääset lähemmäksi lukijoitasi. Snapchat on kuin tehty tähän!

Kuinka menestyä Snapchatissa bloggaajana tai muuten vain persoonana?

Kaikki olemme erilaisia ja meillä on eri tavoitteet. Seuraavilla vinkeillä päästään kuitenkin jo alkuun.

Mene asetuksiin ja salli muidenkin kuin ystäviesi nähdä julkaisusi. Aseta “Who Can Send Me Snaps” ja “Who Can View My Story” kohtaan “Everyone“. Näin lukiasi voivat olla sinuun yhteydessä.

Panosta viihteeseen, äläkä pyri täydellisyyteen. Säästä parhaat kuvat Instagamiin.

Kerro tarinaa. Älä vain julkaise irtonaisia snappeja sieltä täältä. Koosta tarina pala palalta ja anna lukijoidesi seurata kokonaisuuden rakentumista. Tämä on ensisijaisen tärkeää kun olet matkalla tai vierailulla tunnetussa paikassa.

Behind-The-Scenes materiaali on tervetullutta. Ihmiset ovat yllättävän kiinnostuneita mitä bloggaajat tekevät kulissien takana työnään.

Ole hauska! Ainahan me..

Kommunikoi seuraajiesi kanssa. Kaikkiin viesteihin ei tarvitse toki vastata, mutta muista, että vastaus vaatii vain ja ainoastaan hetken aikaasi.

Olen oma itsesi! Tämä on tärkein. Mikäli olet ollut blogissasi, joku muu tai pyrkinyt pinnallisuuteen, se ei valitettavasti toimi Snapchatissa. Nyt on aika repäistä!

Älä jää kelkasta!

Meillä on jokaisella vapaus valita mitä teemme, mutta mielestäni on virhe ajatella, että Snapchat on ohimenevä ilmiö. Se on tässä ja nyt ja tulee olemaan vielä pitkän aikaa.

Minä olen Snapchatissa ja voit seurata meikäläistä monanieminen nimimerkin takaa. Liittykää tekin, sillä se todellakin kannattaa!:) Parasta on saada teiltä hauskoja videoita ja kuulumisia – ne ovat parasta viihdettä!:D Joten laittakaahan kommenttia ja videoita tulemaan lisää!:)

Oletko jo Snapchatissa? Mitä tykkäätte siitä?

Aikaisemman Näitä kannattaa seurata Snapchatissa– postauksen löydät täältä! :)

Tässä vielä lista muutamista suomalaisista snappaajista!! :)

@Uinoaino (AIVAN MAHTAVA – yksi mun suosikeista! Ainon juttuja saa nauraa vedet silmissä:’DD)
@Juliatoivola
@adalminassecret
@kirakosonen
@mariannnan
@vilmape
@annikaollila
@lindamanuella
@nataliaoonaa

If you want to read english original article visit here!! :)

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Jenna
  6.8.2015 at 19:59

  Taas tulee yksi vastaus kysymykseeni “miksi kannattaisi olla joku muu kuin Lumia..” :D En siis saa ladattua snapchatia, höh!

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 21:29

   Toi on muuten todella kumma juttu, ettei sovellusta ole saatavilla kaikkiin puhelimiin:O Toivottavasti korjaantuisi pian!!

 • Reply
  Char and the city
  6.8.2015 at 20:16

  No hitsit, annan nyt Snapchatille uuden mahiksen :D p-a-i-n-o-s-t-u-k-s-e-n tuloksena kymmenkunta snapia tältä päivältä, usko tai älä ;)

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 21:29

   Hihih , hyvä muruuu <3 <3 :D Ja ihana kun olit Anskun snapchatissa mukana alku reissusta ;) Nyt vaan omaa päivittelemään <3 :)

 • Reply
  Enni
  6.8.2015 at 20:16

  Mua ärsyttää Snapchatissa se, että se haluaa tietää musta about kaiken ja käyttää puhelimestani about kaikkia tietoja, kuten instagramkin. En ole siksi ladannut. :/ Mitä sovellus tekee puhelutiedoillani, tekstiviesteilläni, wifi-yhteyden tiedoilla, laitteen tunnuksella ja identiteetilläni. Ja periaattessa sijainnillakin… Mmh..

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 21:36

   Toi on totta, tosi monet muutkin sovellukset ottaa tosi paljon tietoja kännykältä… Paikkatiedot on varmaankin siksi että niistä se ottaa ainakin paikka tägit videoihin:) Mutta joo ainahan noissa saa olla tarkkana jos puhelimessa on esimerkiksi paljon arkaluontoista matskua.

 • Reply
  Ansku
  6.8.2015 at 20:53

  Apua en osaa käyttää mokomaa! :D

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 21:38

   Alkuun tuntuu hankalalta, mutta on tosi helppo parin kerran jälkeen!! :) Nappula vaan pohjaan ja videota kuvaamaan, sen jälkeen lähettää sen MY Storyyn :)

 • Reply
  Polenka
  6.8.2015 at 21:00

  Minulle tuli jotenkin kamalan huono olo tästä tekstistä, hirveä someähky. Kuinka moneen palveluun sitä pitää laittaa kuvia tai kuinka monessa eri palvelussa pitää näkyä, kuulua ja tuoda itseään esille? En nyt siis puhu sinusta, vaan nämä ovat ajatuksia, joita yleisesti heräsi Snapchatin hehkutuksesta. Toivon ihan kamalasti, että yksityisyys tulisi taas trendiksi. Olen vähän alta kolmekymppinen mutta tipun nyt jo tekniikan kelkasta, kun en vaan ymmärrä somemaailman itsensä esille tuomista. Kun olin teini niin ainoa paikka “jossa piti olla” oli pikkukaupungin keskustan puisto ja läheinen mäkkäri. Siellä sentään hengattiin ihan oikeasti yhdessä, vaihdettiin kuulumisia ja tavattiin kasvokkain, oltiin läsnä toisillemme.

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 21:39

   Oon kyllä sun kanssa osittain samaa mieltä. Liika on aina liikaa ja jos koko elämä menee pelkästään somessa niin ei siinä kyllä sitten ookkaan yhtään mitään järkeä. Kun muistaa kultaisen keskitien niin nää kaikki somekanavat on ihan mahtavia tapoja inspiroitua ja saada erilaista energiaa:) Mutta ymmärrän kyllä sun näkemyksen varsin hyvin!

 • Reply
  Suvi
  6.8.2015 at 22:07

  Tosi hyvä postaus snapchatistä ja luinkin tuon Katen postauksen jo ennen sinun postaustasi. Olit hyvin poiminut kaiken oleellisen omaan kirjoitukseesi.

  Vinkkaan vain sen verran, että minulla on lista snap-nimistä omassa blogissani; jos sinä tai joku muu haluaa lisää seurattavaa.. Sieltä löytyy julkkiksia, bloggareita, tubettajia yms. (http://www.exclsvbysuvilevomaki.com/?page_id=71 <- Tuossa suora linkki kyseiselle sivustolle

  :)

  • Reply
   monasdailystyle
   6.8.2015 at 22:12

   Aivan mahtavaa!!! Tuun poimimaan lisää seurattavia!:) snapchatin ainut huono puoli onkin se ettei siellä pysty etsimään kovin näppärästi henkilöitä joten listaukset on aina kiva juttu!!:)

 • Reply
  Tanja
  6.8.2015 at 22:45

  Mä olen ihan aloittelija snapchatissa. Viikon ajan nyt harjoitellut sen käyttöä ja en ole yhtään ehtinyt perehtyä sen saloihin vielä. Hiljaa hyvä tulee tai jotain.. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   7.8.2015 at 09:00

   Jei mahtavaa! Todellakin hiljaa hyvää tulee;)

 • Reply
  Pinja
  6.8.2015 at 23:02

  Snapchat on mulle edelleen vähän vieras vaikka se onkin puhelimessa ollut jo ikuisuuden! Mutta pikku hiljaa alan löytämään sen viehätyksen ja varsinkin muiden my storeja tulee katseltua vaikken itse niin usein päivitäkään :)

  • Reply
   monasdailystyle
   7.8.2015 at 09:00

   Ehdottomasti itse myös lisäilemään videoita ja kuvia <3 :)

 • Reply
  Uusavuton
  7.8.2015 at 10:40

  Mä en vaan osaa käyttää sitä!! Miten siel pystyy seurailemaan muita ihmisiä?

  • Reply
   monasdailystyle
   7.8.2015 at 10:41

   Pitää etsiä ensin nimerkin avulla ja sit painaa + nappulaa nimen oikealla puolella! :) Sen jälkeen ne päivittyy sinne ja painat vaan nimeä niin videot alkaa pyöriä! :) Hmmmm. Voisin koittaa jossain vaiheessa tehdä kunnon video tutorialin ! :D En tajua miten se voikin olla niin erikoisen hankala aluksi vaikka oikeesti se on tooooosi simppeli. Mulla kesti nimittäin alkuun myös tovi jos toinenkin ennen kuin pääsin kunnolla kärryille tosta.

   • Reply
    Uusavuton
    7.8.2015 at 10:56

    Heh kiitos vastauksesta! Onnes en ilmeisesti ole ainut kenellä hieman hankaluuksia ;)

    • Reply
     monasdailystyle
     8.8.2015 at 19:39

     Et todellakaan ole ainut :D Tossa on joku ihme alku homma mikä saa pään sekasin;) Mut kärsivällisyyttä!!! Pian se on jo ihan simppeli :)

 • Reply
  Heli
  7.8.2015 at 11:21

  En ymmärrä tuota et pitäis liittyä snappiin ettei myöhemmin tarvi “Kilpailla seuraajista” kun eihän sua voi seurata muut ku ne jotka tietää sun nimimerkin?

  • Reply
   monasdailystyle
   8.8.2015 at 19:42

   No juu se on ehkä millin epäselvä. Mutta siis miten mä sen ymmärsin alkuperäisestä tekstistä on se, että jos nyt aloittaa instagramissa niin on aika vaikea saada paljon seuraajia versus kun taas ne jotka aloittaneet silloin kun insta oli vasta tulossa. Vähän sama kuin bloggaaminenkin. 8 vuotta sitten kun aloitti bloggaamaan oli aika paljon helpompi saada yleisöä blogille, kun nyt kun blogeja on mooooooonta. :) No ni selitimpä oikeen super selkeesti nämäkin ajatukset ;D

 • Reply
  Clarissa
  7.8.2015 at 22:09

  Olin snapchatin käyttäjä kaks viikkoa ja kyllästyin. Lisäsi vaan sitä kännykkä kädessä kulkemista entisestään. Lisäksi se että epähuomiossa aloittaessani hyväksyin viestejä parilta tyypiltä ja sain kuvia pelkästään miesten sukuelimistä. Ei kiitos mulle vaikka muuten somesta tykkäänki…

  • Reply
   monasdailystyle
   8.8.2015 at 19:45

   No mutta sekin on fakta, että kaikki ei oo kaikkia varten :) Ja hyvä niin, että kuuntelee itseään!! Ja kääk apua yök :DDDD onneksi siellä saa blokattua myös käyttäjät, jottei tuollaisia tarvii katsella:’D
   Tuo kännykkä kädessä jatkuvasti kulkeminen on kyllä semisti tossa miinusta. Oon ite ottanut sen käytännön, että välillä pitää päiviä, että tietoisesti pitää kännykän käytön ihan minimissä ja vaan pakollisessa ja sit kun on ystävien kanssa ni pyrkii myös jättämään jatkuvan kännykän rämpläämisen pois. Välillä onnistuu välillä ei …

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *