7.8.2015

Operaatio: Vaatekaappi

Tänään oli tarkoitus tehdä yhtä ja toista, mutta päädyin jotenkin ihmeessä heti aamupäivästä operoimaan vaatekaappia. Olen suunnitellut sen muokkaamista siitä asti, kun ollaan tänne muutettu, mutta aina se on jäänyt. Enkä yhtään ihmettele. Taisin aloittaa vähän ennen kahtatoista ja lopettelin vasta nyt. Tekemistä myös jäi vielä.

Muutin muutaman hyllyn paikkaa, jotta sain hukkatilaa pois. Laatikostot olivat todella väljästi, jolloin ylimääräistä tilaa jäi ihan turhaan. Seuraavaksi pitää suunnata Ikeaan ja hakea muutama extra palanen, jotta saadaan lisää laskutilaa vaatekaappiin.

Tämän päivän urakan jälkeen neliosainen kaappi näyttää nyt tältä:

vaatekaappi2

Vasemmalla ja keskellä on minun vaatteita ja kenkiä. Lukuunottamatta Eetun muutamaa takkia;)

Keskellä oikealla on mun kaikki takit (muutama vielä eteisessä) ja niiden alla housut sekä lähes kaikki kengät. Oikealla ylhäällä on paidat ja alhaalla mekot, jakut ja muu sekalainen.

Näiden joukossa on vielä aika paljon tavaraa, joka on karsiutumassa kirpparille, mutten jaksanut alkaa vielä touhuta sen projektin parissa.

vaatekaappi

Meikäläisen ihan reunimmainen kaapin osa sisältää alhaalla treenikengät. Niiden yläpuolella on kaikki treenivaatteet, hyppynarut ja muu treenikama (lattialla painot yms). Niiden jälkeen seuraavassa laatikossa on yövaatteet, sukat, sukkahousut, vyöt (huikeat 3 kpl!!), villasukat ja oloasut. Viimeisessä laatikossa on alushousut, bikinit/rantavaatteet, hatut (2 kpl) ja rintaliivit. Seuraavalla hyllyllä on kaikki laukkuni (paitsi LV Neverfull) ja sitä seuraavalla hyllyllä on nyt kaikki paksummat neuleet ja muutama pitkä maximekko. Ylimmällä hyllyllä on loput kengistä (eteisessä vielä noin kolmisen paria matalia kenkiä). Kaapin ja seinän välissä oli vielä tänään aamulla kaksi tankoa, joissa roikkui muutama pitkä mekko ja takki. Molemmat tangot irtosivat tänään irti seinästä repien vähän maaliakin mukanaan… Joten tästä eteenpäin sieltä löytyy vain nuo tikkaat, jumppamatot ja muutama iso kenkälaatikko, joissa on kaikkein pitkävartisimmat kenkäni…

vaatekaappi3

Sitten se vimeinen osuus eli oikealla puolella oleva Eetun vaatekaappi! :) Reilua eikö?;) Ylhäällä kauluspaidat, puvun takit yms. Ensimmäisessä korissa alusvaatteet, tokassa housut, kolmannessa lyhyt- ja pitkähihaiset t-paidat, seuraavaksi neuleet. Toiseksi alinna on treenivaatteet ja olovaatteet ja alimpana muutamat kengät. Eetun kengistä suurinosa on eteisen kaapissa. Siellä sentään vallitsee siis Eetun enemistö;)

Ah – saan niiiiiiiiin hyvän fiiliksen, kun tavaroita saa järjestykseen!! Vielä pitää vaatekaapin ihan yläosa järjestellä. Sinne tarvitaan lisää läpinäkyviä koreja. Niissä on lähinnä joitain ohjekirjoja, isompia talvivaatteita, vieraspeitot ja tyynyt, matkalaukut yms sälää.

Malesian reissun jälkeen tuntuu, että tätä tavaraa täällä kotona on ihan tajuttoman paljon!! Vaikka myin paljon ennen reissua pois ja vaatekaappi on aikaisemmin ollut ehkä noin viisi kertaa täydempi. Nyt on sellainen olo, että haluan luopua vielä viimeisistä jutuista, joita ihan oikeasti ei vaan tule käytettyä. Sen jälkeen hankin aina kaikkea uutta harkiten ja tarkkaan punniten. Mikäli vaatekaappiin tulee jotain uutta – saa jotain vanhaa lähteä kiertoon! Ellei sitten ole kyseessä joku erityisen hyvä ja poikkeuksellinen syy ;)

Onko siellä muita vaatekaapin siivousintoilijoita??

Minulla on muuten ihan järjetön pahe myös hyökätä äidin luona aina ensimmäisenä hänen vaatekaappiaan siivoamaan ja järjestelmään! :D Montakohan tuntia ollaan äidin kanssa senkin parissa ehditty jo vuosien varrella touhuta :D

Ps. Mikäli siellä ruudun takana on uusia lukijoita niin täältä home– tunnisteen alta pääsee kurkkimaan aikaisempia kotipostauksia :)

Today I went crazy to reorganize my closet. Damn it was quite a job and took around eight hours. But I am quite happy with the result. What do you think? These pix are only after shots but I can tell you that it was a mess before. I still “own” almost three fourths of our closet but Eetu´s clothes are now better organized than the used to be. Thanks to me! ;)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Sandy S
  7.8.2015 at 22:01

  Heh, samoissa hommissa ollaan näköjään oltu. Itsekin raivasin ja järjestelin vaatekaappia tänään neljä ja puoli tuntia… :)

  • Reply
   monasdailystyle
   8.8.2015 at 08:47

   Hih, se on niin mukaansa tempaavaa puuhaa:D Mitäs tänään? Keittiön kaapit??! ;D

 • Reply
  O
  8.8.2015 at 07:31

  Mukava huomata, että sulla ei ole vaatteita mitenkään hirveästi. Itselläni oli joskus ihan tajuton määrä niitä, mutta vuosien saatossa olen luopunut varmaan 75 prosentista vaatteistani. Tällä hetkellä mulla on hieman liian vähän vaatteita ja muutama tärkeä hankinta odottaa ostamistaan! :)

  Ihanaa, että myös pohdit ostokäyttäytymistäsi. Tuntuu pahalta, että monella (bloggaajalla) on ihan kamala vaatevarasto. Näytät hyvää mallia, että vähemmälläkin tavaramäärällä voi olla tyylikäs :) Muuten, oletko tehnyt postausta joskus vaatekaappisi kulmakivistä?

  • Reply
   monasdailystyle
   8.8.2015 at 08:46

   Kiitos O kivasta kommentista :) Mulla on jonkun verran myös juttuja joihin haluaisin panostaa, esimerkiksi laadukas talvitakki. Kun sen hankin lähtee tuolta heti pari kierrätykseen.. Mutta juu helpostihan sitä tulee hamstrattua uusia juttuja, mutta paljon kivempikin pukeutua kun tietää, että kaapissa on enimmäkseen vain niitä harkittuja kivoja juttuja:)
   Vaatekaapin kulmakivistä löytyy juttuja täältä: https://www.monasdailystyle.com/category/vaatekaapin-kulmakivet/
   Pitää vielä tehdä jatkoa noille! :)

 • Reply
  NInnu
  8.8.2015 at 09:55

  Onpa siistin ja kivan näköistä! :) Vaatekaappien raivaaminen on kyllä niin terapeuttista hommaa! Tein saman pari viikkoa sitten ja muutama iso kassillinen lähti kirpparille/vaatekeräykseen/äidille… :) Vielä pitäisi raivata kellarikomero, sen sisältö onkin jo vähän yllätys, sillä sitä en ole raivannut kertaakaan näiden 8 vuoden aikana, jotka olen samassa asunnossa asunut. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   8.8.2015 at 10:21

   Hih mulla on tismalleen sama kiertokulku! :D Äidille ensimmäisenä kaikki parhaimmat, sit sellaset mistä en raaski ilmaseks luopua kirpparille (tai ystäville) ja sit loput vaatekeräykseen! :)
   Elokuun lopulla vietetään ystäväporukalla iltamaa mihin jokainen voi tuoda haluamansa määrän tavaraa josta on valmis luopumaan ja laitetaan kaikki vaihtoon. Toisen roska voi olla toisen aarre :) Oli aika hauska idea – odotan kovasti tuota iltaa :)
   Ja APUA – joo meilläkin vintillä tavaraa :OO Mut onneks aika maltillisesti. Mut se pitäs kyllä ottaa operaatioksi. Mä olin jo unohtanut sen… Kiios muistutuksesta ;)

 • Reply
  sussu
  9.8.2015 at 23:29

  Hei, kiva postaus! kysyn vain sitä kun mainitsit että meinaat myydä kirparilla jtn sun vaatteista, olisin kiinnostunut tosta sun H&M nude takista jos olet myymässä sen niin laita sp ostan mielelläni :)

  • Reply
   monasdailystyle
   10.8.2015 at 09:42

   Kiva kuulla sussu!! Voi vielä en ainakaan raaski sitä laittaa myyntiin, mutta laitan ehdottomasti viestiä mikäli mieli muuttuu :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *