17.3.2015

Tiistai ruokapäiväkirja

Päivä taas pulkassa! KL:ssä on jo ilta, joten täällä valmistaudutaan yöpuulle. Muutamat kyselivät aikaisemmassa Ou my, olen lihonnut! – postauksessa millaista ruokaa täällä Malesiassa syön. Päätin samantien tarttua aiheeseen lähemmin ja postata pitkästä aikaa muutamia ruokapäiväkirja– postauksia. Aikaisempia food diary postauksia löytyy kasoittain tämän tunnisteen alta. Valitettavasti osa vanhoista kuvista on jäänyt blogimuuton aikana toiselle palvelimelle, mutta tekstit näkyy normaalisti.

tiistairuokapäiväkirja

 

Aikalailla samalaisella kokonaisuudella ruokavalio koostuu täällä Malesiassakin. Toki ruoka-aineet ovat hieman erilaisia, mutta pääpiirteet ovat hyvin samalaisia omissa ruokarutiineissani.

Tämän päivän eväät kuulosti tältä:

Aamupala: / Breakfast

Tuttu ja turvallinen banaanipannari + 2 kuppia kahvia. Kyllä – edelleen joka aamu väsään näitä, enkä ole kyllästynyt tippaakaan!! Päinvastoin odotan aina aamua, että saan mun herkullisia bannareita;)

BPC+ two cups of instant organic coffee. Yes – I am still making my banana pancakes every morning!

Välipala: / Snack

Omena

Apple

Lounas: / Lunch 

Rendang kanaa ja paljon kasviksia

Ayam rendang and lots of vegetables

Välipala: / Snack

Kuivattu miniviikuna (otan näistä kuvia myöhemmin – överi söpöjä:D ), manteleita, cashewpähkinöitä ja 1/2 passion hedelmä. 2 kuppia kahvia.

Dried baby figs, almonds , cashews, passion fruit and two cups of coffee

Illallinen: / Dinner

Kalaa ja kasviksia + vähän sambal (tai jokin luumukastike – näistä ei aina voi olla ihan varma;D ) kastiketta.

Fish with vegetables and some sauce

Omena/Porkkana/Selleri- mehu

Sellainen tällä kertaa. Pirtelöitä täällä tulee tehtyä itse harvemmin, samoin mehut ostan aina valmiina. Tämän päivän mehu maksoi 13 MYR, joten aika edullisesti niitä täältä saa ja säästyy itse vaivalta. Pähkinöitä pidän lähes aina mukana eväänä laukussa. Koulussa syödään buffet-ruokaa, joka on todella hyvää. Valikoimassa on kanaa, kalaa ja kaikkea tosi erikoista. Monia juttuja en ole vielä uskaltanut edes maistaa;)

Mitä mieltä olette – jatkoa näille Malesian ruokapäiväkirjoille vai toistaako liikaa vanhoja ruokapäiväkirjoja?

Hyvää yötä etukäteen kaikille ja kuullaan taas pian! :)

Ps. Illalla tulossa vielä Singaporesta kahvilavinkkiä.

(EDIT!! Tarkoitushan on nyt keventää, jotta pääsen eroon muutamista kiloista! Ja jokainen fiksu varmasti ymmärtää, että meillä kaikilla on yksilöllinen ruokavalio. Se, etten minä syö ruisleipää ei tarkoita, ettetkö sinä voisi syödä! Minun päivän kaloritarve on myös eri kuin toisen. Muistakaahan, että ollaan jokainen yksilöitä ja ruokavaliossa pitää AINA kuunnella omaa kehoa ja omia tarpeita – ei kopioda muilta;)  Tämä ihan vaan selvennyksenä, kun aihe taas herätti järkytyksiä kommenttiboksissa.)

Here is my lighter diet from today!

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply
    Taija
    17.3.2015 at 17:12

    No nyt täytyy kyllä sanoa, että et sä noilla syömisillä ole lihonut :/. Jotain muuta olet syönyt, ja paljonkin kun 7 kiloa on kertynyt. Ei noilla kalalla ja kasviksilla sekä banaanipannareilla liho. Toivottavasti tästä sun ruokapäiväkirjasta ei nyt kukaan varsinkaan alaikäinen ota mallia, ja luule, että noin vähillä syömisillä paino nousee.

    • Reply
      monasdailystyle
      18.3.2015 at 00:19

      Mä kyllä uskon, että myös blogin alaikäiset ovat niin fiksuja ymmärtääkseen, ettei kenenkään ruokavaliota tule kopioida suoraan itselleen:) Uskon myös fiksujen ymmärtän, että tässä ei ole listattuna ruokien määriä saati ravintoarvoja kaloreineen, joten hyvin vaikea on pelkkien kuvien perusteella lähteä laskemaan sisältääkö päivän ruuat minkä verran energiaa. Ja taisit lukea edellisestä postauksesta vain otsikon?

  • Reply
    H/
    17.3.2015 at 19:14

    Oi, onpa ihanan herkullisen ja värikkään näköistä – nam! Saisipa Suomestakin edullisesti ja helposti hyviä mehuja matkaan :)

    • Reply
      monasdailystyle
      18.3.2015 at 00:20

      No sanos muuta!! :) Se on kyllä harmi, että Suomessa tällaisen mehun hinta nousee ihan kauheasti:/ Voisin mielelläni tuoda nää mehuhinnat mukanani :D Olispa meilläkin kunnon hedelmäparatiisit SUomessa..

  • Reply
    nelli
    17.3.2015 at 20:01

    Itekin nyt hiukan hämmennyin :DD mä syön triplana ton määrän sekä herkuttelen ja paino pyayy 57 kilossa ja urheilen normaalisti.. aamulla menee iiso annos puuroa ja marjoja ja ihan vähän jogurttia sekaan.. päivällä sit jotain nopeera kuten tonnikalaa ja pastaa ja sit jotain vihreetä kasviksia salaattia yms.. ja välipalalla taas kunnon satsi smoothie yms.. ja sit illalla taas samaa kun päivällä lihaa ja sit pastaa bataattia salaattia kasviksia ymsyms.. iltapalaks sit viel kananmunaa tai rahkaa tai smoothiee marjoja mitä vaan.. reippaasti yli 2000 kaloria.. plus välillä syön ruisleipää.. herkuttelen.. ja sen sellasta eikä oo tullu kiloja ;D päinvastoin.. ei normaalilla ruoalla lihoa :) sitä saa syödä paljon.. niinkun bull mentula sano yhessä ettei oo ketään nähnyt joka lihoo kun vetää kanaa ja raejuusto ymsyms normaalia kotiruokaa että siellä takana on jotain muutakin.. ei mitenkään pahalla mutta toi ruokakuvio näyttää nyt vähän huonoa esimerkkiä ihmisille :/

    • Reply
      monasdailystyle
      18.3.2015 at 01:01

      Huoh… Mä myös hämmennyin sun kommentista:D Aihe ,josta saisin täällä keskusteluissa kunnon kinan aikaan:P
      Pitäs varmaan tehdä ihan video aiheesta;)
      Mä en puolestaan käsitä miten sulla on kyky tietää pelkkien kuvien perusteella ravintoarvot :D Sanoit syöväsi reilusti yli 2000 kcal. Ajatelleen että syöt vaikka 2500 kcal päivässä tarkoittaisi se sun laskujen mukaan 800 kaloria mulle päivässä (sanoit syöväsi triplasti):D :D Hei halooo, luuletko tosissasi että tässä oli 800 kaloria?
      Me ollaan jokainen yksilöitä. Uskon kyllä, että mikäli sinä syöt enemmän kuin kulutat pysyt hyvässä kunnossa, mutta kaikille se ei ole samoin. Ihan noin perus ajattelun mukaan se menee niin, että syöt enemmän kuin kulutat=lihoat! Jokaisella on myös yksilöllinen peruskulutus. Siihenhän vaikutta hyvin moni asia.
      Ja JUST tossa edellisessä postauksessahan mä sanoin, että kevennän ja pyrin pääsemään eroon noista lisää tulleista kiloista:D :D
      Mikäli luit edellisen postauksen mainitsin myös noista kastikkeista ja MAAPÄHKINÄVOISTA!! :D Niissä on ihan järkyttävä määrä kaloreita, sokeria ja suolaa. Vaikka ne tavallista ruokaa ovatkin, niin kyllä meikäläinen niitä popsimalla ainakin kerää rasvaa takapuoleen.
      Mikäli sulla on antaa kehitysehdotuksia niin annahan palaa!!! :) Tässä mun tietoja mikäli ne auttaa ohjeistuksen tekemiseen;)
      Pituus 170, paino nyt 67 , tavoite paino 62. Ruokavalion perusta tulee olla maidoton, viljaton ja mielellään vähätärkkelyksinen. Jään innolla odottelemaan;)

    • Reply
      johanna
      18.3.2015 at 05:25

      Minun käsittääkseni tämä oli kevennetty versio! Eli ymmärsin täysin, että tämä ei ollut ollenkaan sellainen, mitä se enimmäkseen Monalla on tuolla KL:ssa ollut (eli minkä johdosta muutamat kilot ovat tulleet, niistähän oli aiemmassa postauksessa mainintakin). Tarkoitushan oli nyt saada muutama kilo pois. Tässä sen kyllä huomaa, miten valtavan helpolla tulee väärinkäsityksiä….

  • Reply
    mk
    18.3.2015 at 12:49

    Mun mielestä ruokapäiväkirjat on tosi jees. Samoin kauppaostospostaukset!

    • Reply
      monasdailystyle
      19.3.2015 at 03:30

      Jes kiva kuulla, laitetaan lisää tulemaan siis :)

  • Reply
    Elisa
    18.3.2015 at 16:02

    Moikka moi. Nyt vietetty Malesiassa reilu 2 viikkoa ja ollaan tulossa huomenna Kuala Lumpuriin. Voisitko suositella jotain hyvää ruokapaikka? Hotellia meillä ei vielä ole joten en osaa varmaksi sanoa missä suunnalla ollaan yöt. Ajatus on että varataan paikan päältä. Ruokaylistyksen pakko kommentoida että ei olla satuttu (vielä ainakaan) mihinkään yli hyvään paikkaan. Ehkä syy löytyy siitä että ollaan oltu Langkawilla, muutama päivä Georgetownissa ja nyt viikko Perhentianilla. aika perus turistimestoja. Täällä Perhentianilla ei edes oo montaa vaihtoehtoa :D
    Osaatko samalla kertoa muutaman kiinnostavan kohteen joka kannattaa tsekkaa (shoppailu mielessä ;))

    • Reply
      monasdailystyle
      19.3.2015 at 03:09

      Oi ihanalta kuulostaa teidän reissu!! :)
      Parhaimmat ruuat saa mun mielestä katukojuissta. Tietty kannattaa katsoa sellainen paikka, jossa paljon paikallisia.
      Ja sitten ravintoloista mun ehdoton suosikki on Madam Kvans!! :) Se löytyy esimerkiksi Paviljonin kauppakeskuksen alakerrasta. Satay kanavartaa, curry kana ja beef rendang ehdottomia suosikkejani Madam Kvansilla. Voisin syödä niitä joka päivä :D
      Paviljon on myös oma suosikkini ostareista. Sieltä löytyy ihan kaikkea ja se on tosi siisti ja kaunis. Suria KLCC on myös upee, mutta itse tykkään enemmän paviljonista. Jos itse tulisin lyhyeksi ajaksi KL:ään riittäisi ihan pelkästään Paviljonissa kiertely shoppailujen suhteen. Siinä ihan vieressä on myös erikseen Sephora ja Uniqlo <3 :) Laita ihmeessä viestiä vaikka mailiin jos kaipailet lisää vinkkejä! Tai facessa voi myös laittaa ( https://www.facebook.com/mona.nieminen1 )! :)

  • Reply
    Riikka
    18.3.2015 at 16:31

    Mä ymmärrän että painon nousu ei ole kiva juttu, mutta ei kannata liikaa sitä stressata! Vietät kuitenkin nyt niin ihanaa elämää siellä, että kannattaa nauttia! Toki siis jos tiedostaa mistä se painonnousu johtuu (maapähkinävoi :D) niin siihen voi kiinnittää huomiota, mutta muuten neuvoisin nauttimaan elämästä – eiköhän se paino palaa normaaleihin lukemiin taas Suomessa. Ja tietty lisää treeniä jos vaan mahdollista niin kyllä se siitä :)

    • Reply
      monasdailystyle
      19.3.2015 at 03:15

      Hih, kiitos Riikka ihanan tsemppaavasta viestistä <3 Ja näin se on, stressi tappaa kaiken :D Luovuuden ja kaiken muunkin.
      En missään nimessä oo luopumassa näistä paikallisista herkuista - niitä saa niin vähän aikaa enää herkutella <3 :) MUTTA annoskoissa on tekemistä ja samoin "ylimääräisissä" herkutteluissa on varaa karsia. Oon esim herkutellut välillä noilla "muumin tisseillä" useammin, kuin tarve (ja maha) vaatii:D Ja sit toi perhanan maapähkinävoi. Suomessakin käytän sitä, mutta täällä sen käyttö lähti ihan lapasesta!!!! :D Voisin tehdä postauksen kyseisestä yksilöstä, joka löydettiin;) En meinaa saada siitä tarpeekseni, joten ehkä hyvä pitää viikon parin tauko, että saa itsensä vieroittumaan :D Ruokalusikallinenkin olisi vielä ihan jees, mutta mä voisin syödä sitä suoraan purkista... Ja ei tää keventäminen tuo yhtään stressiä, kun ottaa oikealla asenteella. Kaikki salittua, kunhan muistaa annoskoot:) Nyt tippus jo vajaassa viikossa 3kg joten tais olla aika paljon nestettä, niin kuin monet totesikin aikaisemmassa postauksessa :D

  • Reply
    maria
    19.3.2015 at 02:07

    Voi huh meitä ihmisiä, meitä on moneen junaan mutta hyvä niin ;) hienoa että olet rehellinen ja pidät jalat maassa. Monen mielestä se on vaikeaa sanoa että on lihonut, hienoa että puhut avoimesti kaikista vaikeista asioista. Se on totisen totta että kaikkien kehot on erilaisia, niinkuin kulttuuritkin. Ja kulttuuriin kuuluu se ruoka, ja ruokaahan tehdän eri aineilla ja valmistusmuodoilla ympäri maailmaa. Harva meistä täällä varmaan on syönyt juurikin noita aitoja kastikkeita ym sellasia malesiassa, joten harva tietää mitä ne sisältää. Ja juttuhan on niin että eipähän niitä syödä täällä kotipuolessa, niin eihän meidän suomalaiset kehot ole tottunu niihin. Mielipiteitähän toki saa olla, mutta pitääkö lytätä toinen kokonaan? Eiköhän se ole vapaaehtoista lukea blogeja, jos ei kiinnosta, niin ehkä kannattaa jättää juttu välistä..
    On todella mukava seurata ja lukea juttujasi Mona, jatka samaan malliin! Tämä on sun blogi ja sun jutut! :) Yleensähän kaikkitietävät ihmiset nolaavat itse itsensä omilla jutuillaan ;)
    Tsemppiä koulutehtäviin ja mukavaa loppuviikkoa! :) (ps. Sun ruokakuvien jälkeen iski hervoton matkakuume ;) )

    • Reply
      monasdailystyle
      19.3.2015 at 03:22

      Jep, ja mä taisin “hiukan” vetää edellisissä herneen nenään;D Harvemmin ärsyynnyn, mutta nyt vaan meni jonkun kärsivällisyyden yli. Ehkä tää on vaan jotenkin heikko kohta vaikken sitä suoraan myönnä;)
      Ja oot oikeassa. Ei oo todellakaan kiva kirjoittaa kymmenille tuhansille julkisesti, että nyt on läskiä tullut. Toisaalta koin, että niin moni muu on samassa tilanteessa ja se on tosi inhimillistä. En myöskään pidä itseäni YHTÄÄN lihavana tai edes pyylevänä. Rakastan omaa kroppaani ja koen näyttäväni hyvältä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että voin heittää täysin lekkeriksi ja olla huomioimatta painoa. Haluan ehdottomasti pysyä niissä mitoissa joissa koen olevani parhaimmillani niin henkisesti kuin fyysisestikin. Hyvinvointi ja hyvä olo aina edellä, mutta kyllä haluan kannustaa myös painon tarkkailuun terveellisissä mittasuhteissa. Noi kommentit siitä, että olen huonona esimerkkinä nuorille viittasi selvästi siihen, että heräisi ajatuksia syömishäiriöistä. Ne saa mut ärsyyntymään toooosi paljon. Olen niin paljon käsitellyt ihan lähipiirissä syömishäiriötä ja keskustellut niin monia tunteja aiheesta mulle kaikkein rakkaimpien ihmisten kanssa, että siksikin aihe mulle tosi herkkä. Pitäs varmaan siitäkin joskus avautua enemmän blogissa. Vielä en kyllä oo siihen valmis selvästikään, kun pelkkä ruokapäiväkirjojen kommenttien lukeminen nostatti verenpaineen;)
      Mutta tästä taas oppineena! Jatkossa pitää muistaa kirjoittaa jokaikiseen postauksen tarkemmin näistä yksilöllisyyksistä ja muista…
      Kiitos tosi paljon Maria sun ihanasta ja puolustavasta kommentista <3

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *