15.3.2015

Ou my, olen lihonut!

Olen tainnut useamman kerran mainita, että tämä malesialainen ruoka maistuu hyvin.. Nyt voin ihan todistettavasti sanoa, että maistuu vähän turhankin hyvin. Meillähän ei ole ollut vaakaa KL:ssä, joten painoa en ole seurannut lainkaan. Muutenkin olen ottanut ruuan suhteen todella rennosti. Liikuntaa on tullut harrastettua paljon, muttei nähtävästi niin paljon, että olisi tullut kulutettua kaikki syödyt rasvaiset aasialaiset ruuat.

Äiti osti puntarin heidän matkalaukkujen punnitusta varten ja tulihan siinä sitten tietty käytyä, kun hän sen meille jätti.

Järkytys oli melkoinen, kun vaaka näytti +7kg!!!

Aktiivisen arjen haaste oli siis aikakin aloittaa ja sen lisäksi pitää treenata kovemmin jatkossa Kaylan puolituntisia;)

asu1

En todellakaan pidä itseäni  liikalihavana, mutta fakta on, että voin 100 kertaa paremmin ilman noita seitsämää kiloa.

Olo on paljon virkeämpi, vaatteet ei kiristä ja treenikin kulkee paremmin.

Mitään superkuureja en ole aloittamassa, mutta nämä ihanat malesialaiset kastikkeet ja noh- myös mun pahe maapähkinävoi saa jäädä jatkossa vähemmälle.

Tästä lähtee siis keventäminen kevättä kohti!

Niin ja siis selvennyksenä vielä vauvakyselyihin – ei, en ole raskaana.

I have told you multiple time how much I enjoy Malaysian food. The truth is actually that I´ve been enjoying it even a little bit too much:). My mom bought a weight for them to be able to weight their luggage before flying back home and naturally they left the weight here for us to be used. I have gained almost 7kg during this 3 months in KL. Ou boy.. I think that it is time to give a little break for these awesome sauces and stir fried foods. Time to live lighter for a while! :)

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  Heidi
  15.3.2015 at 12:22

  Mun neuvo on, että älä mieti painojuttuja ja syömisiä liikaa niin kauan kun ootte reissussa. Toki ootte aika pitkään, poissa, että siinä ajassa ehtii tulla vähän lisää painoa, mutta kelle ei lomalla tai vaihdossa tulis? Mä oon ollu enemmän tai vähemmän dieetillä useamman vuoden, paino jokoilee ylös ja sit pitää taas ottaa dieetti. Mutta liian painon tarkkailu on johtanu siihen et unohdan elää ja nauttia. Olen laskenu syömisiä matkalla ja pilannu oman ja ehkä vähän muidenkin fiiliksen. Vaikka loman jälkeen olis hyvää aikaa keventää. Joten mun neuvo on, et elä ja nauti reissusta täysillä. Ehkä herkkuja ja hyvää ruokaa ei kannata kuitenkaan kaksin käsin syödä. Mutta ei kannata jokaista suupalaa laskeakaan. Valitettavasti, ennen kuin huomaatkaan ootte takas Suomessa. Tekemättömät asiat harmittaa yleensä enemmän kuin tehdyt.

  Varmaan tiedät mun sanomani paremmin kuin hyvin itsekin, välillä vaan tajuaa paremmin kun joku toinen sen sanoo ;). Ihanaa ja aurinkoista loppu “reissua”, teidän matkaa on ollu ihana seurata :).

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 03:12

   Voi juku, oli super kiva herätä aamulla ja lueskella teidän mega ihania kommentteja <3
   Ja oon ihan samaa mieltä tuosta painon tarkkailusta. Liiallinen tarkkailu vaan rajoittaa ja aiheuttaa stressiä. Aionkin ehdottomasti olla liikaa tuijottamatta puntariin ja lähinnä vaan rajoittaa annoskokoja ja vähentää noita super kaloripommeja. Oma kroppani on juuri sellainen, että nesteet kertyy tosi helposti ja täällä on kyllä selvästi tullut muutakin kuin nestettä :D Parhain olo mulla on fyysisesti painossa ilman tuota 7kg, mutta olen tosi tyytyväinen jos täällä saan edes pari kg pois. Kiitos vielä ihan super ihanasta kommentista Heidi <3 :) Ja se todellakin on niin, että kun kuulee tietyt jutut toisen suusta ne tajuaa paremmin ja herättää ajattelemaan asioita eri kantilta <3 :)
   Ihanaa alkavaa viikkoa sinne!! <3

 • Reply
  Anna-Maria / Secret Wardrobe
  15.3.2015 at 13:14

  Voih, mulla kävi ihan samoin aikoinaan Malesian vaihtokauden aikana :D Tismalleen samat 7 kiloa tuli lisää puolen vuoden aikana, mutta onneksi se sitten karisikin ihan itsestään kun palasi takaisin Suomen arkeen :)

  Ruoka on siellä kyllä niin syntisen hyvää (ja raskasta monin paikoin), etten ymmärrä voiko kukaan olla kerryttämättä yhtään lisää noilla kulmilla oleillessa :D

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 03:16

   Ihana Anna-Mari <3 <3 Mä just selailin sun vanhoja reissupostauksia! Ah, ne on ihania ja niiiiiiin kattavia!! Oot tehnyt ihan huikeeta duunia niiden suhteen! Sun pitäs olla täyspäiväinen matkabloggaaja;)
   Ja tuosta painosta! Tietkö tuli niin lohdullinen olo kun luin sun kommentin :D Ei sillä että olisin toivonut sulle samoja 7 kiloja, mutta se, että eipä susta oo mikään sillon näkynyt ja mahtava kuulla, että ne on lähtenyt samantien pois:)
   Ja todellakin - miten hemmetissä täällä voi olla lihoamatta, kun tää ruoka on niiiiiiin syntisen hyvää :D :D Mä en voi käsittää pienessä mielessäni miten jotkut ei tykkää tästä ruuasta täällä. Ite voisin lähteä ihan vaan ruokamatkalle tänne ;D
   Kiitos ihana kivasta kommentista <3

 • Reply
  Marissa
  15.3.2015 at 14:23

  Vai että jo se on raskaana jos pari kiloa kertyy painoa… hihi, joku salapoliisi ollut taas vauhdissa ;D

  Kaunis olet ja itse mietin juuri eilen sun uusimpia kuvia katsoessa, että tulipa niistä rauhallinen olo. Näytät ottavan rennosti ja kuvista on paistanut hyvä olo. Ymmärrän, että painoa on hyvä seurata jos nousee liikaa, koska olo kärsii. Hyvää ruokaa syödessä sitä on vaan vaikea välttää, etteikö painoa vähän kertyisi. Tuolla päin maailmaa kävisi mulle aivan samoin. Ulkopuolisen silmissä olet kuitenkin vain hyvin voivan näköinen. Sellaisia terveisiä täältä, nautihan reissustasi! :)

  :)

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 03:25

   Voih, kiitos ihana Marissa <3 Oon kyllä ollut tämän kolme kuukautta varmasti onnellisempi kuin koskaan. Tää ulkomailla asuminen ja uuteen kulttuuriin tutustuminen on ollut niin kauan haavena ja nyt kun se toteutuu tuntuu melkein epätodelliselta. Vielä, kun saan toteuttaa ja kokea tätä kaikkea rakkaan Eetun kanssa. Oon myös niin kiitollinen kaikesta tuesta mitä blogi on antanut. Ihan huikeeta miten oon saanut kokea tätä teidän ihanien lukijoiden kanssa. Tuntuu kuin te kaikki ihanat olisitte mukana. Missään vaiheessa ei oo tullut yksinäistä tai eksynyttä oloa. Huh ,melkoista tunnevyöryä on saanut mennä kolme kuukautta:D
   Ja jep!! Toi suolane ruoka on niiiin tehokas nestetankkeri ;D ;D Mä luulen kans, et aika nopsaan lähtee pari kg kun vähän vaan säännöstelee juurikin tuota suolan määrää ja annoskokoja:) Missään nimessä mitään 10kg laihista ei oo tarkoituskaan aloittaa:D Mutta en kyllä toista 7kg halua missään nimessä tuliaisiksi Suomeen :D Siinä vaiheessa olen tooooosi kiukkunen ja huonovointinen. Mutta kyllä täällä pitää vähän nauttia näistä paikallisista herkuista. Tiedän jo nyt, että niitä tulee SUomessa ensimmäisenä ikävä. Pitänee ehkä laittaa oma ravintola pystyyn Turkuun;)
   Super energistä ja aurinkoista viikkoa sinne! :) <3

   • Reply
    Marissa
    16.3.2015 at 06:20

    Samoin sinne, kivaa alkavaa viikkoa! Kuulostaa upealta teidän reissu, jää varmasti niin hienot muistot. Hyvä päätös sulta myös jatkaa sieltä bloggailua ahkerasti niin sait koko Suomen mukaan :D

    ps. Kiva kun vastailet aina niin ajatuksella lukijoille, vaikka kommentteja riittää hurjasti. Antaa susta vieläkin paremman kuvan :)

    • Reply
     monasdailystyle
     17.3.2015 at 12:07

     <3 <3 <3 :)

 • Reply
  Marissa
  15.3.2015 at 14:24

  Ja hei, piti vielä sanoa, että suolainen ruoka kerää myös nesteitä. Mulle tuli mukaneljä lisäkiloa joulun lomalla ja kaikki katosivat viikossa. Että se siitä painonnoususta.. ;)

 • Reply
  M
  15.3.2015 at 14:40

  Hei olisi kiva kuulla miten painon pudotus lähtee sujumaan ja mitä muutat ruokailussasi sitä varten!:) Itsellä samainen projekti menossa.

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 03:26

   Joo ehdottomasti! :) Mitä mieltä olisit ihan ruokapäiväkirja- postauksista kuvien muodossa? Niitä olen kyllä aikaisemminkin tehnyt, mutta nyt ne näyttää täällä hiukan erilaisilta niin tulisi jotain vaihtelua aikaisemmille postauksille :)

 • Reply
  Siiri
  15.3.2015 at 15:01

  7kiloa lisää tai ei niin näytät silti aina yhtä upealta ja ennenkaikkea HEHKUVALTA JA ONNELLISELTA! Ei siinä muutama kilo sitten juuri hetkauta, varmasti reissulta tulee mukaan monin verroin kokemuksia ja elämyksiä – ne säilyvät läpi elämän kun taas ne muutama reissukilo kyllä lähtee varmasti äkkiä pois kun pääsee takaisin Suomeen :-) Eli nautit vaan elämästä ja ruuasta, toki jos oma olo ei noilla kiloilla oo hyvä niin sitten toki ehkä pieni muutos on paikallaan mutta kuten tuossa yllä jo kommentoitiinkin niin enemmän kaduttaa ne tekemättömät kuin tehdyt asiat :-)

  Oot Mona upea ja hyvinvoivan näköinen :-)<3

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 03:29

   Siiri <3 <3 Oot ihana:)
   Pari kg riittää jo että olo on vähän kevyempi ja veikkaan että ihan vaan tuota maapähkinävoita karsimalla se lähtee ;D
   Mitään superdiettejä ei todella tähän vaiheeseen tule, mutta pieni kevennys paikallaan :D SUomessa sit taas takaisin siihen omaan optimaalisimpaan kokoon;)

 • Reply
  Kristiina Maria
  15.3.2015 at 15:26

  Vauvakyselyihin?! Ei apua, alkaa höyry nousta korvista, kun tommosia ajattelenkin, oot kuitenkin terveissä mitoissa oleva hoikka nainen myös tossa oikeanpuoleissa kuvassa. En muutenkaan vaan tajua, miksi tuollaisia kenenkään pitää udella ilkeyttään.

  Juttujen perusteella sun arki siellä on vaikuttanut tosi aktiiviselta ja se jos mikä on tärkeintä. Eli kuten ylemmät kommentoijat, kannustaisin olemaan miettimättä kiloja liikaa ja nauttimaan vaihtoajasta. Tämä puolivuotta on ihan aniutkertainen kokemus, jota ei kannata käyttää murehtien liikaa ruuasta ja liikunnasta. Sun aktiivisen arjen haaste kuulostaa just sellaiselta järkevältä ja rennolta keinolta pitää kuntoa yllä. Ja hei, sullahan on tosi hyvä tilanne, kun et juo alkoholia. Aika monella taitaa ne vaihtokilot kerääntyä pitkälti kostean juhlimisen seurauksena… :D

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 04:20

   Tuo on kyllä totta, alkoholista kertyy äkkiä turhaa turvotusta. Itsellä menee kyllä tosiaan tuon maapähkinävoin ja näiden taivaallisten ruokien piikkiin;) Ja oonhan mä kokoajan tiedostanut, että syön reilusti yli kulutuksen:D Pikkusen on tullut otettua ehkä liiankin rennosti joten ihan hyvä tässä 3kk kohdalla hiukan himmata;)
   Ja kiitos ihanasta kommentista <3 :)

 • Reply
  Armi
  15.3.2015 at 17:16

  Voi Mona sä näytät silti niin upealta, rennolta ja onnelliselta! :) Mutta tosiaan painonpudotus on jokaisen oma päätös ja uskon et sun superenegia ja rentous katoa minneen vaikka kilot katoaa, päinvastoin! :) Ja tosiaan, suolainen ruoka jne kerää paljon nestettä valmiiksi. Eli ei kaikki varmasti ole “aitoa painoa” :) Mullakin varmasti nousisi paino reissun aikana, kun nauttii paikallisista aterioista yms. mut kyllä sekin pois lähtee. Onneksi :D
  Tosta maapähkinävoista, mullakin jäätävä pahe!! :D Anoreksiasta painoa nostaessani söin suoraan purkista sitä jos ei oikeasti vaan mahtunut ruokaa enää mut piti syödä ja nyt tässä kun paino on siinä missä kuuluukin niin tuo on jäänyt vähän päälle… Pitää vähän rajottaa, nyt ei oo tarkotus sitä painoa nostaa niin saa herkutkin jäädä hiukan vähemmälle. Toki parempi vaihtoehto kun se levy Fazerin sinistä tai pussi karkkia ;) On se vaan oikeesti niin tajuttoman hyvää! Nam <3

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 04:24

   Ihana Armi <3 Kiitos, kun oot täällä. Sä oot saanut monet kerrat hymyn huulille.
   Ja kyllä - maapähkinävoi on NIIIIN hyvää :D :D Ja sehän on terveellistä ;) Mutta tosiaan liika on liikaa. Mä oon saattanut nautiskella sitä välipaloilla hedelmien kanssa aika paljon ennemmän kuin olisi tarpeellista ;)
   Ja ihan mahtavaa, että oot nyt hyvässä painossa ja oot saanut sen nousemaan <3 Muista olla armollinen omalle ihanalle keholle ja antaa sille sitä mitä se tarvitsee <3 Haleja tsiljoona <3

 • Reply
  mk
  15.3.2015 at 18:38

  Hei Mona! Olen jo jonkin aikaa halunnut kysyä, minkälaista ruokaa olet reissussa syönyt. En siksi, että painosi olisi noussut (näytät edelleen hyvältä!) vaan koska olen ymmärtänyt, että sinulla on herkkä vatsa ja että Suomessa ollessasi ruokavaliosi on ollut hyvin rajattu. Myös minä olen saanut vatsani kuntoon maidottomalla ja viljattomalla ruokavaliolla, lisäksi vältän sokeria ja hiivaa. Ruokavaliomuutoksen jälkeen tuntuu kuin olisin saanut uuden startin elämään, koska vatsakipujen lisäksi päänsäryt ovat kadonneet ja unenlaatu parantunut. Sosiaalista elämää ruokavalio kuitenkin rajaa. Meillä on esimerkiksi ollut tapana lähteä kerran vuodessa poikaystäväni kanssa reissuun, mutta tänä vuonna olen arkaillut matkan ostamista, koska koen syömisen paikan päällä haastavaksi. En haluaisi nipottaa reissulla ruoasta, mutten myöskään palata siihen huonoon oloon, jonka olen viimein saanut karistettua.

  • Reply
   monasdailystyle
   16.3.2015 at 12:02

   Voi reissuja ei missään nimessä kannata jättää väliin ruokarajoitteiden takia!! Kaikkialla pystyy soveltamaan. Vaatii vaan hiukan kärsivällisyyttä. Mä oon itse ihan sairaan hyvässä asemassa sen suhteen, että oon saanut mun mahan niin vahvaan kuntoon, ettei se ole moksiskaan pienistä muutoksista. Tosin 90% menen ruokavaliolla, jonka oon kokenut itselleni hyväksi, mutta nykyään pystyn “lipsumaan” siitä huomattavasti enemmän. Koitan tehdä tarkempia ruokapostauksia jatkossa. Kiva että niille on kysyntää:)
   Ja ei todellakaan kannata palata huonoon oloon!!!! Kukaan muu kuin sinä itse ei pysty vaikuttamaan sun suomisiin, joten älä koskaan ajattele, että sen suhteen pitäisi miellyttää muita. Sun terveys on kuitenkin kyseessä <3 :) Ruokarajoitteisille ruokakaupat ja eväät on avainsana onneen!! :D Omat evaat kannattaa pitää aina hollilla. Mulla esim melkein poikkeuksetta mukana pähkinöitä. Näin vältän ikävän näläntunteen:) Ootko muuten ollut kauan maidottomalla ja viljattomalla? Voithan hyvin kokeilla jotain pieniä juttuja välillä ottaa takaisin ja samalla näät mikä sopii ja mikä ei.

 • Reply
  October
  15.3.2015 at 19:01

  7 lisäkiloa, öö missä?!?

  • Reply
   monasdailystyle
   17.3.2015 at 03:08

   Jos vaatteisiin on uskominen niin tisseihin ja takapuoleen ;D

 • Reply
  Hannah
  15.3.2015 at 19:30

  minulle kävi samoin pitkällä reissulla.. 7kk Ausseissa ja tuli kyllä pakattua kiloja. Itse käytin vielä alkoholia aika surutta. Tarkkaa kilomäärää en tiedä kun vaakaa ei ollut, mutta veikkaisin että jotain 7 kilon hujakoilla mentiin. Enemmänkin olisi varmaan tullut mutta sitten kun oli taas aika pistää reppu selkään (4kk paikallaan olon jälkeen) ja jatkaa matkustelua ympäriinsä niin se varmaan hillitsi painonnousua. Kotiin tullessa kilot karisi tosi nopeasti, vaikka en mitään radikaalia edes sen eteen tehnyt. Vähän kävin lenkillä ja söin taas “normaalia” ruokaa. Veikkaan että nesteiden kertyminen vaikutti osaltaan aika paljon, kun osa painosta katosi melkein heti kun tulin kotiin. Vaikuttaako trooppinen ilmastokin tässä paletissa, se oli ainakin sillon yksi teorioistani xD mutta kuitenkin, no stress! Jos olo on kurja, teet toki mitä pitää parantaaksesi sitä, mutta olen samoilla linjoilla kuin useat muut kommentin jättäneet; nauti ajastasi siellä ilman liikoja harmitteluja. Tosin jos olet saanut jotain raskaus ym. kommentteja niin ne tuntuu varmaan ikävältä :( ja onhan se tosiasi että jos olo ei ole kotoisa omassa kropassa niin se harmittaa. No mutta, tsemppiä sinne kuitenkin. Näytät ainakin ihan huippuhyvältä, onnelliselta ja freesiltä! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   17.3.2015 at 12:01

   Heh, mä mielelläni pistäisin myös tuon tropiikin piikkiin, mutta mun tapauksessa on aika selvää et se on tää syntisen hyvä ruoka ;D
   Mut eihän se niin vakavaa tosiaankaan ole:) Pientä kevennystä niin äkkiä on parempi olo;)
   Ja voi kiitos paljon, sä oot ihana <3 :)

 • Reply
  Mintsu
  15.3.2015 at 22:41

  Hei, tuosta painosta veikkaan n. 3-4kg olevan ihan nesteitä vaan. Ja eri vaa’astakin voi tulla vähän virhettä. Toki pieni kurinpalautus on paikallaan jos tuntuu että liikaa tulee syötyä mutta aivan varmasti nuo pari ekstra kiloa lähtevät sinulta nopsaan :) Juuri tulin viikon lomalta ja vaaka näytti +4kg. Ei mennyt kuin se neljä päivää niin paino “tippui” kolme kiloa (kilo taisi tosin oikeasti tulla). Lomalla söin ruokaa ihan tilavuudellisesti/painollisestikin enemmän kuin kotioloissa, hirveästi hedelmiä jne. ja vettä tuli juotua reissussa paljon runsaampaan tahtiin. Hirveän helposti lomalla se paino kuitenkin nousee ainakin itsellä herkuttelujen vuoksi kun on kiva ottaa vähän rennommin.

  • Reply
   monasdailystyle
   17.3.2015 at 12:05

   Totta, nesteitä tosiaankin tuntuu kropassa olevan ja paljon! Tosin ei kyllä pelkästään sitä :D Ja eiköhän tää aika äkkiä lähde, kun hiukan rajoittaa noita liian hyviä ruokia;) Onneksi ei niistä kokonaan tarvii vielä luopua. En siis missään nimessä millekään kaalidietille oo lähtemässä ;D

 • Reply
  Annn
  15.3.2015 at 23:14

  Olet upean näköinen joka tapauksessa! :) Täällä tulltu talvella ihan Suomessa naposteltua vaikka mitä.. kesä lähenee, joten voisi jotain pientä kevennystä, jotta olisi taas parempi olo ja jaksaisi paremmin. Kaylaa meinasin kokeilla :-)

  • Reply
   monasdailystyle
   17.3.2015 at 12:07

   Voi kiitos ihanuus <3 <3 :)
   Mä niiiin suosittelen Kaylaa!! Ihan sairaan kivoja ja nopeita ja tehokkaita treenejä:) Loistavaa vaihtelua salille ja lenkkeilylle :)

 • Reply
  Ninni
  16.3.2015 at 00:18

  Kuinka paljon painat ja miten pitkä olet? Muista että tärkeintä on normaalipaino, ei se mitä numeroita vaaka näyttää.

  • Reply
   monasdailystyle
   17.3.2015 at 12:09

   Oon ihan samaa mieltä, että ei ne numerot kerro kaikkea! :) Pituutta on 170 ja olon koen parhaimmaksi 60kilon hujakoilla. Se on se oma optimaalinen paino, joten vähän nyt haluan tiputella tätä kertynyttä rasvaa ja nestettä…;)

 • Reply
  Nella
  17.3.2015 at 06:06

  Näytät upeelta!! Mulle tuli aikoinaan jenkeissä olon jälkeen (4kk) niin ainakin se 7 kiloa. Mutta ne lähti heti suomeen tultua niin nopeesti. Liikuin ja söin normaalisti sekä herkuttelin. Ja ehkä lähti jopa enemmän. Eli ei syytä huoleen :) sun kroppa näyttää niin hyvältä!! Kumpa pääsis itekkin nauttimaan noista ruuista!

  • Reply
   monasdailystyle
   17.3.2015 at 15:34

   Voi kiitos paljon Nella <3 Ja näin mäkin uskon, että lähtee aika nopsaan taas, kun on takaisin Suomessa. Tosin vähän saa katsella jo mitä suuhunsa laittaa ettei ihan tuplaannu tuo luku;)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *