22.8.2014

Täydelliset banaanipannarit

Täydelliset banaanipannarit
Täydelliset banaanipannarit

Banaanilettuja on moneen lähtöön, mutta ajattelin nyt jakaa oman ehdottoman suosikkini. Monia erilaisia versioita on tullut kokeiltua. Some on täynnä variaatioita näistä letuista ja suosittelen kokeilemaan mahdollisimman montaa erilaista, jotta löytää omia makuhermoja parhaiten hivelevän version.

Oma suosikkini on hyvin yksinkertainen versio, mutta muutaman testauksen ja kokeilun kautta olen päätynyt tekemään tämän juuri tietyssä järjestyksessä.

Eli…

Riko kaksi kananmunaa ja erottele valkuaiset kulhoon. Lisää kulhoon 1 rkl mantelimaitoa ja puolikas banaani. Sekoita nämä todella hyvin. Itse käytän tässä aina sauvasekoitinta. Seoksen pitää olla kuohkea.

Lisää valkuaismantelimaitobansku-seokseen seuraavaksi vaniljan makuinen proteiinijauho. Itse käytän aina Whey 80 Stevia (täällä*). Lisää myös kanelia maun mukaan. Itse käytän aina luomu kanelia ja laitan sitä reilusti. Se tuo ihanan maun lettuihin! Sekoita haarukalla proteiinijauho ja kaneli valkuaismantelimaitobansku-seokseen niin, että koko taikina on tasainen. Tässä vaiheessa en kuitenkaan enää käytä sauvasekoitinta!

Seuraavaksi tilkka pannulle kookosöljyä ja paistinpannu kuumenemaan. Huom tässä täytyy olla tarkkana! Pannu ei saa olla kovin kuuma. Kärsivällisyys on valttia. Mieto lämpö päälle ja pitkä paistoaika. Meillä on induktioliesi ja siinä säädöt 1-9. Laitan pannun aina ensin 5:lle ja paistan siinä ensimmäisen letun, jonka jälkeen madallan lämmön 4:seen, jossa paistan seuraavan lätyn. Taikinasta tulee aika tasan kaksi keskikokoista lättyä. Toki voi tehdä useampia pieniä, mutta siinä menee ikä ja terveys, kun niitä paistelee. Kahden tekemiseen menee kaikkineen noin 10-15 minuuttia. Ja siis pannulla lettua kannattaa pitää melkein parikin minuuttia, ennen kuin sen kääntää. Kun lettu alkaa pupluttaa eli siihen tulee sellaisia pieniä kuplia niin sen voi kääntää varovasti.

Tarkkana saa olla, mutta lopputulos on hyvä!!! :)

Viimeisenä vielä valmiiden lättyjen päälle jäisiä mansikoita ja mustikoita. Itse ripottelen vielä niiden päälle usein proteiinijauhoa.

Siinäpä se! Laittakaahan kommenttia tulemaan mikäli kokeilette, että miten luonasi:)

Suosikki protskujauho, jota käytän oikeastaan lähes aina löytyy TÄÄLTÄ*!:)

Follow me BLOGLOVIN // FACEBOOK // INSTAGRAM

followme

*adlinks

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply
    Elli
    22.8.2014 at 14:32

    Proteiiniletut on hyviä! Itse tykkään käyttää välillä lisäksi mustikkajauhetta sekä itse tehtyä vaniljaextractia (mikäs se onkaan suomeksi, uute?) :D Ja hyviä tulee! Parhaita tietenkin tuoreiden marjojen kanssa ;)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    • Reply
      Mona
      22.8.2014 at 22:56

      Oi mustikkajauhe pitää munkin testata!! Tää on ihan parhautta, kun saa vuorovaikutuksena teiltä aina ihan huippuja idiksiä <3 :)

  • Reply
    Neila
    22.8.2014 at 14:57

    Noi pannarit on kyllä mun suosikkeja. Ite laitan taikinaan raakakaakaojauhetta. Tulee muuten tosi hyviä! :)

    • Reply
      Mona
      22.8.2014 at 22:57

      Jooooo raakakaakaojauhe kuulostaa hyvälle!!!8) Meillä onkin se just loppu niin pitää kirjottaa kauppalistaan seuraavaa reissua varten:) Kiitos vinkistä <3 :)

  • Reply
    Ninni
    22.8.2014 at 15:49

    Voiko ton proteiinijauheen korvata millään muulla?

    • Reply
      Mona
      22.8.2014 at 22:58

      Mites esim mantelijauhe tai kookosjauho? :) Sen voi toki jättää kokonaan myös pois! :)

  • Reply
    Laura
    22.8.2014 at 17:15

    Minkälaisella pannulla paistat? Teflon pannut on pannassa joten käytän kaikenlaisia muita mutta banaaniletut tuppaa aina tarttumaan kiinni pohjaan. Vinkit tervetulleita :)

    • Reply
      Mona
      22.8.2014 at 23:00

      Meillä on käytössä valurautapannu sekä sellaset Ikean jotkut sekoite? pannut. Letut paistan aina Ikean pannulla, muuten palaa pohjaan tai sais laittaa paketillisen voita, että onnistuis :D :D
      Mä en kyllä valitettavasti oo kovin tietoinen pannuista sen tarkemmin, joten oon huono antamaan vinkkejä :/ Anyone?? :)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *