30.12.2014

Vatsa tukossa jouluähkystä?

Apuva! :D Luin meidän Fitfashion bloggaajan Even postauksen ja hätkähdin kohtaa, jossa hän mainitsi, että ensiapuun saapuu joulun jälkeen ihmisiä, joilla on vatsa niin tukossa, ettei tule kummastakaan päästä…

maha

Laitetaanpa nyt pikaisesti muutava vinkki jakoon, jos oikeasti on pyhinä homma karannut niin hanskasta, että olo ihan oikeasti on toooosi tukala. Noin yleisesti kannattaa tietty noudattaa kohtuutta ja syödä mahdollisimman terveellistä ja ravintorikasta ruokaa aina, mutta tässä nyt muutama vippaskonsti terveellisen ruokavalion lisäksi, joilla saa vatsaan vauhtia.

1. Juo PALJON vettä.

Vesi auttaa aina ja ihan kaikessa. Myös vatsan kanssa. Juo vähintään 2 litraa päivässä. Mikäli tavoitteena on aloittaa 1.1.2015 elämäntapamuuutos, aloita se veden juonnin lisäämisellä. Sillä on helppo lähteä liikkeelle ja huomaat taatusti tuloksia olossa. Mikäli tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta juoda kaksi litraa päivässä ota apukeinoja käyttöön! Puhelimeen voi asentaa sovelluksen muistuttamaan veden juonnista tai voi vaikka liittyä facebook ryhmään:) Veden riittävästä juomisesta tulee todella nopeasti tapa, joten jaksa muistutella alkuun riittävästi itseäsi. Pian juot kaksi litraa päivässä ihan huomaamattasi. Muista, että keho tarvitsee paljon vettä! Kun tunnet janoa, on jo myöhäistä.

foodfood2

2. Magnesium ♥

Magnesium on ihmelisäravinne ja itse en pysty enää kuvittelemaankaan elämää ilman magnesiumia:D Mankku auttaa palautumiseen, päänsärkyyn, syvään uneen, naisilla kuukautiskipuihin ja ties mihin. Ja kyllä – magnesium on myös mahan suosikki. Itse otan normaalisti magnesiumia iltaisin noin 200-400mg. Vatsahan tykkää rutiineista ja rutiineja rikottaessa menee se sekaisin. Monella vatsa sanoo stop esim matkoilla tai nyt jouluähkyn vuoksi liiallisesta kinkun mättäämisestä. Testaa tällöin normaalin mangnesium annoksen sijaan ottaa tupla-annos, esim 600-800mg. Tiedän tosi monen, joilla tämä auttaa ja ketkä vannovat, etteivät lähde enää koskaan yli viikonlopun reissuille ilman mangnesium tabletteja;) Muista myös panostaa hyvälaatuiseen hyvin imeytyvään mangnesiumiin. Itse suosin Solgarin Mangnesiumia sitraatti muodossa. Kannattaa testata muutamaa erilaista, jotta tietää mikä sopii itselleen parhaiten. Myös merkeissä on saattaa olla eroja. Bioteekin vahva magnesium esimerksi ei ole sopinut omalle herkälle mahalleni yhtä hyvin kuin Solgarin. Sitraatin lisäksi monet suosittelevat magnesiumia eri kelaattimuodoissa.

2. Liiku ja hikoile

Kunnon reipas juoksulenkki tai HIIT- treeni saa takuulla vatsaan liikettä!

treeni2

Mikäli vatsan kanssa on ongelmia ympäri vuoden, suosittelen hakeutumaan mahdollisimman pian asiantuntevan ravintovalmentajan vastaanotolle. Vatsakipujen kanssa ei tarvitse tottua elämään. Ongelmille voidaan hyvin todenäköisesti tehdä jotain, vaikka joltain taholta saattaa kuulla, että pitää vaan tottua elämään kipeän mahan kanssa. Yleensä taustalla on selvät syyt vatsakivuille. Omista aikaisemmista vatsaongelmistani olen kirjoittanut mm. Ravintovalmennuksessa!– postauksessa. FLT- ravintovalmentajat löytyvät täältä ja omasta kokemuksestani voin suositella heitä todella lämpimästi. Sain MDD testien lisäksi ravintovalmennuksesta ihan valtavan avun ja voin onnekseni sanoa vatsaongelmien olevan enää ikävä muisto! :)

Follow on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // INSTAGRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.