31.12.2014

Ammattina bloggaaminen

Vuosi lähenee loppuaan ja ajatukset ovat pyörineet menneessä. Mitä kaikkea onkaan vuoden aikana tapahtunut ja mistä kaikesta saa olla niin äärimmäisen kiitollinen. Normaalin vuosikatsauksen sijaan päätin tänä vuonna muistella ja kirjoitella tarkemmin omasta bloggaajan urastani. Käännetään sivua siis yli viisi vuotta taaksepäin..

Muistan 2009 vuoden kesän edelleen kuin eilisen. Silloin päätin muutaman kuukauden pohdinnan jälkeen laittaa oman blogin pystyyn. Olin lukenut jo pitkään muutamia äitini suosittelemia blogeja ja äidin kannustuksesta päätin myös kokeilla itse samaa hommaa.

Ensimmäisten postauksien teko ei ollut mitään kovin tehokasta puuhaa surkealla kameralla ja maailman hitaimmalla tietokoneella. Homma oli kuitenkin ihan super hauskaa ja vei heti mukanaan. Vuoden lopulla tapasin Eetun ja muistan, kun paljastin hänelle omasta harrastuksestani. Pohdin pitkään pitääkö Eetu bloggaamista ihan hölmönä, mutta jälkeenpäin ajateltuna, Eetu on äidin lisäksi ollut suurin tukeni ja kannustajani tässä hommassa. Eetun kannustuksella olen uskaltanut heittää itseni likoon blogin kanssa. Uskon myös, että hänen kannustuksellaan on ollut iso vaikutus siihen, että voin kutsua  bloggamista tänä päivänä työkseni.

we1

Tuolloin vuonna 2009 en todellakaan olisi voinut kuvitella, että tulevaisuudessa bloggaminen tulisi olemaan ammattini. Viidessä vuodessa on bloggaaminen muuttunut paljon, kun monet aloittavat bloggaamisen nykään juuri siitä syystä, että haluavat siitä työn.

Pikkuhiljaa bloggaaminen alkoi tuottaa pieniä sivutuloja ja yhteistöitä. Halusin kehittyä hommassa ja panostaa enemmän bloggaamiseen ja antaa sille enemmän aikaa. Kamerakalusto uusiutui ja hankin myös uuden tietokoneen. Vuonna 2011 perustin Mona’s Daily Style blogin, jonka oli tarkoitus olla ensimmäistä blogia “pinnallisempi” ja keskittyä enemmän kuviin ja muotiin sekä hyvinvointiin. Uuden blogin myötä sain ihan hurjasti lisää intoa koko hommaan. Blogin kanssa kului jatkuvasti enemmän tunteja ja halusin koko ajan oppia uutta. Pääsin blogin kautta erilaisiin valokuvauskoulutuksiin, joista sain paljon lisää inspiraatiota kuvaamiseen ja entistä enemmän motivaatiota opetella lisää.

ilovecameras

Kuvaustaitojen karttuessa myös kuvanmuokkaus alkoi kiinnostaa entistä enemmän. Youtuben ihmeellisessä maailmassa on kulunut yksi jos toinenkin tunti;) Rakastan myös suuresti koodailua ja omien nettisivujen muokkaaminen saattoi usein venyä yön pikkutunneille asti. Saatoin venkslata jotain pientä asiaa monen monta tuntia. Periksiantamattomuuteni tuli koodien suhteen todella tutuksi. Isona apuna teknisissä jutuissa oli kuitenkin kälyni mies, jolta olen saanut niin teknistä kuin henkistä tukea kaikkeen koodailuun liittyen :D Hän on melkeinpä ainut lähipiirissä, joka ymmärtää tuskani väärän väristen viivojen tai linkkien suhteen;)

Yhteistyöt lisääntyi pikku hiljaa ja bloggaaminen alkoi olla päätyö perintätoimistossa työskentelyn rinnalla. Samaan aikaan pääsin myös yliopistoon opiskelemaan ja alkoi tuntui, ettei aika riittänyt enää kaikkeen. Hoidin blogin myyntiä ja kaikki yhteistöitä yksin, joten sekin vei paljon aikaa postauksien ohella. Viimein 2012 syksyllä jäin silloisesta perintätoimistotyöstäni opintovapaalle ja päätin panostaa vain kouluun ja blogiin. Blogille iso askel oli, kun siirryin Costumen sivuille bloggaamaan. Lehden alla bloggaaminen oli huikea kokemus ja opetti ihan hurjasti. Se auttoi myös tasaamaan työmäärää, kun joku muu hoiti myynnin ja itse sai keskittyä tärkeimpään, eli bloggaamiseen.

costumelehti

Vajaa puolitoista vuotta lehden alla opetti monesta asiasta paljon. Erityisesti bisnesmaailmasta ja kärsivällisyydestä. En kadu hetkeäkään bloggaamisesta lehden alla, vaikkei se koskaan aikaisemmin ollut erityisesti ollut haaveena. Sain arvokasta kokemusta ja näkemystä sen kautta ja olen tuosta ajasta enemmän kiitollinen.

Bloggaaminen on antanut kuluneiden vuosien aikana ihan hurjasti. Paljon sellaista mitä en koskaan olisi voinut kuvitellakaan ennen blogin aloittamista. Olen aina ollut todella suorasukainen ja kovanahkainen, mutta blogi on kasvattanut entistä enemmän ottamaan kritiikkiä vastaan. Yrittäjyys on opettanut kärsivällisyyttä, pitkäjänteisyyttä ja uskoa omiin taitoihin. Ennen kaikkea blogi on auttanut uskomaan siihen, että minä pystyn mihin vaan mitä haluan. Saan myös sen minkä annan. Olen aina halunnut olla muille ystävällinen ja jakaa hyvää mieltä. Olen kaiken sen jakamani hyvän mielen saanut monenkertaisena teiltä takaisin. Varjopuolena olen myös oppinut, että kaikki ei todellakaan ole aina sitä mitä ulkoisesti annetaan ymmärtää. Se puolestaan on kasvattanut siihen, että tärkeintä on luottaa omaan tekemiseen ja aina – ihan aina olla muille ystävällinen, vaikka joku todella ärsyttäisikin. Kilpailu on todella kovaa, mutta siihen ei ole pakko lähteä mukaan. Myös muita kannustamalla ja auttamalla pääsee eteenpäin. Muiden ilo, onni ja menestys ei IKINÄ ole ollut minulta pois. Päin vastoin, olen saanut itse muiden onnistumisista iloa ja inspiraatiota.

Yrittäjyys on ollut yksiä parhaimpia päätöksiä mitä olen tehnyt. Vaikkei se todellakaan ole aina ollut mitään ruusuilla tanssimista ja etenkään Suomessa se ei ole taloudellisestikaan kovin kannattavaa. En vaihtaisi kuitenkaan mistään hinnasta pois kaikkea kokemaani. Yrittäjyys palkistee aina. Voi katsoa itseään peilistä oli kyseessä onnistuminen tai epäonnistuminen. Virheistä oppii ja onnistumiset puolestaan kannustavat eteenpäin.

Yrittäjyys ja kohta kuuden vuoden bloggaaminen ovat myös synnyttäneet rutkasti uusia unelmia ja haaveita. Tulen varmasti aina kirjoittamaan blogia jossain muodossa, mutta sen rinnalla haluan kehittää itselleni uusia haasteita ja juttuja. Yksi askel kohti näitä haaveita ja muutoksia  oli nyt joulukuussa tänne Fitfashion porttaaliin muutto.

fitfashionkuva

Olen vasta 27 ja olen ehtinyt tehdä ihan hemmetin paljon. Se tuppaa vaan välillä unohtumaan. Pitäisi muistaa välillä pysähtyä katsomaan taakse päin ja miettiä miten paljon kaikkea onkaan saanut aikaiseksi. Olen ollut todella monissa eri työpaikoissa ja kokenut paljon onnistumisia ja epäonnistumisia. Monesti harmittelen, etten ole päässyt eteenpäin opiskeluissa, mutta kun mietin asiaa tarkemmin ei se haittaa lainkaan! Miten paljon olenkaan saanut elämältä ja tehnyt kaikkea muuta siinä ohella! Jos ihan totta puhutaan, niin ehdin opiskella vaikka koko loppu elämän. Eikös tämä kaikki yhtä opiskelua kuitenkin ole;)

Mitä sitten odotan tulevaisuudelta. Sen voisi kiteyttää lyhykäisyydessään yhteen sanaan -hyvinvointia. Hyvinvointia sanan jokaisessa merkityksessä. Pääsinhän loppujen lopuksi monen vuoden hakemisen jälkeen yliopistoon lukemaan sosiaalipolitiikkaakin, joka keskittyy nimenomaan ihmisten hyvinvointiin. Kirjoitan blogia hyvinvoinnin ympärille. Paasaan aina ystävät ja sukulaiset pyörryksiin hyvinvoinnista. Asetan usein muiden hyvinvoinnin omani edelle. Haluan kaikkien voivan hyvin ja olevan onnellisia. Yksi asia minkä olen hiljattain oppinut ja haluan kuluvan vuoden aikana sisäistää täysin on seuraava mietelmä:

aswelet

Hyvinvointi sen värikkäässä ja moninaisessa merkityksessä on oma intohimoni. Hyvinvoinnin parissa haluan työskennellä nyt, huomenna ja aina! Aloitan itsestäni. Niin kuin Gabbykin sanoo, työskentelen joka päivä sen eteen, että olen onnellisin tuntemani ihminen. Ollessani onnellinen levitän sitä myös ympärilleni.

Parasta mitä bloggaamisella voin tarjota on hyvä mieli. Hyvän mielen jakamisella ja muiden inspiroimisella tiedän tehneeni hyvää duunia, jolla on kauas kantoiset vaikutukset. Vaikkei blogilla olekkaan yksinään satojentuhansien ylöisöä, ei se tarkoita, etteikö hyvä mieli tarttuisi silti miljooniin.

Haluankin kannustaa ihan kaikkia, niin bloggaajia kuin muitakin yrittäjiä ja työntekijöitä löytämään omasta työstään sen hyvää mieltä tuottavan puolen. Hyvän mielen ja ilon kanssa työskennellessä levität sitä aina eteenpäin. Muista, että vaikka blogillasi oli vain kymmenen lukijaa, on sinulla kymmenen lukijaa, joille voit jakaa hyvää mieltä ja iloa. He todenäköisesti jakavat sitä eteenpäin ja näin hyvä kiertää. Muista, että hymy ei maksa mitään ja voit parhaassa tapauksessa saada hymyllä voimakkaan hyvän mielen hyökyaallon liikkeelle.

Ihanaa ja hyvinvoivaa vuotta 2015 kaikille. Tehdään siitä yhdessä upea!

Follow on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // INSTAGRAM

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  mama
  31.12.2014 at 17:05

  Enpä olisi tuolloin viisi vuotta sitten uskonut millaiseksi blogisi kasvaa, ihan mahtavaa!! Ja vaikka äitinä olen pienen huolen päästänyt valloilleen opintojesi edistymisestä, niin missään vaiheessa ei ole tullut mieleen epäilystä siitä, että oletkohan nyt oikeilla raiteilla… Olet aina tiennyt mitä pitää tehdä ja luotan täysin valintoihisi.
  Suoritat ne opintosi sitten vuoden, vuosien tai vaikka 10 vuoden kuluttua, mitä ne sitten ikinä ovatkaan, niin sinä tiedät ja kuljet kohti unelmaasi jatkuvasti <3

  • Reply
   monasdailystyle
   1.1.2015 at 18:52

   Kiitos sun aloitin aikoinaan bloggaamisen<3 :) Hih, muistan vieläkin miten ensin ihmettelin miten joku jaksaa edes seurata jotain blogeja, mutta kappas sitä jäikin itsekin aika nopsaan koukkuun;D

 • Reply
  Laura V
  31.12.2014 at 17:20

  Kiitos hyvänmielen blogistasi ja ihanasta kirjoituksestasi. Olen niin samaa mieltä kanssasi onnen ja hyvän jakamisesta :) Onnellista uutta vuotta ja tsemppiä uusiin haasteisiin!

  • Reply
   monasdailystyle
   1.1.2015 at 18:55

   Voi kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentista puolestaan sulle <3 :)
   Samoin ihanaa uutta vuotta - tuokoon se mukaan kaiken mitä siltä toivot:)

 • Reply
  Heli
  31.12.2014 at 19:04

  Juuri näin. Mahtavaa sisältöä! Hyvää uutta vuotta sinulle myös :)

  • Reply
   monasdailystyle
   1.1.2015 at 18:56

   Kiitos hurjasti Heli:) Ihanaa uutta vuotta <3 <3

 • Reply
  Marjukka / Fab Forty Something
  31.12.2014 at 20:13

  Hyvää uutta vuotta, Mona! Sinä olet tekijä. Olet teidän nuorten, ammatikseen bloggaamisen edelläkävijä, ja tyyppinä aivan mielettömän mahtava tapaus! Kunnianhimo on hyvä asia, ja olet tehnyt valtavasti töitä menestykseksi eteen. Kaikkea hyvää ensi vuodelle, ja ennen kaikkea onnea uusille tuulille!

  • Reply
   monasdailystyle
   1.1.2015 at 19:13

   Voi Marjukka <3 Oot niin ihana ja aina kannustanut mua <3 Iso iso kiitos sulle. Edelleen odotan kovasti, että ehdittäisiin jossain vaiheessa nähdä ihan irl :)
   Kaikkea hyvää sulle Marjukka ja miljoona halausta <3 <3

 • Reply
  Jessica Teljänneito
  31.12.2014 at 21:52

  Hyvää uutta vuotta 2015 teille Mona! Voi miten kovasti olitkaan mun mielessä tänään kun kävin lääkärissä ja lähdin sieltä taas kerran itkien, onneksi on koko ensvuosi aikaa selvitellä ja tehdä testejä :) Pusuja ja haleja sulle ja Eetulle, Albertilta isoja pusuja!!

  • Reply
   monasdailystyle
   1.1.2015 at 19:56

   Kiitos paljon Jessica<3 Ja voi ei!!:( Tosi kurja kuulla - toivottavasti tosiaan asiat selviää eikä tarvitse murehtia:(
   Paljon voimia ja Albertille triljoona suukkoa takas!!! :) :) <3

 • Reply
  Janina / My New Lean Life
  31.12.2014 at 22:38

  Kiitos tosi hyvästä ja mielenkiintoisesta kirjoituksesta! Olen itse lukenut blogeja parin vuoden ajan ja vasta pari kuukautta sitten uskaltauduin aloittamaan omani, vajaan vuoden pohdinnan jälkeen. Tämä kirjoitus antoi jotenkin tosi paljon tsemppiä ja motivaatiota omaan bloggaamiseen, uskoa siihen että ehkä pikkuhiljaa yhä useampi löytää minunkin kirjoitteluni ja kuvani, saa intoa oman itsensä kehittämiseen ja kivoja lukuhetkiä : ) Teidän muiden blogit on meinaan olleet mulle tärkeitä motivaation lähteitä monessa asiassa.

  Hyvää uutta vuotta! :)

 • Reply
  Piia
  31.12.2014 at 22:47

  Kumpi sulla tuli ensin – suuri yleisö vai myynti? Vai tippuiko yhteistyötarjouksia sattumalta ennen kuin aloit varsinaisesti myymään? Musta bloggaaminen on kyllä kans loistoharrastus ja tekisin tätä mielelläni työkseni, mutya mistä sitä yleisöä repiä? En oikein tiedä mitä ihmiset haluaa? Olen nyt yhdeltä naisautobloggarilta ja vähän muualtakin kuullut että mun pitäis alkaa kirjoittamaan autoblogia (rakastan autoja). Sen kirjoittaminen vaatisi ammattimaista otetta ja todellista suhteiden hyödyntämistä että niitä autoja saisi ajettavaksi. Mutta kysymys kuuluu riittäisikö nichelle lukijoita?

  • Reply
   Piia
   1.1.2015 at 15:17

   Onpad yöllä tullut taas oksennettua vain ajatuksia ulos. Unohtui nimittäin pari juttua: 1) kiitos ihanasta blogista & hienoa että olet uskaltanut lähteä ammattilaiseksi! 2) Hyvää Uutta Vuotta!!! 3) ehdottomasti jatka samaa rataa, jännä nähdä millaisia kokemuksia Malesiasta kertyy, onnea ja menestystä matkaan! :)

 • Reply
  Kristiina
  31.12.2014 at 23:12

  Olipas jotenkin tunteikas postaus. Harrastajasta yrittäjäksi, se on niin hienoa! Omia haaveita täytyy kuunnella ja tehdä mitä niiden eteen voi :) Oikein hyvää alkavaa vuotta teille! Pus <3

 • Reply
  Laura
  1.1.2015 at 18:21

  Olipa kiva lukea tällaista postausta. Vaikutat todella upealta ihmiseltä joten blogiasi on aina kiva tulla lukemaan. Kiitos blogistasi ja ihanaa uutta vuotta ja uusia seikkailuja teille! :)

 • Reply
  ansku
  4.1.2015 at 21:02

  tutkinnon suorittamisen rajoitukset vaan takaavat sen ettet voi opiskella miten lystäät niin kauan kuin haluat. Sieltä potkitaan ulos..

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.