30.12.2014

Ensimmäinen kohde Bangkok

bangkok

print screen ,http://www.pinterest.com/monasdailystyle/bangkok/

Huh, kiirettä pukkaa ja olo on edelleen ihan tukkoinen. Tänään olen aamusta asti linnoittautunut paperihommien pariin. Yökkärit jalassa ja kasa nenäliinoja vierellä;D Olo on erityisen hehkeä… Onneksi viimeisiä viedään ja paperitöidenkin osalta alkaa vuosi olla kasassa!:)

Jottei ihan tylsäksi mene tämä päivä ajattelin tulla kyselemään teiltä Bangkok ja Krabi vinkkejä! Veikkaan, että aika moni ruudun toisella puolella on vieraillut Thaimaassa ja olisi super kiva saada teiltä sinne vinkkejä mukaan. Viikon päästä tähän aikaan ollaan siis vihdoin saavuttu pitkän (Helsinki-Frankfurt-Hongkong-Bangkok) lennon jälkeen perille Bangkokkiin ja viivymme sielä viisi yötä. Bangkokista suuntaamme löhöilemään Krabille vielä muutamaksi päiväksi. Täytyy kyllä (taas) hehkuttaa, että voi jukra tulevaa aurinkoa ja lämpöä on odotettu! Muutaman viikon loman jälkeen alkaa tositoimet ja aloitetaan asunnon metsästys tulevasta kotikaupungista, joka edelleen on hieman mysteeri;D Balin hyväksymiskirjeet ovat jo ehtineet kotiin, mutta Malesia senkun antaa odotuttaa itseään… Sinne me kuitenkin niin kuin henkisesti ollaan menossa. Krabilta pitäisi piakkoin varata lennot eteenpäin.. Pitää varmaan heittää kolikkoa kumpaan mennään;)

Mutta, mutta… Nyt Teidän vuoro olla äänessä!! Kaikki Thaikku vinkit otetaan avosylin kiitollisina vastaan! :) Olisi myös ihan huippua saada linkkejä, jos joku on aikaisemmin kirjoitellut omaan blogiin Thaimaan reissupostauksia! :)

Kuullaan pian!

Ps. Koitan lisäillä kaikille tuleville reissukohteille omia tunnisteita, jotka löytyvät sivupalkista category kohdasta, jotta postauksia on helppo lukea jälkikäteen. Näiden kategorioiden joukosta löytyy myös kaikki vanhat reissukohteet, joten käykäähän ihmeessä kurkkaamassa mikäli on reissuja tiedossa! :) Kaikki matkapostaukset puolestaan löytyvät traveling – kategorian alta.

Pps. Mitä mieltä olette ihan pikkiriikkisistä blogin ulkonäkömuutoksista, jotka über ihana kälyn mieheni taikoi? :) Linkkien väritystä ja muutamaa fonttia muokkailtiin ja oon itse ihan super tyytyväinen. Nyt näyttää enemmän Monalta, vai mitä mieltä te olette? :D

Follow on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // INSTAGRAM

You Might Also Like

19 Comments

  • Reply
    Valpuri
    30.12.2014 at 15:45

    Mun Thaimaan-retkeilystä on kyllä vuosia, mutta Krabin alueella on paljon hienoja paikkoja. Ao Nang on kai nykyään aika turrerysä, mutta Phi Phi lienee edelleen asiapaikka. Koh Mook (tai Ko Muk) on hurmaava, hiljainen pieni saari jonne kannattaa ehdottomasti hakeutua. Jutskaillaan näistä lisää pian :)

    • Reply
      monasdailystyle
      30.12.2014 at 19:17

      Jeee sulla on kyllä aina vinkit joka paikkaan <3 Vähänkö odotan jo maaliskuuta!!!!!!!8) Jippiii!!

  • Reply
    Marja
    30.12.2014 at 16:28

    Heippa Mona, ehdottomasti Krabilta kannattaa piipahtaa Phi Phi-saarille.
    Ihanaa ja muistorikasta matkaa teille :) nauttikaa

    terkuin Marja naapurista

    • Reply
      monasdailystyle
      30.12.2014 at 19:18

      Moikka ihana Marja <3 Kiiiitos vinkistä!!! Tuonne Phi Phille pitää kyllä yrittää ehtiä käymään!!! :) Pitää mennä ens kesänä kun tullaan takas vaikka yhdessä koiralenkille!! :)

  • Reply
    Kata
    30.12.2014 at 16:39

    Moi!

    Olin viime viikolla Krabilla ja siellä satoi melkein joka päivä vettä tai oli muuten vaan pilvistä

    • Reply
      monasdailystyle
      30.12.2014 at 19:29

      No voi perse suorastaan:/ Toivottavasti edes muutama päivä oli aurinkoista! Meillä oli edellis vuonna Las Palmasin reissu sellanen et koko viikon sato ja oli kylmä. Voi taivas, et ärsytti kun odotti saavansa arskaa..:D Nooo mut reissu oli sit loppujen lopuks paras shoppailu reissu ever :D Normaalisti kun en jaksa lainkaan kierrellä kauppoja…

      • Reply
        Kata
        30.12.2014 at 19:43

        Kirjotin sulle eka pitkän viestin ja nähtävästi eka lause vaan näkyy

        • Reply
          monasdailystyle
          30.12.2014 at 19:47

          Eikä?! :O Voi ei! Tosiaan näkyy vaan tuo eka lause ja samoin tässä…:(

  • Reply
    hh
    30.12.2014 at 19:07

    Moi Mona! Ihan mieletöntä, että olet lähdössä noille seuduille! Reissasin viime keväänä paljon Kaakkois-Aasiassa oman vaihtolukukauteni aikana. Krabilla vietin vain yhden yön “pakon sanelemana”, sillä lopullinen määränpääni oli tuo Ko Phi Phi -saari, josta joku jo mainitsikin. Phi Phi on aivan upea pieni saari! Parhaat tärppini sinne: jooga, ylös kukkuloille haikkailu auringonlaskua katsomaan, veneen (ja kuskin) vuokraaminen, jotta näkee saarta “ulkopuoleltakin”. Itselleni Phi Phin auringonlasku on ollut yksi vuoden kohokohdista ja kyyneleet meinaa nousta silmiin, kun ajattelenkin sitä. Koko saari meni aika tuusan nuuskaksi 10 vuotta sitten tsunamissa ja sieltä ylhäältä kukkuloilta todella pystyi tajuamaan, miten koko saari on jäänyt veden alle. Miten ihailenkaan noita ahkeria saaren asukkaita, jotka ovat rakentaneet kaiken uudestaan…

    Eniveis, NAUTI reissusta! Tulet niin paljon rikkaampana takaisin, vaikka pankkitili huutaisikin hoosiannaa kaikkien ostettujen lentolippujen takia. :) Ihanaa vuodenvaihdetta! <3

    • Reply
      monasdailystyle
      30.12.2014 at 19:32

      Oiii kiitos vinkeistä <3 Toi Phi Phi kuulostaa kyllä nyt ihan täydelliselle <3 :) Joogaa ja auringonlaskuja, jep kelpaa!!!!!! :)
      Mun pitää nyt vaan karaistaa venekammot seuraavan puolen vuoden aikana....;D
      Ja kiitos super paljon:) Uskon kyllä itsekin tuohon, että paljon rikkaampana tullaan takas vaikka noin konkreettisesti pankkitili eriä sanookin;)

  • Reply
    Jenni
    30.12.2014 at 19:18

    Kannattaa ehdottomasti lähteä Krabilta saarihyppelylle. Ao Nangin edustalta lähtee useita eri veneitä, jotka vievät todella upeille saarille esimerksiki Bamboo Islandille ja Maya Baylle. Täällä pääsee myös snorklaamaan ja näkemään ihanaa vedenalaista elämää. Ihanaa reissua teille! :)

    • Reply
      monasdailystyle
      30.12.2014 at 19:35

      Kiitos paljon Jenni <3:) Oi snorklausta ja myös sukeltamista pitää kyllä testata:) Ihan super jännää, kun meille on Eetun kanssa molemmille Aasia ihan täysin tuntematon. Ihan mieletöntä päästä vihdoinkin sinne suunnille ja parasta, kun ei tarvii ihan heti tulla takaisinkaan:)

  • Reply
    Maria
    30.12.2014 at 21:08

    Oi! Bangkok on lempikaupunkini maailmalla! Kannattaa ehdottomasti käydä chinatownissa, krääsää kaikkeen lähtöön naurettavilla hinnoilla ja kapeilla kujilla uskomaton väenpaljous. Parhaiten pääsee mun mielestä laivalla, chinatownin laituri on Ratchawong, löytyy helposti bts:n asemalta saphan taksin. Toinen missä kannattaa käydä, on jatujakin markkinat, jos olette bangkokissa viikonloppuna. Molempiin kannattaa lähteä aamulla. Krabilla todella kaunista, mutta ao nangilla kauppiaat huutelee suomeksi koska sinne menee aurinkomatkojen suora lento… kivaa oli vuokrata auto yhdeksi päiväksi söpöltä vanhalta taksikuskilta, joka kuskasi meitä n 30e hintaan koko päivän ympäri nähtävyyksiä ja vei lopuksi huippuun paikalliseen ravintolaan. Kauniita oli emerald pool (makean veden allas keskellä viidakkoa) ja kuumat lähteet. Ihanaa matkaa!

    • Reply
      monasdailystyle
      30.12.2014 at 21:38

      Kiitos ihan hurjan paljon Maria vinkeistä <3 :) :)

  • Reply
    Maaria
    30.12.2014 at 23:10

    Oi, kuulostaa hyvältä! Ja hyvältä kuulostaa koko vaihto Aasiassa! Olin myöskin mieheni kanssa vaihdossa, ja itse asiassa asuimme Bangkokissa. Thaimaata tuli kierreltyä aika hyvin ristiin rastiin eikä meitä pahemmin luennoilla näkynyt ;) Viime tammikuussa palasimme Bangkokiin 6 vuoden tauon jälkeen ja tuntui kuin olisi tullut kotiin :) Blogistani löytyy ihan muutama postaus viimeisestä reissusta, ja suosittelen Bangkokissa erityisesti Sirocco -ravintolaa (State Tower -pilvenpiirtäjän 64.kerroksessa, josta mielettömät näköalat koko kaupungin ylle). Aika kallis paikka, mutta mieletön kokemus. Jos ei syömään halua mennä, niin samassa paikassa on myös drinkkibaari. Varasimme netin kautta pöydän jo etukäteen. Muutoin suosittelen ostamaan Bangkok -oppaan, sieltä löytyy oikeastaan ne kaikki “pakolliset” nähtävyydet. Sky Train -juna on kätevä, ja Siam -aseman lähistöllä on suurimmat ostoskeskukset. Kannattaa olla varuillaan eikä uskoa ihan kaikkea mitä paikalliset selittävät, sen opin hyvin tuon 4 kuukauden aikana ;) Jos Krabilta saatte vuokrattua veneen ja kuskin niin suosittelen sitä. Saaret joihin tehdään ohjattuja retkiä ovat aivan TÄYNNÄ turisteja. Paikallinen opas taas voisi osata näyttää niitä muitakin saaria tms.

    Ihanaa reissua!!

    -Maaria

  • Reply
    Rosita
    31.12.2014 at 07:38

    Heh eikä, just saavuttiin tänään Krabille! :D Tulin vaan kirjoittamaan omaan blogiin uudenvuodentoivotukset ennen kuin käväisen päikkäreillä. Täällä on superlämmin ja aurinkoinen keli, ihanaa. Me meinataan ainakin kierrellä paljon saarilla, mutta muuten reissuagenda tarkentunee lennosta.. :)

    • Reply
      monasdailystyle
      31.12.2014 at 08:54

      Oi ihan mahtavaa!!! :) Ihan mahtavaa reissun jatkoa sinne Rosita:)

  • Reply
    Elina
    31.12.2014 at 09:14

    Ah, rakastuimme Krabia ympäröiviin saariin ja maisemiin niin että palasimme toisen kerran. <3 Päiväretket on todella edullisia ja niitä kannattaa hyödyntää. Itse mentiin saarikierrokselle about 10 eurolla muistaakseni. Snorklailu on mahtavaa.:)

    Käytiin myös Phi Phin saarella mutta suht epäonnisesti meni tulomatka merenkäynnin kovuuden vuoksi. Mä menin pikku shokkiin ja tulin merisairaaksi. Kannattaa siis etukäteen tutkailla mitä tuulta merelle on luvattu. Mentiin toki speed boatilla ja aallot tuntui ja niitä tuli vaan. Muutoin Phi Phi on hieno saari. :)

    Tiikeritemppelillä kannattaa poiketa jos haluaa maisemia ja porrastreeniä.:)

    Ruoka oli upeaa ja itse söin kaikkea, varsinkin katukeittiöistä! En saanut vatsaongelmia kun toinen puolisko taas tuli kipeäksi. Hedelmäsheikit oli upeita kuumuuden viilentäjiä! tais maksaa 50 senttiä euroissa suunnilleen. Hieronnassa käytiin usein ja mä kävin pariin otteeseen manikyyrissa sekä pedikyyrissä. Edullista sekin. Sain matkakuumeen jälleen…Ihanaa reissua teille!!! nauttikaa:)

    • Reply
      monasdailystyle
      31.12.2014 at 10:20

      Kääääk, merenkäynti kuulostaa mulle ihan painajaiselta:O Mä kun pelkään kaikkia veneitä ja sen tapaisia ihan överi paljon..
      No kaipa sitä sit karaistuu :D
      Kiitos super paljon vinkeistä ihana aurinkoinen Elina <3:)

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *