23.8.2011

Ruokapäiväkirja – Maanantai

Aamupala
100g raejuustoa
mansikoita ja mustikoita
1/2 banaani
cacao nibs
luomu kaneli
kahvi maidolla

Välipala töissä
psyllium
vihreätee + hunaja

Lounas
sama makaronijauhelihasotku kuin eilen (200g)
1 iso omena

Välipala töissä
kahvi
tl hunajaa

Välipala kotona ennen lenkkiä
100% ruisleipä (44g)
luomuvoi 5g
1 kalkkuna leikkele
suolakurkku viipaleita 4kpl
tahinitahna 20g
10g aurajuustoa

Iltapala
Pirtelö=
n. 3dl kaurajuomaa, 1/2 mango, mansikoita, lucuma jauhe 1 tl, maca jauhe 1 tl, hamppuproteiini reilu rkl.
Toi hamppuprotsku tekee pirtelön aika karmeen väriseksi mutta se ei kyllä maistu juuri miltään joten kannattaa rohkeasti kokeilla mikäli kaipaa lisä proteiinin lähteitä ;)
Esim täältä löydät tietoa hamppuproteiinista!:)

Illalla ennen nukkumaan menoa
Lakritsijuuriteetä hunajan kanssa.

Päivän liikuntana tuli tehtyä ihana pitkä 10 km kävelylenkki vanhan ystävän kanssa jota en ollut aikoihin nähnyt.  Mukavaa hyvän olon liikuntaa ja ihanaa seuraa:)

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  tiins
  23.8.2011 at 15:00

  Hei Mona!
  Nämä ruokapäiväkirjat on tosi mielenkiintoisia,kiitos siitä!:)
  Ollaan ilmeisesti kumpikin aloittamassa ensi maanantaina yliopistolla,ainakin ollaan samaan ainejärjestöön Facebookissa liitytty. Hauskaa jo vähän etukäteen tietää millaisia ihmisiä sinne on tulossa kun jännittää jo valmiiksi aika paljon!:)

 • Reply
  Anonymous
  23.8.2011 at 23:38

  ootko muuten lainkaan miettinyt sitä että sun blogias seuraa varmaan myös moni pikkutyttökin…? Että tän kaltaiset laihdutuspostaukset ja ruokapäiväkirjat antaa nuorille lapsille vaan semmosen kuvan että pitäis laihduttaa ja olla laiha ku toiki tekee niin… Iltalehden sivuilla oli juuri juttua aiheesta. Kannattaa ehkä tulevaisuudessa vähän miettiä mitä tänne kirjoittaa… :/

 • Reply
  Mona
  24.8.2011 at 05:02

  Tiins,
  Moikka!!:)
  Voi, että miten mukava kuulla!!:D Olen tosiaan aloittamassa myös maanantaina:) Laita ihmeessa facebookin kautta viestiä;)
  Toivottavasti nähdään koululla!:)

  Anonyymi,
  En oikein ymmärtänyt kritiikkiäsi. Postauksilla on tarkoitus inspiroida nimenomaan terveelliseen elämäntapaan, EI laihdutukseen. Enhän missään vaiheessa ole kannustanut olemaan laiha, vaan syömään terveellisesti ja pitämään itsestään huolta. Miksi terveelliset elintavat pitää verrata ylenpaltittomaan laihdutukseen?? Nykypäivänä lapset ja nuoret sairastavat pelottavan paljon, koska syövät AIVAN väärin. Lipsaa, karkkia, sipsejä, mehua , sokeria sokeria ja sokeria sokerin perään ja huono rasvoja. Hyvät rasvat unohtuvat kokonaan monesti.
  Hyvin ja terveellisesti syömällä ihminen on sopivan kokoinen. Ei laiha eikä myöskään lihava, voi hyvin ja pysyy terveenä. Miksi sinusta on väärin että haluan kirjoittaa näistä terveellisistä elintavoista jotka voivat tuoda niin hyvän olon monelle?

 • Reply
  Moma
  24.8.2011 at 09:56

  Hyvä Mona!
  Olen uusi lukija ja tekstisi kolahtivat ainakin minuun :)
  Itse ainakin olen onnellinen, että joku kirjoittaa terveellisistä elämäntavoista ja olen täysin samaa mieltä kanssasi siitä, ettei kirjoituksillasi ole tarkoitusta saada ihmisiä laihduttamaan liiallisesti vaan kiinnittämään huomiota terveellisiin elämäntapoihin. Nuoret olisi hyvä saada lukemaan juuri tällaisia tekstejä.
  Itse olen nyt parin vuoden ajan kiinnittänyt enemmän huomiota ruokavaliooni, koska kärsin jatkuvista vatsakivuista. Oloni on parantunut huomattavasti ja vatsan hyvinvointi vaikuttaa myös mielialaan :)
  Nää ruokapäiväkirjat on tosi mielenkiintoisia, koska niistä saa ideoita omaankin ruokavalioon :)

 • Reply
  Mona
  24.8.2011 at 16:24

  Moma,
  Kiitos niiiin ihanasta kommentistasi!! <3 Sait sillä todella hyvälle mielelle:)
  Ja voi että tietkö mulla oli aiemmin ihan sama homma, vatsa oli AINA kipeä ja kipu rajoitti jopa sosiaalista elämää:( Terveellinen ruokavalio ja säännöllinen liikunta ovat todella pelastaneet arjen!!:) Maha ei ole koskaan kipeä ellen ole sitten sitä itseaiheuttanut syömällä huonosti:)
  Ihanaa syksyä sinulle ja toi kiva saada uusi lukija <3

 • Reply
  Moma
  25.8.2011 at 11:31

  Hyvä, jos sait hyvän mielen :)
  Vatsavaivat todellakin rajoittavat sosiaalista elämää!Mutta onneksi vatsavaivat ovat vähentyneet kummasti…Itse olen jättänyt esim. leivän ja pullan lähes kokonaan pois ja minulle ne ovat olleet a ja o. Myöskään esim. E621 ja makeutusaineet eivät sovi minun vatsalleni!Nykyään jos vatsaa vääntää, se yleensä johtuu liiallisesta herkuttelusta! Mutta ainakaan en voi siitä enää syyttää mitään muuta kuin omaa tyhmää päätä ;) Terveellinen ruoka ja liikunta (sopivasti) <3 Ihanaa syksyä myös sinulle! :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *