21.2.2024

15 kysymystä hiuksista

Kaupallinen yhteistyö, Hankintatukku

* muista käyttää alekoodi EVONIA2024 3.3.2024 mennessä *

Saan usein kysymyksiä hiuksista ja erityisesti siitä miten pidät pitkät hiukset hyvässä ja elinvoimaisessa kunnossa. Päätin tarttua pitkästä aikaan blogihaasteeseen, joka on kiertänyt aiemmin blogeissa juuri hiuksiin liittyen. Olisi ihana kuulla myös sinun vastauksia. Vastaa ihmeessä haasteeseen omassa blogissa tai somessasi ja laita mulle linkkiä tai tägää storyissa!

15 kysymystä hiuksista

Aloitetaan!

Hiustyyppisi?

Hiukseni menevät normaalit hiukset kategoriaan. Hiukseni sekä päänahkani on hyvässä kunnossa. Hiukseni ovat aavistuksen luonnonkiharat, joten ne taipuu hieman ja niitä on suht helppo muotoilla. Nuorempana hiukseni rasvottui todella nopeasti, mutta kun lopetin värjäämisen myös rasvoittuminen rauhoittui.

Missä käyt kampaajalla? Kuinka usein?

Olen leikannut hiukset jo todella monta vuotta itse ja lopetin hiusten värjäämisen jo yli 13 vuotta sitten. Olisi ihanaa löytää läheltä täältä Espoosta tai Helsingistä silti ekokampaaja, jolle mennä erilaisiin hiustenhoitoihin. Vinkkejä saa jakaa.

Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?

Leikkasin itse muutama viikko sitten latvoja noin 5 cm. Sen lisäksi usein leikkaan hieman kerroksia hiuksiini.

15 kysymystä hiuksista

Tukkajumalasi?

Ehdottomasti Sandra Hagelstam! Ah olen aina ihaillut Sandran hiuksia. Sandran hiukset ovat upeat niin valtoimenaan avoimina tai tiukalla nutturalla. Sandra on muutenkin niin upea ja kaunis nainen.

Suosikkikampaus?

Hiukset auki kevyillä kiharoilla on ehdoton suosikkini!

Kuinka usein peset hiukset?

Pesen hiukseni noin 2 tai 3 kertaa viikossa.

Aamulla vai illalla?

Vaihdellen pesen hiukset aamuisin tai iltaisin. Useimmiten iltaisin, mutta jos olen lähdössä päivällä esimerkiksi kuvauksiin, ajoitan hiustenpesun aamuun ja föönaan ne kuivaksi. Näin ne ovat kaikken “tuuheimmat” kuvauksissa. Kuvauksissa hyödynnän myös kuivashampoota usein tuomaan volyymia ja pelastamaan littanan tukan, jos en ole niitä ehtinyt pestä.

Vakio hätäkampaus?

Sotkunuttura pään päällä ehdottomasti! Usein sujautan hiukset vain rullalle ilman ponnaria ja ne pysyy hyvin hetken kiinni.

Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Oi, kokeilen ja testailen tosi monia tuotteita. Jos mietin tuotteita, joista pidän ja olivat käytössä jo teininä listasin Redkenin All Soft sarjan sekä Kerastasen tuotteet. Myöhemmin olen käyttänyt myös paljon erilaisia luonnonkosmetiikan tuotteita ja myös ihan marketti shampoita. Uusimmista ihastuksista lienee eteeriset öljyt. Rosmariinia tykkään laittaa esimerkiksi päänahkaan ja geramiumia latvoihin.

Hiusten ravintolisiä olen käyttänyt kuuriluonteisesti niin kauan kuin muistan! Hankintatukun Suomessa valmistettu Evonia sarja on ikisuosikkini, jota suosittelen aina kaikille. Aina, kun olen tehnyt sen virheen, että olen leikannut hiukset omaan makuuni liian lyhyiksi, on Evonia sarjan tuotteet auttaneet vauhdittamaan kasvatusprojektia. Ne myös ovat auttaneet pitämään hiukset vahvoina ja elinvoimaisina.

15 kysymystä hiuksista

Mikä hiustuote ei nappaa?

Lakka. En käytä juuri koskaan hiuslakkaa. Inhoan sitä könkköä tunnetta, joka lakasta jää hiuksiin. En myöskään koskaan nuku mikään muotoilutuote hiuksissa vaan pesän aina hiukset ensin, jos olen käyttänyt mitään tuotteita.

Jäätävin hiuslookkisi?

En ole koskaan tehnyt mitään tosi radikaalia (paitsi erikoisia kampauksia), joten mitään aivan tosi jäätävää ei ole ollut. Mutta nuorempana värjäsin hiukset vetyblondiksi monena vuonna ja se kyllä silloin jätti hiuksiin jälkensä. En enää koskaan käyttäisi niin paljon vahvoja vaalennusaineita. Kerran olen myös ollut ihan tummatukkainen, äidin kanssa päähänpistosta värjättiin hiukset kaupan värillä. Ei mennyt ihan hirvittävän kauan, että halusin blondit takaisin.

Evonia

Syötkö ravintolisää hiuksille?

Kyllä! Hankintatukun ravintolisät ovat oma suosikkini ollut jo vuosia. Niiden lisäksi käytän kuureittain monia eri ravintolisiä. Olen aina ollut todella kiinnostunut hyvinvoinnista ja ruokavalion merkityksestä hyvään oloon ja kauneuteen. Olen tullut siihen tulokseen, että nykyään harva saa riittävästi kaikkia tarvitsemiaan ravintoaineita pelkästään ruokavaliosta, joten itselle ravintolisät on itsestäänselvä lisä hyvinvoinnin tukena. En silti suosittele käyttämään ravintolisiä turhanpäiten ilman, että itse tarkasti tietää mitä juuri itse tarvitsee oman hyvinvoinnin tueksi. Kannattaa kysyä asiantuntijoilta apua ja pitää maltti mielessä.

Evonia® Super Silica kuuluu itselläni alkuvuoden repertuaariin. Se on ainutlaatuinen ravintolisä, joka sisältää piitä vesiliukoisena piihappona, hydrolysoitua kalakollageenia ja biotiinia.

Sen sisältämä Collasil® OSA vahvistaa hiusten ja kynsien rakennetta sekä vähentää hiusten katkeilua esimerkiksi harjatessa sekä auttaa ihoa säilyttämään kiinteytensä, kimmoisuutensa ja kosteustasapainonsa sekä vahvistaa kynsien rakennetta. Täydellinen tuote siis ainakin itselleni, kun talvella hiukset ja kynnet on kovemmalla koetukselle esimerkiksi kylmän pakkasen takia.

Evonia Super silica, 15 kysymystä hiuksista

Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

Olen ja ai että rakastin niitä! Kun lopetin blondauksen, jouduin leikkaamaan hiuksia paljon ja ne tuntuivat todella lyhyiltä. Silloin koitin ensimmäistä kertaa teippipidennyksiä ja wau mikä supertukka niillä tuli! Tästä tosin on se reilusti yli 10 vuotta aikaa ja nykyisin olen niin äärettömän mukavuudenhaluinen, etten pystyisi olemaan, jos päässä olisi jotain “ylimääräistä”.  Sen sijaan nautin siitä, että hyvillä elämäntavoilla ja oikeilla ravintolisillä olen saanut omat hiukset voimaan äärimmäisen hyvin!

Hiuskatastrofi?

Kyllä se oli ne toistuvat superblondaukset. Viimeisillä kerroilla päänahka oli aivan vesikelloilla, kun se ei enää kestänyt vahvoja aineita. Huh, tuntuu niin kaukaiselle ajatukselle, että olen torpeeroinut omaa kehoani niillä myrkyillä..

Millä suoristat ja/tai kiharrat?

Rakastan kiharruspuikkoa, sekä ihan sellaista yöksi laitettavaa kiharruspuikulaa! Kiharruspuikko on Cloudnine merkin ja älyttömän hyvä. Samoin on suoristusrauta, mutta sitä käytän tosi harvoin nykyään, ehkä kerran kuussa tai parissa.

Hiusvinkki?

Huolehdi aina hiusten hyvinvoinnista kokonaisvaltaisesti!! Olemme psykofyysinen kokonaisuus, joten myös hiuksiin vaikuttaa valtavasti aivan kaikki mielestä ja kehosta lähtien. Jos haluat vauhdittaa hiusten kasvua ja elinvoimaa niin suosittelen kokeilemaan vähintään kolmen kuukauden kuuria Evonia sarjan ravintolisäkuuria!

Koodilla EVONIA2024 saat nyt 3.3 asti
koko Evonia -sarjasta -20% alennusta!!
Tuotteet löydät täältä.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Sirpa
  21.2.2024 at 11:53

  Evonia toimii aina!

 • Reply
  Sirpa Issakainen
  21.2.2024 at 11:53

  Evonia toimii aina!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *