8.1.2024

Podcast: Keskeneräisyys ja epävarmuuden sietäminen

Vielä yksi kirja, vielä yksi video!! “En ole ihan vielä valmis.” Pitää lukea vielä se yksi kirja, Pitää ostaa vielä se yksi kurssi. Mitä, jos eteen tulee vielä yksi taianomainen neuvo, joka on avain siihen, että olen valmis ja tiedän kaiken ja voin tehdä läpimurron tavoitteissa?

Koen näitä tunteita jatkuvasti! Samaan hengenvetoon voin todeta, että kaikki parhaimmat asiat ovat syntyneet juuri siitä, että olen vain aloittanut tekemisen, siitä huolimatta, että olen ollut täysin epävarma olenko vielä valmis. Olen oppinut hyväksymään sen, etten tule koskaan olemaan valmis. Se tunne on yksi tärkeä osa kasvun ja kehittymisen mindsettia.

✨ Aloitin kirjoittamaan vuonna 2009 lifestyle blogia, vaikken osannut juuri käyttää tietokonetta saati järjestelmäkameraa.

✨ Lähdin vuonna 2013  digiyrittäjäksi, vaikkei minulla ollut aavistustakaan mitä yrittäjyys vaati.

✨ Aloitin 2015  konsultoimaan muita vaikuttajia, vaikken ollut itse tunnetuin vaikuttaja.

✨ Perustin 14 naisen kanssa vuonna 2021 vaikuttajatoimiston, vaikken tiennyt yhtään mitään ison porukan kanssa yrityksen perustamisesta.

✨ Loin oman hyvinvointivalmennuksen vuonna 2022, vaikka jännitti ihan älyttömästi tiedänkö ja osaanko nyt oikeasti tarpeeksi.

Podcast: Keskeneräisyys ja epävarmuuden sietäminen

 Tekemisen kautta löytää vastaukset myös niihin asioihin, joita alussa ei edes osaa kysyä. Jokainen on ensin ja monta kertaa tulevaisuudessakin niin “tyhmä”, ettei edes tiedä miten tyhmä on. 🤭

Mitä enemmän oppii ja tietää, sen paremmin tiedostaa, ettei tiedä vielä mitään. Paras keino oppia on oppia tekemisen kautta lisää! Miksi siis hidastaa itseään sillä ajatuksella, ettei ole vielä aivan valmis?

Älä jää siis jumiin ajatuksiin “se yksi video vielä”,  “se yksi kirja vielä”, “se yksi neuvo vielä” ja sitten olen tarpeeksi viisas ja valmis! Mieluummin tee ja jatka sen yhden kirjan, yhden videon ja yhden kurssin taktiikkaa samalla, kun teet ja opit myös virheiden kautta.

Epävarmuuden ja tietämättömyyden tuskallinen totuus on se, että ne tulevat aina olemaan osa kasvun matkaa. Kasvun mindsetissa on opittava hyväksymään ne osaksi omaa tunneskaalaa.

Mitä voit tehdä tänään, jotta pääset eteenpäin, vaikka koet samaan aikaan epävarmuutta siitä oletko vielä valmis?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *