15.3.2023

Arvot ja ajankäyttö

“IT’S NOT HARD TO MAKE DECISIONS WHEN YOU KNOW WHAT YOUR VALUES ARE.”

Ilman tiedostettuja itsestä lähtöisin olevia arvoja olemme jatkuvasti ulkoisen maailman vietävissä. Selkeät arvot tuovat ymmärrys itsestä ja elämän tarkoituksesta.
Pahimmillaan arvojen vastaisesti eläminen johtaa ihmissuhteiden rikkoutumiseen ja oman mielenterveyden menettämiseen ja jatkuvaan kiireen tunteeseen.

Kukaan muu ei voi ottaa vastuuta sinun elämästä ja ajankäytöstä vaan vastuu on jokaisen otettava itse. Vastuun siirtäminen muille tuntuu voi olla “mukavampaa”, mutta ei johda kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin.

Yksi suurimmista stressin aiheuttajista on se, etteivät arvot ja ajankäyttö kohtaa. Kiireen tunteminen voi olla joko stressaavaa tai päinvastoin se voi tuntua mielellääkke ja eteenpäin vievälle.
Mutta jos suurin osa ajasta kuluu kuin vahingossa asioihin, jotka eivät aidosti ole itselle tärkeitä on hyvin todennäköistä voida pahoin ja kokea huonoa stressiä.

Pysähdy ja anna itsellesi hetki aikaa todella pohtia mitkä ovat sinun syviä elämänarvoja (ei puolison, omien vanhempien tai parhaan kaverin, vaan SINUN). Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

Millaisia teemoja haluat elämääsi?
Mitä arvostat, mitä RAKASTAT?
Miltä haluat arkesi TUNTUVAN?
Mihin haluat elämässäsi ja arjessasi käyttää aikaa?
Onko jotain mistä voit päästää elämässäsi irti, joka ei enää palvele sinua?
Mikä on ensimmäinen askel, jonka voit muuttaa arjessasi jotta elät entistä vahvemmin omien arvojesi pohjalta?

Ohjaako sinun arvosi omaa ajankäyttöäsi vai voisitko tarkastella sitä uudelleen?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *