20.3.2023

Ympäröi itsesi kasvun asenteella ja myönteisyydellä kirjojen avulla

Ympäröi itsesi kasvun asenteella ja myönteisyydellä kirjojen avulla

Lukeminen on suuri rikkaus. On valtavan etuoikeutettua saada lukea kirjoja ja tutustua monien eri kirjailijoiden ajatuksiin. Olen vuosia kerännyt omaa kirjakokoelmaani ja tämä matka on päättymätön. Uusia suosikkeja tulee jatkuvasti lisää ja vanhat klassikot voisi lukea uudelleen ja uudelleen.

Mikäli sinä kaipaat elämääsi positiivista kasvun asennetta ja hyvää myönteistä energiaa suosittelen hankkimaan ympärillesi liudan itsensä kehittämisen kirjoja ja aloittamaan lukemaan joka ikinen päivä.

Itsensä kehittämisen ja hyvinvoinnin kirjat auttavat pitämään mielen ja katseen itselle tärkeissä asioissa. Meidän mielen kielteinen vinouma vääristää usein mieltä ajautumaan huomaamattaan murehtimaan ja märehtimään asioita, joille emme useinkaan mahda paljoa. Siksi itse olen asettanut itselleni tavoitteen ympäröidä itseni kasvun asenteen mentoreilla, kirjailijoille ja ajattelijoilla. Luen joka päivä jotain motivoivaa ja inspiroivaa. Löydän aina aikaa lukea edes viisi minuttia. Jotkut pitävät voimatunnin heti aamusta, jolla saa määriteltyä päivän suuntaa. Mistä sinun voimatuntisi voisi koostua?

Kannustan etsimään juuri itsellesi sopivan tavan jokapäiväiseen arkeen, jolla lisäät ja kasvatat hyvää omaan elämääsi.

Listasin tähän postaukseen muutamia omia suosikkejani itsensä kehittämisen kirjojen joukosta. Tässä on vain pienen pieni osa kaikista upeista teoksista ja kannattaa aina kuunnella tarkasti omaa energiaa mikä kirja milloinkin resonoi.

Kirjat kannattaa hyvällä omallatunnolla jättää kesken, jos jonkun kirjan sanoma ei itsessä resonoi juuri nyt. Aina voi myöhemmin antaa uuden mahdollisuuden.

Muistutan myös, että pelkkä lukeminen ei riitä, vaan uusien opittujen asioiden käytäntöön vieminen on aivan yhtä tärkeää.

Kirjavinkkejä hyvinvointia ja kasvun asennetta edistämään

Positiivinen Psykologia ja hyvinvointi

♥ Kukoistava Kasvatus, Pauliina Avola ja Viivi Pentikäinen
♥ Hyvinvointitaitojen Kukoistava tehtäväkirja
Näitä kahta kirjaa suosittelen aivan jokaiselle. Huikeat teokset ihan jokaiselle vaikka onkin suunnattu kasvatusalan ammattilaisille. Näihin kansiin on tiivistetty upeasti positiivisen psykologian ydintä.
♥ Löydä aito itsesi tehtäväkirja, Tiia Gynther
♥ Ihmisyyden rajalla, Viktor E. Frankl (Neurologi ja psykiatri Viktor E. Franklin on kehittänyt Logoterapian = henkistä, tarkoituskeskeistä psykologiaa ja filosofiaa)
♥ Myötätunnon mullistava voima , Pessi, Martela, Paakkanen
♥ Positiivisen psykologian voima, Lotta Uusitalo-Malmivaara

Neurotiede, mindfulness, tietoisuustaidot

♥ Onnellisuuden ohjelmointi, Hyvinvointia neurotieteen avulla, Rick Hanson
♥ Mielen voima, Mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin, Harri & Ilkka Virolainen
♥ Mindfulness, Jon Kabat-Zinn

Muut itsensäkehittämisen kirjat

♥ Sanojen Super voima, Martti Vaalahti
♥ Ikigai pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain
♥ Tyyneys puhuu, Eckhart Tolle
♥ Kvantifysiikasta energiahoitoihin, Johanna Blomqvist
♥ Elämä haltuun, kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia, Nicole LePera

 

Kerro kommenteissa mikä on ollut sinun elämääsi eniten muuttava lukemasi kirja! 

Tilaa ajatuksia arkeen uutiskirje– jossa saat silloin tällöin myönteisiä ajatuksia ja eteenpäin vieviä kirjeitä suoraan spostiisi. ♥


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *