10.9.2021

Kirjainspiraatiota vuoden parhaaseen lukuaikaan + ilmaiskoodi Bookbeat kuunteluun

* mainoslinkit Bookbeat + koodi ilmaiseen 30 päivän kuunteluun

Minua pidempään seuranneet, ja varmaankin myös lyhyemmän ajan seuranneet tietää kuinka paljon rakastan kirjoja ja lukemista. Henkilökohtaisesti suosin fyysisiä kirjoja ja kotoa löytyykin iso kaappi niitä täynnä. Silti pidän myös äänikirjojen käytännöllisyydestä, sillä äänikirjoja on helppo kuunnella kotitöitä tehdessä, lenkillä tai pitkillä ajomatkoilla. Äänikirjojen avulla olen pystynyt moninkertaistamaan vuosittaisen lukumäärääni ja sehän on vain hyvä asia. 

Lukeminen ei itselläni rajoitu vain tietyntyyppisiin kirjoihin vaan tykkään lukea hyvin monipuolisesti eri kategorian kirjoja, niin elämänkertoja, romaaneja kuin myös tietokirjoja. 

Listasin teille suosikkikirjoja eri kategorioista ja toivon, että löydätte mieluista uutta luettavaa! Olisin voinut jatkaa listaa loputtomiin, mutta tämä saa olla hyvä tältä erää. ;) Joukosta löytyy kirjoja, jotka olen jo ehtinyt lukemaan ja muutamia, jotka ovat vielä odottamassa omalla lukulistallaan vuoroa. 

Kirjainspiraatiota vuoden parhaaseen lukuaikaan

HENKINEN HYVINVOINTI

Tänään olen Elossa – Aki Hintsa, Oskari Saari

Aki Hintsan Voittamisen anatomia on yksi parhaimpia suomalaisia kirjoja joita olen lukenut. Tänään olen elossa kirja varmasti pistää miettimään omia elämänarvoja ja sitä mikä todella on merkityksellistä elämässä. Tämä on itselläni kuuntelulistan kärjessä.

Läsnäolon voima – Eckhart Tolle

Ikuinen klassikko, jonka jokaisen tulisi lukea. Auttaa ymmärtämään läsnäolon merkityksen ja myös saavuttamaan mielenrauhaa ja opettaa elämään paremmin kiinni hetkessä. 

The Secret. Suurin salaisuus – Rhonda Byrne

Tämä kirja kannattaa lukea, jos haluaa oppia ymmärtämään paremmin tietoisuuden merkityksen, omia ajatuksiaan ja saadakseen mielenrauhaa. Yksi kaikkien aikojen suosikeistani! Ehdottomasti Rhonda Byrnen paras teos, vaikka vanhemmatkin ovat suosikkejani.

Menolippu mielenrauhaan – Anu Iisakkila

Stressistä palautuminen ja elämänlaadun parantaminen henkisen hyvinvoinnin kautta. Tämä kirja tekee taatusti hyvää jokaiselle suorittajalle, joka tarvitsee pientä pysähtymistä.

Hyvä elämä, rakkaudella Karita – Karita Tykkä

Ihana kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kirja, joka ehdottomasti kannattaa lukea tai kuunnella! Kirjassa käsitellään kaikkea mikä vaikuttaa meidän hyvinvointiimme ja Karitan ääntä on aina ihana kuunnella. 

Korkeintaan vähän väsynyt – Eeva Kolu

Uupumuksesta kertova kirja, jossa käsitellään burnout- kulttuuria, suorittamispaineita ja muita meihin kohdistuneita paineita. Kirja auttaa lukijoita tuntemaan itsensä riittäväksi. Tätä on todella moni kehunut paljon, itselläni myös lukulistalla!

Mindfulness meditation for self-healing – Glenn Harrold, Russ Davey

Kirja sisältää yhden pidemmän ja yhden lyhyemmän meditaation. Meditaatio on hyvä tapa löytää mielenrauha ja harjoittaa läsnäoloa. Meditaation ihanaan vaikkakaan ei niin helppoon maailmaan kannattaa tutustua mahdollisimman varhain. Meditoinnin opettelu on yksiä suurimpia terveystekoja, joita voi itselleen tehdä. :)

Kirjainspiraatiota vuoden parhaaseen lukuaikaan

TERVEYSKIRJAT

Miksi nukumme – Unen voima – Matthew Walker

Unen tärkeydestä ei voi koskaan puhua liikaa. Kirjasta saa paljon tärkeää tietoa unesta ja myös neuvoja, miten parantaa omaa untaan. Iso kirjajärkäle on paljon kehuttu ja moni kokee oman unen mullistuneen tämän kirjan myötä. Itse pidän unta erittäin tärkeänä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa, enkä ole valmis siitä karsimaan kuin aivan pakosta.

Suoliston salaisuus – Giulia Enders

Suoliston hyvinvointi voi vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin monella eri tapaa. Kirjassa käsitellään uutta tutkimusta ja suoliston merkitystä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Kaikki suolistoon liittyvä on aina pop! Suolisto lover since forever. ;) 

Eroon makeanhimosta – Leeni Viio

Ihanan Leenin kirja sokerikoukusta. Leeni on rakas ystäväni ja tiedän varsin hyvin miten vakaasti Leeni on vihkiytynyt asialleen. En tiedä ketään toista yhtä asiaan perhetynyttä. Leenin tapa kirjoittaa on kannustava ei tuomitseva. Leeni auttaa pääsemään eroon makeanhimosta ja sitä kautta luomaan terveellisemmän elämäntavan. Aivan must kirja kaikille, jotka löytää itsensä aina tahtomattaan uudelleen ja uudelleen karkkihyllyltä.

Hyvä elämä – ravintoa keholle ja mielelle – Karita Tykkä

Karitan toinen kirja kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Kirja sisältää neuvoja, tietoa ja reseptejä. Ihana kirja kuunnella, mutta Karitan kirjat suosittelen lämpimästi myös hankkimaan kovakantisina niiden sisältämien ihanien reseptien vuoksi. Merkkailen itse aina omia muistiinpanoja kirjojen sivuille. ;) 

Stressikupla – Miia Huitti

Kattava kirja stressistä, stressin syistä ja stressin hallintaan. Stressi on varmasti nykypäivän yleisin jokaikisen sairauden osa syy. On iso hyvinvointiteko, kun oppii käsittelemään stressiä paremmin.

Kirjainspiraatiota vuoden parhaaseen lukuaikaan

URA / BUSINESS / ITSENSÄ KEHITTÄMINEN

Idiootit ympärilläni – Thomas Erikson

Kulttimaineen saanut kirja, joka opettaa ymmärtämään eri ihmistyyppejä ja miten tulla toimeen heidän kanssaan. 

Näin tehdään ihme – Ulla Appelsin – Maria Wahlroos

Inspiroiva tarina Suomen cheerleadingmaajoukkueen tahdonvoimasta. Kirjassa on myös neuvoja, miten itse voit ylittää itsesi ja saavuttaa tavoitteesi. 

Exit – 15 inspiroivaa tositarinaa suomalaisista yrittäjistä, jotka loivat menestyksen tyhjästä – Anssi Kiviranta – Matias Mäenpää

Aivan huikea kirja suomalaisista yrittäjistä ja heidän tarinoistaan. Tulet takuulla inspiroitumaan ja saamaan hyviä neuvoja! Itselläni on tämä kirja vielä hieman kesken, mutta tarinat ovat olleet heti alusta asti mukaansa tempaavia. Suosittelen erityisesti yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville.

Aikaansaamisen taika – Satu Pihlaja

Kesän loputtua on ehkä vaikea saada arjesta ja työrutiineista kiinni. Tämä kirja saattaa auttaa, sillä saat käytännön vinkkejä ja harjoituksia aikaansaamiseen ja tehokkaaseen työskentelyyn. 

Uusi neuvotteluvalta – Juhana Torkki – Sami Miettinen

Kirjan avulla opit neuvottelemaan itsellesi haluamasi, liittyy se sitten työkuvioihin, palkkaan tai yhteistyökuvioihin. Hyviä neuvoja jokaiselle!

Kirjainspiraatiota vuoden parhaaseen lukuaikaan

RAHA / SIJOITTAMINEN

Kaikki kuluttamisesta – Julia Thurén 

Julia antaa kirjassaan vinkkejä, miten päästä eroon turhasta kuluttamisesta, miten kuluttamisen vähentäminen vaikuttaa maapalloon ja mihin järkevämpään asiaan rahaa voisi käyttää. Rahaopit ovat aina hyvästä ja suosittelen aivan jokaista lukemaan ainakin yhden tai kaksi kirjaa taloustaitojen parantamiseksi.

Vaurastu kuin nainen – Moona Laakso

Kirjassa käsitellään 12 menestyneen suomalaisnaisen tarinoita rikastumisesta. Naiset kertovat uratarinoistaan, sijoituksistaan, ajatuksiaan rahasta ja inspiroivat myös muita naisia pitämään huolen taloudestaan ja alkaa sijoittamaan. 

Kaikki rahasta – Julia Thurén 

Kirja antaa kattavasti vinkkejä kaikkeen rahaan liittyvään, mm. miten budjetoida, miten säästää ja miten alkaa sijoittamaan. Kirja käsittelee kaiken minkä tarvitset tietää rahasta.

Rahaviisaus – Maarit Lassander

Tämä kirja puolestaan käsittelee tunteita liittyen rahaan. Kirjan avulla opit tunnistamaan tunteesi rahaa kohtaan ja käsittelemään niitä saadaksesi viisaan suhteen rahaa kohtaan. 

The Intelligent investor – Benjamin Graham 

Klassikko kirja sijoittamisesta! Kirjassa käsitellään kaikkien aikojen sijoittamisen asiantuntijan Benjamin Grahamin sijoitusstrategioita. 

We should all be millionaires – Rachel Rodgers

Inspiroiva kirja, joka saa asenteesi rahaa kohtaan muuttumaan paremmaksi ja saat tiedot ja taidot siihen, miten vaurastua ja tienata enemmän rahaa. 

Kirjainspiraatiota vuoden parhaaseen lukuaikaan

ROMAANIT

Suon villi laulu – Delia Owens

Koskettava kasvutarina Kyasta, joka kokee yksinäisyyttä, kunnes löytää yhteyden villin luonnon kanssa. Kirja kertoo rakkaudesta, murhamysteeristä ja selviytymisestä. Yksi kaikkien aikojen parhaimmista kirjoista mitä olen koskaan lukenut. Mieletön teos! Ja TÄYDELLINEN kirja syksyn viileneviin iltoihin.

Kultahäkki – Camilla Läckberg

Kirja kertoo naisesta, jolla on kaikki toivomansa ja joka pitäisi olla onnellinen. Kaikesta huolimatta Fayeta ahdistaa lapsuudenajat. Mitä tapahtuu, kun mies, jonka vuoksi Faye on luopunut kaikesta pettääkin häntä? Läckber huippusuositut kirjat vie heti mennessään. Tämä Kultahäkki on vielä omalla lukulistallani, ehkä nyt syksyllä on tämän aika.

Kerro minulle jotain hyvää – Jojo Moyes

Herkkä kirja, joka kertoo rakkaustarinasta, joka ei ole niin kuin kaikki muut. Sydäntä särkevä ja liikuttava tarina selviytymisestä ja rakkaudesta. Jojo Moyes kirjoittaa niin tunteella ja aidosti. Kirja, joka itkettää ja naurattaa.

Vaihtokauppa – Beth O’Leary

Kevyt humoristinen rakkausromaani, joka kertoo rakkauden löytämisestä, ystävyydestä ja siitä miten välillä kannattaa vaihtaa maisemaa. 

Baltimoren sukuhaaran tragedia – Joël Dicker

Kirja kertoo pojasta, joka muistelee nuoruuden kultaisia muistoja, ennen kuin alkaa selvittämään mitä suvun sisällä oikeasti on tapahtunut. Kirja käsittelee ystävyyttä ja rakkautta, mutta myös draamaa, joka tuhosi kaiken. Dickerilta itselläni on tällä hetkellä muutamakin kirja odottamassa lukulistalla. Huikeaa tarinankerrontaa joka tempaa mukaansa!

 

Kerro ihmeessä kommenttiboksin puolella myös omat kirjatärppisi tai lukulistalla odottavat teokset! :) On aina ihana kuulla mitä muut nyt lukevat.

 

30 päivää ilmaista kuunteluaikaa uusille Bookbeat käyttäjille!
Nappaa testiaika *tämän linkin kautta! ♥

Linkin kautta pääset testaamaan BookBeat-Premiumia maksutta, jos et ole kokeillut BookBeatia aiemmin, ja voit kuunnella ja lukea niin paljon kirjoja kuin haluat kokeilujakson aikana.

HUOM. Etu koskee uusia BookBeat-käyttäjiä

 

Mikäli päättää jatkaa Bookbeat käyttöä tilauksella, voi sen päättää milloin vain. Ei siis mitään sitovia määräaikoja. Itse olen ollut jo usean vuoden tyytyväinen Bookbeat käyttäjä, enkä kyllä osaisi olla enää ilman! :)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  Jaana Marin
  17.9.2021 at 19:17

  Sinun kirjasuositukset ovat aina just nappiin.
  Listalta puuttui super hyvä kirja Opintiellä Kiitos Mona kun annat vinkkejä

  • Reply
   Mona
   23.9.2021 at 15:10

   Oi kyllä, niiiin hyvä lisäys! Opintiellä on mieletön teos! Ja voi kiitos paljon, ihana kuulla <3 :)

 • Reply
  Suvi
  19.9.2021 at 20:41

  ❤️❤️❤️❤️❤️

 • Reply
  Isa V
  12.10.2021 at 05:29

  Lisäisin kirjalistallesi tärpeiksi seuraavat:

  – Ainoa kotini
  – Suurin niistä on rakkaus, kirsti paakkasen tarina
  – punainen planeetta
  – ennen päivänlaskua ei voi
  – pullopostia seilin saarelta
  – polta nämä kirjeet
  – margarita
  – vakooja ja petturi
  – satakieli
  – mehiläisten historia
  – en palaa takaisin koskaan, luulen

  Nämä ovat kaikki kirjoja jotka olen lukenut tänä vuonna lukuhaasteessa ja suositellut eteenpäin kenelle vaan ketä on kysellyt suosituksia

  • Reply
   Mona
   19.10.2021 at 10:17

   Ihanaaaa<3 Kiitos Isa <3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *