13.7.2021

Muutto kerrostalosta omakotitaloon?

Kaupallinen yhteistyö, Lammi-Kivitalot

Meille on aina ollut itsestäänselvyys asua kaupungissa kerrostalossa. Tarpeet kuitenkin muuttuvat ja ollaan huomattu, että kaivataan entistä enemmän tilaa ympärille, omaa pihaa, luontoa lähelle ja rauhaa. Kuluneen vuoden aikana ollaankin alettu katsoa kotia myös muualta, kuin keskustasta.

Edelleen kyllä viihdytään ydinkeskustassa, mutta nyt sydän alkaa lämmetä myös kehä kolmosen ulkopuolelle. Olinkin äärimmäisen iloinen yhteistyöehdotuksesta, jonka sain alkukesästä. Päästiin nimittäin tutustumaan Lammi-Kivitaloon Lohjan asuntomessuilla! Olen täysin untuvikko mitä tulee asuntomessuihin. En ole IKINÄ ollut asuntomessuilla. Nyt talojen viimeistelyvaiheessa pääsimme tutustumaan alueeseen, en voi kuin ihmetellä miten olen voinut jäädä tästä kaikesta paitsi.

Tänä vuonna käydään ehdottomasti asuntomessut läpi vielä messuaikaan, jos vaan saadaan aikataulut sopimaan.

Oli tosin älyttömän kiinnostavaa päästä haastattelemaan asuntomessuilla ihan suoraan rakennuttajaa heidän valmistuvassa upeassa talossaan. Rakennuttajalla oli myös pitkä kokemus Lammi-Kivitaloista oman työnsä kautta, joten päästiin todellisen ammattilaisen pakeille.

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Haltioiduin Lammin Saarenta kivitalosta, jota oli muokattu rakennuttajien omien toiveiden mukaan. Todettakoon heti alkuun, että takapihan maisemat nähtyäni olin valmis keräämään kimpsut ja kampsut ja muuttamaan Lohjalle. Ihana Lohja! ja huh miten upea tontti talolla! Kyllä kelpaa tallustaa aamulenkkejä tällä rantaraitilla tai polkea talon kuntosalilla spinning pyörää, kun maisemat ovat yllä olevat.

Lammin talomalleja saa hyvin muunneltua omien toiveiden mukaisesti. Minulle omakotitalon rakentaminen on aivan vieras aihe, mutta tällä vierailulla kiinnostus heräsi kovasti. Lammi tunnetaan erityisesti laadusta sekä turvallisuudesta. Kaikki Lammin talomallit on nimenomaan muokattavissa omistajan tarpeiden mukaan.

Lohjan asuntomessujen Saarenta talo on suunniteltu kahdelle aikuiselle ja siinä on alkuperäiseen Ideakirjan Saarenta talomalliin tehty muutoksia seuraavasti:

 • taloon on lisätty autokatos ja lämmin varasto
 • sisäänkäynti sijoitettiin autokatoksen viereen
 • tekninen tila ja WC sijoitettu pohjaan eri tavalla
 • tuulikaappi aulaksi
 • lasiterassi lasikatolla
 • pieniä mittamuutoksia saunasiiven ulkomittaan ja sisäseiniin

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Kun lähtee rakentamaan taloa Lammi Talomallista voi talon toteuttaa suoraan sellaisenaan tai lähteä yhdessä arkkitehdin kanssa suunnittelemaan täysin yksilöllisen kivitalon. Lammin Betoni on vuonna 1956 perustettu Töykkälän suvun omistama perheyhtiö. Se on on kivirakentamisen pioneereja. Toimivat ja huippulaadukkaat tuoteinnovaatiot ovat tehneet Lammista vuosien aikana kivirakentamisen suunnannäyttäjän. Lammi-Kivitalot Oy syntyi Lammin Betonin harkkovalmistuksen jatkumona 1990-luvulla. Lammilta löytyy laaja verkosto ammattilaisia, joita he voivat suositella hankkeen suunnittelun avuksi.

Juttelin Lohjan Saarenta rakennuttajan kanssa siitä miten tällainen täysin ummikko voi lähteä rakentamaan, kun ei aiheesta ole lainkaan tietoa. Hannu kertoi, että kun ei ole aiempaa kokonaisuutta kannattaa palkata projektiin vetäjä, jonka kanssa yhdessä voi lähteä suunnittelemaan ja viemään asioita eteenpäin. Näin on aina joku rinnalla, joka tietää mitkä ovat seuraavat tärkeät stepit eteenpäin.

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta vakuutti minut erityisesti yksinkertaisilla ja tyylikkäillä linjoilla sekä käytännöllisyydellään. Tämä Lohjan Saarenta on suunniteltu kahdelle aikuiselle, mutta näin pienessä kolmiossa keskustassa asuvana tämä tuntui valtavalle talolle ja mahtuisimme tänne hyvin myös lapsen kanssa. Säilytystilaa oli huikean paljon jokaisessa huoneessa.

Huoneiden koot olivat juuri sopivia ja makkari oli sijoitettu ihanasti kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen läheisyyteen.

Walk in closet kruunasi makkarin käytännöllisyyden.

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo Lohjan asuntomessuilla

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Saarenta Lammi-kivitalo

Suuret kiitokset Lammille ja Lohjan Saarenta rakennuttajalle, että pääsimme tutustumaan tähän upeaan taloon ensimmäisten joukossa. Kiitos myös valtavasta määrästä inspiraatiota, jota saimme mukaamme! Tämä yhteistyö oli niin ilo päästä tekemään.

Koska meille talorakennus on aivan vieras aihe, kuulisin enemmän kuin mielelläni teidän kokemuksia ja ajatuksia aiheesta? Oletko sinä rakennuttanut talon ja millainen projekti on ollut kokonaisuudessaan? Entä onko Lammi-Kivitalot monelle teistä jo tuttu tai löytyykö sieltä joltakin oma Lammi talo? :) 

 

Tässä vielä kaikki lisätiedot Lohjan Saarenta kivitalosta:

Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehtuuritoimisto Jukka Ulvinen, Jukka Ulvinen
Pääsuunnittelija: Jukka Ulvinen
Rakennesuunnittelija: Kosplan Oy, Sergey Kosarev
Sähkösuunnittelu: RH-Sähkö Oy, Reijo Härkönen
LVI suunnittelu: LVI Suunnittelupalvelu Kari Kilpinen
Sisustussuunnittelija: MAK sisustusarkkitehtitoimisto, Mikko Vesanen & Anna Katriina Tilli
Pihasuunnittelu: Toivepihat Oy, Sanna Moilanen /rakennuttaja
Rakennuttajat: Päivi ja Hannu Ahokas
Näytteilleasettajat: Lammin Betoni Oy, Lammi-Kivitalot
Rakennustyöt: Rakennus P. Lilja Ky
Rappaus: Etelän Rappaus Oy
Ikkunat ja Ovet: Lammin Ikkuna Oy ja Profin Oy
Keittiö: Noblessa, liukuovikaapit Oy Strirpe Ab, Sete Oy
Irtokalusteet: Vepsäläinen Oy, Woodnotes
Parketti: Timberwise Oy
Talotekniikka: Robert Bosch Oy, ilmasta veteen lämpöpumppu, Vallox Oy, A + energialuokan ilmanvaihtokone
Katto: Ruukki Construction Oy, Classic silence
Sadevesijärjestelmät ja kattoturvatuotteet: Sadex Oy
Lasiterassi: Lumon Oy
Lukitus: Abloy Oy, Yale Doorman
Linjakaivot: Unidrain Oy
Laatat: Laattapiste Oy
Väliovet: Jeld-Wen Suomi Oy
Takka: Tulikivi Oy
Sauna: Sauna Manager Oy
Pihakivet: Rudus Oy
Pihavalaistus: SG Armaturen Oy
Puut, pensaat ja perennat: Harviala Oy
Leikkokukat: Kukkahuone Verona

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Suvi
  28.7.2021 at 21:14

  Heippa Mona!

  Ei löydy Lammin kivitaloa,mutta asuimme entisessä kodissamme sen tyylisessä. Mutta sitten elämä vei toisaalle ja löysinkin itseni puutalon emäntänä. Ikinä en olisi ajatellut. Nyt on kuitenkin sanottava, että puutalon pehmeys rauhoittaa mieltä.

  Ihan toinen asia: aloin selaamaan blogisi ensimmäisiä tekstejä ja löysin paljon postauksia ruokapäiväkirjoista. Inspiroiduin niistä ja ryhdistäydyin ruokavalion suhteen (irtokarkit, jätski, herkut ylipäätänsä, on minun heikkous…). Iso kiitos sinulle inspiraatiosta!<3

  Ihanaa viikkoa Mona!:)

  • Reply
   Mona
   2.8.2021 at 09:01

   Ihana kuulla, että olet löytänyt täältä inspistä <3:) Syksyn mittaan IG:n puolella on varmasti lisää terveys- ja ruokahommia! :)
   Ja puutalot on kyllä aivan ihania<3 Asuin itse Turussa aikoinaan vanhassa 1900-luvun puutalossa, oli niin ihana <3

   • Reply
    Suvi
    17.8.2021 at 12:28

    Vielä jatkan :)

    Olen nyt myös inspiroitunut haastamaan itseni aamukävelylenkille, vain 15-20min. Lisäksi löysin Kaylan treeneistä powerpilateksen. Ruokavalion kanssa olen pyrkinyt terveellisempään suuntaan. Olen niin paljon energisempi ja samalla ”vatsan pullotus” vähentynyt. Ehkä tuo aamulenkki on se merkittävin; aineenvaihdunta käyntiin. Ja kaikki tämä, koska blogisi on ollut viime aikoina hiljaisempi, aloin lukemaan blogiasi ensi teksteistä lähtien. Ja sieltä sitten inspiroiduin ja motivoiduin, sinun pirteästä ja energisestä olemuksestasi ja kirjoituksistasi. Ajankohta näille muutoksille itselläni on myös nyt parempi kuin pari vuotta sitten. Lapset ovat kasvaneet ja psyykkinen kuormitus itselläni on vähentynyt, on enemmän voimavaroja tehdä näitä muutoksia. Voi pojat, että tuntuu hyvältä. Olen todella kiitollinen, että ”tylsistyin” odottelessani sinulta uusia postauksia ja aloitin lukemaan blogiasi alusta.

    Paljon valoa ja iloa sinun viikkoon!<3

    • Reply
     Mona
     26.8.2021 at 15:43

     IHANA sinä <3 Kiitos niin kivoista sanoista ja IHAN PARASTA, että oot saanut täältä inspiraatiota!!!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *