23.2.2021

Näin kasvatat pitkät hiukset

Kaupallinen yhteistyö, Natura Siberica

Hiusten kuntoon voi vaikuttaa omilla toimilla paljon, vaikka toki perinnöllisyystekijöillä on suuri merkitys. Sillä miten elämme on hyvin iso vaikutus koko kehoon ja näin ollen myös hiuksiin.

Koska olen vannoutunut pitkien hiusten rakastaja, kokosin tähän postaukseen paljon toivottuja vinkkejä siitä miten saada hiukset kasvamaan nopeammin ja vahvoina. Leikkasin hiljattain hiuksia kunnolla ensimmäiseen kertaan melkein vuosikymmeneen. Nyt on siis jälleen aika hiusten kasvatusprojektille. Hiusten leikkaus tuli tarpeen, enkä muista milloin tukkani olisi ollut näin hyvässä kunnossa. Tästä onkin hyvä lähteä kasvattamaan pituutta uudelleen.

Tämä postaus on tehty yhteistyössä ihanan pitkäaikaisen yhteistyökumppani Natura Siberican kanssa. Siperiassa kehitetyn merkin tuotteet ovat olleet vuosia käytössäni. Voin suositella niitä lämpimästi ja valikoimasta löytyy moneen eri tarpeeseen sopivia tuotteita. Tässä postauksessa keskityn Super Siberica sarjan Limonnik ginseng & biotin tuotteisiin, jotka on kehitetty kaikille hiustyypeille tukemaan hiusten kasvua. 

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset

1. Hoitotuotteet

Hiuksia kasvattaessa on tärkeää, että valitsee omalle hiuslaadulle sopivat tuotteet. Itse pyrin hiustenhoitotuotteissa periaatteeseen vähemmän on enemmän. Vältän käyttämästä liikaa muotoilutuotteita ja valitsen shampoon ja hoitoaineen, jotka jättävät hiukset pehmeiksi ja kosteutetuiksi. Hiusnaamion annan vaikuttaa hiuksissa muutaman kerran kuukaudessa. Natura Siberican myötä tutustuin myös hiuspohjan kuorintaan, jota olen käyttänyt tehostamaan hiuspohjan hyvinvointia aina silloin tällöin. Mikäli käyttää runsaasti muotoilutuotteita, kannattaa hiuspohjan kuorintaa käyttää useammin.

Minulle tärkeimpiä ovat shampoo, joka ei jätä hiuksia karheiksi sekä hoitoaine, joka tekee hiuksista silkkiset ja helposti harjattavat. Näiden lisäksi käytän hiuksiin jätettäviä öljyjä, joita pitkät latvat rakastaa.

Minulla hiukset voi parhaiten, kun pesen hiukset vain muutaman kerran viikossa. Kannattaa siis tutkia millainen pesuväli on juuri sinun hiuksillesi sopiva. Toiset pesee hiukset päivittäin ja jollekin riittää kerran viikossa. Tähän toki vaikuttaa moni asia ja parhaan tavan itselleen löytää vain kokeilemalla.

2. Ruokavalio

Mikäli ei omista entuudestaan täydellisten paksujen ja vahvojen hiusten perimää sanoisin, että monipuolinen ja ravintorikas ruokavalio on yksi tärkeimpiä asioita hiuksia kasvattaessa. Monesti ruokavaliosta jää esimerkiksi hyvät rasvat liian vähäiselle huomiolle ja samoin vitamiinit ja hivenaineet. Hyvin monella ruokavalio paranee merkittävästi, kun lisää arkeen runsaasti kasviksia ja marjoja sekä kiinnittää huomiota rasvojen laatuun. Turhien sokerien ja ultraprosessoidun ruuan pois jättäminen on myös taatusti jokaiselle kokonaisvaltaista hyvinvointia eli myös hiusten kasvua edistävä teko.

Minulle hyvät rasvat ovat ruokavalion tärkein osuus ja käytössä on päivittäin runsaasti hyviä rasvoja esim jotain näistä: oliiviöljy, hamppuöljy, pellavasiemenöljy, avokadoöljy, mct-öljy, erilaiset pähkinät (erityisesti saksanpähkinät), avokado, siemenet tai rasvainen kala. Uskon vahvasti, että juuri hyvillä rasvoilla on merkittävä vaikutus siihen, että hiukseni ovat niin hyvässä kunnossa.

Riittävän veden juominen on myös erittäin tärkeää toimivan kehon ja myös hiusten kasvun kannalta. Kannattaakin ottaa tavaksi täyttää aamulla iso kannu vettä, jonka juo päivän aikana.

3. Stressi & lepo

Ruokavalion lisäksi uskon, että vähintään yhtä tärkeää hiusten hyvinvoinnille on myös henkinen hyvinvointi ja stressittömyys. Unen ja levon merkitystä ei voi korostaa tarpeeksi. Keskity siis tekemään asioita, joista saa iloa ja jotka palauttavat mieltä ja kehoa. Meditoinnin on monissa tutkimuksissa todettu vaikuttavan positiivisesti hyvinvointiin ja meditoinnin opeteltua ja sen hyödyt itse todistettua ei siitä halua enää luopua koskaan.

Vältä siis stressiä ja muista nukkua riittävästi ja panosta unen laatuun.

4. Liikunta

Liikunnalla on myös merkittävä rooli hiusten hyvinvoinnissa. Liikunta lisää aineenvaihduntaa ja sitä myöden myös edistää hiuspohjan hyvinvointia. Toki kannattaa huomioida, että sekin vaikuttaa miten liikkuu. Uimahallin kova vesi monta kertaa viikossa ei välttämättä ole paras vaihtoehto, kun haluaa edistää nimenomaan hiustenhyvinvointia.

5. Ravintolisät

Riittävän monipuolinen ja ravintorikas ruokavalio toki on aina ensisijainen tavoite, mutta ainakin allekirjoittanut rakastaa täydentää hyvinvointia ravintolisillä. Olen vannonut monien ravintolisien nimeen jo vuosia, enkä niistä suostuisi enää luopumaan. Erityisesti hiuksia kasvattaessa saa mukavan lisäboostin kuuriluontoisesti käytetyistä ravintolisistä. Markkinoilta löytyy monia erilaisia nimenomaan hiuksille tarkoitettuja tuotteita. Kannattaa tarkistaa vaikka osaavalta ravintovalmentajalta mitkä tuotteet olisivat juuri sinulle eniten hyödyttäviä.

Helpoimmalla pääsee, kun panostaa laadukkaaseen ja vahvaan monivitamiiniin. Tällöin ei välttämättä tarvitse miettiä montaa erilaista ravintolisää. Varsinkin, jos pillereiden ottaminen meinaa unohtua, kannattaa silloin panostaa siihen, että on yksi erinomainen tuote. Mikäli taas on tällainen ravintolisien kanssa hifistelijä, kuin minä voi miettiä erikseen juuri omaan tarpeeseen tärkeitä ravintolisiä.

Omasta repertuaaristani löytyy nyt seuraavia ravintolisiä, joista on apua myös hiusten kasvatuksessa: magnesium, kalaöljy, sinkki, opti-msm jauhe sekä biotiini.

6. Hiusten harjaus

Hiusten harjauksella saa helposti aikaan tuhoa, jos on liian kovakourainen ja harja on huono. Oma suosikkini on laadukas puuharjaksinen harja, joka on hiuksille hellä. Puuharjas myös kuljettaa hiusten omaa öljyä hiuspohjasta latvoihin. Hiusharjojen kanssa kannattaa olla tarkka ja pitää ne aina puhtaana. Itse en käytä esimerkiksi puuharjaani lainkaan silloin, jos hiuksissani on muotoilutuotteita. Tällöin käytössäni on eri harja, joka on helppo pestä vaikka jokaisen käytön jälkeen.

7. Hiusten muotoilu ja värjäys

Hiusten muotoilu kannattaa pitää kasvatusprojektin aikana minimissään. Mikäli haluaa kihartaa hiuksia, kannattaa suosia ilman lämpöä tehtyjä kiharoita. Itse vältän kasvatusprojektin aikana myös hiusten föönausta. Myös värjäämistä kannattaa pohtia. Ehkäpä värjäysväliä voisi hieman pidentää normaalista tai laittaa vaikka vain raitoja.

8. Nukkuminen pitkien hiusten kanssa

Nukkuessa hiukset saattavat olla kovilla hankauksen vuoksi. Mikäli haluaa hifistellä kunnolla, voi satsata laadukkaaseen silkkityynyliinaan. Tyynyliina on myös tärkeää vaihtaa säännöllisesti ja etenkin, jos käyttää paljon muotoilutuotteita, eikä pese joka ilta hiuksia. Kaikki muotoilutuotteiden jäämät jäävät tyynyliinaan ja kulkeutuvat siitä myös kasvoille.

Pitkät hiukset kannattaa solmia kevyesti esimerkiksi klipsulla kiinni, jottei hiukset katkeile yöllä. Myös kevyt letti on hyvä vaihtoehto, kun muistaa laittaa ponnariksi hellävaraisen donitsin kireän metallisen osan sisältävän ponnarin sijaan.

Tässäpä muutamia vinkkejä, joita itse pidän mielessä hiuksia kasvattaessani. Kerro ihmeessä myös sinun parhaimmat vinkit kommenttiboksissa! :)

Näin kasvatat pitkät hiukset

Niinkuin alkuun mainitsin voin lämpimästi suositella Natura Siberican tuotteita hiustenhoitoon. Olen itse käyttänyt useamman hoitoaineen ja shampoon tästä ihanasta Super Siberica sarjasta ja olinkin iloinen, että pääsin tekemään näistä yhteistyön ja kertomaan teille myös lisää. Ihan alkuun rakastuin tuotteiden raikkaaseen tuoksuun! Myös koostumus on näissä aivan ihana. Natura Siberican tuotteet ovatkin tunnettuja uniikeista tuoksuista ja koostumuksista. Super Siberaca sarjan tuotteista lempparini on hoitoaine, jossa on tosi uniikki koostumus ja hiukset ovat tosiaan sen käytön jälkeen ihanan silkkiset.

Super Siberica 

Super Siberica Limonnik ginseng & biotin – palsamiköynnös hoitoaine

Hoitoaine jättää hiukset sileän pehmeiksi ja helposti kammattaviksi. Muutaman minuutin vaikutusaika riittää. Kun hoitoaineen huuhtelee viileällä tulee hiuksista entistäkin kiiltävämmät. Halutessani extra hoitavan vaikutuksen annan hoitoaineen olla hiuksissa reilu 10 minuuttia.

Super Siberica Limonnik ginseng & biotin – palsamiköynnös shampoo

Shampoo jättää hiukset ihanan tuuheiksi ja myös kosteutetuiksi.

Ginseng-uute, tauriini ja B6- ja B12- vitamiinit rauhoittavat ja ravitsevat hiuspohjaa sekä shampoossa, hoitoaineessa että hiuspohjan kuorinnassa.

Super Siberica Limonnik ginseng & biotin Mask- palsamiköynnös hiusnaamio

 Naamiot ovat hiusten superfoodeja.  Itselleni riittää hiusnaamio muutaman kerran kuukaudessa, koska en värjää hiuksia lainkaan. Testaamalla löytää itselleen sopivan välin hiusnaamioiden käytössä. Super Siberican naamio on ihanan hoitava ja jättää hiukset todella kiiltäviksi. Tämä naamio on myös riittoisaa, joten pieni määrä riittää latvoille. Tykkään itse laittaa hiusnaamion pyyhkeen alle vaikuttamaan siksi aikaa, kun olen saunassa.

Super Siberica Limonnik ginseng & biotin Scalp Peeling – palsamiköynnös hiuspohjan kuorinta

Super Siberican hiuspohjan kuorinta on ihana tuote, joka edesauttaa hiuspohjan hyvinvointia. Tämä tuote on on sarjan uutuus ja entuudestaan Natura Sibericalta olen testannut Oblepikha Sculp Scrub hiuspohjankuorintaa, joka on myös todella toimiva. Kun tekee säännöllisesti hiuspohjan kuorinnan, pääsee muut hoitotuotteet vaikuttamaan entistä paremmin.

Kaikissa Super Siberica Limonnik ginseng & biotin sarjan tuotteissa on hyödynnetty kasvien vesiliukoisia vitamiineja ja tehoaineita, eli hydrolaatteja veden sijaan. Hydrolaatit syntyvät eteeristen öljyjen valmistusvaiheessa kasvien höyrytislauksen yhteydessä ylijäämänesteenä. Niitä hyödyntävät Super Siberica Limonnik ginseng & biotin tuotteet hoitavat hiuksia antaen niille runsasta kiiltoa ja tuuheutta.

Tämä sarja kannattaa ehdottomasti laittaa kokeiluun, mikäli tavoitteena on vahvistaa ja edistää hiusten kasvua! :)

Natura Siberican Super Siberica tuotteet löytyy Sokos & Emotion, Stockmann, Ruohonjuuri ja LYKO.fi valikoimasta. ♥

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset

Näin kasvatat pitkät hiukset

Photos of me, Vilma P / edited by me

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *