21.7.2020

Kesälukemisen TOP 10

Kesälukemisen TOP 10

 

Kesä on ihanaa aikaa lukea kirjoja. Kauniilla säällä keinutuolissa auringon lämmittäessä ja sateella taas vaikka katoksen alla viltin kanssa. Lukeminen kannattaa aina! Tässä kymmenen kirjatärppiä tälle kesälle.

1. Seitsemän sisarta kirjasarja

Olen itse ehtinyt lukea vasta ensimmäisen osan tästä Lucinda Rileyn huikeasta sarjasta, mutta odotukset lopuille kirjoille on kovat. Todella paljon hehkutettu sarja ja vie taatusti monen mukanaan. Voisin itse lähteä yksin mökille viikoksi ja ottaa mukaani loput sarjan kirjat seurakseni.

2. Pikkusintti

Parhaillaan käsissäni on Steve Jobsin tyttären Lisa Brennan-Jobsin muistelmat. Koskettavaa, yksityiskohtaista ja kiinnostavaa luettavaa. Sopivan kevyttä kuitenkin kesäksi.

3. Suurin niistä on rakkaus

Ulla-Maija Paavilainen on tehnyt huikeaa työtä kirjoittaessaan koko Suomen rakastamasta Kirsti Paakkasesta. Tämä ehdoton must read. Kirstin tarina on inspiroiva ja koskettava.

4. Opintiellä

Tara Westoverin koskettava tositarina siitä millaista on erää erityksissä elävässä perheessä, jonka toimia uskonto ja mielensairaus johdattaa. Tarina syrjäytymisestä, kasvusta, selviytymisestä ja koulutuksen merkityksestä. Mieletön teos, joka jää mieleen pitkäksi aikaa.

5. Totuus Harry Quebertin tapauksesta

Koukuttava dekkari, joka pitää otteessa alusta loppuun asti. Paksu järkäle loppuu kesken ja Harryn tarinaa olisi halunnut lukea vain lisää.

6. Mielen voima, Mielen vaikutus terveyteen ja hyvinvointiin, Harri & Ilkka Virolainen

Opittavaa ja pohdittavaa kesään. Mielen hyvinvointi on aina ajankohtainen aihe ja Harrin ja Ilkan kirjoista tähän kannattaa ehdottomasti tarttua ensimmäisenä. Huikea, monipuolinen ja ajatuksia herättävä teos. Inspiroituminen on taattua.

7. Westend

Paluu Suomen lähihistoriaan 90 luvun lama-aikaan. Suvi Vaarlan teos vie tarkoin yksityiskohdin 90-luvulle ja kuvaa erittäin hyvin ajankuvan. Rakastin tätä kirjaa alusta loppuun. Helppo lukuinen, joten suosittelen myös niille, jotka eivät muuten lue paljon.

8. Kaikki se valo jota emme näe

Anthony Doerr koskettava tarina sodasta ja rakkaudesta. Huikeaa yksityiskohtaista tarinan kerrontaa, joka jättää jälkensä. Ei niin kevyttä luettavaa, mutta ehdottomasti must read.

9. Kerro minulle jotain hyvää

Jojo Moyes myös elokuvaksi tehty Kerro minulle jotain hyvää on kaunis, koskettava ja sydäntä raastava rakkaustarina. Tätä kirjaa ei halua laskea käsistään. Täydellinen kesäkirja, mutta varaa nenäliinoja mukaan.

10. Ikigai, Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain

Helppoa, kevyttä, mutta tärkeää luettavaa. Ihana Ikigai saa havahtumaan elämän pieniin, mutta sitäkin tärkeämpiin asioihin. Tämä kannattaa lukea, jos kaipaa pientä fiiliksen nostattajaa ja tsemppaajaa.

Haluaisin listata tähän vielä vuoden parhaimman romaanin Suon villi laulu, josta sain lukea ennakkolukukappaleen. Se ilmestyy kuitenkin vasta alkusyksystä, joten sen kanssa joutuu vielä vähän odottamaan.

Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa. Suon villi laulu on aivan täydellinen pimeneviin syysiltoihin!

Toivottavasti sait poimittua itsellesi kirjan jos toisenkin tästä kesälukemiseksi! Lukuiloa sulle. ♥

”Once you learn to read, you will be forever free.”

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Mielikuvia
    25.7.2020 at 14:07

    Sally Rooney: Normaaleja ihmisiä. Vahva suositus!

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *