15.6.2020

Tie naisen sydämeen…(sisältää arvonnan!)

Kaupallinen yhteistyö, Apetina

Juhannuksen parsaperunasalaatti

Juustoilla ja mausteilla höystetyt kasvikset! Niillä Eetu sai varastettua minun sydämeni melkein kymmenen vuotta sitten! Jos minulta kysytään, on Eetu maailman paras kokki ja intohimoinen ruuanlaitto oli ehdottomasti yksi asioista, joihin häneen heti aluksi rakastuin ja niin taisi rakastua koko meidän perhe.

Häneltä onnistuu ruuan kuin ruuan teko, mutta kasvikset kaikissa eri muodoissaan on aina ollut Eetun bravuuri. Olen kyllä itsekin syönyt kasviksia aina, mutta Eetun tavattuani, voin sanovani ahmivani kasviksia päivittäin. Tärkeää on juuri se, miten kasvikset valmistetaan ja mitä kaikkea ihanaa niiden kanssa tarjoaa. Ennen Eetun tapaamista jääkaapista löytyi lähinnä kaikki kaupan tavallisimmat kasvikset, mutta nyt kymmenen vuoden ajan meidän jääkaappi pursuaa aina erilaisia kauden kasviksia.

Kasvikset kuvaavat minulle terveellisen ja herkullisen ruuan lisäksi ensisijaisesti rakkautta juuri sen vuoksi, että Eetu osoittaa koko perheelle välittämistään sillä, että hän loihtii meille todella herkullisia ja samalla myös terveellisiä ruokia päivästä ja vuodesta toiseen.

Meidän kaapista on löytynyt vuosia Apetina original kuutioita ja niitä on syöty yhden jos toisen kasviksen kanssa. Apetina haastoi meidät testaamaan välimerellistä juustoa jonkun hieman tuntemattomamman kasviksen kanssa, jota meidän ei ihan joka päivä tule syötyä. Alkuun mietin, että onpas vaikea tehtävä, koska me tosiaan syömme TODELLA monipuolisesti kasviksia päivittäin, mutta Eetu totta kai keksi tähänkin, että valkoista parsaa meidän ei ole tullut ostettua kuin muutaman harvan kerran!

Valkoinen parsa on hieman vihreää kaveriaan mauttomampi (koska se kasvaa maan alla). Nyt päätettiin tuunata myös valkoisesta parsasta parasta ja siinä tietysti Apetina-juustot apuna, jolloin homma oli tietysti helppoa!

Samalla Eetu kehitteli täydellisen juhannussalaatin, joka tullaan väsäämään uudelleen tulevana viikonloppuna rakkaille mökillä. Toivottavasti muutkin tykästyvät tähän raikkaaseen, mutta ruokaisaan salaattiin yhtä paljon kuin me!

Tähän reseptiin päädyttiin onnistuneesti valitsemaan Apetina basil & oregano sen meidän orginal vakkarin sijaan. Nam! Toimi täydellisesti.

Juhannuksen parsaperunasalaatti

Juhannuksen parsaperunasalaatti:

– 300g uusia perunoita
– 5-6 valkoista tankoparsaa (halutessasi muutama vihreä lisäksi)
– 1 pieni prk kapriksia
– 100g retiisiä
– marinoitua punasipulia
– 1 prk Apetina-kuutiot basilika & organo TAI 3% valkosipuli & persilja
– 100g miniluumutomaatteja
– 0,5 dl oliiviöljyä
– 1-2 rkl valkoviinietikkaa
– loraus hunajaa
– lusikallinen dijon sinappia
– suolaa ja mustapippuria

Keitä perunat kypsiksi, jäähdytä ja leikkaa sopiviksi paloiksi. Paista kypsät potut ja paloitellut tankoparsat nopeasti pannulla voissa, jotta ne saavat hieman väriä.
Pilko ja viipaloi kirsikkatomaatit ja retiisi. Yhdistä kaikki salaatin aineksen kulhossa. Sekoita öljy, sinappi, etikka, hunaja ja mausteet erillisessä kulhossa ja lisää salaatin joukkoon. Sekoita joukkoon myös marinoitu punasipuli ja juustokuutiot. Nosta jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Juustoinen perunasalaatti maistuu parhaalta kylmänä makujen tasaannuttua vähintään muutaman tunnin ajan.

Marinoitu punasipuli
– 2 isoa punasipulia
– 2rkl oliiviöljyä
– 1-2 rkl punaviinietikkaa
– 1tl hunajaa
– suolaa ja mustapippuria

Viipaloi punasipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi joko veitsellä tai mandoliinilla. Yhdistä kaikki aineet lasipurkkiin, sulje purkki ja ravista sekaisin. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. Marinoitu punasipuli säilyy hyvin ja on parhaimmillaan seuraavina päivinä

 

Juhannuksen parsaperunasalaatti

Juhannuksen parsaperunasalaatti

Juhannuksen parsaperunasalaatti

Kurkkaa myös ihanan kollegani Julian kesän resepti! :)

Juhannuksen parsaperunasalaatti

ARVONTA

Jätä tähän postaukseen kommentti niin olet mukana 100€ K-ryhmän lahjakorttiarvonnassa.
Muista täyttää oma sähköpostiosoite sille tarkoitettuun kenttään, jotta saadaan voiton kohdalle osuessa sinuun yhteys. (maili ei näy muille) (Postauksen säännöt löydät täältä)

Arvonta päättyy 22.6 klo 00.00

You Might Also Like

44 Comments

  • Reply
    Mariem
    15.6.2020 at 16:18

    Kaikkien sesongissa oleva ja suomalainen, varhaiskaali, kesäkurpitsa, kukkakaali, tomaatti jne

  • Reply
    Susanna
    15.6.2020 at 16:37

    Ehdottomasti mukana, postauksen innoittamana kauppalistakin valmiina

  • Reply
    Airi
    15.6.2020 at 17:25

    Kiitos Parsa-perunasalaatin ohjeesta, menee heti kokeiluun ja teen sitä perjantainakin lisää isommalle porukalle. Parsa ja uusiperuna onkin minulle niitä rakkaita aineksia joita tykkään laittaa.

  • Reply
    Nonaem
    15.6.2020 at 17:41

    Ihana resepti ja ihana pieni perhe olette

  • Reply
    Ella
    15.6.2020 at 17:52

    Ihana resepti! Varmasti kokeilen juhannusten grilliruokien kanssa:)

  • Reply
    Heidi
    15.6.2020 at 19:29

    Ootpa onnekas kun Eetu on noin mestari kokkaamaan :)

    • Reply
      Lotta
      17.6.2020 at 17:16

      Kiitos reseptistä! :)

  • Reply
    Jane
    15.6.2020 at 19:53

    Reseptiä on kokeiltava jo huomenna. Mukaan arvontaan!

  • Reply
    Emmi
    15.6.2020 at 20:16

    Tämä menee juhannuksen menuun! :)

  • Reply
    Iida
    15.6.2020 at 22:13

    Kuulostaa herkulliselta!

  • Reply
    Viuhti
    15.6.2020 at 22:25

    Kiitos reseptistä! Kokeilenkin sitä heti juhannuksena, tosin varmaan ihan perinteisellä vihreällä parsalla, jolloin salaatti saa vielä lisää kaunista väriä:)

  • Reply
    Annn
    15.6.2020 at 22:37

    Näyttää hyvältä! Mukana :)

  • Reply
    Ellie
    15.6.2020 at 22:38

    Kasvisten valmistaminen eri variaatioin kiinnostaa myös minua. Mukana arvonnassa!

  • Reply
    Jessika
    15.6.2020 at 23:21

    Huippu resepti,joskus kyllä testaan! Ihana perhe olette!

  • Reply
    JohannaS
    16.6.2020 at 06:07

    Mukana!

  • Reply
    Henna
    16.6.2020 at 09:26

    Osaisipa itsekin hyödyntää eri kasviksia noin monipuolisesti! Omasta jääkaapista löytyy juuri vain ne “peruskasvikset” Herkullisen näköinen salaatti, menee testiin

  • Reply
    Laura L.
    16.6.2020 at 11:07

    Kuulostaa hyvältä!

  • Reply
    Jade
    16.6.2020 at 12:56

    Ihanaa kesää!

  • Reply
    Kata
    16.6.2020 at 15:48

    Tämä menee kyllä testiin! :)

  • Reply
    heli
    16.6.2020 at 16:50

    Näyttää herkulliselta! Nam. mukana arvonnassa

  • Reply
    Vilja
    16.6.2020 at 16:59

    Kasvikset ovat niin ihania!

  • Reply
    Ss
    16.6.2020 at 17:05

    Marinoitu punasipuli, niin hyvää! Mukana arvonnassa :)

  • Reply
    Dana
    16.6.2020 at 17:09

    Täällä odotellaan, että omalta kasvimaalta pääsisi jo hakemaan vihannekset suoraan lautaselle. Salaatit alkavat olla jo syötävän kokoisia, mutta muita joutuu vielä hetken odottelemaan.

  • Reply
    Sinianna
    16.6.2020 at 17:20

    Ehdottomasti mukana Näyttää ja kuulostaa niin namilta tuo juhannussalaatti

  • Reply
    Niinu
    16.6.2020 at 17:33

    Lisää vaan kasvisreseptejä! toivoo toista kesää ilman lihaisia grilliruokia viettävä nautiskelija

  • Reply
    Heli Heinonen
    16.6.2020 at 17:40

    Nuo juustot on niin herkullisia että voisi syödä millaisen määrän tahansa.

  • Reply
    Xeveliina
    16.6.2020 at 18:03

    Houkutteleva resepti! :P Ja tulipa tässä samalla mieleen, että omalta juhannuksen kauppalistalta puuttui supersuosikkini retiisit!

  • Reply
    Enna
    16.6.2020 at 18:09

    Mukana arvonnassa ja herkullista kesää Monan perheelle!

  • Reply
    Hanna
    16.6.2020 at 18:16

    Mukana arvonnassa :)

  • Reply
    Anuliini
    17.6.2020 at 05:39

    Vihdoin löysin takaisin blogisi pariin. Oon seuraillut aiemmin, mutta unohtanut mukavan blogisi pitkäksi aikaa.

  • Reply
    SIRKKU
    17.6.2020 at 08:41

    Todella hyvältä ja maukkaalla näyttää!

  • Reply
    Sandra
    17.6.2020 at 10:08

    Apetinaa löytyy meiltä aina jääkaapista. Täytyykin testata tuota uutta makua :).

  • Reply
    Hungry mf
    17.6.2020 at 14:25

    Nyt tuli nälkä!

  • Reply
    Elli
    17.6.2020 at 19:30

    Apetina tuotteet ovat todella mieluisia täälläkin! Mukana arvonnassa.

  • Reply
    Eeva
    17.6.2020 at 19:37

    Näyttää tosi herkulliselta!

  • Reply
    -A-
    17.6.2020 at 19:50

    Meillä on aika samanlainen perunasalaatti joka on parasta just kesällä, perunan, kapriksien, kevätsipulin ja rucolan yhdistelmä on tosi ihana, sinne sopisi hyvin joukkoon tuo valkoinen parsa :)

  • Reply
    Mira
    17.6.2020 at 21:01

    Kuulostaa herkulliselta!

  • Reply
    Kaisa
    18.6.2020 at 09:26

    Näyttää hyvältä! Olisi kiva saada lisää teidän herkullisia reseptejä! :)

  • Reply
    Jasmine
    18.6.2020 at 23:51

    Mukana, wau miten inspiroivaa

  • Reply
    Amy
    19.6.2020 at 12:27

    Raikkaat salaatit ovat suosikkeja kesässä. Kiitos marinoitujen sipulien reseptistä. Tuttu vanha herkku mutta jäänyt ehkä itsellä vähän unholaan.

  • Reply
    Mia
    21.6.2020 at 01:05

    Näyttää ja kuulostaa todella herkulliselta!

  • Reply
    Jenna
    23.6.2020 at 00:00

    Jee:)

  • Reply
    Laura
    23.6.2020 at 11:28

    Mukana, namskis. Pitää kans kokeilla.. Salaatit maistuuukin näin kesähelteillä.

  • Reply
    anna s.
    24.6.2020 at 11:08

    Mukana arvonnassa :)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *