16.6.2020

Itsetehty Suklaa

Itse tehty suklaa on ihanaa ja terveellistä! Olen aivan hurahtanut suklaan ihmeelliseen maailmaan.

Itsetehty Suklaa

(*raaka-aineet saatu) /

125g kaakaomassaa*

90g kaakaovoita*

2 rkl agavesiirappia tai muuta makeuttajaa*

1tl vaniljajauhetta*

1 rkl sulatettua kookosöljyä

suolaa

Sulata kaakaomassa ja kaakaovoi. Lisää loput raaka-aineet joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada suklaa muottiin ja laita jähmettymään jääkaappiin. Voit ripotella pinnalle myös haluamiasi sattumia. Irrota jähmettymisen jälkeen varovasti suklaa muotista ja vola – upea itsetehty suklaalevy on valmis! :)

Huom tämän määrän voi hyvin myös puolittaa, tästäkin satsista tuli minulla levyllinen plus toinen pallomuotillinen suklaata.

Suklaan makua voit muokata mielesi mukaan lukuisilla eri tavoilla. Pähkinät, mausteet (kaneli, inkivääri jne), kuivahedelmät tai mitä ikinä mieleen tuleekaan. Itse olen nyt kunnon suklaan tutkimusmatkalla ja testailen joka viikko jotain ihania uusia yhdistelmiä.

 

Tämänkin reseptin inspiraation sain Karita Tykän ihanasta Raakaa ja makeaa kirjasta, jota olen nyt kolunnut tosi paljon ja josta on tullut ihan herkkureseptien raamattuni! :) Hyviä muita reseptikirjavinkkejä otetaan ilolla vastaan!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tiia
  18.6.2020 at 10:29

  Musta olisi myös kiva joskus tehdä itse mutta kaikissa ohjeissa, joihin olen törmännyt, on kookosta enkä voi sietää sen makua ollenkaan. Onko sinulla ehkä tietoa resepteistä, jotka ei sisällä kookosta? Myös muut herkkuvinkit kuin suklaa otetaan ilolla vastaan :)

  • Reply
   Mona
   18.6.2020 at 11:13

   Lupaan kesän aikana tehdä rutkasti eri reseptejä, koska olen itse aivan hurahtanut nyt näihin! oot jo toinen kun sanoo, että vieroksuu kookosta, joten laitan seuraavaksi jonkun ei kookoksisen testiin! <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *