24.5.2020

Vatsaystävällinen leipä herkkävatsaisille

Kaupallinen yhteistyö, Fazer Vatsaystävällinen*

Nyt kaikki herkkävatsaiset kuulolla! Fazer on lanseerannut ihan uudenlaisen leivän, joka on vaalea, pehmeä ja noh – herkkävatsaisen korvaan kaikin puolin vatsanpuruja aiheuttava ihana herkkuleipä, mutta kuitenkin sillä erolla, että se käy myös meille herkkiksille!

Nimittäin Fazerin patentoima LOFO™ -entsyymi vähentää huonosti imeytyvien FODMAP-hiilihydraattien määrää leivässä, mutta ei vaikuta leivän makuun tai rakenteeseen. Ja tämä me todellakin todettiin, kun pääsimme maistamaan uutta Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO leipää. Teimme lounaaksi niin ihanat paahtikset, että voihan elämä.

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO

Suurin osa blogiani pidempään lukeneista tietää, että olen aina ollut herkkävatsainen. Eri elämäntilanteiden myötä vatsa on reagoinut stressiin tai isoihin elämänmuutoksiin. Juoksin monissa tutkimuksissa vatsaoireiden kanssa. Koettua tuli niin paksusuolen- kuin vatsalaukunkin tähystykset.

Sittemmin olen onneksi saanut vatsan todella hyvään kuntoon ja tasapaino on löytynyt kaikessa. Tasapainon löytäminen ei kuitenkaan ole ollut helpoimmasta päästä. Suurin merkitys on ollut stressin vähentämisellä ja toki myös itselle oikeanlaisen ruokavalion löytämiselle.  Tiettyjen ruoka-aineiden tiedän aiheuttavan itselleni edelleenkin ainakin pieniä vatsavaivoja ja siksi niitä pääsääntöisesti vältän.

Vaalea pehmeää leipää en muista milloin olisin ostanut kotiin. Harkitsin alkuun myös tarkasti tätä yhteistyötä, että mahtaakohan nämä nyt ihan oikeasti toimia, mutta vakuuttelun jälkeen halusin ainakin kokeilla ja se kannatti.

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava leivät tulevat löytymään jatkossa meidän brunssipöydästä ja ovat päivänselvä valinta silloin, kun haluan herkutella täydellisen hyvällä ihanalla vaalealla pehmeällä leivällä!

Mikäli vatsa on hyvin herkkä, kannattaa testaus aloittaa maltilla yhdellä tai puolikkaalla viipaleella niin näkee miten vatsa reagoi, mutta uskallan kuitenkin itse herkkävatsaisena rohkaista ainakin kokeilemaan!

Saattaa olla hieman TMI, mutta itselläni vatsa menee yleensä vähintään löysälle vaalean leivän syömisen jälkeen ja tämän huomaan yleensä heti samana päivänä tai ihan viimeistään seuraavana aamuna. Fazer Vatsaystävällinen* leivän syömisen jälkeen ei tapahtunut vatsan kanssa mitään!

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO

FODMAPit ovat nopeasti fermentoituvia hiilihydraatteja. Leipä on suurimpia FODMAP- hiilihydraattien lähteitä Suomessa. Lisäksi FODMAP -hiilihydraatteja on runsaati mm. palko- ja sipulikasveissa, kaaleissa ja muissa viljatuotteissa. LOFO = LOw FOdmap = Sopii FODMAP -ruokavalioon.

Mitkä asiat sitten ovat itselleni erityisen tärkeitä vatsan tasapainon ylläpitämisessä? Kokosin alle listan asioista, joita pidän erityisen tärkeinä ja jotka kulkevat mukanani aina, vaikka olisi miten kiire ja monta rautaa tulessa samaan aikaan. Lapsiperheen arjen kiireessä aina kaikkeen ei ole mahdollisuutta, mutta teen parhaani niiden asioiden kanssa joihin voin vaikuttaa.

Minun vinkkini herkkävatsaisille

1. Aloita meditoimaan säännöllisesti

Meditoinnin on todettu jo lukuisissa tutkimuksissakin edistävän hyvinvointia. Itselleni meditoinnin aloittaminen on ollut avainasemassa kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa. Nuorena ajattelin, ettei se sovi minulle, koska olen niin täynnä ajatuksia ja malttamaton pysymään paikoillani, mutta juuri siksi meditointi tekeekin älyttömän hyvää.

2. Muista juoda vettä riittävästi, mutta vältä liiallista veden juomista ruokailujen yhteydessä

Aikoinaan join aina runsaasti vettä ruokailun yhteydessä ja joka kerta syömisen jälkeen vatsa oli todella turvoksissa. Veden liiallinen juonti ruokaillessa kuitenkin heikentää ruuansulatuksen toimintaa ja näin ollen olenkin huomannut suuren eron vatsan hyvinvoinnissa, kun ajoitan veden juonnin aina ruokailujen väleihin.

3. Valitse ruoka-aineita, jotka ovat hyväksi mielelle ja keholle

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio on vatsan hyvinvoinnissa perusta kaikelle. Minulle toimii parhaiten se, että muistan aina sen, että itselläni on mahdollisuus valita terveellistä ja hyvää ruokaa. Voin syödä myös mieluisiani arjen ruokavaliosta poikkeavia ruokia, kun muistan kohtuuden ja niissäkin valitsen aina paremmat vaihtoehdot.

Kannustan aina ruokavaliossa yksilöllisyyteen ja siihen, että kuuntelee aidosti itseään. Mikä on hyväksi juuri sinulle ja mikä taas ei? Minä haluan silloin tällöin nauttia muun muassa vaaleasta leivästä ja ihanaa, että senkin voi valita nyt vatsaystävällisemmin!

4. Nauti liikunnasta

Liikunta tekee hyvää keholle ja mielelle. Tämän huomaan myös vatsan toiminnassa. Kun muistan helliä koko kehoa säännöllisellä liikunnalla, myös vatsa voi hyvin. Tässäkin pidän erityisen tärkeänä sitä, että löytää lajeja, joista aidosti nauttii. Kannattaa rohkeasti kokeilla monia eri juttuja! Minulle kuntosalilla käynti on ehdottomasti tällä hetkellä se kaikkein innostavin juttu.

5. Tarkista ravintolisät

Moni varmasti jo tietää, että olen ravintolisien kannattaja monipuolisen ruokavalion yhteydessä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että kannattaa napsia ihan mitä sattuu. Olen huomannut vuosien varrella, että erityisesti herkkävatsaisena saa olla tarkkana ravintolisien kanssa. Osa saattaa jopa pahentaa vatsaongelmia. Ota siis selvää tuotteista ja pyydä ammattilaiselta apua mitä ja miten paljon juuri sinulla on tarvetta ravintolisille.

6. Vietä aikaa rakkaiden ihmisten kanssa, halaile ja pussaile paljon

Sosiaaliset kanssakäymiset ovat äärettömän tärkeitä kokonaisvaltaisessa hyvinvoinnissa ja näin ollen myös vatsan hyvinvoinnissa. Onnellinen mieli, tarkoittaa myös onnellista vatsaa. Vaikka tarvitsen paljon myös omaa aikaa, on perhe ja ystävät kaikki kaikessa. Lionelin pussailu ja halailu saa minut jokaikinen päivä onnelliseksi.

7. Muista kiitollisuuden voima ja merkitys joka päivä

Viimeisenä vielä minulle itselleni kaikkein tärkein perusta ihan koko hyvinvoinnille. Kiitollisuus. Uskon vahvasti, että kaiken hyvinvoinnin perustana on se, että muistaa olla kiitollinen elämän pienistä ja suurista asioista. Aina löytyy aihetta olla kiitollinen. Jotta voimme voida paremmin henkisesti ja fyysisesti on elintärkeää muistaa tuntea kiitollisuutta. Sitä ei voi kuluttaa liikaa! Mitä enemmän tunnet kiitollisuutta, sen enemmän saat sitä elämääsi. ♥

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO

Meidän suosikkitäytteet paahtoleivän päälle koostui munakokkelista ja avokadosta tietysti! Kukapa ei rakastaisi herkullisia avokado toasteja! 

Täytimme lounas paahtoleivät munakokkelilla, avokadolla ja vuohenjuustolevitteellä. Mausteiksi tuli suolaa, pippuria, kevätsipulia, paprikajauhetta, silmusalaattia sekä sitruunaa. Miniluumutomaatit lisättiin sellaisenaan Lionelin poksuteltavaksi.

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO

Fazer Vatsaystävällinen* Pehmeä vehnä-kaura-pellava LOFO leipä on nyt saatavilla hyvin varustelluista ruokakaupoista. Mikäli omasta lähikaupastasi ei vielä löydy Fazer Vatsaystävällinen* leipää niin kannattaa tehdä toive kauppaan.

Testaukseen kannattaa laittaa myös saman sarjan  Fazer Vatsaystävällinen* Kaura, joka on 100% kauraa sisältävä pehmeä palaleipä sekä Fazer Vatsaystävällinen* Hiivaton Siemenleipä tiiviimpi viipaleleipä. Molemmat ovat meidän perheessä pienimmänkin kohdalla herkullisiksi testattuja.

Herkullista kesää kaikille ja tulettehan kertomaan mielipiteenne ja kokemukset tästä leivästä, jos päädytte testaamaan! Odotan innolla etenkin kaikkien muiden herkkävatsaisten kokemuksia, mutta yhtä lailla tätä leipää voi muutkin herkutella. ;)

 

*Kalsium edistää ruoansulatusentsyymien normaalia toimintaa osana tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota ja terveitä elämäntapoja. Kalsiumin lähde, kalsiumia 130 mg/100 g (16 % päivittäisen saannin vertailuarvosta).

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *