30.3.2020

Meidän makuuhuone

..Ja suunnitelmia makuuhuoneen uudistamisesta!

Kevät tarkoittaa aina kasvavaa sisustuskuumetta ja nyt koko perheen kotoillessa tulee pohdittua erityisen paljon kodin uudistusta. En ole ihan varma miten pitkään aiomme vielä asua nykyisessä kodissa, joten merkittävän isoja muutoksia ei lähdetä heti toteuttamaan, mutta jotain pieniä kyllä.

Meidän kodissa on 70 neliötä ja se on vallan riittävästi meille kolmelle, mutta sen sijaan säilytystilat on suunniteltu tässä kodissa hankalasti. Kaipaan ensisijaisesti makuuhuoneeseen jotain järkevää, mutta kaunista ratkaisua vaatteiden säilyttämiseen. Makuuhuoneen kiinteä vaatekaappi ei ole parhaimmasta päästä ja se ei yksistään riitä. Olen toistaiseksi laittanut Ikean Malm lipastoon osan vaatteista, mutta mielestäni kokonaisuus kaipaisi nätimpää ratkaisua.

Muita muutoslistalla olevia asioita on makuuhuoneen peili, jonka aion nyt vaihtaa. Pidän isosta peilistä, mutta kaipaan tilaan kevyttä ja liikuteltavaa versiota. Myös seinät kaipaa uudistusta ja uusi taulukollaasi voisi olla paikallaan.

Yksi vaihtoehto olisi teettää nykyiselle lipastoseinälle mittatilaustyönä kapea vaatekaappi lattiasta kattoon. Se olisi varmasti tosi kaunis vaihtoehto ja myös käytännöllinen.

Aikoinaan rakastan yksinomaan valkoista sisustusta, mutta nykyään kaipaan paljon enemmän luonnon sävyjä ja pehmeyttä kotiin. Yksi vaihtoehto voisikin olla seinien maalaminen!

Ikkunaseinällekin saisi helposti matalammat lipastot, mutta patterit tulee hieman ongelmaksi, joten mieluummin pidän tämän seinustan mahdollisimman kevyenä. Työpöytä on vähän pakon sanelemana tällä seinällä, koska sille ei juuri muuta järkevää paikkaa ole kotona.

Meillä on 9 isoa ikkunaa rivitysten tässä kodissa ja niitä rakastan. Toki tämä ii:n mallinen pohja on myös osittain hankala, mutta valoa riittää kyllä onneksi paljon.

Mikäli tämä olisi meidän oma koti, vaihtaisin koko kodin lattiat uusiin tai maalauttaisin nykyiset.  Myös keittiö saisi kokea kunnon rempan.

Sain jo Instagramissa huikean paljon teiltä ihanilta vinkkejä ja ideoita makuuhuoneen muutoksiin! Kiitos niistä! Lisää saa laittaa tulemaan, on aina niin ihana saada muiden mielipiteitä ja ajatuksia sisustamiseen! :)

Katso HOME TOUR video tästä kodista täältä

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Hirvonen
  3.4.2020 at 10:28

  Itse maalauttasin myös lattiat jos voisin. Mutta teillä on kummiskin siistin näköiset ainakin. Haaveilen myös tuollaisesta väliseinästä kuten teillä.

 • Reply
  Tuula
  18.8.2020 at 10:42

  Kauniisti olette sisustaneet huoneen ja ihanan isot ikkunat! Miten nuo patterit kun ovat niin pitkät ja vievät koko seinän mitan, ovatko aiheuttaneet päänvaivaa? Meillä on samantapaiset ja olemme harkinneet niihin suojuksia jotka samalla toimisivat kuin ikkunalaudan jatkeina. Olen katellut malleja jotka olisi helppo irrottaa aina pattereiden säätöä varten.

  • Reply
   Mona
   18.8.2020 at 10:55

   Onpa hyvä idea! :) meillä ei aiheuttaneet ongelmia, mutta ei niiden eteen tietty mitään voinut oikein laittaakaan..

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *