19.6.2019

Terapiaa

Kaikki on tällä hetkellä ihan super hyvin, mutta samaan aikaan sisällä kytee monta vaikeaa asiaa. Eikä noista asioista oikein meinaa yksin selvitä. Olenkin vuosien aikana löytänyt hyvin erilaisissa tilanteissa terapiasta apua. Erilaisia muotoja testanneena olen kokenut raitakaisukeskeisen terapian itselleni sopivana vaihtoehtona.

Kävin viime vuonna pitkän jakson Loistossa Susanna Ylöstalolla, joka on yksi ihanimmista tyypeistä joita tiedän. Susannan kanssa asioita läpikäydessä, tulee joka kerta sellainen olo, että kyllä nämä kaikki vaikealtakin tuntuvat asiat saadaan kuntoon. Aina löytyy työkaluja asioiden ratkaisemiseksi, eikä koskaan tarvitse jäädä yksin murehtimaan.

Halusin kirjoittaa tästä asiasta avoimesti sen vuoksi, että tiedän terapiaan menemisen olevan monelle vaikeaa. Voi olla tosi iso kynnys pyytää ja myös ottaa apua vastaan. Ongelman tai murheen ei kuitenkaan tarvitse olla iso, jotta sitä kannattaisi lähteä ratkomaan. Oikeastaan mieluummin ennemmin kuin myöhemmin. Mutta viimeistään siinä vaiheessa, kun tuntuu, ettei yksin asioita saakkaan ratkaistuksi.

Lähimmäiset ovat totta kai äärettömän tärkeässä osassa tukemisen ja asioiden ratkaisemisen kanssa. Terapiassa kuitenkin riippumattoman ja ulkopuolisen tahon kanssa monesti aukeaa aivan uudenlaisia ajatuksia.

Minulle asioiden käsittely avoimesti on tosi tärkeää. Haluan mieluummin hyvissä ajoin nähdä tilanteiden ratkaisut, kuin odottaa ja vain katsoa mitä tulee. Mieluummin etsin itsestäni ratkaisun avaimia juuri nyt. Miten voida ja jaksaa paremmin tässä hetkessä? Mitä minä voin tehdä just nyt?

Mikäli siis pohdit vähänkään terapian kokeilua vaikeiden asioiden käsittelyyn ja ratkaisuun suosittelen koko sydämestäni ihanaa Susannaa, joka ottaa vastaan Helsingin keskustassa.

Asu, Lidl Esmara pellavavaatteet / saatu

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  mariem
  19.6.2019 at 14:56

  Hyvä ja tärkeä teksti, mutta en voi olla kommentoimatta myös sitä miten kauniisti hehkut. Ihanat kuvat ja niin upeat kasvot ja tunnetilat kuvissa <3

  • Reply
   Mona
   19.6.2019 at 19:46

   Voi kiitos paljon ihanasta kommentistasi<3

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *