22.4.2019

Herkullinen ja ihana itsetehty levite

Tämä ihanan makuinen ja pehmeä levite on täydellinen leivän tai vaikka rieskan päälle. Levitettä voi varioida oman maun mukaan, mutta yksinkertaisimmillaan pärjää kahdella raaka-aineella.

Rakastan itse voin makua ja tykkään käyttää luomu voita ihan sellaisenaan leivän päällä. Toisinaan kuitenkin haluan tehdä monipuolisemman kokonaisuuden, johon lisään öljyä ja vettä mukaan. Vesi tekee levitteestä pehmeämpää ja öljy puolestaan tuo ihanaa vahvaa makua mukaan.

Ihanan makuinen ja helposti levittyvä itsetehty levite leivälle!

Pelkän öljyn ja voin yhdistelmä säilyy jääkaapissa pidempään, mutta mikäli joukkoon lisää vettä, härskiintyy levite nopeammin, eli silloin kannattaa tehdä maltillisempi annos. Sanoisin, että voi-öljy-vesi levite säilyy noin viikon verran. Hajusta ja mausta kyllä huomaa, kun levite ei ole enää kaikkein parhaimmillaan. En itse ole kovin tarkka tuotteiden käyttöpäivämäärissä muutenkaan, vaan luotan enemmän omiin aisteihin. ;)

Joukkoon voit laittaa myös mielinmäärin mausteita oman maun mukaan. Valkosipuli ja erilaiset yrtit on ihania levitteen joukossa. Voit hyvin myös käyttää eri öljyjä levitteessä makutottumuksien mukaan.

Kun teet itse oman levitteen tiedät tarkemmin mitä se sisältää ja voit valita tarkasti juuri sinulle sopivimmat hyvää tekevää öljyt joukkoon! :)

Itse tehty ihana levite:

100g voita

1dl kylmäpuristettua luomu neitsyt oliiviöljyä

1dl vettä

Sekoita kaikki aineet sauvasekoittimille ja laita jääkaappiin jähmettymään. Nauti leivän tai vaikka rieskan päällä.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *