19.1.2019

Lukijan ruokapäiväkirja tarkastelussa!

Blogini yksi isoimmista tavoitteista on aina ollut jakaa mahdollisimman paljon inspiraatiota ja motivaatiota hyvinvointiin. Toivon, että voin omilla höpötyksillä saada mahdollisimman monen muun voimaan paremmin ja panostamaan omaan hyvinvointiin niin henkisesti kuin fyysisestikin. Olen aina halunnut jakaa blogin kautta vertaistukea, hyvää fiilistä ja inspiraatiota. Olen pitkään myös pohtinut miten voisin auttaa konkreettisemmin useampia voimaan paremmin.

Keksimme yhdessä Eetun kanssa vihdoinkin tavan miten pystymme hyödyntämään tätä kanavaa ja jakamaan entistä enemmän inspiraatiota hyvinvoinnin saralla.

Nimittäin aloitan julkaisemaan TEIDÄN ruokapäiväkirjoja täällä blogissa!!! :) Saan ihan valtavan määrän viestejä ruokavalioon liittyen ja siitä se idea sitten lähtikin. Ihan kahdestaan me ei Eetun kanssa pystytä tarjoamaan laadukasta ja monipuolista apua ja inspiraatiota ruokapäiväkirjojen kanssa, joten pyysimme tähän projektiin mukaan äitini Eija Laineen, joka on sairaanhoitaja sekä kouluttautunut Funktionaalisen lääketieteen Ravintovalmentajaksi.

Tulemme siis jatkossa julkaisemaan teidän viikon ruokapäiväkirjoja, jotka äitini käy läpi ja arvioi. Me Eetun kanssa annetaan mahdollisia tuotevinkkejä mikäli sellaisille on toivetta.

Lukijan ruokapäiväkirja tarkastelussa!

Osallistumisohjeet

Valitsemme joka kuukausi yhden teidän lähettämistänne viikon ruokapäiväkirjoista arvioitavaksi ja julkaistavaksi täällä blogin puolella.

Pyrimme valitsemaan ruokapäiväkirjoja julkaistavaksi ja arvioitavaksi eri lähtökohdista, jotta mahdollisimman moni teistä saisi vinkkejä oman ruokavalion muokkaamiseksi parempaan suuntaan.
Mikäli haluat parantaa omia mahdollisuuksia siihen, että ruokapäiväkirjasi tulee valituksi, niin seuraathan seuraavia osallistumisohjeita pääpiirteissään.

1. Kirjaa ylös syömäsi ateriat ja välipalat viikon jokaiselta päivältä. Myös yksittäisen napostelut on hyvä merkitä ylös!

2. Ilmoita myös kellonaika, jolloin ruokaa söit. Napostellessa voit myös ilmoittaa aikavälin, esim. klo 20 – 22. kourallinen pähkinöitä leffaa katsellessa.

3. Pyri ilmoittamaan myös ruoka-aineiden määrät. Ruokavaakaa et kuitenkaan tarvitse, vaan esim “puolilautasellista”, “kourallinen”, “desi”, “iso kasa”, “vähän”, “nyrkin kokoinen”, jne. ovat hyviä mittayksiköitä. Mitä tarkemmin osaat ruoka-aineiden määrät arvioida, sitä kattavammin ruokavaliotasi voidaan arvioida!

4. Listaa mukaan myös juomat! Erityisesti kaloripitoiset nesteet on hyvä ilmoittaa omina riveinään, jos nautit niitä aterioiden välissä. Juomasi vesimäärän vuorokaudessa voit kuitenkin ilmoittaa kerralla, esim. “päivän mittaan 2-3 litraa vettä”.

5. Jos käytät säännöllisesti jotain lisäravinteita, niin ilmoitathan myös ne.

Ruokapäiväkirjan ohella on hyvä kertoa myös hieman taustoistaan ja omista tavoitteistaan ruokavalion suhteen, jos sellaisia on. Pyritkö ruokavaliosi avulla eroon tietyistä vaivoista, esim. päänsärky tai suolistovaivat? Haluatko, että ruokavaliosi tukee liikkumistasi? Vältätkö jotain ruoka-aineita allergian, yliherkkyyden tai vaikkapa eettisten näkökulmien vuoksi?

Lopuksi toivomme, että kommentoit lyhyesti myös itse omaa ruokavaliotasi kyseiseltä viikolta. Oliko tämä normaali viikko sinulle ruokailujen suhteen? Oletko itse tyytyväinen ruokailuihisi? Onko sinulla periaatteita ruokavaliosi suhteen, joista haluaisit kertoa?

Toivomme, että pystymme tätä kautta tarjoamaan mahdollisimman monelle inspiraatiota elämäntapamuutoksiin terveellisten valintojen kautta. Tässä on loistava mahdollisuus saada ilmaiseksi ammattilaisen vinkkejä hyvinvointiin juuri sinun ruokavalioosi perustuen.

Nyt siis ei kun pitämään ruokapäiväkirjaa! Lähetäthän viikon ruokapäiväkirjasi sähköpostilla monasdailystyle@gmail.com. Ruokapäiväkirjan lähettäjän tietoja ei julkaista blogissa, eikä tietoja käytetä muuhun tarkoitukseen. Ruokapäiväkirjan sisältö julkaistaan blogissa.

Toivottavasti saan teiltä pian ruokapäiväkirjoja tsekattavaksi! Palataan tämän pariin pikimiten.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Tara
  21.1.2019 at 12:36

  Oo, onpa hauska idea teiltä! Mä ainakin alan heti tekemään ruokapäiväkirjaa! :) Meillä on raskaustoive, joten senkin puolesta olisi kyllä kiva saada vinkkejä! Varsinkaan kun ei haluta kertoa tästä tutuille ennen kun ollaan raskaana.

  • Reply
   Mona
   24.1.2019 at 12:12

   Aivan mahtavaa, että innoistut! <3:) Jäädään odottamaan ruokapäiväkirjaa :*

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *