28.11.2018

Överit yöunet ja kadonnut pankkikortti

Winter outfit in Finland

// EDIT: KORTTIEPISODI RATKAISTU, JA UUSI KORTTI TULOSSA!!! :D

Tympääntynyt, mutta äärimmäisen hyvin nukkunut mama täällä päässä ruutua huomenta!

Lionel on nukkunut tämän koko viikon niin hyvin, että olen ihan yhtä hoomoilasta. Vähintään 12 tuntia ja edellisyönä huikeat 13 tuntia unta. Tiistaina nukahdin itse kirja naamalle jo ennen puoli yhdeksää ja vedin sikeitä seitsämään asti. Luulen, että ylimääräinen uni tuli todella tarpeeseen. Olo oli suorastaan hämmentynyt herätessäni.

Ääneen asian sanottuani, voinkin sitten sanoa hyvästit pitkille yöunille. Huomenna herätään salettiin viideltä! :D No eiköhän nämä jatku, luotan siihen ja siksi uskallan myös hyvillä unilla hehkuttaa.

Täytyy samaan hehkutukseen todeta, että olen ihan äärettömän kiitollinen siitä, että yöunet ovat sujuneet niin hyvin jo pitkään. Edelleenkin olen ajoittain itse todella herkkäuninen, mutta kyllä sillä on vaan niin iso merkitys, että pääsääntöisesti nukutaan koko perhe täydet unet. Ei ole vielä tullut ikävä ensimmäisiä kuukausia ja muutaman tunnin yöunia. Huh, miten koomassa sitä olikaan. Hormoonien voimalla (kai) siitäkin ihmeen hyvin kuitenkin selvittiin.

Hyvät unien vastapainoksi olen säätänyt pankkikortin kanssa. Voi pojat miten hankalaksi meni niin yksinkertainen asia, kuin uusi pankkikortti. Minulla menee siis nykyinen pankkikortti vanhaksi tässä kuussa, eikä uutta ole tullut. Pari viikkoa sitten laitoin viestiä pankin omien sivujen kautta ja sain vastauksen :

“Meillä näkyy että kortti vanhenee 09/2020 eli vielä ei mitään uutta korttia pitäisi saapua. Osoitetiedot ovat päivittyneet meidän järjestelmään.”

Ai, kiva. Thänks. Mutta kun mulla nyt on kuitenkin tää kortti mikä vanhenee nyt. Nyt meikää pidetään ihan idioottina ja luullaan, että olen vain katsonut kortin vanhentumisen väärin?! :D

No viime viikolla laitoin Chat palveluun viestiä samasta aiheesta ja kerron, ettei uutta korttia ole vieläkään tullut eikä ole mitään 20 vanhentuvaa korttia. Vastauksena saan, että kyllä täältä on 20 lähtenyt, se on varmaan kohta tulossa. Okei no thänks. Jään siis odottamaan.

Laitan kolmannen kerran viestiä eilen ja nyt uudelleen Chatin kautta. Kerron, ettei vieläkään ole tullut uutta korttia, nyt on varmaan joku vika. Pystytkö tarkistamaan milloin uusi kortti on lähtenyt ja onko se tulossa ja mihin osoitteeseen?

Vastaus samalainen kuin ihan ensimmäinen vastaus. “Meillä näkyy että kortti vanhenee 09/2020 eli kortti on kyllä voimassa”. Tässä kohtaa palaa kärsimättömän Monan käpy ja avaudun storyn puolelle. On se nyt prkl että yhden kortin selvittäminen on näin hankalaa. Chat palvelussahan ei näy mitkään aiemmin käydyt keskustelut, joten en enää hermostuksissani edes jaksa lähteä selittämään hommaa alusta. Huh. Laitan vielä verkkopankin viestipalvelun kautta viestin, josta sentään jää joku merkintä.

Ja arvaatte varmaan vastauksen tänään aamulla??!!

“Korttisi vanhenee vasta syyskuussa vuonna 2020 eli ei pitäisi vielä mitään uutta korttia tulla. Olet saanut vuosiuusinnan 01.12.2015 ja sen jälkeen kortti on vielä voimassa 5 vuotta. Mikä kortti sinulla on käytössä? Voitko kirjoittaa kortin viimeiset numerot sekä voimassaoloaika niin tarkistan asian? “

THÄNKS tiedosta!!!!!! :D Ja taaaaas sama selitys alusta.

Nyt sitten päätin soittaa suoraan asiakaspalveluun ja kuulemma viime kuussa on lähtenyt automaattisesti tulostumaan ja postitukseen uusi kortti. Aamun viestissähän taas mainittiin, ettei mitään uusia kortteja ole ja tämä 20 vanhentuva on lähtenyt jo ajat sitten. No nyt on MEIKÄ ON IHAN PIHALLA!

Sanon vaan, että voihan prkl jos tämä saakelin 20 vanheneva kortti nyt löytyy jostain kotoa. Voin kyllä vannoa, että tätä 20 vanhenevaa korttia ei taatusti ole postissa tullut. Tai sitten on. Mutta ei ainakaan mun silmien alle. Ja vannon myös, että NYT käytössä oleva kortti tasan vanhenee 11/18.

No summa summarum, hetken pohdiskelujen ja hikikarpaloiden jälkeen puhelussa todettiin, että laitetaan uusi kortti tilaukseen, kunhan ensin laiton VIESTIN ja pyynnön nettipankin kautta, että uusi kortti laitetaan tilaukseen… :D

Toivottavasti tuo mystinen 20 vanhentuva kortti ei ole päätynyt vääriin käsiin ja kohta saan olla selvittämässä kortin varastamisepisodia!

Omg, tulen niin näkemään painajaisia sinisestä Credit/Debit kortista..

Winter outfit in Finland

Winter outfit in Finland

Winter outfit in Finland

Winter outfit in Finland

Winter outfit in Finland

Pictures, Carita Alfthan / edited by me

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Mimmi
  28.11.2018 at 10:49

  En tiedä oletko huomannut, mutta tuntuu nykyään että olet jatkuvasti huonotuulinen. Teet paljon postauksia “paremmasta olosta ja fiiliksestä” mutta samalla itse olet hirveän negatiivinen ja stooreissa jatkuvasti valitat jostain. Onko kaikki sitten kuitenkaan niin hyvin?
  Kaipaan kamalasti sitä postiivista ja hyväntuulista Moonaa :) Samoten tuntuu että joka ikinen aamu hehkutat kuinka paljon teille nukutaan ja kuinka hyvin teille nukutaan. Eiköhän se kaikille ole tullut jo selväksi? En tiedä kenelle yrität leuhkia tällä, mutta toisista sekin jatkuva hehkutus voi alkaa ärsyttämään. Kai elämässä muutakin on kun se kuinka paljon lapsi nukkuu? Jos vaikka kertoisit välillä mitä hän on oppinut jne muutakin jos haluat lasta tuoda esille.. No toivottavasti alat voimaan yöunien ansiosta paremmin etkä olisi niin huonotuulinen :)

  • Reply
   Mona
   28.11.2018 at 11:12

   Anteeksi, mutta mitä mä just luin? :D Luulen, että en nyt osannut lukea viestiäsi oikealla tavalla, ehkä ymmärsin jotain väärin.. Sulattelen hetken ennenkuin osaan vastata jotain järkevästi ja luen sun viestin muutaman kerran. :D

   • Reply
    Mona
    28.11.2018 at 11:29

    Hei kävin nyt muutaman ajatuksen jakamassa vielä tuonne storyn puolelle sun kommenttiin viitaten, jos vielä jaksat sen käydä kuuntelemassa ennen kuin seuraat muita pirteämpiä kanavia. :* Jos et niin ymmärrän senkin hyvin. Sitähän olen aina sanonut, että kannattaa karsia tarkkaan omaa seurantalistaa. Jos joku ärsyttää niin sitten kannattaa vaihtaa katseltavaa <3 IG:stäkin löytyy tosi paljon kanavia, jossa kauniita kuvia ja ei niin paljon sitä arkirealismia <3

    • Reply
     Mimmi
     28.11.2018 at 11:51

     No tätä just tarkotan, eli jos antaa palautetta niin heti on neuvo alkaa seuraamaan muita pirteämpiä kanavia? Juurihan kirjoitin, että kaipaan sitä positiivisempää Monaa? Eli jos lukijalla jokin tökkii / antaa siitä palautetta niin kehoitus on heti että lakkaa seuraamasta?
     Eikö jokainen palaute kannattaisi ottaa kehitysmielessä vastaan eikä hyökätä toisia vastaan.. Syystä olen sinua seurannut enkä todellakaa sano että aina olisit mutta viime aikoina tämä on tullut mieleeni että haluaisin sanoa siitä kun kaikkea ei aina itse huomaa miten käyttäytyy, pahoittelut jos vedit siitä herneen nenään se ei kyllä ollut tarkoitus. En tiennyt että sinulle saa jättää vain kehuja..

     • Mona
      28.11.2018 at 12:07

      Käy ihmeessä vielä kuuntelemassa storyn osuus, jossa pohdin tätä. Mun on aina paljon helpompi ilmaista itseäni suullisesti varsinkin tilanteissa, joissa tulee helposti väärinymmärretyksi. Ja totta kai saa jättää muuta kuin kehuja. Ja en vetänyt hernettä nenään, mutta jäin kyllä ihmeissäni pohtimaan asiaa. Varmasti tosi hyvä vaan, että herättää ajatuksia, sitä säkin varmasti toivoit?
      Ja tuo “lakkaa seuraamasta” on ihan vilpitön asia. Olen 110% sitä mieltä, että silloin jos huomaa, että jonkun jutut on esim hetkellisesti ihan jotain muuta mitä itse toivoo niin kannattaa pitää vaikka breikki. En missään nimessä halua että tulee huonoa fiilistä, ärsytystä, veetystä. Olen kuitenkin myös sitä mieltä, että ne hyvät JA huonot hetket kuuluu elämään. Ei mullakaan aina ole pelkkää aurinkoa päivät. On kausia kun on asiat ihanasti ja on kausia kun joku ärsyttää enemmän. Tosi paljon oon saanut kiitosta nimenomaan siitä, että en feikkaa tunteita ja olen aito myös somessa ja se tuo monelle vertaistukea. Some kun usein on pelkkää kiiltokuvaa. En osaa pitää kulissia yllä, mutta toki voisin jättää vaan ne huonot ja ärsyttävät hetket kertomatta. Mutta kyllä niitä on aina ollut ja tiedän myös että jatkossa tulee olemaan. Elämä on ylä- ja alamäkiä, tärkeää on oppia hyväksymään kaikki tunteet ja myös kunnioittaan niitä huonoja <3

 • Reply
  Mimo
  28.11.2018 at 15:00

  Olin katsomassa erästä stand up -esitystä, ja siellä todettiin, että suomalaisia “ketuttaa” (esityksessä oli se toinen vulgaarimpi sana) päivittäin. Ja hyvän päivän tunnistaa siitä, on “ei ketuta yhtään niin paljon kuin eilen”. Tämä ei varsinaisesti liittynyt juttuun muuten kuin siten, että olen välillä hämilläni siitä, kuinka yltiöpositiivisia blogien ja somen tulisi olla. Kun jokaisella on elämässä myös niitä huonompia päiviä joista on joskus tarpeen kirjoittaa. Koen samaistumispintaa ainakin itse ennemmin itseironisten, rehellisten ja ihan tavallisesta elämästä kertovien blogien kanssa. Minusta tarina mystisestä korttieepoksesta oli kaikessa kurjuudessaankin hulvaton! Onneksi “case” ratkesi!

 • Reply
  Suvi
  28.11.2018 at 17:09

  Ihania kuvia! <3

  Minusta sinun blogi on tuottanut enimmäkseen positiivista energiaa,niin itse blogitekstien kuin kommentteihin vastaamisen puolella.On tärkeää ajoittain tarkastella mihin suuntaan blogitekstien sävy on menossa,erityisesti kun äiti-ihmisenä väsymys ja "puuroaivot" voivat joskus näkyä tekstissäkin ;) mutta se on inhimillistä.Sinä olet sinä,sen kuuluu näkyä blogissasi.Et ole myöskään blogisi etusivulla isoilla kirjaimilla julistanut olevasi positiivisen energian lähettiläs (vaikka monesti sitä oletkin!),joten eiköhän "vähemmän positiiviset" tekstitkin sovi blogiisi =D

  Ota tämä kommentointi merkkinä siitä,että sinun tekstisi todella kiinnostavat lukijoita!<3 tsemppiä!

 • Reply
  Outi Karita
  29.11.2018 at 07:59

  Jatka ihan samaan malkiin höpöttelyä ja hehkuta just sitä mikä sulle tuntuu just hehkutettavalta, silloinhan sen tulee aidosti
  Sitäpaitsi on ihana kuulla tuollaisista öistä, niitä odottaen
  Muistan kun itekin sain palautettta joskus muten jotakuta ärsytti mun joka aamuinen jääkaapissa valmiina olevan smoothiehehkutus. Vähän huvittavaa miten jotakuta voi ärsyttäö noin pieni asia ja osa mun stooreja ja pakko nytkin sanoa, että ne jääkaappiin aamuksi tehdyt smoothiet oli pikkuvauva-ajan pelastus aamuisin

 • Reply
  O
  30.11.2018 at 11:21

  Ehkä osa ei tiedä millaista lapsiarki on ja joskus se kertominen hyvistä unista selittää jo niin paljon! Minusta olet kyllä hyväntuulinen useimmiten. Näkisivätpä minut! Olisi sitten verrattavaa :DDD

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *