21.5.2018

Piknik-kausi on täällä!

(*mainoslinkkejä / commercial links)

Hei kaikki! Täällä kirjoittaa Monan assistentti Salla. Tällä kertaa kokosin teille kesäsäiden kunniaksi piknik- ja parvekekollaasit. Ihan uskomatonta, että viime viikolla Helsingissä oli lämpimin päivä koko Euroopassa! Pidetään peukkuja, että aurinko ja lämpö jatkuu kesän läpi.

Onko siellä ruudun takana muita, joille kesäpiknik elävän veden äärellä on ihan must? Oli kyseessä sitten meri, joki tai järvi, piknik elävän veden äärellä on jotain erityisen rentouttavaa. Lagerhausille oli tullut mitä söpöimpiä piknik-koreja valikoimiin. Kuvan kori muistuttaa minua lapsuuden kesistä ja marja- ja sienestysretkistä.

Mikä sen mukavampi asu piknikille kuin kevyt ja mukava mekko! Omat suosikkini ovat nyt ajankohtainen pilkullinen sekä alarivin suloinen pystyraidallinen. Kesä on mekkojen aikaa!

Piknik-kausi alkamassa Mona's Daily Style ihanimmat tarvikkeet piknikille

1. *mekko / 2. *mekko / 3. *mekko / 4. *mekko / 5. *mekko / 6. *piknik-kori / 7. *servetit / 8. *aurinkolasit / 9. *viltti / 10. *servettirengas / 11. *tarjotin / 12. *servetit / 13. *jalkalasi

Kollaasin kuva Nizzasta 

Oletteko tekin huomanneet, miten joka toisella vastaan tulevalla on Helsingissä päässään kuvan pyöreät Ray-Banit? Muistan, miten viime kesänä ajattelin, etteivät pyöreät lasit ole oma juttuni. Nyt kuitenkin olen lämmennyt niille. Monan Insta Storyssä on myös näkynyt pyöreät aurinkolasit – aivan ihanat!

 

Parvekekauden suosikit Mona's Daily Style

1. *kasvatuskupu / 2. *kasvihuone / 3. *ruukut / 4. *ruukut / 5. *hyllykkö / 6. *kastelukannu / 7. *mitta / 8. *kahvikannu / 9. *atemimet / 10. *leipäkori / 11. *nimikyltit kasveille / 12. *siemenet / 13. *lyhty / 14. *tarjoilualusta / 15. *penkki / 16. *matto

Kollaasin kuva Pariisista muutaman vuoden takaa

Niillä onnekkailla, joilla on oma parveke, terassi tai takapiha, sormi jo varmasti syyhyää puutarhahommiin. Olin lukioaikoina ja sen jälkeen muutaman vuoden opintojen ohessa töissä puutarhaliikkeessä. Jotenkin edelleenkin fiilistelen kesän kulkua eri kausikukkien kautta, ja kiinnitän huomiota, mitä kukkia kaupungilla näkyvissä asetelmissa on milloinkin. Jos meillä olisi parveke, hääräisin siellä varmasti ahkerasti. Olenkin menossa pian tutustumaan ystäväni viljelypalstaan. Aivan loistava idea nuo pikkupalstat, vai mitä? Pala maaseutua keskellä kaupunkia, oma viljelmä.

Parvekkeelleni virittelisin minikasvihuoneen, johon laittaisin tomaatin kasvamaan. Tomaatti kasvaa yllättävän hyvin Suomenkin keleissä, kun sen laittaa lasitetulle parvelleelle tai kuvan kaltaiseen ihanan Granitin minikasvihuoneeseen. Joisin myös aamukahvit parvekkeella. Ja jos jotain haluaisin kokea, niin kotoisan leffaillan omalla parvekkeella! Kuten tässä kuvassa Pinterestissä. Meillä on ainakin 33 astetta (!) kesäisin sisällä kerrostalossa, ja välillä iltaisin pitää lähteä puistoon vähän viilentelemään ennen nukkumaanmenoa. Miten ihanaa ja kotoista olisikaan kantaa huovat ja tyynyt parvekkeelle, sytyttää kynttilä lyhtyyn ja katsoa jokin hyvä elokuva teekupponen kädessä?

Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle! Pidetään peukkuja, että nämä aurinkoiset kelit jatkuvat! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *