10.4.2018

Hetki, jolla on merkitystä

Hetki, jolla on merkitystä

Kaupallinen yhteistyö, Nescafé KULTA

Kävin varastoa siivotessa juuri läpi vanhoja päiväkirjoja ja onnittelukortteja. Lapsuuden leluja ja valokuvia. Kaikkia näitä yhdistää vahvasti muistot. Muistot ystävistä, perheestä, erilaisista ikävuosista ja muistot koetuista tunteista.

Rakastan muistella aiemmin tapahtuneita asioita, mutta en koskaan ole liiemmin perustanut tavaroille, jotka tuovat muistoja mieleen. Käyn huomattavasti mieluummin mielessäni läpi menneitä tapahtumia. Meillä on ollut Eetun kanssa tapana joka kesä syntymäpäivänäni käydä läpi kulunut vuosi. Muistella mahdollisimman tarkasti mitä kaikkea on mahtunut kuluneeseen ikävuoteen. 

Muistoista ja erityisesti niistä lämpimistä hyvistä muistoista päällimmäisenä joka ikinen vuosi jää ihmiset. Rakkaat ystävät, perhe ja uudet mielenkiintoiset tuttavuudet. Meistä jokainen tapaa joka vuosi tusinoittain uusia ihmisiä. Sellaiset ihmiset, jotka koskettavat vahvasti meidän sydäntä, jättävät jäljen tärkeisiin muistoihin. Ne muistot säilyvät aina. 

Aikaa voi kulua silti huomaamattaan paljon. Miten helposti sitä unohtaa arjen kiireissä soittaa rakkaille ihmisille, joihin kuitenkin haluaisi pitää enemmän yhteyttä. Joskus yhteydenotto voi olla suuri kynnys, vaikka konkreettisesti ei tarvitse, kuin laittaa viesti ”Tuletko kahville?” <3

Jo aivan lyhyelläkin hetkellä on suuri merkitys! Miten monta ihanaa muistoa minulla onkaan juuri niistä hetkistä, kun olen viettänyt pienen kahvihetken ystävän kanssa. Vaihtanut kuulumisia, jakanut onnelliset uutiset, saanut lämpimän halauksen.

Montaa rakasta ystävääni yhdistää palo matkusteluun. Välimatkat ovat saattaneet olla pahimmillaan maapallon toiselle puolelle. Ystävyys ei silti ole kadonnut minnekään. Mutta niitä yhteisiä hetkiä on ikävä. Siksi pitäisikin useammin muistaa ottaa yhteyttä myös niihin rakkaisiin ihmisiin, jotka eivät ole aina lähellä. 

Miten kiitollinen olen siitä, että asumme rakkaan lukioaikaisen ystäväni kanssa nyt samassa kaupungissa ensimmäistä kertaa lukion jälkeen. Tiemme ovat aina vieneet maailman eri paikkoihin, mutta nyt vihdoin olemme ainakin hetken samassa kaupungissa vielä lähes naapureina. On ihan äärimmäisen tärkeää vaalia tällaisia ystävyyssuhteita ja muistaa nauttia niistä yhteisistä hetkistä edes nopeasti. Meidän molempien arki on kiireistä ja aivan liian harvoin tulee nähtyä. 

Vaikka arki on hektistä ja täynnä velvollisuuksia on näillä pienilläkin yhteisillä hetkillä hirmuisen iso merkitys. Haluankin yhdessä Nescafén kanssa kannustaa teitäkin soittamaan rakkaalle ystävälle, jota ette ole pitkään aikaan nähneet ja pyytää edes pikaiselle kahville. Miten ihana fiilis tulee sekä itselle että ystävälle, kun näkee vaivaa ystävyyssuhteen vaalimiselle.

Kahvihetki ystävän kanssa on nopea ja helppo tapa vaalia yhteistä aikaa. Nescafén Kulta on nyt saanut uuden aromikkaan kahvin joukkoonsa. Nescafé Kulta sekoitus sisältää vuoristossa viljeltyjä ja kullanruskeiksi paahdettuja arabica-papuja, jotka on jauhettu kymmenen kertaa hienommiksi kuin tavallisessa suodatinkahvissa. Näin vapautuu kahvipavun syvin olemus antaen kahville hienostuneemman ja täyteliäämmän maun. Minulle Nescafén kahvit ovat tuttuja Malesiassa asumisen jälkeen, jossa käytimme koko matkan ajan pelkästään pikakahvia. Minun aikaisempi ajatusmaailmani oli, ettei pikakahvi voi olla hyvää. Ennen Malesiassa asumista en edes tiennyt, että pikakahvit ovat monessa maassa jopa paljon suositumpia kuin suodatinkahvit! Meille suomalaisille pikakahvit ovat vielä ehkä vieraampia. Nykyään meidän kaapista löytyy kuitenkin aina pikakahvia juuri sen helppouden takia. Matkalla tuli maisteltua todella montaa erilaista ja nämä Nescafén kahvit nousi kerta toisensa jälkeen suosikeiksi. Itse valitsen Nescafén luomuversion, mutta uusi Kulta on aivan ihanan pehmeä ja silti aromikkaan makuinen. Olinkin iloinen päästessäni mukaan tähän Nescafén kampanjaan, jossa nostetaan tärkeää asiaa esiin. Voin lämpimästi seistä tämän takana ja kampanja oli hyvä muistutus itsellenikin siitä miten äärettömän tärkeää on vaalia rakkaita ihmissuhteita. Pikaisellekin kahville ystävän pyytäminen on iso voimavara kiireisen arjen keskellä. Muistetaan siis kaikki pitää hyvää huolta rakkaista ja vaalitaan ystävyyssuhteita.

Nescafé Kulta tarjoaa nyt mahdollisuuden voittaa kuuden hengen gourmet-illallisen, jonka ammattikokki tulee valmistamaan voittajan kotona. Ihana tapa siis soittaa rakkaille ystäville ja järjestää yhteistä aikaa. Kilpailu järjestetään Nescafén Facebook-sivulla. Kurkkaathan kilpailun ja käyt pikimiten osallistumassa täällä! :)

Hetki, jolla on merkitystä

Kahvin kanssa herkuteltiin ystävien kanssa taas raakakakkua. Ollaan ihan hurahdettu näiden loihtimiseen! Tällä kertaa päädyttiin tekemään super hyvää Snickers raakakakkua. Tässä vielä ohje mikäli haluat testata samaa herkkua! :)

Snickers raakakakku (Huom, resepti poimittu täältä!)

POHJA

 • 2,5 dl pähkinöitä (mitä sattuu löytymään)
 • 12 taatelia kivet poistettuna (tuoreita)
 • 5 rkl raakakaakaojauhetta
 • ripaus suolaa
 • 2 dl kookoshiutaleita
 • 1 tl vaniljauutetta/ 0,5 tl aitovaniljajauhetta

KARAMELLIKASTIKE

 • 10 taatelia kivet poistettuna (tuoreita)
 • 3 tl kookosöljyä
 • 1 tl aitovaniljajauhetta
 • 2 rkl suolatonta maapähkinävoita

MAAPÄHKINÄVOIMOUSSE

 • 2 tölkkiä (á 400 ml ) kookosmaitoa, yön yli jääkaapissa pidettyjä!
 • 2 dl suolatonta maapähkinävoita
 • 2 rkl vaahterasiirappia / hunajaa
 • 0,5 tl aitovaniljajauhetta
 • ripaus suolaa

Valmista ensin pohja. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi massaksi. Vuoraa 20-22 cm kokoisen irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja levitä pohjan ainekset tasaisesti vuoan pohjalle. Jos taikina tarttuu sormiin niin kostuta sormia hieman vedellä. Nosta vuoka pakastimeen.

Valmista seuraavaksi karamellikastike. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Voit käyttää samaa kannua kuin pohjan teossa. Sitä ei tarvitse pestä. Aja ainekset tasaiseksi ja levitä kastike pohjan päälle tasaisesti. Nosta takaisin pakastimeen.

Valmista viimeisenä maapähkinävoimousse. Kaavi kookosmaitopurkeista pelkästään valkoinen jähmettynyt osa puhdistettuun tehosekoittimeen. Säästä loppu ”kookosvesi” vaikkapa smoothieen. Lisää loputkin moussen ainekset tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi. Sivele tasaisesti karamellikastikkeen päälle ja nosta kakku yön yli pakkaseen. Voit koristella kakkua jo ennen pakastimeen laittamista halutessasi!

Nosta kakku noin tuntia ennen tarjoilua sulamaan, koristele esimerkiksi sulatetulla tummalla suklaalla ja suolatuilla pähkinöillä ja leikkaa palasiksi. Voit pakastaa kakkupaloja uudestaan jos tarvis.

Hetki, jolla on merkitystä

Hetki, jolla on merkitystä

Hetki, jolla on merkitystä

Hetki, jolla on merkitystä

Hetki, jolla on merkitystä

Hetki, jolla on merkitystä

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *