10.3.2018

Hyvästi yösyötöt

Kokonaisia öitä odotellessa– postauksessa päivittelin (taas kerran) väsymystä ja katkonaisia öitä. Tuon postauksen jälkeen rohkaistuttiin heti seuraavana yönä ja aloitettiin unikoulu! Meijeri sulkeutui yöksi kertaheitosta ja nyt mennään jo kolmatta viikkoa ilman yösyöttöjä. Ensimmäiset yöt oli kaikkea muuta, kuin mukavat. Äkkiä unet kuitenkin muuttui radikaalisti. Viime yötä lukuunottamatta (vatsakipujen takia heräilyä) Salama on nukkunut ilta seitsemästä aamu viiteen asti. Eli ihan super hyvin. Muutaman yön jälkeen on ollut ihan epätodellinen olo, että onko tämä oikeasti totta, että ollaan nukuttu niin hyvin. Pieniä pöhinöitä on välillä yöllä, mutta pikkumies saa äkkiä itse tai viimeistään pehmolelun syliin saamisen jälkeen unta. Ihan käsittämätöntä miten iso ero aikaisempaan. Täytyykin sanoa, että nyt lähinnä mietin miksen aikaisemmin vaan päättänyt edes vähentää yösyöttöjä radikaalimmin. Toki yösyötöissä on paljon hyvääkin, mutta meidän kohdalla ne kyllä aiheutti vaan jatkuvasti kasvavaa univajetta ja koska kasvun kanssa ei ole mitään ongelmia niin sen puolesta ei tarvinnut murehtia yösyöttöjen poisjäämistä.

Hyvästi yösyötöt

Saara Kohtalon kestoliivinsuojat. ♥

Ensimmäisten öiden jälkeen oli täyden meijerin kanssa olo tuskaista. Rinnat oli pinkeät pallot ja ylivuodon takia ei riittänyt tuplaliivinsuojatkaan. Onneksi maidontuotanto tasaantui tosi nopeasti parissa päivässä. Muutaman päivän jälkeen tosin tuntui, kuin maito olisi ollut vähissä ja tissit ihan tyhjät. Sekin tunne kuitenkin hävisi parissa päivässä ja nyt tuntuu meijerin toiminta ja aikataulu olevan taas ihan oikeilla raiteilla! :D

Olen edelleen todella kiitollinen siitä, että alun imetyshaasteiden jälkeen imetys sujuu niin mutkattomasti. Jo 7 kuukautta imetystä takana ja alkuun murehdin saanko edes kuukautta imetettyä. <3 Toivottavasti saadaan jatkaa imetystaivalta vielä monta kuukautta! Imettäessä pyrin aina itse rauhoittumaan ja olemaan mahdollisimman hyvin läsnä tässä hetkessä. Imetyskerrat on alun imetysmaratoonien jälkeen vähentynyt niin paljon, että nyt niitä osaa taas arvostaa ihan eri tavalla. Imetysdieetti toki tuo omat haasteensa, mutta koen karsitun ruokavalion olevan pieni uhraus siitä, että voidaan kaikki mahdollisimman hyvin.

Unikoulu ja imetysdieetti yhdessä ovat siis olleet meillä avain asemassa parempien unien kanssa. Voin vannoa, että en ikinä koskaan pidä hyvää laadukasta unta itsestäänselvänä ja muistan jokaikinen aamu olla kiitollinen hyvin nukutun yön jälkeen.;) Toki tiedän, että hampaiden tulo ja kaikki muukin kehitykseen liittyvä tulee varmasti sekoittamaan unia vielä monen monta kertaa tulevien kuukausien aikana, mutta nyt suunta on ainakin parempaan päin.

Nyt toivottelenkin mitä ihaninta ja rentouttavinta yötä kaikille. ♥

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Suvi
  10.3.2018 at 21:16

  Moikka! Miten toteutitte unikoulun? Jos saisi vinkkejä. :)

  • Reply
   Mona
   10.3.2018 at 21:29

   Voisin kirjoitella siitä vielä erikseen! Mutta pääosin vain maito jätettiin pois ja yöllä rauhoiteltiin imettämisen sijaan ”tassuttelemalla” ja suhinalla. Tehtiin myös vähän nurin kurin kun monet opettaa samaan aikaan nukkumaan omaan sänkyyn mutta me taas pidettiin ekat yöt vieressä.

 • Reply
  Suvi
  10.3.2018 at 22:45

  Tai voi hyvin olla, että jatkossa nukkuminen sujuukin katkotta. :) Tällä hetkellä voin vain uneksia hyvistä öistä 2,5 -kuukautisen pojan kanssa, mutta uskon ja toivon, että tilanne tasaantuu muutaman kuukauden päästä, kuten teki esikoisellakin. :)

  • Reply
   Mona
   11.3.2018 at 11:55

   Tsemppiä sinne univajeeseen ja toivotaan, että uni lisääntyy pian <3 :)

 • Reply
  Jessica
  11.3.2018 at 07:26

  Niin mahtavaa kuulla teidän öiden sujuvan jo noin hyvin <3 yöunilla on (ainakin itselle) niin suuri vaikutus siihen omaan fiilikseen ja jaksamiseen :)

  • Reply
   Mona
   11.3.2018 at 11:56

   Kyllä, mulle uni on aina ollut super tärkeä osa hyvinvointia ja nyt sen kyllä on huomannut ihan todella :D

 • Reply
  Petra
  11.3.2018 at 08:00

  Huippua, että päätitte ryhtyä unikouluun ja saitte tuloksia. Täällä tuskaillaan myös huonojen öiden kanssa, pojalla n6 kk ikää, mutta unikoulua en ole vielä miettinyt..

  • Reply
   Mona
   11.3.2018 at 11:56

   Tsemppiä sinne! Ihan varmasti pian on paremmat unet edessä <3

 • Reply
  Anna
  11.3.2018 at 08:06

  Samoin täällä vinkkejä kaivattaisiin! Poika lähenee 6kk:tta ja nyt kaipaisi jo unta enemmän kuin 2 h pätkissä. Kuinka monta kertaa imetät vielä per vrk?

  • Reply
   Mona
   11.3.2018 at 11:58

   Unipostaus työnalle! :) Tsemppiä :/ Toi 2h välein herääminen on karmeeta :/ Tai ainakin mulle oli. Tunsin itseni ihan zombiksi.
   En laske päivällä kertoja mutta kyllä varmaan ainakin kuutisen kertaa.

 • Reply
  annika
  11.3.2018 at 09:11

  Täälläkin kuultaisiin mielellään teijän unikoulusta! Meijän 5kk herra on kovaa vauhtia lähdössä liikkeelle (kääntyillyt ja pyörinyt jo pari kk) ja tekee kaikenlisäksi hampaita vähän väliä, niin nyt noin viimeisen kuukauden ajan yöt on olleet kamalia, kun tuntuu ettei rauhotu millään muulla kuin tissillä ja hereille havahduhtaan pahimmillaan 20min välein..

  Mutta ihanaa että teillä menee jo noin hyvin! Valaa uskoa meihin muihinkin ;)

  • Reply
   Mona
   11.3.2018 at 12:00

   Jes unipostausta työnalle! :)
   Huh 20 min välein on kyllä melkoista:/ Tsemppiä paljon sinne! Varmasti paremmat unet on edessä <3

 • Reply
  Noora
  11.3.2018 at 14:19

  Aivan ihanaa, että saatte kaikki nukkua paremmin! Meillä ei vaan helpota, heräilyä 10-20 kertaa yössä. Odotan myös, että yösyötöt voisi lopettaa, se toivottavasti helpottaisi myös refluksia. Onneksi poika on kohta jo 5kk. Ja kiitos taas ihanasta blogista, se piristää ihanasti väsymyksen keskellä!

  • Reply
   Mona
   11.3.2018 at 17:01

   Kiitos itsellesi<3
   Varmasti on teilläkin pian paremmat unet edessä!!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *