15.2.2018

Kiireisen äidin vinkit arkeen

Kiireisen äidin vinkit arkeen / Picnic @monasdailystyle

Kaupallinen yhteistyö, Picnic

Kahvilla käymisestä on tullut ihan oma lajinsa vauvan kanssa. Vaikka rakastan istua pitkään kahviloissa,  on se välillä haastavaa ikiliikkujamme kanssa.

Monesti kiireisinä päivinä otan kahvin (imetysdieetillä teen) ja lounaan matkalla mukaan. Olin iloinen siitä, että kotimainen perheyritys Picnic pyysi mukaan yhteistyöhön,  sillä olen useasti käyttänyt Picnicin tarjontaa Helsingissä asuessani. Erityisen ihastunut olen Picnic Freda 28 kahvilaan, jonka ihana kollegani Alexa Dagmar on suunnitellut.

Fredan Picnicin lisäksi myös muut Picnicit ovat näin vaunujen kanssa kulkevalle äidille olleet näppäriä, sillä kärryjen kanssa haluaa aina päästä mahdollisimman helpolla. Kampin 2. kerroksen Picnic on aina matkan varrella, jolloin Kampista kotiin lähtiessä saa helposti take away kahvin tai välipalan mukaan. Samoin Forumin Picnic, joka on näppärästi lastenvaatekauppojen vieressä on käytännöllinen pienten lasten äideille!

Valikoima on sama kaikissa Picniceissa ja tuotteet tehdään aina paikan päällä samana päivänä, eli tuotteet ovat taatusti tuoreita! Tuotevalikoima on monipuolinen. Aamulle, lounaalle sekä iltapäivälle on aina eri valikoima. Omat lempparini välipaloista on terveelliset smoothiet, joista nyt imetysdieetillä valitsen marjasmoothien, joka on maidoton. Laadukkaiden kahvien lisäksi myös  teevalikoima on erinomainen.

Lounaalla rakastan Picnicin klassikkoa uuniperunaa, mutta kevyemmän vaihtoehdon sijaan suosittelen myös keittoja ja salaatteja. Keitot vaihtuvat joka arkipäivä ja niihin saa valita täytevaihtoehdot noin kolmenkymmenen täytteen joukosta. Keitot ovat näin talvella erityisen ihania.

Ulkona syödessä arvostan sitä, että  tiedän mitä syön. Tykkäänkin siitä, että Picnicissa on selkeästi merkattu mitä mikäkin sisältää ja erikoisruokavaliot on huomioitu loistavasti. Nyt maidottomalla ruokavaliolla ollessani vegaanisen listan tuotteet ovat huippuja.

Äidiksi tulon myötä olen oppinut mitä kiire ja monen asian samaan aikaan tekeminen todella on. Olen yrittänyt lisätä pieniä juttuja arkeen, joilla saan lisää energiaa ja järjestystä arjen “kaaokseen”. Kokosin tähän viisi vinkkiä, joilla pyrin helpottamaan päivittäistä kiireen tuntua.

Kiireisen äidin vinkit arkeen

1. Muista juoda riittävästi vettä ja syödä säännöllisesti!

Mikäli ruokailut menevät miten sattuu ja veden juonti unohtuu, väsyneet aivot eivät toimi lainkaan. Pyrin syömään 4-5 kertaa päivässä mahdollisimman ravintorikasta ja terveellistä ruokaa, joka auttaa jaksamaan. Pari litraa vettä on myös ihan ehdoton, jotta keho ja mieli jaksaa kiireisimmätkin päivät. Sanoisin, että vesipullo on ihan ehdoton hoitolaukun “must have”.

2. Take Away

Kaupungilla asioita hoitaessa ruuan mukaan ottaminen helpottaa päivää kummasti. Vaikka tykkään tehdä kotona ruokaa, helpottaa esim välipalan tai lounaan hakeminen päivää paljon ja vapauttaa aikaa muille jutuille. Aina ei myös ehdi istua pitkään kahviloissa, vaikka kuinka haluaisi, jolloin take away kahvi tai tee on ihana ottaa mukaan. Kahvitreffit ystävän kanssa voi hyvin sopia myös vaunulenkiksi take away kahvin kera!

3. Suunnittele etukäteen

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Mitä paremmin suunnittelen seuraavan päivän, sen paremmin saa asiat tehdyksi.

4. Opettele olemaan joustava ja muuttamaan suunnitelmia

Vaikka suunnitelmat ovat tärkeitä, vähintään yhtä tärkeää on osata joustaa niistä. Etenkin, kun arjessa mukana on pieni vauva. Suunnitelmien muutoksista on turha ottaa stressiä kiireisessä vauva-arjessa. Aina on kuitenkin mentävä vauvan ehdoilla ja asiat eivät todellakaan mene aina niinkuin oli ajatellut.

5. Vähennä somen käyttöä

Somessa on helppo viettää tolkuttoman paljon aikaa. Kun opettelee karsimaan somen käyttöä, vapautuu aikaa ja energiaa kaikkeen muuhun enemmän.  Itselleni some on tärkeä työkalu, mutta on silti hyvä pitää mielessä selkeät “rajat”, jottei se syö aikaa muilta tärkeiltä jutuilta.

Mitkä on teidän parhaat vinkit kiireisen vauva-arjen keskellä?:)

Loppuun vielä vinkkinä Picnic kamppikset, joita kannattaa nyt hyödyntää! :)

KAMPANJATARJOUKSENA PICNIC KAHVILOISSA NYT:

Iso keitto hintaan 6,90 (norm.7,90)
Ruistoast + pieni keitto tai smoothie yhteishintaan 8,20 (norm. 8,80 – 9,40)

Kampanjat löytyy tarkemmin täältä!

Lataa myös MOBIILIAPPI!

Picnic mobiiliappin lataamalla saat – 20% seuraavasta ostoksestasi! Mobiiliapin pääset lataamaan täältä.

Kiireisen äidin vinkit arkeen / Picnic @monasdailystyle

Kiireisen äidin vinkit arkeen / Picnic @monasdailystyle

Kiireisen äidin vinkit arkeen / Picnic @monasdailystyle

Kiireisen äidin vinkit arkeen / Picnic @monasdailystyle

Kiireisen äidin vinkit arkeen / Picnic @monasdailystyle

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  sms
  15.2.2018 at 09:50

  Mistä sun supersöpö pipo on hankittu?

  • Reply
   Mona
   15.2.2018 at 12:45

   Se on Barts merkin pipo. Ainakin netin kautta pystyy tilamaan kyseisen merkin tuotteita (https://www.barts.eu/) :) Itse ostin Krakovassa ollessa tämän ja on kyllä ollut paljon käytössä :)

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  15.2.2018 at 09:59

  Fredan Picnic on ihana. Alexa on onnistunut hienosti. Mun suosikki Picnicistä on kanaoriental salaatti. Pitäisiköhän käydä nappaamassa sellainen tänään lounaaksi. :D

  • Reply
   Mona
   15.2.2018 at 12:44

   Olen niin samaa mieltä, Alexa on tehnyt ihan mieletöntä duunia!! <3 :)

 • Reply
  Nimetön
  15.2.2018 at 14:16

  Tosi kivoja vinkkejä! :) itse tosin käytän aina kestokuppeja, sillä kertakäyttöiset (vieläpä muovikannelliset) kertiskupit on todella turhake saastuttaja :( miljardeja kuppeja joka päivä käytetään kerran ja sitten heitetään vain pois. Itse näen mieluusti vähän vaivaa kestokupin laukkuun pakkaamalla ja takaan siten pikkuisen puhtaamman maapallon myös lapsillemme! :)

  • Reply
   Mona
   16.2.2018 at 08:52

   Loistava pointti! Itsellänikin on pieni termari ja sen lisäksi toinen kestokuppi, mutta ihan liian harvoin muistan ottaa ne laukkuun mukaan:/ Nyt ryhdistäydyn! Kiitos muistutuksesta <3:)

 • Reply
  Arkeni estetiikkaa
  17.2.2018 at 11:21

  Ei ole kyllä aikoihin tullut käytyä picnicissä. Jotenkin ei ole sattunut silmään ja esim Helsingin ulkopuolella ei hirveästi niitä edes näe. voisi kyllä käydä seuraavan kerran kun osuu matkan varrelle ☺️

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *