4.2.2018

6 kk vauvan päivärytmi

Toivepostauksella jatketaan. Tällä kertaa vauvan päivärytmillä. Monet ovat kyselleet millaisella rytmillä arkipäivät Salaman kanssa sujuu.

Päiväunien rytmin muodostumiseen meni aika kauan ja ensimmäiset vajaa viisi kuukautta nukuttiin vähän miten sattuu ja milloin sattuu. Palkattiin huonojen päiväunien (ja vieläkin huonompien yöunien) vuoksi unikonsulttikin ja täytyy sanoa, että se oli kyllä jokaisen pennin arvoinen. Iso kiitos avusta Unijunan Liisalle.

6 kk vauvan päivärytmi

Päiväunien parannuttua alkoi myös yöt parantua ja Eetun pitämän unikoulun jälkeen ollaan saatu huima edistys öihin. Ollaan kaikki huomattavasti onnellisempia, kun nukutaan enemmän!

Viiden kuukauden iästä lähtien ollaan siis nukuttu tosi säännöllisesti kolmet päiväunet. Ihan helposti tämä muutos ei tullut. Tarvittiin tosiaan unikonsultti, järkyttävä määrä kärsivällisyyttä sekä sata ja yksi niksiä. Näihin kaikkiin univinkkeihin palaan vielä myöhemmin.

Jotakuinkin tältä kuitenkin näyttää meidän päivän rytmi päiväunien ja ruokailujen suhteen.

6 kk vauvan päivärytmi

7.30

Aamulla herätään noin 7.30. Vaihtelua kyllä riittää aamun heräämisessä, mutta pyritään pitämään herääminen mahdollisimman säännöllisenä. Joskus vilpertti päättää olla pirteä peipponen jo ennen kuutta.

Aamuihin ollaan maidon lisäksi otettu puuro + hedelmä/marja. Nyt ollaan kokeiltu riisijauhepuuroa, hirssipuuroa ja kaurapuuroa. Näistä parhaiten sopii ehdottomasti hirssipuuro. Riisijauhopuuro ei vielä sopinut vatsalle, mutta riisipuuroja kokeillaan myöhemmällä iällä taas uudestaan. Puuron lisäksi annan hedelmää ja marjoja. Ollaan maisteltu mm. banaania, päärynää, mustikkaa ja puolukkaa.

9.30

Ensimmäiset päiväunet, jotka kestää 1-2h.

Aamun päiviunille mini nukahtaa kaikkein helpoiten ja nämä usein ovat ne päivän pisimmät päikkärit. Tämä on myös itselleni tehokkainta työaikaa ja pyrin aina mahdollisuuksien mukaan varaamaan ajan tietokoneella oloon.

Aamupäivisin pyrin käymään läpi tärkeät sähköpostit ja hoidan yrityksen asioita myyntitarjouksista, laskujen maksuun yms.

10.30-11.30

Ensimmäisten päiväunien jälkeen vuorossa on taas maito ja lounas, joka muodostuu tällä hetkellä vielä pelkistä kasviksista. Maistelut on vielä sen verran alussa, että kovin montaa kasvista ei vielä repertuaarissa. Palsternakka ja kesäkurpitsa maistuu kuitenkin todella hyvin ja sopivat myös herkälle masulle.

6 kk vauvan päivärytmi

12.30

Toiset päiväunet alkavat yleensä puolen päivän jälkeen ja kestävät myös 1-2h riippuen aika paljon siitä miten kauan ekat päikkärit on kestänyt. Toisille päikkäreille vaaditaan jo enemmän kärsivällisyyttä ja joskus nukuttamiseen saattaa kulua pitkäkin tovi. Mikäli ollaan liikenteessä ja Salama sattuu hetkeksi nukahtamaan rattaisiin ja herää esim 20-30 minuutin kuluttua tuntuu välillä ihan mahdottomalta saada hänet nukahtamaan uudestaan. Silloin seuraava uni tulee vasta kolmansien päiväunien aikaan. Naureskelenkin usein sitä, että tämä bebe on kovin tarkka siitä, että unet tulee kerrasta ja oikeaan aikaan. Muuten saa sanoa, että se juna meni jo! :D Päiväunien jälkeen on taas maidon vuoro ja nyt vähitellen ollaan lisätty myös tähän pieni välipala hedelmän tai marjan muodossa.

16.00

Neljän jälkeen alkaa pieni taistelu väsymyksen kanssa. Kolmannet päikkärit on ihan must vielä, jotta yöunet sujuu mukavasti, mutta nukuttaminen on välillä todella työn takana.

Nämä viimeiset päiväunet on myös aina lyhyet 30-45 minuuttia. Ollaan kuitenkin huomattu, että jos ne jää väliin menee väsymys illalla ihan yli. Päikkäreiden jälkeen otetaan tuttuun tapaan unien jälkeiset maitohörpyt.

6 kk vauvan päivärytmi

18.00

Samaan aikaan, kun äidin guilty pleasure Kaunarit pyörii ruudussa, syödään iltapuuroa. Puuron lisäksi illalla herkutellaan usein banaanilla tai marjoilla.

Viimeisten maitohörppyjen jälkeen suunnataan iltapesuille ja makkariin iltarutiineihin.

19.00

Yleensä viimeistään seitsämältä ollaan makkarissa, jossa nukutukseen kuluu kaikkine rituaaleineen noin 30-45 minuuttia. Iltarutiineista teen ihan erillistä postausta vielä, mutta lyhykäisyydessään niihin kuuluu hieronta, yövaatteiden vaihto ja lempeä hyssyttely uneen omassa sängyssä.

20.00

Kahdeksaan mennessä meillä yleensä nukutaan tyytyväisenä ja tästä alkaa sitten vanhempien oma aika. Yleensä meidän yhteinen aika tarkoittaa sitä, että mama on niin väsynyt, että iltapalan ja duunijuttujen jälkeen rojahdan jo sänkyyn 21 tai ihan viimeistään 22.00

23.00

Tällä hetkellä ensimmäinen ”yöherätys” ajoittuu 23 pintaan. Eetu saa yleensä Salaman nukahtamaan nopeasti uudelleen, mutta mama puolestaan käyttää meijeriä apuna.

Hyvinä öinä seuraava herätys on vasta 03-04 paikkeilla, jolloin annetaan maitoa ja seuraavaksi herätäänkin seuraavaan päivään! Huonoimpina öinä tämä aikataulutus näyttää sitten aivan toiselta. :D

Rutiinit ja päivärytmi toki elää koko ajan muiden menojen kanssa, mutta mitä tarkemmin pysytään rytmissä sen paremmin sujuu yöt ja päivät. Olenkin nauranut, että ennen vauvaa ajattelin, että vauva tulee ihan helposti mukana kaikessa. Ei se kuitenkaan ollut ihan niin yksinkertaista mitä kuvittelin ;)

Näyttääkö meidän päivärytmi monelle tutulta vai mennäänkö teillä ihan erilaisella aikataululla? Onko monella super nukkujia, jotka vetelee yli kolmen tunnin päiväunia, joista tämä mama vain haaveilee?? :D

 

Seuraa Instagramissa @monavisuri

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Erica
  4.2.2018 at 09:05

  Aika samanlaista rutiinia kuin meilläkin on. Joo, huhuilen myös että missä on vauvat jotka vetelee usean tunnin päiväunia, ei meillä ainakaan :D Meillä päiväunet ovat aina olleet 30 min / 40 min tai 50 min, en ymmärrä miten vauva voi olla niin tarkka että se on täsmälleen joku noista :D (tosin yöt on meillä olleet aika hyviä että sinänsä ymmärrän ettei ole pitkiä päikkäreitä) Tosin nyt viime kuukausina poika on vedellyt kuitenkin välillä aamupäivisin 1,5 h ja se on jo saavutus. Oon oppinut sen että se mikä tapahtui eilen ei tapahdu enää huomenna (välttämättä) :D ja nyt itekin jo pyrkii vähän rentoutumaan aikataulujen kanssa, kyllä se vauva jo tän ikäisenä ilmoittaa kun on nälkä :D

  • Reply
   Mona
   4.2.2018 at 10:45

   Sisäinen kello on kyllä tarkka :D Välillä tuntuu, että yölläkin herätään minuutilleen… :D

 • Reply
  Marika
  4.2.2018 at 10:22

  Täällä 6kk 2vko ikäinen tyttö, joka nukkuu edelleen yöt tunnin pätkissä Päivärytmi meillä hyvin samanlainen kuin teillä. Päiväunet tyttö nukkuu pääasiassa ulkona ja siellä unet maistuu hyvin ja yleensä noin kaksi tuntia nukutaan, mutta nuo yöt… niihin kyllä tarvitaan kohta ulkopuolisen apua.
  Ihana lukea, että teillä alkanut jo sujua yöt, ehkäpä täälläkin vielä

  • Reply
   Mona
   4.2.2018 at 10:45

   Oi oi:/ Paljon tsemppiä sinne ja toivon kovasti, että teilläkin pian helpottaa ja yöt paranee!! <3

 • Reply
  Noora
  4.2.2018 at 11:17

  Ihanaa, että saatte kaikki paremmin nukuttua. Meillä poika nyt 3,5kk, eikä todellakaan vielä ‘tee öitään’ niin kuin täällä Ranskassa sanotaan. Myös päikkärit on lyhyitä, 1,5 tunnin unet päivällä on harvinaista herkkua. Meillä unia vaikeuttaa pojan silent refluksi ja mahavaivat. Äiti alkaa olla aikamoinen Zombi. Yritän vaan ajatella positiivisesti, että ei tämä unettomuus voi loputtomiin kestää.

  • Reply
   Mona
   4.2.2018 at 11:55

   Tsemppiä Noora ihan hurjasti <3 Luulen, että meillä myös vatsavaivat ja puklauttelu vaikutti ekoina kuukausina. Nyt viimeisen kuukauden aikana saatiin valtava apu, kun aloitin imetysdieetin. Tässä ollut siis jos jonkinlaista kokeilua, jotta unet paranee:D Toivottavasti saatte tekin pian vähän pidempiä unipätkiä koko perheelle <3 Ja just näin, ei se loputtomiin kestä! Mutta on se silti hitokseen rankkaa siinä tilanteessa :/

  • Reply
   Tuula
   4.2.2018 at 12:16

   Hei,

   Meillä saman ikäinen tyttö jolla myös mitä ilmeisemmin silent refluksi. Aloitettiin juuri kuuri bifibaby plus koliikki tipoilla, pitäisi auttaa refluksiin. Saa yliopiston apteekista Suomesta, ehkä Ranskassa jotain vastaavaa..? Kiilatyyny voisi ehkä auttaa myös, saa pään korotettua. Meidänkään tyttö ei kyllä “tee vielä öitään”..lähellekään, mutta pakko uskoa, että tämä jossain kohtaa helpottaa Keinuva kehto on meillä auttanut siihen, että ollaan saatu tyttö nukahtamaan sylin/sitterin sijasta omaan sänkyyn. Jossain kohtaa toiv. nukahtaa jo sitten ilman keinutusta Toivotaan kaikille parempia unia!

   • Reply
    Noora
    4.2.2018 at 15:18

    Joo, meillä aikalailla kaikki keinot käytössä, sängynpäätyä on kohotettu, probiootit käytössä, ollaan myös käyty kolme kertaa osteopaatilla mikä on auttanut paljon. Meillä myös käytössä sänky, jota voi ‘heijata’. Plus mulla tiukka imetysdieetti. Meillä vaiva on helpottanut hurjasti ja poika on päivisin tosi iloinen, tällä hetkellä ‘vaan’ nukahtaminen vaikeaa ja itkuista, plus yöheräilyt. Yöllä herättää ‘jumissa olevat’ röyhtäykset, vaikka aina maidon jälkeen röyhtäytetään ja etenkin illalla pidetään paljon pystyasennossa. Puuh. Kiitos vinkeistä, tsemppiä myös teille!

 • Reply
  Mari
  4.2.2018 at 11:57

  Hyvin samalta näyttää meidän jäbän rytmi. Meillä on sama taistelu iltaunien kanssa mutta ilman niitä yöunille nukahtaminen on melkosta karjuntaa. Jännä, miten tarkka rytmi vauvoilla on, yöllä ei tarvi edes kelloa katsoa kun tietää, että tokan herätyksen aikaan kello on kolme

  • Reply
   Mona
   4.2.2018 at 12:05

   Kellon tarkkoja pikkumursuja <3 :D

 • Reply
  Hanna
  4.2.2018 at 13:52

  Meillä poika (7 kk) nukkuu 3 tunnin jopa yli päikkärit. Mutta nämä ovat ensimmäiset. Toinen n. 1-2 h ja kolmas lyhyin 15-30 min. Yöllä herää kerran. Näin meillä alkoi menemään n. 5 kk iässä. Silti oma olo tuntuu välillä väsyneeltä. Mietin aina että kyllä se tästä :)
  Meillä pian kontataan, tuntuu että missä mun pieni vastasyntynyt on!

 • Reply
  Sini
  4.2.2018 at 14:20

  Hei Mona! Meidän kuopuksen (nyt 1v) päiväunet alkoivat parantua 6kk iän ohitettua! Joten toivoa pidemmistä päiväunista on :) Muistelen lukeneeni, että 6kk iässä tapahtuu jonkinmoista muutosta unirytmissä,joka auttaisi tähän. Meillä tuossa iässä molemmat päikyt, aamun ekat ja keskipäivän jälkeiset piteni sen verta hyviksi,että melko pian iltapäikyt sai jättää pois. Sen sijaan hyvät yöunet ovat edelleen kateissa…joten niitä odotellessa :)
  T. Pitkäaikainen lukijasi

 • Reply
  Missa
  4.2.2018 at 16:21

  Hienoa, että nukutte jo paremmin! Meilläkään ei nukuta kunnolla päikkäreitä, mutta yöt menee nykyään aika hyvin jo. Meidän vauva on nyt 3kk 1vko ja alkoi nukkumaan öitä 22-09 muutama viikko sitten, herää yleensä yhden kerran joskus 05-07 aikavälillä ja nukahtaa vielä takaisin. Nukuttaminenkin on todella iisiä, kylvyn jälkeen syötetään vielä vauva ja hetken aikaa sylitellään jonka jälkeen lasketaan sänkyyn unirievun ja tutin kanssa. Nukahtaa yleensä yksin viidessä minuutissa. Sen lisäksi tosiaan ei nuku monen tunnin päiväunia vaan semmosia pyrähdyksiä. Ainut poikkeus on kantoreppu, jossa voisi nukkua tunteja putkeen. Mä veikkaan, että takaisinvirtaus häiritsee meidän vauvan unta ja saa parhaiten nukuttua pystyssä. Yöthän meidän vauva nukkuu tyynyn päällä koholla. Oli aikoja jolloin nukahti yöunille vain kaukaloon… Joten, päikkärit meillä nukutaan Tulassa. Isken yleensä vauvan siihen muutaman kerran päivässä tunniksi tai pariksi. Pakko kuitenkin herätellä välillä koska muuten vaikuttaa yöuniin. Vauva siis virkoaa sieltä sängystä aika nopee kun olen hänet sinne Tulasta laittanut. Ollaan myös kokeiltu nukuttaa rattaissa niin että ollaan vähän nostettu sitä selkäosaa hieman… nukkuu kyllä lenkin ajan mutta virkoaa kun rattaat pysähtyy. Jos ollaan päivällä rattaiden kanssa liikenteessä, laitetaan usein vauva kaukaloon ja se kiinni rattaisiin. Silloin nukkuu paremmin kun pelkästään rattaissa. Mulle on kyllä tullut yllätyksenä se, että kaikki vauvat ei tosiaan nuku päikkäreitä ulkona vaunuissa. Jotenkin aina ajattelin sen olevan vakio. Toisaalta en kyllä valita, koska yöunet on nykyään jo aika mahtavat. Kaikkee ei voi saada

 • Reply
  Rosa
  4.2.2018 at 16:25

  Meillä reilu 5kk poika nukkuu myös vielä kolmet päikkärit kestoltaan1-3h. Yöunille meillä mennään vasta 22-23 mutta sitten nukutaankin aamuun asti ilman yösyöttöä. Tämä taitaa olla aika luksusta kun tuntuu että suurin osa vauvoista tarvitsee sen yömaidon.
  Mitään unikouluja tms ei olla käyty, taitaa vaan olla niin että jostain syystä vauva pärjää yön iltamaidolla ja puurolla. Meillä siis ollut aiemmin sellainen pöhisevä/vatsavainen vauva

 • Reply
  Kia
  4.2.2018 at 19:13

  Meillä on kohta nelikuinen tyttö, joka on ollut syntymästään lähtien hyvä nukkuja ja meillä on useita 6-7 h yöunia, mutta pari jopa 9 h yötäkin. Päiväunia nukkui ensimmäiset kaksi kuukautta aina vähintään kolme tuntia ja sai vaivoin herätellä silloin syömään. Nyt pitkät päikkärit ovat aikalailla historiaa, muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. En valita, koska mieluummin nukun yöllä :D Eikä tämänikäiseltä voi kovin tasaista rytmiä vielä vaatia. Samoihin aikoihin meilläkin alkaa iltapuuhat.

 • Reply
  Pauliina
  4.2.2018 at 20:42

  Kiitos tästä rytmipostauksesta! Voitko kertoa vielä tarkemmin mitä tarkoittaa lempeä hyssyttely uneen omassa sängyssä? Meillä samanikäinen tyttö ja yritämme kovasti opettaa häntä nukahtamaan iltaimetyksen jälkeen omaan sänkyyn ja monesti tässä nukutusoperaatiossa voi kestää 1-2 h enemmän tai vähemmän vauvan raivotessa.. Pystyisitkö vielä postaamaan erikseen Lionelin unista jotain (+ mahdollisia unikouluvinkkejä mitä saitte Eetun kanssa)? Lukijoissa on varmaan monia vanhempia ketkä kamppailevat vauvan/taaperon univaikeuksien kanssa :)

 • Reply
  Laura
  4.2.2018 at 21:35

  Meillä oli tosi samanlainen aikataulu tuossa iässä, puolisen tuntia vaan aikaisemmin kaikki. :D Nyt neiti (9,5kk) nukkuu vain kahdet päikkärit ja yö alkaa vähän aikaisemmin puolestaan. Hereillä jaksetaan olla siis jo joku 3-3,5h putkeen. Tällä hetkellä mies tekee unikoulua, jolla on tarkoitus lopettaa yöimetykset kokonaan ja vähentää (lopettaa?!?!) heräilyjä ja mä oon vanhempien luona evakossa. Tuntuu ikävältä kun pieni siellä huuteli edellisenäkin yönä maitoa, vaikka tiedän et se on kaikille parasta!

 • Reply
  Eve
  4.2.2018 at 23:23

  Ihania nämä ihan pienten lasten vanhempien unikirjoittelut Sit aikanaan lasten kasvaessa jää päiväunet kokonaan pois ja iltaisin valvovat pitempään joten siinä sit taas uusi vaihe ihmeteltäväksi, kun ei ole edes sitä 15 minuuttia omaa-aikaa Niin se vaan menee… Ja mitä isommaksi koululaisiksi kasvavat vuosi vuodelta niin aina myöhempään valvovat

 • Reply
  Heli
  5.2.2018 at 08:07

  Meillä on ilmeisesti voitettu unilotossa ja kiitän siitä joka ilta, ja samalla tiedostan varsin hyvin että tämä voi muuttua silmänräpäyksessä :D meidän bebe (4kk) nukkuu n. 10h yössä heräämättä kertaakaan tyytyväisenä, ja on tehnyt tätä jo kolme kuukautta. Samoin päivärytmi muodostui tarkaksi jo tosi pienenä, ja kaksien lyhyempien päikkäreiden lisäksi nukutaan yhdet pitkät parvekkeella vaunuissa noin 3h. Tämä on ihanaa ja nukunkin varmaan paremmin kun työaikaan. En missään nimessä halua leuhotella tai kääntää puukkoa kenenkään haavassa vaan toivotan teille ja muille hurjat tsempit unitaisteluihin <3

 • Reply
  Eni
  5.2.2018 at 18:18

  Meillä 6,5kk ikäinen poika. Aika samanlainen päivärytmi. Poika nukkuu päivän aikana kolmet päikkärit kestoltaan 1-3 tuntia. Heräillään aamulla kahdeksan maissa ja iltasin nukkumaan mennään yhdeksän aikoihin. Ilman mitään unikouluja poika nukkuu koko yön. Olisiko isänsä hyvät unenlahjat perinyt :D

 • Reply
  Johanna
  6.2.2018 at 20:08

  Olisi kiva kuulla enemmän tuosta teidän pitämästä unikoulusta :)

 • Reply
  Laura
  7.2.2018 at 10:01

  Moikka! Meillä tyttyö kohta 8 kk ja oon tässä koko sen ajan odottanu, että alkais nukkua päikkäreitä kunnolla. No, ei ole alkanut vieläkään ja oonkin jo vähitellen luovuttanut niiden suhteen (heh). Jotenkin en ymmärrä, miten hän on lähes koko ajan ollut sellainen ettei tarvitse kuin 1-2 tuntia unta päivällä ja tämä on siis useamman unitkän yhteistulos. Neiti ei varmaan ikinä oo nukkunu yli kahden tunnin päikkäreitä. Ja nyt tällä hetkellä yötkin on vähan mitä sattuu, varmaan opittu niin paljos kaikkea uutta, että häiritsee nukkumista. Joten ymmärrän kyllä sua tosi hyvin. Ja toi tekstissäsi ollut, että ajattelin ennen vauvan syntymää että kyllähän se tulee kaikessa mukana ja ei paljoa elämä muutu sen jälkeen. Tämä on ihan kuten ajattelin ennen tytön syntymää ja voi miten väärässä olinkaan. Mutta hän on silti rakkainta mitä voi olla, enkä voisi kuvitellakaan elämää ilman häntä.
  Tsemppiä teille nukkumisiin!

 • Reply
  Minni
  8.2.2018 at 07:39

  Muakin kiinnostaa millaisen unikoulun voi pitää noin pienelle. Siitä jos sais oman postauksen? :)

 • Reply
  Riina
  9.2.2018 at 13:50

  Mun kohta kolmikuinen poika vetelee paraikaa päivän ekoja päikkäreitä partsilla ja kohta olis 2.5 h täynnä… Mä en saisi poikaa ikinä nukkumaan noin pitkään (joskus nukkuu yli 3 h) ellen nukuttaisi häntä parvekkeella. Suosittelen, jos vain on mahdollista. Ostin Torista vanhat parvekevaunutkin, kun meidän talossa ei ole hissiä. Olisi kiva kuulla tarkemmin unikonsultaatiosta, jos meidän pojan nukkuminen jossain vaiheessa vaikeutuu… Nytkin illalla on lievää ongelmaa, kun poika heräilee toisilta päiväuniltaan noin klo 18 ja menee yöunilleen kuitenkin vasta noin klo 23. Tuo 4 h pätkä siinä välissä on liian pitkä, ja kitisemiseksihän se menee, kun en häntä oikein haluaisi enää pimeään parvekkeelle laittaa, eikä hän oikein tahdo vielä siinä vaiheessa nunnahtaa omaan sänkyynsä.

 • Reply
  Minttu
  20.2.2018 at 18:40

  Heippa. Mulla reilu 3kk ikänen tyttö. Meillä ei oikeen oo vielä kummempia rutiineja. Päivisin nukkuu vaihtelevasti monia päikkäreitä 15min-2h. Vaunuissa muutamasti nukkunut 3h päikkäreitäkin. Yleensä nukkuu noin 30min-1h kerrallaan. Ois luksusta jos tyttö menis myös aikasin yöunille, mutta täällä mennään 23-00 nukkumaan ja herätään yhdellä – kahdella syötöllä 6 aikaan ähisemään ja hyvällä tuurilla + monella tutin antamisella nukutaan sinne 7-8 asti :D Vielä on mulle riittänyt nuo yöunet heräämisineen kun tyttö nukkuu vieressä niin imetys käy kätevästi :)

 • Reply
  Ansku
  22.2.2018 at 18:37

  Heippa!
  Täällä just 6kk ikäinen tyttö ja ”rutiinit” on vaihdellut. Tällä hetkellä herää yöunilta 9-9.30 väliin, ÄM+puuro, ÄM- ekat päikyt 11.30-14 (vähintään 2h putkeen), ÄM+liha/kasvis, ÄM- tokat päikyt menee 17-20 väliin (2-3h unet), ÄM+välipala marja/hedelmä, Iltapuuro (jos maistuu) klo.23 ja siitä ÄM yleensä nukahtaa rinnalle puoleen yöhön mennessä, nukkuu 05-06 jolloin eka syöttö, nukahtaa heti ja herää 09-09.30.
  Tuntuu, että monilla vauvat nukahtaa yöunille silloin, kun meidän vauva herää ilta-päiväunilta. Mutta tuntuu luksukselta, kun voi nukkua vauvan kanssa aamuysiin jos nukuttaa. Silloin on äitikin pirteämpi. Mutta ei me aamuisin mihinkään ehditä tällä rytmillä. Neuvolatkin on sovittu iltapäiviin jne.
  Olen huomannut, että jos päivässä on paljon uusia ihmisiä/reissuja niin vauva ei malta nukkua päiväunia, se sekoittaa sitten seuraavaa päivää, jolloin mennään ihan ”uudella rytmillä”.
  Tsemppiä sinnekin rytmien kanssa, veikkaan että rytmit vaihtuu, kun vauvat alkaa liikkumaan enemmän. Ehkä meilläkin mennään nukkumaan ajoissa.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *