18.12.2017

Parhaat vinkit hampaiden hoitoon

Kaupallinen yhteistyö, Oral-B

Parhaat vinkit hampaiden hoitoon @monasdailystyle

Ensinnäkin valtava kiitos teidän aktiivisesta osallistumisestanne arvontaan aikaisemmassa Oral-B postauksessa! :)

Arvonnan voitto meni tällä kertaa Mariannalle, paljon onnea. <3

Itselläni oli viime viikolla hammaslääkärin toinen käynti, jossa tarkistettiin hampaiden kuntoa. Kuukauden testijakson jälkeen hampaat tuntuu nyt super hyvälle. Käytössä on ollut uuden sähköhammasharjan lisäksi Oral-B Gum & Enamel Repair -hammastahna sekä Oral-B sovellus, joka tarkistaa että hampaat tulee pestyä kunnolla. Hammaslääkäri Reetta totesikin, että loistavalta näyttää ja selvästi on tehty kunnon joulusiivous legoille!! ;)

Haluan muuten tähän väliin kehua ihanaa Kaivopuiston hammaslääkäriasemaa. Käyn itse säännöllisesti hammaslääkärissä ja suuhygienistilla kerran vuodessa tai vähintään kahden vuoden välein. Ei tarvitse seuraavaksi miettiä, mihin varata aika täällä Helsingissä! Niin ihana kodinomainen hammaslääkäri, jota ei tarvitse jännittää, ei sitten yhtään.

Oral-B sähköhammasharjasta ei ole mitään muuta kuin hehkutusta sanottavana. Tässä uusimmassa mallissa parasta tehokkuuden ja huippuominaisuuksien lisäksi on tuo kaunis ulkomuoto, vaikka se nyt ei tietysti hampaiden kuntoon vaikutakkaan. Vaikka mistä sen tietää, jos hammasharjan visuaalisuudella voisi olla vaikutusta siihen, että muistaa paremmin harjata hampaat säännöllisesti ja riittävän hyvin;)

Oral-B sähköhammasharja on todella tehokas ja sen pyörivä harjaspää ympyröi jokaisen hampaan puhdistaen myös ne alueet, jotka helposti jää tavallisella hammasharjalla harjaamatta. Jos minulta kysytään, en keksi mitään syytä, miksi käyttäisin sähköhammasharjan sijaan tavallista hammasharjaa enää koskaan. Eron puhtauden tunteessa huomaa ihan samantien.

Hammastahna on ollut myös hyvä. Hampaat jää puhtaan tuntuisiksi ja hampaiden pinta liukkaaksi, mikä on itselleni tärkeää. En voi varmaksi sanoa näin lyhyellä käytöllä, mutta myös ikenet tuntuvat nyt ”vahvemmilta”, eivätkä ole olleet niin herkät mitä normaalisti. Itselläni ikenet ovat raskaudesta asti olleet normaalia herkemmät. Tähänkin on varmaan muuttunut hormoonitoiminta vaikuttanut. Jatkan ehdottomasti tämän uuden hammastahnan käyttöä.

Aikaisempaan postaukseen tuli hurja määrä hyviä vinkkejä hampaiden ja suun hoitoon. Listasin tähän parhaimmat vinkit jakoon! :)

Parhaat vinkit hampaiden ja suun hoitoon!

1. Sähköhammasharja

Sähköhammasharjaan kannattaa panostaa. Eron hampaiden hyvinvoinnissa huomaa todella nopeasti.

2. Hampaiden lankaus

Käytän itse hampaiden lankaukseen tavallista hammaslankaa sekä erillisellä harjatikulla. Mikäli hampaiden välit ovat isot kannattaa hammaslanka laittaa kaksinkerroin.

3. Purkka, xylitol-pastillit ruuan jälkeen

Näiden avulla ehkäiset hampaiden reikiintymistä.

4. Vältä napostelua ja sokeroituja juomia

Sokeroidut juomat ovat hampaille myrkkyä, samoin jatkuva napostelu.

5. Säännöllinen hammaslääkärissä käynti

Suuhygienistilla ja hammaslääkärissä on hyvä käydä kerran vuodessa. Perusteellinen hampaiden puhdistus ja hammaskiven poisto on hyväksi kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille. Suun hyvinvointi vaikuttaa koko kehoon.

6. Hampaiden harjaus ennen aamupalaa!

Heti ruokailun jälkeen ei ole happohyökkäysten takia järkevää harjata hampaita, joten aamun harjaus kannattaakin tehdä aina ensimmäisenä herättyä.

Näiden lisäksi on ihan pakko mainita myös loistava vinkki, jonka sain aikaisempaan postaukseen. Nimittäin lantiopohjalihasten harjoittaminen aina hampaiden harjauksen yhteydessä! :) Loistava vinkki kaikille meille äideille ja tietysti muillekin naisille. Erityisesti kuitenkin raskauden ja synnytyksen jälkeen tosi tärkeä juttu ja helppo muistaa, kun ottaa tavaksi tehdä aina samaan aikaan hampaiden harjauksen kanssa;)

Parhaat vinkit hampaiden hoitoon @monasdailystyle

Parhaat vinkit hampaiden hoitoon @monasdailystyle

Parhaat vinkit hampaiden hoitoon @monasdailystyle

Parhaat vinkit hampaiden hoitoon @monasdailystyle

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *