26.10.2017

Ensimmäiset treenit

Ensimmäiset treenit @monasdailystyle

Kerroin Kuntoprojekti– postauksessa, että aloitan äityisvalmennuksen yhteistyössä Hyvinvointistudio LUPAUKSEN kanssa ja eilen oli vuorossa ensimmäinen treeni. Samalla tarkistettiin vatsalihasten erkauman tilanne, joka oli valmentajani Sanna Tiusasen mukaan suurin navan kohdalta, noin 3-4cm. Ei siis mitään todella hälyttävää ja erkauma on hyvin tavanomaista vielä tässä vaiheessa. Silti on syytä aloittaa harjoitukset varovasti, jottei tee enemmän haittaa, kuin hyötyä.

Tunnin aikana käytiin läpi erilaisia hengitysharjoituksia ja aktivoitiin lantionpohjanlihaksia sekä syviä vatsalihaksia. Sain vielä kotiin tehtäviä harjoitteita, joita pyrin nyt tekemään aktiivisesti joka päivä ainakin vähän.

Tärkein asia, johon tulee nyt kiinnittää huomiota on ryhti. Se on nimittäin huonolla tolalla. Sanna huomautti heti alkuun lukossa olevista polvista. En ole niitä edes ajatellut vaan aina miettinyt hartioita ja vatsaa. Seison aina luonnostaan polvet lukossa, joka vääristää ryhtiä.

Liikkeet joilla aloitetaan on hyvin pieniä, mutta sitäkin tehokkaampia. Vatsalihakset on ollut aika pitkään kovilla, joten on tärkeää muistaa maltti. Sanna oli kuitenkin tosi positiivinen sen suhteen, että tuloksia tullaan saamaan;) Jes! Motivaatio on ainakin kohdillaan, haluan ehdottomasti lisää energiaa ja voimaa tähän runkoon.

Ensimmäiset treenit @monasdailystyle

Lupauksen studio on aivan keskustassa ja ihan mielettömän sympaattinen paikka. Olin tosi iloinen, kun sain ihanalta Emmiltä viestiä, että haluanko testata heidän äitiysvalmennusta. Tarkoitukseni oli joka tapauksessa aloitella pikkuhiljaa kuntoutuminen kotitreeneillä. Tämä äitiysvalmennus on kuitenkin täydellinen tähän väliin ja tiedän saavani ammattilaisen avusta mielettömästi lisää motivaatiota ja tietysti olo on turvallinen, ettei tule tehdyksi mitään “väärää” ja vain pitkitä palautumista. Monet teistä on myös toivonut lisää treeneihin liittyviä postauksia, joten niitäkin tulee tämän yhteistyön kautta nyt huomattavasti aktiivisemmin kirjoiteltua! :)

Ensimmäiset treenit @monasdailystyle

Ensimmäiset treenit @monasdailystyle

Ensimmäiset treenit @monasdailystyle

Ensimmäiset treenit @monasdailystyle

Ensimmäiset treenit @monasdailystyle

Treenien lisäksi otettiin eilen “ennen” kuvat. Tarkoitus on tehdä kuntoprojektin jälkeen “ennen ja jälkeen” postaus. Oma toiveeni on ensisijaisesti saada ryhti ojennukseen niin, että sen pitäminen tulee luonnostaan, eikä vaadi valtavaa ponnistelua. Eilisiä kuvia katsoessani oli kyllä aika järkyttynyt olo siitä miten kyttyrässä se rento perusasentoni on! Oma ryhtini ei ole koskaan ollut mistään parhaasta päästä. Nyt on kuitenkin aika kiinnittää siihen kunnolla huomiota. Ryhti ja keskivartalon vahvat lihakset vaikuttaa niin paljon fyysiseen hyvinvointiin, että sille on syytä antaa aikaa.

Onko siellä muita, joilla on samanlainen kuntoprojekti ajankohtainen? :)

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Mari
  26.10.2017 at 14:02

  Täällä toinen raskaudesta toipuja! Mä päätin kerrankin panostaa itseeni ja omaan hyvinvointiini ja otin itselleni PT:n, joka on erikoistunut juuri synnyttäneiden lantionpohjan ja keskivartalon treenaamiseen. Eilen oli eka tapaaminen ja oon ehdottomasti sitä mieltä, että jokaisen naisen pitäisi ainakin kerran synnytyksen jälkeen käydä asiantuntevan fysioterapeutin luona. Multa ultrattiin erkaumaa 1,6-2,6 mm eli aika vähän enää mutta silti jännesauma oli vielä melko heikossa kunnossa. Sain nyt ekalta kerralta tosi hyvät ohjeet jännesauman vahvistamiseen ja samalla syvien lihasten aktivointiin. Ensi kerralla sitten aletaan treenaamaan koko kehoa turvallisesti. En malta odottaa, että saan vähän lisää voimaa kehoon, melkoista pullataikinaa se tuntuu vielä olevan… Tsemppiä sulle treeneihin, kivaa saada vertaistukea tähän projektiin :)

  • Reply
   Mona
   26.10.2017 at 16:05

   Voi ihan mahtavaa!! :) ja oon kyllä samaa mieltä, että olis tosi hyvä jokaisen tsekata tilanne synnytyksen jälkeen. Ultralla saakin tosi selkeän kuvan miten paljon on tuota!:O
   Tsemppiä sinne myös treeneihin ja kiva kun kävit jättämässä kommenttia <3

 • Reply
  Piia
  26.10.2017 at 18:17

  Täällä myös kuntoprojekti meneillään, tosin synnytyksestä on jo 9kk aikaa ja lisäksi mulla on lähes aina jonkinlainen kuntoprojekti päällä :D Viime viikon maanantaina aloitin tosissani -5kg projektin ja siihen liittyen liityin myös Fitfarmin Viimeiset 5 kiloa -valmennukseen, joka alkoi tämän viikon maanantaina. Jos haluat, niin mun projektia voi seurailla blogistani: http://www.unelmaajaunelmia.blogspot.fi. Kirjoittelen muustakin, mutta nyt ajankohtaisena aiheena jonkin aikaa on tämä projekti. Mukavaa viikkoa sulle ja tsemppiä kuntoiluun :)

  • Reply
   Mona
   26.10.2017 at 19:19

   Projektit on aina hyviä;) Ja tsemppiä sinnekin siis:) Kiva kun kävit jättämässä kommenttia, tulen kurkkimaan sun juttuja!! :)

   • Reply
    Piia
    26.10.2017 at 19:35

    Kiitos kiitos ja kiva, jos tuut lukemaan :)

 • Reply
  Jenna
  26.10.2017 at 20:47

  Täällä kans on ajankohtainen! Oon alkanu pikkuhiljaa (lue: en muista/jaksa vielä joka päivä) tekemään erkauman parantumista edistäviä liikkeitä ja treenaillut selkää ja välillä käsiä. Lantionpohjalihaksia treenaan sentään joka päivä, alotin ne jo heti kun hyvältä tuntui ja synnytyksestä nyt 2kk :)

  • Reply
   Mona
   27.10.2017 at 08:34

   Mahtavaa! :) Oot aloittanut hyvissä ajoin:) Haleja sinne 2kuukautiselle minille <3

 • Reply
  Anni
  27.10.2017 at 08:42

  Täällä vaan takana 9 kk laiskuus ja pitäisi löytää jostain taas motivaatiota tehdä jotain. Sun postaukset kuntoilusta on olleet motivoivia, koska olet tehnyt paljon kotona, etkä vaan huhti salilla, joka ei tätä laiskuria motivoi lainkaan. Kayla melkein jo tilauksessa, ku siitä juuri mainitsit :-)

  • Reply
   Mona
   27.10.2017 at 08:57

   Kiitos Anni kommentista <3 Ja niin kiva kuulla, että täällä on ollut motivoivia postauksia <3 Kaylaa suosittelen kyllä todella lämpimästi. Niitä vanhoja treenejä löytyy paljon ihan Pinterestistakin hakusanoilla. Itselle on vielä tosin ne treenit aivan liian rankkoja, mutta ehkä vielä jossain vaiheessa;)

 • Reply
  Jenni
  27.10.2017 at 23:11

  Kyllä, olen treenannut nyt pari kuukautta (synnytyksestä tulee kohta 4kk) ja joka kerta treenin jälkeen tulee vaan niin virkistynyt ja hyvä olo! Olen myös treenannut kerta viikkoon PT:n kanssa pienryhmävalmennuksessa mikä on suunnattu synnyttäneille äideille. Tämän lisäksi treenaan myös oma omatoimisesti. Itselläni ei jäänyt raskaudesta ylimääräisiä kiloja, oma tavoitteeni onkin kiinteytyä ja hakea hyvää oloa ja “omaa” aikaa treeneistä :)
  Energiaa sinne treeneihin!!

  • Reply
   Mona
   28.10.2017 at 06:46

   Mahtavaa!! :) Kuulostaa aivan huipuille, ihania treenejä sinne ja energiaa myös <3

 • Reply
  Johanna
  30.10.2017 at 07:08

  Täältä löytyy myös yksi.
  Sektiosta on pian puoli vuotta ja erkaumaa on navan yläpuolella vielä pari senttiä.
  Vinkit ovat tervetulleita. ☺️

  • Reply
   Mona
   30.10.2017 at 07:48

   Tosi hyvin kyllä palautunut, jos vain pari senttiä enää!:) Se mun ymmärtääkseni on vielä siinä rajalla, että ei välttämättä edes lasketa kunnon erkaumaksi. Treenihöpötyksiä siis tänne lisää. Kiitos Johanna kommentista ja ihanaa vauva-arkea sinne <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *