27.9.2017

Makuuhuoneesta vauvan huoneeksi

(commercial links/kaupallisia linkkejä*)

Muutto uuteen kotiin Helsingissä tapahtui jo kesäkuussa, mutta edelleen sisustus ja kodin järjestely on puolitiessä. Raskauden lopussa oli fyysisesti hankala touhuta kotona ja nyt vauvan kanssa ei tunnu enää kädet riittävän. Myönnän myös, että 50 neliön kaksio ei ole se kaikkein käytännöllisin vauva-arjessa. Kaappitilaa meillä onneksi on moneen kaksioon verraten paljon, joten se hieman pelastaa asiaa. Oma vaaterakkauteni ei kuitenkaan ole kovin hyvä yhdistelmä pienessä kodissa. Makuuhuoneen kaapit on täytetty pelkästään tämän maman vaatteilla.. Nyt niistä vielä on suurinosa ollut käyttämättömänä jo vaikka miten pitkään. :D Ei kovin käytännöllistä, sanon vaan.

Makuuhuoneesta vauvan huoneeksi

Matto*

Olenkin tässä viimeisen kuukauden aikana alkanut haaveilla (taas) uudesta kodista. Viihdymme kyllä tässä asunnossa kokoa lukuunottamatta äärimmäisen hyvin. Selvää on kuitenkin, että viimeistään kahden vuoden päästä pitää olla jo enemmän neliöitä. Tosin emme yhtään tiedä missä ollaan kahden vuoden päästä. Minulla on kuitenkin ollut jo pitkään haave, että voisimme joskus hankkia oman asunnon Suomesta, jonne tulla aina vaikka asuisimmekin välillä muualla. Saa nähdä miten tämä haave tulee tulevaisuudessa toteutumaan! :)

Nyt meidän makuuhuone on muuttunut avaran makuuhuoneen sijaan enemmänkin vauvan huoneeksi. Alkuun makuuhuoneessa oli minun spinningpyörä, mutta se vei niin valtavan tilan ovensuusta, että siirsimme sen olohuoneeseen. Nyt makuuhuoneessa on hoitopöytä, joka helpottaa mukavasti Salaman kanssa touhuamista ja tietysti pinnasänky meidän sängyn vieressä. Stokken sänky* ja hoitopöytä* ovat aivan täydelliset meidän pieneen kotiin. Pinnasänky on mahdollista kasvattaa isommaksi ja hoitopöydästä saa myöhemmin lipaston päällä olevan lisäosan pois.

Näiden lisäksi makkarissa on työpöytä, mutta sillä ei tällä hetkellä ole juuri mitään virkaa. Teen pääosin työt aina olohuoneen puolella keittiönpöydän äärellä. Tykkään hurjasti tuosta Ikean kevyestä työpöydästä, mutta nyt se vie vain tilaa muutenkin jo ahtaasta makkarista. Nähtäväksi jää miten se asettuu myöhemmin kotiin.

Makuuhuoneesta vauvan huoneeksi

Tyynyt* / Päiväpeitto*

Makuuhuoneesta vauvan huoneeksi

Tuoli*

Hayn naulakko* on yksiä harvoja huonekaluja, jotka säästimme vanhasta Turun kodista. Täällä sille ei oikein ole sopivaa paikkaa, mutta nyt se on nököttänyt makuuhuoneessa ja yleensä siinä roikkuu minun aamutakkeja, joille on ollut nyt paljon käyttöä kotona imetysmaratoonien aikaan;)

Makuuhuoneesta vauvan huoneeksi

Täällä siis haaveillaan isommasta kodista ja erityisesti lastenhuoneesta. Olen Pinterestissä selaillut kaikkia ihania vauvan huoneita suloisine sisustuksineen ja asuntokuume vaan nousee niiden myötä.

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Jenni S. | big mamas home
  27.9.2017 at 11:36

  Eihän tuo pahalta näytä. Vaatii ehkä pientä organisointia. Minun pitäisi saada pian mahtumaan yhteen makuuhuoneeseen kaksi aikuista, vauva ja taapero. :D Meillä on jokusen neliön isompi kaksio, kuin teillä.
  Mutta tiedän tunteen, kun vauva valtaa asunnon. :) Minä ehdin juuri vallata vähän tilaa takaisin itselleni, kun tätä Baby B ilmoitti tulostaan.

  • Reply
   Mona
   27.9.2017 at 11:56

   Haahah :D Meillä on kyllä Salama vallannut myös koko asunnon. Makkari ei todella näytä 99% ajasta tältä mitä kuvissa :’D Ehkä tästä pikkuhiljaa alkaa kaikki asettua. Ja hatunnosto, että saatte mahtumaan vielä taaperon kaksioon!! Ja niinhän se on, että sopu sijaa antaa <3 :)

 • Reply
  Adele
  27.9.2017 at 12:59

  Mistä on tuo ihana työpöydän tuoli?

 • Reply
  Kukka
  27.9.2017 at 23:39

  Miksi suurin osa matosta on sängyn alla, ei tule nyt täysin hyödynnetyksi? :O Vai onko tää joku “sisustusjuttu”? ;)

  Seurailen blogiasi, kun samassa elämäntilanteessa ollaan. :) Meilläkin kaksio kävi ahtaaksi kaikkine vauvatavaroineen ja säilytystilatkin olivat hyvin vähäiset.. Lapsen ollessa noin 1,5-vuotias pääsimme vihdoin isompaan asuntoon! Hyvää syksyn jatkoa!

  • Reply
   Mona
   28.9.2017 at 08:11

   Ovi ei mene kiinni jos on tossa keskellä :D
   Ja kiitos sinne myös <3 <3 :*

 • Reply
  Nimetön
  28.9.2017 at 10:00

  Me muutimme kaksiosta kolmioon vauvan ollessa 3-kk :) Oltaisiin mahduttu hyvin kaksioon, kun ollaan vielä minimalisteja… Mutta itseä alkoi silti ahdistamaan se, että koko ajan kaikki sotkut oli “silmillä”. Pyykit roikkui siinä olkkarissa, mun ja vauvan nukkumajärjestelynä toiminut patja lojui olkkarin lattialla, yllättäen hankittu hoitopöytä täytyi sulloa olkkariin… Nyt kolmiossa meillä on ollut tavoite, että olohuoneeseen ei sotkuja tuoda, joten aina on ainakin yksi huone siistinä, mikä on mun mielelle hyvä :D Pyykeille on oma paikka, ja nukkumajärjestelyt on helpompi hoitaa kahdessa makkarissa. Myös se on kiva, että kolmiossa on jotenkin enemmän kodin tuntua. Täällä eri huoneissa on omat tunnelmansa ja voin jo kuvitella, miten ihanalta näyttää jouluna, kun vaikkapa joulukuusikin mahtuu olkkariin kivasti. Mutta pääkaupunkiseudulla se on toki eri asia, kun vuokrat on niin korkeita… Jos kuitenkin haaveissa siintää ihana pikkukoti, niin haaveita kannattaa aina seurata ;) Sydän kyllä tietää.

 • Reply
  N
  1.10.2017 at 11:19

  Hei minkä kokoinen teidän sänky on, jos saa kysyä? :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *