9.8.2017

Neuvolan kotikäynti ja 9. päivän kuulumiset

Neuvolan kotikäynti ja 9. päivän kuulumiset

Ensimmäiset päivät yksin vauvan kanssa sujui paremmin, kuin osasin odottaa. Vähän jännitin etukäteen, mutta ihan turhaan. Päivät meni todella nopeasti ja kyllähän yhtä sun toista tuli säädettyä vaippojen, syöttöjen ja vaatetusten kanssa. Pissat olen saanut päälleni jo useampaan otteeseen. :D Jotenkin niin huvittavaa, kun tekee samaan aikaan miljoonaa asiaa ja pelkästään viestiin tai puheluun vastaaminen tuntuu välillä ylitsepääsemättömän vaikealta. Onneksi kaikki rakkaat tietty ymmärtää, että vastaus saattaa välillä vähän venähtää ja totuuden nimissä usein myös unohtua. Tänään hoitoapuna oli rakas äitini ja vitsit miten tehokas fiilis tuli, kun sai kaksi lisäkättä avuksi. Koti tuli siivottua, pyykkiä pestyä ja ehdinpä saada työprojektejakin hitusen eteenpäin. Mumma sai myös laatuaikaa Salaman (Salama tulee olemaan yksi vauvan nimistä) kanssa. Äitini on mennyt vähintään yhtä sekaisin vauvasta, kuin minä. Ehkä vähän jopa enemmän;)

En muista koska olisin ollut yhtä väsynyt mitä nyt olen, mutta koskaan en ole myöskään kokenut väsymystä näin ihanana asiana. On se jännä miten hormoonien avulla(?) tämä väsymys tuntuu niin erilaiselta verrattuna muuhun väsymykseen. Päikkärit olen yrittänyt nukkua vauvan nukkuessa, mutta ainakin toistaiseksi melko huonolla menestyksellä. Taitaa olla tästäkin hormooneja syyttäminen. Herään pienimpäänkin tuhinaan ja ääneen nanosekunnissa. Kroppa on myös vielä aika raakile sektion jäljiltä, joten nukkuminen noin fyysisesti ei ole mitään kaikken mukavinta. Kyljellään tuntuu, kuin koko vatsan sisältö muljahtaisi sivulle ja selällään hengitys salpaantuu. Hiljaa hyvää kuitenkin tulee ja keho on jo nyt palautunut ihan huimaa vauhtia. Synnytyksestä, sektiosta ja sektiosta palautumisesta tulen kirjoittamaan ihan erilliset postaukset vielä, kun saan ajatukset kunnolla koottua.

Tänään Salaman ollessa 9 vuorokauden ikäinen, oli vuorossa neuvolan kotikäynti. Ihan super ihanaa, että ensimmäinen neuvola synnytyksen jälkeen pidetään kotona. Niin mukavaa, kun saa olla omassa tutussa ympäristössä ja kysellä mieltä askarruttavia juttuja. Salama sai kovasti kehuja ja paino oli lähtenyt alun laskun jälkeen tosi hyvin nousuun ja oli jo yli syntymäpainon! Voi siis sanoa, että imetys on lähtenyt hyvin liikkeelle vaikkei se todellakaan helppoa ole ollut eikä ole vieläkään. Lisämaitoa annettiin sairaalassa viimeisenä yönä ja päivänä ja kotiin tultua ollaan annettu rinnan lisäksi tarpeen mukaan imetyksen jälkeen. Imetyksestä kirjoittelen myös mielelläni vielä ihan erillistä postausta, kun löytyy se oma rutiini sen suhteen. Pikaisena vinkkinä haluan kuitenkin jakaa ihan loistavaksi toteamani Weladan Baby Oilin!!! Aivan must have kipeytyvien tissien kanssa. Olen siis käyttänyt sitä vähän ohjeesta poiketen suihkussa tisseihin normaalin suihkusaippuan sijaan. Jättää ihon toooooooodella pehmeäksi ja kuumassa suihkussa tämän kanssa on myös mukava hieroa rinnat, jos haluaa edesauttaa maidon nousua. Weledan Baby Oilin lisäksi itselleni imetyksen yksi tärkein väline on ollut vasta kotiin päästyä hankittu rintapumppu. Eetu kävi ostamassa Verkkokaupasta viikonloppuna ja naurettiin, että ei taida olla ensimmäinen mies Verkkokaupassa, jonne on synnytyksen jälkeen tullut ostosreissu :D

Nyt suuntaan taas kuumaan rentouttavaan suihkuun ja sitten imetysralliin murusen kanssa:) Suihku on tällä hetkellä meikäläiselle ihan super tärkeää omaa aikaa rentoutua. Olen käynyt jopa öisin kuumassa suihkussa, kun yöllä on muutaman kerran iskenyt niin järkyttävä kylmähiki (maidon nousun takia?), johon ei oikein mikään muu, kuin kuuma suihku auta. Eetulla oli ihmettelemistä ensimmäisen kerran, kun hän heräsi vessaan samaan aikaan, kun minä tsillailin suihkussa. Hetki hänellä kesti uneliaana tajuta, että siellä se vaimo seisoi keskellä yötä drooppisessa suihkussa:D

Kuullaan taas pian ja kiitos ihanat taas kaikista kommenteista ja viesteistä mitä olette laittaneet. ♥


(kaupallinen linkki*)
Weledan Baby Oil* täällä*!

Ps. Elloksella taas paljon kysytty alekoodi kodin tuotteille!! :) Alla koodia.
20% ALENNUSTA ELLOS HOME* –VALIKOIMAN TUOTTEISTA, MYÖS HUONEKALUISTA
Koodi: 365712*
Voimassa: 14.8.2017 asti.
Valikoima TÄÄLLÄ!*

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  LilyOfFrance
  9.8.2017 at 19:10

  Tervehdys Ranskasta! Onneksi olkoon ihanasta poikavauvasta koko perheelle! Kyllä uusi elämä on aina mahtava ihme!

  Weledan tuotteet ovat tuttuja täälläkin, ja hyväksihavaittuja! Olen itse kaksosten äiti ja imetyksen apuna käytin alussa imetysteetä. Koin ainakin itse että siitä oli todella paljon apua, etenkin heti alussa keisarinleikkauksen jälkeen, ja imetyksen loppuvaiheissa (meillä siis siellä yhdeksännen kuukauden kieppeillä kun maito jo alkoi ehtyä). En yleensä ole kovin luonnonlääkeuskovainen, mutta nyt totesin tehon!
  Onnellisia & upeita ensi viikkoja Salaman kanssa!

 • Reply
  Johanna
  9.8.2017 at 19:23

  Heippa! Sivusta seurailevana piilolaktivistina, nyt on pakko kommentoida – kun olen ymmärtänyt, että imetys on sulle tärkeää. Olethan Imetyksen tuen fb-ryhmän jäsen? Oon itse saanut sieltä tosi hyvää tietoa ja lukenut keskusteluja aiheesta ja olen sieltä ymmärtänyt, että lisämaito kannattaisi tarjota mielummin ennen imetystä, ettei vauva opi, että kylläisyys tulee pullosta. Kannattaa myös tsekata tahdistettu pulloruokinta, ellei se jo ole tuttua. Imetyksen tuella on lisäksi tukichat, jossa tukiäidit vastaa yksilöllisesti, esimerkiksi teidän tapauksessa, voisitte saada apua imetyksen tehostukseen ja jos maidon riittävän saannin merkit täyttyy – ja jos jos siis haluatte, lisämaidon purkamiseen kokonaan. Koita olla ottamatta paineita, luota sun kroppaan, luota vauvaan – vauvalle ravinnon hankkiminen rinnasta on luontaista, samoin rinnoille ravinnon tuottaminen vauvan tarpeita vastaavasti, kun siihen annetaan mahdollisuus. Onnea ihanasta Salamasta ja terkkuja vauvakuplaan, perästä tullaan, lapsi #3 rv 28 :)

 • Reply
  Elli
  9.8.2017 at 20:58

  Näitä vauvapostauksia on ihana lukea! Mutta ihan kaikessa rauhassa kirjoitat kunhanSalaman nuuhkuttamiselta ehdit. Pieni tulee olemaan prioriteetti nro 1 tästä eteenpäin aina <3 Synnytysjuttujakin odotan innolla!

  Ja voi apua mä niin muistan nuo imetyksen ensimmäiset viikot! Miksei kukaan kertonut silloin etukäteen, että miten paljon se sattuukaan?! Ja se hikoilu, pingottavat rinnat, valuva maito… Mä vielä ihmettelin ennen synnytystä äitiyspakkausta tutkaillessa sitä, että miten voi olla, että se nännivoide tulisi käyttää 1kk kuluessa sen avaamisesta. Vaan enpä arvannut, ettei se tuubi riittäisi mulla edes ihan kuukaudeksi :D Eli sitä kyllä kului! vauva kävi tissiin aina kiinni ihan piraijan elkein alusta asti, siltä se ainakin tuntui. Nännien iho oli aivan rikki ja monesti tuli jopa verta. Monet imetykset meni itkiessä ja hammasta purren, mutta olin vaan päättänyt kestää sen siinä toivossa, että pakko sen on ajan kanssa helpottaa. Ja helpottihan se, onneksi! Kuumat suihkut kunniaan, vaikka keskellä yötä ;)

  Nyt mun tyttö on tosiaan 10kk ja hampaita on suussa jo neljä. Kyllähän sekin sattuu kun tissiin käydään kiinni noilla hampailla (onneksi harvoin), mutta ei tuo kipu ole mitään verrattuna siihen imetystaipaleen alun kipuun. Joten tsemppiä sinne! Vauva vaan rinnalla paljon niin maitoa lähtee varmasti tulemaan hänen tarpeisiinsa juuri sopivasti :)

 • Reply
  Elli
  9.8.2017 at 21:10

  Ja lisäyksenä vielä edelliseen, että kannattaa kyllä ehdottomasti ottaa vastaa kaikki se apu, jota läheisiltä saa! Edes ihan hetkeksi, että pääsee vaikka suihkuun. Mulla ainakin meni pari viikkoa synnytyksen jälkeen aika kipuilevasti, joten oli ihana että mies oli juuri nuo viikot kotona auttamassa. Ja tietty on ihan luksusta, jos joku auttaa vielä siivouksessa yms! Meillä helpottui mun suihkussa käymiset vähän kun älysin laittaa vauvan hiukan isompana sitteriin kylppärin puolelle suihkun ajaksi ja vilkuttelin samalla suihkuverhon takaa vauvalle siinä pesun aikana. Ei ehkä enää niin rentouttavaa kuin ennen mutta ajoi asiansa :D

 • Reply
  Marie
  13.8.2017 at 13:43

  On yksilöllistä kannattaako lisämaito antaa ennen, jälkeen vai keskellä imetystä. Meillä esim. onnistunut kaava ja lopulta lisämaitojen purkuun johtanut tapa oli antaa ensin rinta, sitten vaipanvaihto, sitten lisämaito (lämpeni sopivasti vaipanvaihdon aikana) ja lopuksi vielä rintaa niin useasti kuin menee… En ehkä kuitenkaan antaisi lisämaitoa ekana, koska se on rinnasta pois. Ja toki kannattaa pumpata ne lisämaidot, jos mahdollista, niin sekin nostattaa maitoa.

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *