7.8.2017

Vauvakuplassa

Vauvakuplassa

Meidän pikkunyytti on tänään yhden viikon vanha! Miten nopeasti viikko onkaan mennyt. Viikkoon on mahtunut enemmän ajatuksia ja tunteita, kuin ikinä koskaan mihinkään muuhun viikkoon. Totta kai tiesin, että lapsen syntymä tulee olemaan valtava asia, mutta ei siihen tunnevyöryyn ja onnellisuuden määrään vaan osannut varautua. Se on jotain niin suurta, että sitä on ihan mahdotonta selittää sanoin.

Synnytyksen jälkeen on tunteet ollut pinnassa ja itku herkemmässä mitä se oli raskauden aikana. Voisin vain tuijotella ja nuuskutella pikkuista. Miten täydellinen joku voikaan olla. Sitä on kääriytynyt omaan pieneen vauvakuplaan ja välillä tuntuu, että on unohtanut koko ulkopuolisen maailman täysin.

Tänään ollaan pikkuherra Salaman kanssa ensimmäistä kertaa ihan kahdestaan kotona. Eetu oli mukana sairaalassa osastolla kaikki yöt ja ensimmäiset kaksi päivää. Viimeisille päiville sain äitini sairaalaan avuksi ja hän oli isäpuoleni kanssa meillä vielä torstain ja perjantainkin, jolloin sain apua kotonakin ensimmäisinä päivinä. Viikonloppu sen sijaan oltiin Eetun kanssa kaksistaan kotona ja täytyy sanoa, että sunnuntaina koko perheen herätessä ja köllötellessä sängyssä en olisi voinut tuntea itseäni enää yhtään onnellisemmaksi. Huh, mikä hääpäivälahja. ♥

Viime viikko menikin kaikkea uutta ihmetellessä. Tällä viikolla pyritään saamaan arjesta ja rytmistä kiinni, silti tietysti kaikkea uutta ihmetellen ja ihastellen;)  Jo pelkästään tämän yhden viikon aikana on tullut ihan valtava määrä kirjoitettavaa enkä oikein tiedä mistä aloittaa. Aika tuntuu olevan pienen vauvan kanssa kortilla (päivät täynnä tissiä ja vaippoja), joten kovin ripeää tahtia en uskalla luvata blogin kanssa, mutta pyrin saamaan taas kiinni päivittäisistä postauksista kiinni mahdollisimman pian. Ja tosiaan alkuun saattaa olla melko vauvapainotteista pohdintaa, mutta lupaan, ettei hyvinvointi jutut, muoti ja kauneushömpät mihinkään katoa;)

Kiitos muuten vielä tuhannesti kaikille ihanista kommenteista ja viesteistä täällä, instassa (monasdailystyle) ja facen puolella. On ollut tosi liikuttavaa, kun niin moni on ollut hengessä mukana ja lähettänyt voimia ja tsemppejä. Ollaan saatu konkreettisia vinkkejä niin paljon, etten voisi olla kiitollisempi. Ja kaikki mieltä lämmittävät sanat ovat olleet ihan korvaamattomia.

Nyt kun alan pikkuhiljaa palautua sektiosta ja olla tolpillani pyrin päivittelemään Instastorya ahkerammin. Pyrin myös aina vastailemaan viesteihin sitä kautta, mutta toistaiseksi aika menee niin siivillä ja kädet on täynnä (niitä vauvan vaippoja ja tissejä :D), etten ihan jokaiseen välttämättä ehdi vastata. Kaikki viestit silti luen aina. ♥

Nyt hyökkään pussailemaan ja nuuskuttelemaan söpöä tuhisijaa ja palaan pian taas blogin puolelle! :*

Kuullaan pian!

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Emma
  7.8.2017 at 11:10

  Heippa, paljon onnea pienokaisesta! Kirjoitatko postausta synnytyksestä?

 • Reply
  Johanna
  7.8.2017 at 11:26

  Oi että, tuli liikutuksen kyyneleitä kun näin tämän <3 Onnea, miten tämä elämä onkaan ihmeellistä <3

 • Reply
  päivi
  7.8.2017 at 14:45

  Oi että, uusi ihminen!

  Itselläkin tuli yllätyksenä, että miten suuria ne tunteet lasta kohtaan ovatkaan. Olihan se selvää että rakastaisin häntä eniten ikinä, mutta se sellainen sydäntä pakahduttava fiilis, ei sitä osaa sanoin sanoa. “Kyllähän mä tiesin, muttei mulla ollut aavistustakaan”.

  Kaikkea hyvää!

 • Reply
  Marika
  7.8.2017 at 15:24

  Onko hänen nimensä oikeasti Salama? Vai oliko tää vain lempinimi:)

 • Reply
  Jaana
  7.8.2017 at 15:46

  Tuo on niin totta. Se tunnevyöry ja rakkauden määrä ja kaikki sitä omaa pientä rakasta lasta kohtaan on jotain sellaista, mitä ei voi selittää. Eikä sitä voi täysin käsittää ja ymmärtää etukäteen. Eikö ole huimaa ? Nämä kaikkein pienimmät ihmiset ovat kyllä jotain aivan ihmeellistä. Ihania muistoja tulee sieltä n. 8 vuoden takaa näistä postauksista ja vauvakuvista. Oma esikoinen menee jo tokaluokalle torstaina! Huhhuh!

  Ja hei nauti ja kuvaa paljon videoita pikkuisesta. Meillä on kuvattu niitä ja aina vain tuntuu, että voi kun olisi videopätkiä vielä enemmänkin. Meillä tytöt tykkää tosi paljon katsoa videoita omilta vauva- ja taaperoajoilta. Ne tuntuu itsestäkin hassuilta….niistä on niin vähän aikaa. Ja kuinka paljon nuo lapset ovatkaan siinä lyhyessä ajassa kasvaneet ja oppineet ja kehittyneet!!!

 • Reply
  Elli
  7.8.2017 at 18:10

  Tuo on niin ainutlaatuista aikaa! Tulee ihan kyyneleet silmiin, kun muistelen oman esikoiseni syntymää viime syksynä. Ensimmäisten viikkojen ajan tunne oli aivan sadunomainenja epätodellinen! Olen vieläkin välillä ihan pakahtua onnesta – rakkauden määrä omaa lasta kohtaa vaan on jotain aivan uskomatonta eikä sitä voi täysin ymmärtää etukäteen.

  Meilläkin oli ensimmäinen hääpäivä vain viisi päivää tytön syntymän jälkeen ja tuntui vain, että voisi haljeta sen kaiken onnen ja kiitollisuuden määrästä. Sydämet silmien tilalla silloin leijuttiin monta metriä maanpinnan yläpuolella. Päivittäin ihailen yhä tuota pientä ihmeellistä lastani, joka on kasvanut niin hurjaa vauhtia ja joka on vauva enää ihan vähän aikaa. Aika vastasyntyneen kanssa on niin lyhyt ja ihmeellinen että siihen kannattaa keskittyä kaikin aistein. Nauttikaa! Vauvakuplasta ei ole mikään kiire laskeutua maan pinnalle! <3

 • Reply
  Rosa
  7.8.2017 at 22:13

  Oikein paljon onnea koko perheelle!! <3

 • Reply
  Jonnaerika
  8.8.2017 at 10:56

  Onnea pienestä rakkaasta, ja paljon tsemppiä alkuun teille.<3 Ihana lukea näitä postauksia. Itse odotan vauvaa (rv 18) ja toivon vaan niin kovasti, että kaikki menisi hyvin ja tammikuussa saisimme myös olla maailman onnellisimpia. :)

 • Reply
  Jemima
  9.8.2017 at 12:58

  Nauti Mona näistä ainutlaatuisista hetkistä, ne ovat niin harvinaisia elämässä! Älä vaadi liikoja itseltäsi ja normaalia postaustahtia, sulla on oikeus elää vain vauvalle ja perhellesi nyt ja unohtaa muut velvollisuudet <3 Kun itse olin synnyttänyt, olin ekat 3 kk täysin vaan vauvalle. Kyllä siinä hommaa niin piisaa! Välillä tuntui että pelkkä tekstarin kirjoitus oli sellainen homma, ettei sitäkään oisi ehtinyt tehdä. Meidän tyttö pääasiassa nukkui vaan sylissä, joten sitä oli kirjaimellisesti kädet täynnä koko ajan. Ajatukset oli myös niin siinä hetkessä, että mä en kyllä oisi alkuun saanut mitään korkeamman tason toimintaa aikaiseksi, kuten bloggausta! Heh. Jos teidän vauva on samaa sorttia muuten sylissäelämisen suhteen kuin täällä oli, suosittelen kantoliinaa <3 saa vähän kotihommiakin sitten tehtyä :)

 • Reply
  Taina
  11.8.2017 at 18:59

  Moikka!

  Täälläkin eletään vauvakuplassa, meillä tuhisee nimittäin tälläkin hetkellä viekussa 2,5 viikkoinen esikoistyttö ❤ Hyvä että löysin blogisi sattumalta, täällä eletään vauva-arkea aika lailla samassa tahdissa muutama päivä (?) edellä, joten vertaistukea kaivataan!

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *