31.1.2017

Mom tag

Erilaiset tag postaukset blogeissa ja Youtubessa on aina hauskaa vaihtelua tavallisille postauksille. Tällä kertaa pyysin rakasta äitiä vastaamaan muutamiin kysymyksiin ja kuvituksena on muutamia kuvia meidän viime kesän hääpäivästä. ♥

1. Millainen Mona oli lapsena?

Tomera ja toimelias tyttö, kovin eläin rakas jo pienestä asti. Hyvin päättäväinen ja luovuus kukoisti jo pienestä. Vaikka kaverit olivat tärkeitä, tykkäsi Mona olla myös yksikseen ja viihtyi huoneessaan omissa leikeissä.

Mom tag

2. Mitä mieltä olet siitä, että Mona tekee Youtube videoita?

Niitä on niin kiva katsoa, koska Mona on niin luonnollinen oma itsensä. Olen ylpeä Monasta ja hänen saavutuksistaan ja siitä että hän omaa oikeat elämänarvot, mikä myös blogista tulee esille.


3. Kerro jokin hauska juttu mitä Mona teki pienenä. 

Mona oli varmaan noin 5 vuotias kun kysyi, että “Ovatko ruskeat lehmät laitumella olleet liikaa auringossa, kun ne ovat niin ruskettuneita?”.

4. Oletko oppinut joitakin meikkivinkkejä Monalta?


No kyllä ehdottomasti!! Monan mielestä voisin käyttää rohkeammin väriä, erityisesti kulmakarvat pitäisi “sutia” enemmän… Siitä olen hieman eri mieltä.

Mom tag

5. Mikä on Monan outo tapa?

Taidetaan olla molemmat sen verran outoja, että mielestäni en löydä mitään outoa tapaa.

6. Jos nimeäisit tyttäresi uudestaan minkä nimen antaisit?

Edelleen antaisin Mona nimen. Pidän siitä kovasti, on sopivan lyhyt ja helppo ääntää missä tahansa maailmalla

Mom tag

7. Kun olette ulkona syömässä, mitä Mona tilaa? 

Jotain hyvin terveellistä, tykkää kovin maustetuista ruoista, nykyisin suosii paljon kasvisvoittoista. Toisinaan repäisee ja tilaa kunnon pihvin, kuten Tintån härkävartaan.

8. Mikä on yksi asia mitä toivot, että Mona voisi tehdä?

Äitinä toivon, että Mona voi aina toteuttaa omia haaveitaan ja unelmiaan.

9. Miten muistutatte toisianne?

Hyvänen aika miten paljon muistutamme toisiamme. Huomaan sen ihan vuorovaikutuksessa esim. miten huolehtii Eetusta, Joonaksesta tai muista läheisistään. Sanoo jopa samalla nuotilla asiat.

10. Missä haluaisit nähdä Monan 10 vuoden kuluttua?

Haluaisin sanoa tähän, että toivoisin toki, että Mona perheineen asuisi suht lähellä minua, jolloin voisin osallistua ja auttaa esim lasten hoidossa. Mutta, koska haluan, että Mona toteuttaa unelmat ja haaveet, toivon, että Mona saa tehdä 10 vuoden kuluttua edelleen työtä, jota rakastaa ja on onnellinen perheen äiti.

Mom tag

11. Milloin olet ollut kaikkein ylpein Monasta?

Voi, olen ylpeä Monasta aina! Monan fiksut ajatukset ja miten on luonut itsenäisen työn ja hoidellut yrittäjyyteen liittyvät asiat. Mona on sisukas ja periksiantamaton ja saavuttaa tavoitteensa tiukalla työllä.

12. Mikä on virhe, jonka Mona on mielestäsi tehnyt?

Mona tahtoi itsenäistyä aivan liian aikaisin. Vaikka onkin hienosti pärjännyt, olisi kuitenkin ollut hyvä viettää huolettomampaa nuoruutta pidempään.

13. Mitkä ovat teidän parhaimpia hetkiä yhdessä?

Kahdenkeskiset hetket, kun jutellaan syvällisiä asioita elämästä. Usein muuten samalla siivoamme jomman kumman luona

14. Millainen Mona oli koulussa?

Mona oli kyllä aika hyvä ja kunnianhimoinen koulussa. Lukiokin meni hyvin, vaikka kirjoituksiin olisi voinut panostaa enemmän.

Mom tag

15. Mitä muuttaisit, jos voisit kasvattaa Monan uudelleen?

Olen onnellinen siitä millainen Mona on nyt aikuisena, joten uskon kasvatuksen onnistuneen kaikin puolin hyvin. Rakkauden osoitus ja turvallisuuden tunne, rajojen asettamisen lisäksi on tärkeintä ja luulen niissä onnistuneeni.  Kovasti olen painottanut Monalle jo lapsuudesta, miten tärkeää on sanoa rehellisesti asiat ja ilmaista mielipiteensä. Ehkä tässä tulee mieleen, että pieni hienotunteisuus voisi olla enemmän paikallaan.

16. Kuvaile millainen on täydellinen mies Monalle.

No Eetuhan on justiinsa Monan täydellinen mies. Mona tarvitsee itse vahvana ihmisenä myös vahvan, joka jaksaa välillä kunnolla kinastella asioista. Eetu myös omaa juuri sellaiset elämän arvot, jotka ovat Monalle tärkeitä; terveelliset elämäntavat ja eteenpäin suuntaava. Perhe on Eetulle tärkeä ja se koskettaa myös Monaa.

Kuvat, Miro Kalliola

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Kristiina-Maria
  31.1.2017 at 22:06

  Kympin vastaus on tosi ihana! Yksi asia mitä omassa äidissäni (ja toki molemmissa vanhemmissani) ihailen, on juuri tuollainen samanlainen epäitsekkyys. On luonnollista toivoa, että saa pitää lapset (ja lapsenlapset) lähellään, mutta arvostan juuri tuota, että ymmärtää lasten toiveita, unelmia ja tavoitteita ja sitä, ettei ne aina ole samassa kaupungissa, tai edes maassa, missä omat vanhemmat ovat. Uskon, että tuolla asenteella saa itseasiassa pidettyä lapset lähellään, koska sen henkinen yhteys ja keskenäinen kunnioitus on vielä tärkemämpää kuin maantieteellinen etäisyys. Mä ainakin kunnoitan mun vanhempia ihan hirveästi, kun ovat aina kannustaneet ja tukeneet, kun olen halunnut elämässä jotain, vaikka se on välillä ulkomaille vienytkin. Tosi ihana postaus muutenkin, sun äiti vaikuttaa tosi symppikseltä ja ei varmaan edes tarvitse kertoa, miten samalta näytätte erityisesti tossa vikassa kuvassa, teillä on ihan sama hymy! :)

  • Reply
   Mona
   1.2.2017 at 11:21

   <3 <3 Äiti on symppis ja tietty mun maailman ihanin <3 :)
   Ja mä myös olen siitä kiitollinen, että äiti on kannustanut uskomaan omiin unelmiin ja myös antanut tilaa niille, jotka eivät välttämättä ole tuntuneet kaikkein helpoimmilta äidille.
   Kiitos ihana kommentista <3

 • Reply
  Saara
  1.2.2017 at 11:20

  Olet ihana <3 ja äitisi myös!

  • Reply
   Mona
   1.2.2017 at 11:22

   Sinä se ihana olet <3 :) Kiitos, kun piristät kommentillasi päivääni <3

 • Reply
  -H
  2.2.2017 at 21:49

  Olette molemmat ihania äitisi kanssa, niin lämpimän ja aidon oloisia ihmisiä <3

  • Reply
   Mona
   3.2.2017 at 09:23

   Ihana sinä <3 <3 Pus :*

  Leave a Reply

  Your email address will not be published.