24.1.2017

Oodi vastustuskyvylle!

KIIIITOS kaikille ihanille kommenteista Vauvavakuutus– postaukseen. Vuorovaikutus bloggaamisessa on vaan kaikkein parasta mitä tiedän. En voi kyllin kiittää teidän kommenteista, omien kokemuksienne jakamisesta, palautteesta ja postaustoiveista. Ne antaa ihan hurjasti lisää virtaa ja inspiraatiota bloggaamiseen.

Ajattelin jakaa nyt muutaman ajatuksen vastustuskyvystä ja erityisesti vastustuskyvystä raskauden aikana. Kirjoitin tammikuun alussa 8 x inluenssaa vastaan– postauksessa vinkkejä miten pyrin pitämään vastustuskykyä yllä. Tuolloin en ollut vielä kertonut blogissa raskaudesta, mutta takaraivossa mietitytti juurikin se, että miten kurjaa on jos sairastun influenssaan juuri raskauden ensimmäisellä kolmanneksella. Lentokoneessa matkustaminen vielä lisää tautien leviämistä ja alentaa helposti myös vastustuskykyä, joten olen oman jaksamisen mukaan yrittänyt ottaa mahdollimman hyvin huomioon juuri noita aikaisemman postaukseni vinkkejä. Tuosta listasta oikeastaan vihreä tee on ollut ainut asia jota en ole saanut käytettyä nyt raskauden aikana. Tee aiheuttaa tällä hetkellä oudon pahan olon. Lieneekö närästystä vai mitä, mutta teen juontia olen joutunut karsimaan reilusti. Kahvia en ole juonut lainkaan ensimmäisen raskauskuukauden jälkeen.

Oodi vastustuskyvylle! Hyvä vastustuskyky

Ensimmäinen kolmas on nyt takana ja vältyin isoksi onnekseni influenssalta. Toki toivon, ettei tauti iske myöhemminkään, mutta olen todella tyytyväinen, että sain olla ihan rauhassa “vain” alkuraskauden oireiden kanssa ensimmäiset kolme kuukautta:D

Viikko sitten kävimme muutaman ystäväni kanssa täällä Krakovassa ulkona syömässä ja muutaman päivän päästä muutama meistä valitteli kurkkukipua ja päänsärkyä. Itselläni pieni kurkun karhennus alkoi torstaina ja olin aluksi ihan varma, että nyt sitten sain jonkun perkuleen taudin, kun niin juhlin ja intoilin terveenä pysymisestä. Loppuviikon otin rennosti Eetun kolleegan lauantaisia läksiäisjuhlia lukuunottamatta ja sunnuntain vietin melkein koko päivän sängyssä lepäillen. Nyt olo on taas hyvä ja alkava kurkkukipu sai kyytiä! Reilusti lisäravinteita, ravintorikkaita ruoka-aineita ja ennen kaikkea paljon lepoa. Nyt raskaana ollessa sitä huomaa kuuntelevansa omaa kehoa aikaisempaakin paljon tarkemmin ja hyvä niin.

Edelleen olen siis kiitollinen vuosien aikana hurjasti vahvistuneelle vastustuskyvylleni. Ei ole turhaan lisäravinteet olleet nyt vuosia käytössä ja uskon myös meditoinnilla olleen merkitystä vastutuskyvyn paranemisessa. Raskaana ollessa lisäravinteiden kanssa täytyy tietysti olla tarkkana ja osan nappuloista itsekin jätän sitten imetyksen jälkeiselle ajalle. Toisaalta käytän muutenkin monesti eri lisäravinteita kuuriluontoisesti, joten sinänsä tilanne ei juuri eroa normaalista. Oman kokemukseni kautta suosittelen kuitenkin todella lämpimästi satsaamaan hyviin lisäravinteisiin aina ja erityisesti raskauden aikana. Ja jos minun pitäisi valita yksi ainoa lisäravinne raskauden ajaksi olisi se probiootit. Tiedän, että foolihappo on myös äärimmäisen tärkeä, mutta jos ihan pakolla olisi pakko valita vain yksi olisi se minun kohdallani ehdottomasti silti laadukkaat probiootit, koska uskon niillä olevan kaikkein eniten vaikutusta omaan vastustuskykyyni ja sitä kautta oikeastaan ihan koko hyvinvointiini ja sitä kautta myös vauvan hyvinvointiin.

Loppuviikosta luvassa muuten paljon ruokavaliojuttuja! Innostuin pitkästä aikaa pitämään ruokapäiväkirjaa ja torstaina tai viimeistään perjantaina luvassa koko viikon ruokapäiväkirja- postaus täällä blogissa! :) Asiaa tulossa myös suosikeistani kuiduista.

Toivottelen siis tänään vahvaa vastustuskykyä kaikille! ♥

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *