25.3.2016

Aseta 21 päivän tavoite

goals1

Meillä jokaisella on rutiineja, joita emme edes ajattele. Psykologisten tutkimusten mukaan jopa 90% päivittäisistä toimista on automaattisia ja rutiininomaisia. Se miten laitat ripsiväriä tai missä järjestyksessä laitat sukat jalkaan tulee niin selkäytimestä, ettei sitä tule edes ajateltua.

Rutiinit tuovat tietyllä tavalla turvaa ja helpottavat myös arkea. Jos kuitenkin on tyytymätön omaan elämäänsä tulisi ensimmäisenä muuttaa jotain mitä tekee joka päivä. Huonot rutiinit vaikuttavat yhtä paljon negatiivisesti, kuin hyvät rutiinit positiivisesti. Olen 100%:sti sitä mieltä, että muuttaessa päivittäisiä pieniä rutiineja voi muuttaa koko elämän.

Joidenkin tutkimusten mukaan uusien tapojen opettelu kestää 21 päivää. Kundalinii joogan mukaan 40 päivän katkeamaton harjoittelu tuottaa tuloksen.

Olen myös itse todistanut tämän. Kun onnistuu tekemään jonkin asian vähintään 21 päivää peräkkäin jää se helposti rutiiniksi. Päivittäinen meditaatio omalla kohdallani vain yhtenä mainitakseni. Pienillä rutiinien muutoksilla saa pitkällä aikavälillä merkittäviä tuloksia aikaiseksi.

Uusimpana rutiinina minun arkeeni on tullut erilaiset affirmaatiot kello viideltä aamulla. Meditoinnin lisäksi pyhitän ensimmäisen noin. 30 minuuttia päivästä positiiviselle ajattelulle ja affirmaatioille. Laitan heti herättyäni äänitteen soimaan ja kuuntelen sitä ennen kuin nousen sängystä ylös. Tällä pienellä rutiinilla olen saanut jo todella lyhyessä ajassa paljon positiivista energiaa ja voimaa arkeeni. Uskon, että pitkällä aikavälillä tällaiset rutiinit moninkertaistaa vielä voimansa.

Mikäli haluaa siis muuttaa omaa elämää kannattaa aloittaa pienistä asioista ja muuttaa rutiineja pikkuhiljaa.

Eilisessä Luo rutiinit tavoitteiden saavuttamiseksi– postauksessa jaoin viisi kohtaa, jotka auttavat luomaan pohjaa omille onnistumisille ja tavoitteille. Tänään haluan puolestaan haastaa jokaisen lisäämään omaan arkeensa jonkin hyvän rutiinin seuraavaksi 21 päiväksi.

goals1.3

Pohdi mikä pieni päivittäinen tapa auttaa sinua saavuttamaan juuri ne sinulle tärkeät tavoitteet ja haaveet.

Jos haluat voida paremmin ja olla terveellinen päivittäinen hyvä rutiini voi olla esimerkiksi vitamiinien ottaminen joka aamu samaan aikaan.

Mikäli haluat laihtua ja olla energinen, päätä liikkua joka päivä. Huomaa taas, että vähemmän on enemmän. Liiku joka päivä edes 20 minuuttia ja pyri ajoittamaan se vielä aina samaan aikaan. 21 päivän jälkeen huomaat miten 20 minuutin liikunnasta on tullut rutiini, eikä sitä tarvitse edes miettiä sen enempää.

Jos haluat säästää rahaa ota päivittäiseksi rutiiniksi käydä läpi kuitit ja pidä lompakkosi siistinä. Pidä kirjaa kuluista ja menoista, jolloin säästöprojektisi on jo hyvällä mallilla, kun olet ottanut ohjat omiin käsiin, etkä ole antanut luottokortille yksinvaltaa.

Jos haluat syödä terveellisemmin tee joka päivä smoothie välipalaksi. 21 päivän jälkeen huomaat miten smoothiet taittuu jo itsestään ja suklaan sijaan alatkin kaivata raikasta ja virkistävää smoothieta.

Mikäli tavoitteesi on olla itsevarmempi aloita jokainen aamu katsomalla peiliin ja sanomalla ääneen miten paljon rakastat sinua.

Lista on loputon! Mieti mitkä ovat sinulle elämässä tärkeitä asioita ja miksi. Kirjoita itsellesi ylös mitä haluat saavuttaa ja pohdi mitkä ovat ensimmäisiä askelia tavoitteitasi kohti.

Pienet askeleet vievät loppujen lopuksi korkeimmalle vuorenhuipulle.

goals1.2

Ihanaa viikonloppua ja pääsiäistä kaikille <3

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  inspirations
  26.3.2016 at 15:18

  Olipa hyvä ja inspiroiva kirjoitus, samoin edellinenkin!

  • Reply
   monasdailystyle
   26.3.2016 at 15:25

   Kiitos paljon palautteesta <3 :)

 • Reply
  inspirations
  26.3.2016 at 15:18

  Olipa hyvä ja inspiroiva kirjoitus, samoin edellinenkin!

  • Reply
   monasdailystyle
   26.3.2016 at 15:25

   Kiitos paljon palautteesta <3 :)

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *