26.1.2016

Me muutetaan Puolaan!

Kuulumiset ja pohdintaa Puolaan muutosta nyt videolla! :) Mahtavaa tiistaita kaikille ♥

Mikäli pidät videon muodossa toteutetuista postauksista
laitathan Youtube kanavan seurantaan täältä! :) 

You Might Also Like

31 Comments

 • Reply
  Maria
  26.1.2016 at 13:28

  Ihania uutisia :) Sun hymy tarttui. Itse hymyilin koko videon ajan, kun tulin niin iloiseksi hyvistä uutisista. Olette super rohkeita kun noin vaan uskallatte lähteä. Jään odottamaan postauksia Puolasta. Jos saa toivoa niin kulttuurista, hintatatasosta, turvallisuudesta yms voisi tehdä juttuja.
  Koska itse suuntaa aina matkat Aasiaan niin olisi kiva välillä matkustaa just tuollai lähemmäs. Ja kohta se on meille lukijoillekkin tuttu kaupunki ;)

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 13:55

   Hih, kiitos ihana Maria kommentista <3 <3 :)
   Tosi kiva, että Puola postaukset saa positiivisen vastaanoton. Tulen varmasti tekemään paljon juttuja Krakovasta matkavinkkeineen:)
   Ihanaa viikkoa sinne ja kiitos vielä päivää piristävästä kommentistasi <3

 • Reply
  Miss T
  26.1.2016 at 13:40

  Heippa Mona,

  tervetuloa Puolaan! Olen asunut täällä poikaystäväni kanssa nyt reilut 7 kuukautta ja me asumme Lodzissa, Puolan kolmanneksi suurimmassa (mutta isoista kaupungeista vähiten tunnetuimmassa). Olemme tykänneet Puolasta tosi paljon ja ollaan matkusteltu paljon. Mulla vähän sama tilanne kuin sulla; mies tekee hommia puolalaisten kanssa (jonka takia muutettiin) ja mä teen töitä etänä Suomeen. Puolalaiset ovat mun mielestä aika samanoloisia kuin suomalaiset, ei helpoiten lähestyttäviä ja kaikista eniten small-talk-kansaa, mutta kun pääsee juttusille niin sitten :). Lodz on kaikista vähiten turistisin kaupunki näistä isoista (Varsova, Gdansk, Krakova), joten täällä välillä törmää, että ihmiset puhuvat tosi huonosti (tai eivät uskalla puhua) englantia. Krakova ja Varsova erilaisia, koska turisteja ja ulkkareita muutenkin tosi paljon. Sää on musta täällä aika samanlainen kuin Helsingissä, ehkä hippasen lämpimämpi. Viime kesä oli megakuuma, mutta se ei kuulemma tyypillistä ollenkaan. Viime viikolla oli ihana winter wonderland, nyt harmaa loskakeli. Meillä pikkuinen mäyräkoira (7,5 kk) ja musta puolalaiset koiraystävällisempää kansaa kuin suomalaiset. Hauvamme tervetullut lähes minne vaan (vain yksi rafla 6 kk:n aikana kieltäytynyt sisälle ottamasta, mutta siinäkin sai terassilla olla ja heti tuli vesikulho). Perusvaateketjujen hinnat samaa luokkaa kuin Suomessa ja täällä samat ketjut kuin esim. Tallinnassa (eli Berchkat ym). Kenkäkauppoja paljon! Viikonloppuiset antiikkimarkkinat ovat ihania ja hinnat niissä aivan eri luokkaa kuin Suomen antiikkikaupoissa – perus kirppishinnat! Ruoka, palvelut ym tosi tosi halpoja! Siinä säästää rahaa tosi paljon. Olen syönyt enemmän ulkona kuin koko elämässäni. Musta isoissa kaupungeissa todella hyvät ravintolavaihtoehdot ja kasvissyöjälle löytyy paljon vaihtoehtoja (varsinkin Varsovasta). Ulkona voi syödä pääruoan helposti (hyvän sellaisen) n 6 eurolla ja viinilasi n. 1-1,5 euroa. Vuokrakämppä löytyi helposti ja on myös Helsinki-hintoihin verrattuna megahalpa. Meillä uusi 60 neliöinen kaksio ihan Lodzin keskustassa. Olisi varmasti saanut halvemmankin asunnon, mutta hommasimme kämpän etänä Oslosta (jossa asuimme viimeksi) käsin, joten halusimme ottaa varman päälle. Puolassa huikeita, superkauniita vanhoja taloja, joissa ihania kämppiä! Tää meidän vähän tylsempi, mutta niin toimiva ja turvallinen (aulaukkeli alakerrassa ja aidattu alue). Krakova on megakaunis ja tunnelmallinen, viihdytte varmasti. Varsova ei niin kaunis, mutta mun favorite! Lodz jakaa mielipiteitä eikä usein avaudu vierailijoille ekalla käynnillä. Äänestetty mm. Puolan rumimmaksi kaupungiksi :). Tsemppiä muuttoon ja tervetuloa tänne! Varmasti tykkäätte :)!

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 13:54

   Voiiii ihana sinä <3 <3 KIITOS paljon kommentistasi ja kokemuksien jakamisesta :)
   Laitan sulle hetimiten viestiä, jos päädytään Lodziin visiitille :) <3 Terkkuja mäyrikselle <3 :)

 • Reply
  Reetta V.
  26.1.2016 at 14:23

  Voi ei miten siistiä! Videoita & postauksia Krakovasta odotellessa. :) Ihanaa! <3

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 15:08

   Hih, ja tervetuloa Krakovaan visiitille ;) <3

 • Reply
  Jenni
  26.1.2016 at 14:44

  Moi, itse olen muuttanut amsterdamiin juurikin miehen työn perässä.. Mulle suurin apu oli facebook ryhmä suomalaiset Amsterdamissa. Varmasti löytyy krakovalta tai puolalta omat ryhmänsä missä voi kysellä käytännön asioita ja löytää suomalaista seuraa. Euroopan sisällä on helppo muuttaa, aiotko rekisteröityä ihan krakovaan? Ota selvää mitä siihen tarvii(ote väestörekisteristä englanniksi? Apostolin leima?) ja ainakin hollannissa onnistu helposti varaamalla ajan ja viemällä tarvittavat paperit.
  Anna alkujännitykselle/shokille/innolle kuukausi aikaa niin kotiudut kunnolla ja löydät omat paikat, rutiinit ym

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 15:08

   Moikka Jenni ja kiitos vinkeistä!!! :) Pitääkin tutkia onko Puolassa asuvilla Suomalaisilla tälläista ryhmää! :)
   Ja käääk en olla yhtään ajateltu vielä noin pitkälle käytännönasioissa :D Eli en osaa vielä vastata lainkaan tuohon rekisteröitymiseen….
   Hih, näin oon kans itekin uumoillut, että kuukaudessa alkaa varmaan jo arki tasaantua. Iiik jännää :D

   • Reply
    Jenni
    26.1.2016 at 20:22

    Ainakin hollannissa tarvi rekisteröityä jotta sai paikallisen sosiaaliturvatunnuksen, jotta sai vakuutuksen kun siellä ei ollu mitään kunnallista terveydenhuoltoa.. Kantsii kattoo myös saatko miehen työn kautta vakuutuksen, mä ainakin sain.. Ja sitten kaikki kotivakuutukset ym kantsii heti selvittää.. Oiskohan se ollu niin että 3 kk oli matkavakuutus voimassa. Ja se että kun muutat sinne niin jos et käy tarpeeks usein suomessa niin ne saattaa heittää sut ulos meiän järjestelmistä :D
    Suosittelen uuteen kaupunkiin rekisteröitymistä jos aattelitte siellä vuoden tal useamman olla..
    Myös kelaan piti tehä ilmotus että asuu ulkomailla..
    Paljon kaikkee :D

    • Reply
     monasdailystyle
     27.1.2016 at 08:57

     Huh – todellakin paljon kaikkea :D :D Pitää tehdä monta to do listaa….:D

 • Reply
  nina
  26.1.2016 at 15:07

  Puola on kyllä kiva maa! Ainakin nautin siellä matkustamisesta (HALPA HYVÄ RUOKA MMMMM :D). Kieltä varmaan kannattaa opetella, sillä monessa paikassa asiakaspalvelu vähän hyytyy, kun alat puhua englantia :’D mutta tätä tapahtuu kyllä muissakin maissa :D jännittäviä aikoja teillä edessä!

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 15:09

   Jeeee :) En malttaisi enää odottaa :) Ja joo google kääntäjä hollilla koko ajan ;D Ja onneks on aina elekieli <3 :D

 • Reply
  Sanna
  26.1.2016 at 15:45

  Ihanaa ihanaa, vaikutat tosi onnelliselta. Mä oon just palaamassa Tanskasta vaihdosta, jossa tapasin ihanan liettualaisen miehen joten jossain vaiheessa muutto ulkomaille todennäköinen. Kiva nähdä miten rohkeesti lähdette kohti uutta ja mahtavaa, ehkä itsekin meininkejä seuraillessa saa ajatuksia ja rohkeutta tulevaa ajatellen :)

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 16:00

   Voi sullakin siis varmasti isoja muutoksia edessä :) Ilmoittelehan, jos täällä piipahdat lukemassa Krakova kuulumisia, että mihin päädyt lähtemään/muuttamaan:) Elämässä parasta on juuri se, ettei koskaan voi tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Pitää nauttia joka hetkestä ja ottaa uudet haasteet ja mahdollisuudet kiitollisena vastaan :)

 • Reply
  j
  26.1.2016 at 16:21

  Jään odottamaan niin innolla postauksia ja videoita sieltä! Ja hymysi tarttui videota katsellessani, näytit ihanan innostuneelta :D
  Myös niitä häävalmisteluja olisi kiva seurata kevään mittaan miten ne edistyy :)

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 16:26

   Hih, kiitos ihanasta kommentista <3 :) Kiva, jos fiilis välittyi videosta.
   Häävalmistelut on ihan jäissä nyt mutta lauantaina olisi tarkoitus mennä häämessuille! Sieltä siis mahdollisesti videomateriaalia mukaan ;)

 • Reply
  Henriikka
  26.1.2016 at 18:38

  Kiva video ja voin hyvin samaistua teidän fiiliksiin muutosta ja siitä, kun tulevaisuudesta ei ole juuri mitään tietoa. Oon aloittanut Eetun kanssa samaan aikaan opiskelut (sama pääainekin :D) ja Krakovassa näyttäisi löytyvän mukavasti entry-level -paikkoja tällä alalla. Voi olla, että tulee muutto Krakovaan itselläkin, joten seuraan Puola-päivityksiä suurella mielenkiinnolla! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   26.1.2016 at 19:40

   Hei mahtavaa, eli ehkä nähdään Puolassa!!!;) Päivityksia alkaa maaliskussa tipahdella aivan varmasti :) Lupaan ainakin tehdä rutkasti videomatskua kaupungista :) Sitä kautta saa aina melkein parhaimman kuvan ja fiiliksen. Harmittaa ihan, etten ole aikaisemmilla matkoilla ollut vielä niin sujut tuon videopuolen kanssa. Mutta onneksi nyt on taas paljon kuvattavaa keväällä :)

 • Reply
  Johanna
  27.1.2016 at 13:39

  Täällä ilmoittautuu yksi vakkarilukija, joka on laiska kommentoimaan yleensä… Mutta näistä uutisista loksahti leuka lattiaan ja ihan innostuin sun puolesta :D olen nimittäin itse Krakovassa töissä ja asunut täällä jo kaksi vuotta! Krakova on kyllä ihana kaupunki, että hyvän valinnan olette tehneet. Olen mielellään avuksi jos kaipaatte vinkkejä hyvistä paikoista ja ravintoloista, asunnoista tai mistä tahansa, ja totta kai olisi kiva tavatakin kun olette täällä! Krakova on täynnä isoja yrityksiä ja täällä on suht paljon nuoria ihmisiä eri maista töissä, vaikka muuten Puolassa ei juurikaan ulkomaalaisia näe. Täällä järjestetään melkein joka päivä jonkinlaisia miittejä (esim. language exchange ja Couchsurfing), joissa on tosi helppo tutustua sekä puolalaisiin että muunmaalaisiin. Facesta kannattaa etsiä Krakow expat ja Foreigners in Krakow -ryhmät, ja jonkinlainen suomalaiset Puolassa -ryhmä on myös olemassa. Tervetuloa Krakovaan!! :)

  • Reply
   monasdailystyle
   27.1.2016 at 14:04

   Eiiiii oo totta!!! :D Ihan mahtavaa, meidän pitää sopia hetimiten treffit Krakovan päähän!! Vitsit miten iloinen olen, että on tää blogi – ihan parhautta <3 Stalkkaan sut heti fb:n puolelta ;)

 • Reply
  Anni
  27.1.2016 at 16:01

  Itse muutin Espanjaan noin vuosi sitten ja olen jäänyt vakituisesti. Ostin asunnon ja kun sain marraskuussa omat tavarani ja kalusteen tänne, oli se paljon paljon tärkeämpää kuin osasin kuvitella. Vuoden asuin siis kalustetussa asunnossa. Myin edellisenä syksynä kaiken, jolla ei ollut merkitystä: Ikean kalusteita, telkkarin yms.

  Kun rakastat teidän kotia, niin kannattaa miettiä, että josko muuttokuorman toisi. Se on yllättäen tärkeää. Voit lukea blogitastani muutenkin, miten asettuminen ulkomaille on sujunut :-)

  • Reply
   monasdailystyle
   27.1.2016 at 16:06

   Oi mahtavaa, kiitos Anni kun jätit kommenttia! :) Tulen ihan ehdottomasti blogivisiitille :)
   Olen myös miettinyt muuttokuormaa, mutta luulen vaatteiden, kenkien ja laukkujen riittävän. Malesiassa opin sen, että tavaralla ei oikeasti ole mitään merkitystä – MUTTA voi pojat, että on kivempaa kun on vaatteita ja kenkiä mitä vaihtaa :D :D Ja siis eihän meillä millään ole mahdollisuutta koko vaatekaapin sisältöä hankkia uusiksi, joten kotoa lähtee ne mukaan. Keittiökalusteet ja huonekalut voisin periaatteessa melkein myydä heti vaikka kaikki. Niihin ei ole kovin paljon tunnesiteitä, mutta tätä kotia tulee iso iso iso ikävä. Viihtyisin täällä vaikka ilman huonekaluja :D Tätä ei valitettavasti mukaan saa millään:( Mutta jostain on luovuttava aina, jos meinaa jotain uutta elämään saada. Tässä on vaan taas kasvun paikka.

 • Reply
  Anni Peltomaa
  27.1.2016 at 16:10

  Heippa! Ihana pirteä ja valoisa vaikutelma välittyy tästä videosta:) Onnea uusiin haasteisiin! Oon lukenu sun blogia satunnaisesti ja nyt hassu kysymys, oliko niin, että asutte Turussa? Jos nimittäin näin on ja ymmärsin oikein niin olisin tosi kiinnostunut sun myynnissä olevasta spinningpyörästä! :D

  • Reply
   monasdailystyle
   27.1.2016 at 16:16

   Moikka Anni ja kiitos ihanasta kommentista <3 :)
   Kyllä – Turussa asutaan!! :) Ihan keskustassa.
   Tuu joku päivä kokeilemaan pyörää :) Voit laittaa viestiä vaikka suoraan spostiin: monasdailystyle@gmail.com

 • Reply
  Outi Karita
  27.1.2016 at 19:21

  Kuulostaa kyllä todella hienolta! Ja kyllä bongasin tämän jo aiemminkin somesta, mutta nyt onnittelut! <3
  Peukku videolle! :)
  Meillä on varattuna Puolaan Gdanskin matka toukokuulle :)

  • Reply
   monasdailystyle
   27.1.2016 at 20:30

   Kiitos ihana <3 <3 :) Ja oi mahtavaa!! Me ollaan kerran käyty siellä ja tykättiin kyllä. Oli kunnon ruokaviikonloppu – hyvää ja toooosi edullista ruokaa :)

 • Reply
  -H
  28.1.2016 at 15:44

  Ihana video ja kiva, kun kerroit teidän muutosta enemmän :) Onko häät kuitenkin edelleen Suomessa? ;)

  • Reply
   monasdailystyle
   28.1.2016 at 15:48

   Hih, kiitos ihana <3 Joooo häät on Suomessa alkuperäisen suunnitelman mukaan!! :)

 • Reply
  Annn
  31.1.2016 at 12:12

  Onnea uuteen maahan ja kotiin jo :) Oli hauska kun osui tämä silmiin että olet Puolaan muuttamassa. Juuri viikko sitten olin käymässä Puolassa, Varsovassa! Ja tykkäsin kovasti! Ensi kerralla kevään/kesän aikaan.. Ja paljon hyvää kuullut juuri Krakovasta myös.. ja Gdansk on myös käytävä joskus!

 • Reply
  Marjo Timonen
  15.1.2018 at 03:05

  Moi. Eksyin monen mutkan kautta tänne sun blogiin. Vaikkakin sun muutosta on jo aikaa niin on pakko kirjottaa sulle kun tolla sun videolla olevat huolet ym tuntuu niiiin tutulta mulle tällä hetkellä. Miesystävä muutti kk sit Krakovaan ja kovasti haluisin mennä perässä. Itellä on 10v tyttö ja vakituinen työpaikka. Tytön nappaisin mukaan mut menis varmaan kotikouluksi kun siellä tuskin on koulua suomalaisille lapsille… Työt täytyisi jättää ja tietty paperisotkut päivärahoista jänskättää.. Asunto ja autokin tarttis myydä :/
  Jos sulla on mahdollisesti jotain vinkkejä mistä hyvän hintaisia kolmioita kannattaisi katsella ja onko siellä mahdollisesti jotain suomi-puola opetusta tai jotain siihen liittyvää. Tai ihan mitä vaan tuleekin mieleen kertoa niin otan kaiken infon ilomielin vastaan!! :) Tässä on jännät asiat meneillään…

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *