12.9.2015

Lauantai-illan ajatuksia positiivisuudesta

saturdayeveningtea

Kynttilä ja teemuki saatu lahjaksi DesignWestista*

Lehdet, lehtien nettisivut, blogit ja facebook ovat tällä hetkellä täynnä negatiivisia juttuja. Olen tehnyt tietoisen päätöksen, etten lue tai kuuntele uutisia. En halua hukkua negatiivisen ilmapiirin vietäväksi. Tiedän, että moni ajattelee, että uutisia pitää seurata jatkuvasti, jotta pysyy kärryillä mitä maailmassa ja ympärillä tapahtuu. Olen kuitenkin sitä mieltä, että mikäli kyseessä on merkittävä asia kuulen siitä jostain muualta, kuin uutisista. Niin kauan, kun en voi itse tehdä mitään negatiivisten asioiden eteen on niitä turha katsoa ja kuunnella. My opinion.

Aion siis vastaisuudessakin keskittyä levittämään positiivista fiilistä ja aion myös itse lukea ainoastaan positiivisia juttuja. Positiivisuus kerää ympärilleen positiivisuutta ja vietän paljon mielummin aikani positiivisten asioiden parissa.

Mikäli siellä jollakin on sellainen tunne, että negatiiviisuus on ottanut viimeaikoina liikaa valtaa suosittelen lämpimästi katsomaan tämän videon ihan super ihanalta bloggaajalta Mimi Ikonnilta (mikäli on entuudestaan tuntematon, suosittelen naputtamaan seurantaan – IHANA nainen!!). Tulen vielä myöhemmin kirjoittamaan itsekin aiheesta syvällisemmin, mutta nyt toivotan kaikille ihanaa lauantaita. Keskitytään ihaniin ja positiivisiin asioihin, jotka voimaannuttavat niin meitä itseämme, kuin lähellämmekin olevia. Positiivisia sanoa ja tekoja ei voi jakaa liikaa. Elämä on meidän jokaisen ainutlaatuinen lahja. ♥

Ps. Kuvan ihana tuoksukynttilä ja muki saatu suloiselta DesignWest* liikkeeltä. Tällaiset pienet kauniit esineet tuovat aina lämpöä kotiin ja suurena teenrakastajana kaunis teemuki on aina plussaa mielelle:)

Negative news are all around us in the media nowadays. I have made my decision not to watch or read any news at the moment because I am sure that if there is something really vital going on in the world I will hear about it somewhere else than from public news media. It is so easy to get infected by all the negativity and I want to avoid that as much as I can and really suggest that for everyone else who feel that they are taking the worries of others for themselves. Let´s just focus on the positive things from which energize us and make us feel better.

(*mainoslinkit/adlink)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Heidi
  12.9.2015 at 20:26

  mä oon niin samaa mieltä :)! Välttelen uutisten lukua tällä hetkellä, koska ne ei oo koskaan positiivisia ja tuun vaan surulliseksi. Mulla on rankka työ ja kiireinen henkilökohtainen elämä, en halua vielä kantaa maailman murheita, kuulostipa ilkeältä ja rumalta.

  Muo ärsyttää se, että monessa blogissakin tällä hetkellä puhutaan kaikesta kurjuudesta, pakolaisista jne. Vaikka blogeista olis kiva lukea positiivisia juttuja, me ihmiset tarvitaan, niitä et jaksetaan.

  Yks blogi kirjoitus jäi mieleen, missä kirjoittaja kertoi sisustushasveistaan, loppuun oli lisännyt, ettei tällä hetkellä sais haaveilla mistään, koska on paljon ihmisiä, jolla menee tosi huonosti. Aina on ollut ja tulee olemaan ihmisiä joilla menee huonosti, ei se auta, että täällä lopetetaan haaveilu ja elämästä nauttiminen.

  • Reply
   monasdailystyle
   13.9.2015 at 09:13

   Onneksi on vielä paljon positiivisiakin kanavia:) Nyt vaan niitä paljon selailemaan ja keräämään itselle hyvää mieltä. Voisin koota lisää youtube vinkkejä tänne ihan erilliseen postaukseen! :)
   Se ettei halua kantaa kaikkia maailman murheita mielessä ei tarkoita, etteikö välittäisi. Itse oon henkkoht sitä mieltä, että pystyn olemaan paljon enemmän avuksikin, kun en lue päivittäin kaikkia surullisia ja vihamielisiä uutisia.

 • Reply
  Kristiina
  12.9.2015 at 22:43

  “Poissa silmistä, poissa mielestä”.. Ei toimi mulla, mä en nukkuisi öitäni ellen tietäisi mitä maailmalla tapahtuu. Oon ollu lähes 10 vuotta pakolaistyössä mukana ja maailman tilanne on aina kiinnostanut mua. Paljonko tänään Suomeen tuli turvapaikanhakijoita, miten tilanne Unkarissa etenee, joko junat liikkuu Hampurista pohjoiseen? Mitä mä voin tehdä Saksassa ensi viikolla, että edes muutama perhe/ihminen saa uskon huomiseen? Minne voin viedä vaatteita tai taloustavaroita ja leluja Suomessa. Saadaanko omaan kaupunkiin vastaanottokeskus? Milloin voin aloittaa talvivaatekeräyksen? Näihin saan vastauksia niin uutisista kuin tuosta huonomaineisesta Facebookista. Näin me ihmiset ollaan erilaisia, erilaisuus on iso rikkaus :) erilaiset ajatukset saa aina miettimään omia valintoja.

  Huomenna teen vielä tuplavuoron, ihanat 16 tuntia, sitten jään lomalle! Sit Saksaan, jalkapallomatsi, hyvää ruokaa, ystäviä ja auttamista. Noista on hyvä loma tehty :)

  Kun luet tämän on jo sunnuntai, toivottavasti hyvä sellainen :) Pus <3

  • Reply
   monasdailystyle
   13.9.2015 at 09:23

   Ymmärrän tosi hyvin sun näkemyksen tässä ja tätä kirjoittaessa mietinkin, että Kristiina näkee tän asian niin erilailla :D
   Tuosta “pois se silmistä pois se mielestä” kohdasta oon hyvin eri mieltä. Se ettei lue päivittäin ikäviä uutisia ei missän nimessä tarkoita, etteikö välittäisi. Ja mulla on juuri toisinpäin – kun luen liikaa kaikesta kamalasta en saa nukuttua öitäni ja mun positiivisuus katoaa ja tuntuu, että oon todella toimeton. Hyvänä esimerkkinä nepalin keväiset tapahtumat. Tuijotin uutisia ihan nonstoppina ja pari viikkoa meni ihan sumussa. Vähemmälläkin tiedolla olisin voinut mennä ja silti se apu mitä pystyin antamaan oli ihan sama. Ei musta ollut lähtemään paikan päälle. Mahtavaa, että niitä ihmisiä on, jotka voi konkreettisesti auttaa, arvostan heitä todella paljon. Ja sä oot kyllä ihan hurjan vahva ja tuot teoilla ja sanoilla paljon hyvää maailmaan. Sun kaltaisia tarvitaan. Ja oon todella samaa mieltä – erilaisia ihmisiä tarvitaan. Olispa kaikilla vaan halu auttaa. Nyt kun tuntuu pinnalla olevan myös niin erilaiset aatteet. Erimielisyydet ei sais synnyttää niin paljon vihaa mitä ne nyt tuntuu synnyttävän. Siksipä pitää koittaa omalta kohdalta tuoda arkeen ja ympärille niin paljon positiivisuutta, kuin vain suinkin kykenee. Sen on tapana tarttua ja jokainen voi aloittaa itsestään. Auttamista unohtamatta!

 • Reply
  Kristiina Maria
  12.9.2015 at 23:35

  Mimi on kyllä niin ihana, tunnistin häneltä tutut ajatukset heti ekasta kappaleesta! :) Mä olen kyllä ehkä vähän eri mieltä siitä, ettei uutisia kannata seurata, jos asioille ei aio itse tehdä mitään, mutta viime aikoina olen kyllä koittanut rajoittaa negatiivisten asioiden seuraamista, sillä murehtiminen ei ole hyväksi ja olen itse tosi herkkä, esim. pakolaisjut saavat helposti itkemään. Mä kuitenkin ajattelen, että voin pienessä mittakaavassa vaikuttaa, pakolaiskysymyksen kohdalla esimerkiksi lahjoittamalla rahaa, vaatteita tai aikaani ja haluan siksi pääpiirteittäin tietää mitä tapahtuu ja koitan selata pääuutiset jostain luotettavasta puolueettomasta lähteestä. Helposti käy niin, että jos kuulee uutiset aina jotain kiertotietä, ne kuitenkin vääristyvät jonkun verran. On ehkä vähän pelottava ajatus, jos kaikki lakkaisivat seuraamasta maailman menoa uutisista, koska eivät itse voi vaikuttaa. Mä koen, että esimerkiksi jokaisella tekemälläni ostoksella mulla on valtaa vaikuttaa. Mutta tärkeintä on varmasti se, että löytää tasapainon ja sellaisen keskitien mikä sopii itselle. Enkä kyllä yhtään ihmettele sitäkään, että näinä aikoina vähän kaipaa uutispaastoa. Ja Mimi on tosiaan ihan huippu, mutta ehkä vähän ihmettelen, ettei hän yrittäjänä seuraa uutisia. Voi tietty olla, että isommassa yrityksessä joku muu on sitten paremmin ajan tasalla.

  Ja piti vielä sanoa, että sun blogi on mulle yksi lempparipaikoista (mm. Mimin ja Adrienen ohella) hakea positiivisuutta päiviin, kiitos siis että jaksat ilostuttaa meitä postauksilla! Viime aikoina mua on erityisesti lahduttaneet sun Snapchat-videot! :D

  • Reply
   monasdailystyle
   13.9.2015 at 09:40

   Voi kiitos siitä, että olen päässyt moisten positiivarien kanssa lempparipaikoille <3 Sait aika valtavan hymyn aikaan tuossa, kun aamulla kommentteja luin :) <3
   Ja kyllä – se tasapaino ja keskitie NÄISSÄKIN. Eihän tämäkään mikään yskioikoinen asia ole. Tiedotushan on hurjan tärkeä asia ja ilman sitä olisi todella vaikea edes auttaa. Mutta jokin keskitie siihenkin yksilönä pitää löytyä.
   Meillä kotona on noiden uutisten kanssa tapana se, että Eetu lukee tai kertoo lyhennetysti mulle useimmiten ne merkittävimmät/kiinnostavimmat. Toimii meidän taloudessa loistavasti. Eetu ei ota asioita niin raskaasti ja mä saan nukuttua yöni, mutta pysyn kärryillä. Tosin kyllä fb viimeistään tiedottaa isommista asioista – niitä ei voi olla huomaamatta. Ja ehdottomasti auttaminen on iso ja tärkeä asia. Missään nimessä uutisten lukemattomuus ei poista välittämistä ja halua auttaa. Mulle henkilökohtaisesti auttaminen (oli se tilanne sitten pakolaiset tai luonnonkatastrofit yms) on itsestäänselvyys. Aina on mahdollisuus auttaa jollakin tavalla. Oli se auttaminen sitten pientä tai suurta, materiaalista tai konkreettista avunantoa omalla ajalla. Ja niistä kyllä olen pysynyt hyvin ajantasalla ilman, että luen päivittäin uutisia.

   Ja toi snapchat! :D Se on niin loistavaa vaihtelua kaikille silotelluille kuville ja instagramille;) Täällä myös yksi joka on koukussa :D Hauska, että siitä on tullut myös positiivisuutta, vaikka aika hömelöä ja päätöntä juttua siellä yleensä meikäläisen osalta tulee :'D

   Kiitos vielä Kristiina sullekin ajatuksien jakamisesta!! <3

 • Reply
  Outi Karita
  13.9.2015 at 16:29

  Mä koen välillä samanlaisia fiiliksiä, vaikkakin mä oon ollut nyt tuolla Facebook puolella aika aktiivinen uutisten ja mielipiteiden jakaja :P mutta siis yksi syy miksi en ole kokenut päivän lehden lukua pitkään aikaan mieluisaksi on ehkä juuri tuo, nyt huomannut tässä ihan parina aamuna nauttivani lehden luvusta taas. Uutisia olen kyllä jonkinverran kokoajan seurannut. Omaan kuitenkin joistakin asioista itselleni selkeitä ja vahvoja mielipiteitä ja näiden asioiden esilläollessa osallistun mielellään keskusteluun ja ajan ajatuksiani, tosin en niinkään blogin puolella. Blogiin tulee joskus kirjoitettua jotakin näistäkin, mutta olen pyrkinyt tietoisesti pitämään nuo asiat blogin ulkopuolella.

  Mutta kaiken tämän somen keskellä on ihanaa kun on positiivisuuden jakajia, kuten sinä <3

  http://outikarita.fitfashion.fi/

 • Reply
  camilla
  14.9.2015 at 00:24

  Toki on paljon asioista joista pitäisi olla tietoinen, mutta eipä niissä tarvitse velloa.. Myönnän itsekin ajautuneeni vähän sille toiselle puolen, kun on erehtynyt lehtijuttuja lueskelemaan ja siksi päätin nyt olla lukematta muuta, kuin välttämätöntä, sekä lepposia blogijuttuja. :D

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *