10.9.2015

Munakoisasalaatti

dinner1dinner3
dinner2

Sokeriton syyskuu pärähti käyntiin ja koitan nyt saada myös blogiin muutamia uusia terveellisiä reseptejä ja ideoita jakoon.

Aloitetaan helpolla munakoisosalaatilla.  Munakoiso on ihana ja helppo raaka-aine, jota tulee kuitenkin harvemmin poimittua omaan ruokakoriini. Enkä oikein tiedä edes miksi. Kuitupitoinen munakoiso on kuitenkin todella näppärä ja nopea valmistaa vaikka se vaatii hetken “itkettämisen” ennen valmistamista.

Munakoiso sopii loistavasti moneen ruokaan, mutta itse tykkään lisätä sen kaikessa yksinkertaisuudessaan paistettuna salaatin kaveriksi.

Leikkaan munakoison isoiksi palasiksi talouspaperin päälle ja sirottelen pintaan suolaa, jolloin siitä häviää kitkerä maku ja ylimääräiset nesteet poistuu. Tämän jälkeen paistan suikaleet voin kanssa pannulla.

Salaattipohjan tein tällä kertaa lehtikaalista, jota käytin myös hetkellisesti pannulla, jolloin se vähän pehmenee. Basilika antaa kivan raikkauden lehtikaalin rinnalla, samoin ihanat makeat granaattiomenansiemet. Uunissa kypsennetyt kasvikset (rakastan sipulia ja porkkanaa) sopii aina kaiken kanssa ja viimeisenä silauksena salaatin päälle vielä proteiinin ja hyvien rasvojen lähteeksi paistettu kananmuna. Salaatin nurkkaan iskin palan homejuustoa – nam.

Kunnon loraus hamppuöljyä vielä pitkin salaattia ja se on siinä. Ihana, terveellinen ja todella maistuva salaatti vaikka illalliseksi.

Herkullista ja terveellistä torstaita kaikille. ♥

The sugar free September has begun and its time to share some healthy recipes fro U. Let´s start with a simple eggplant salad which is great for a dinner for instance. Make a basic salad base with greens like kale, spinach or just lettuce. Add your favorite extras like tomatoes, cucumber, bell peppers, etc. Before frying the eggplant slice it thinly and add some salt on the slices to get rid of the bitter taste and extra water. After the eggplant has “sweated” fry it in butter. I also added one fried egg on my salad to add some great fats add protein. I used hemp seed oil as a dressing. Enjoy!

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply
    Orvokki
    10.9.2015 at 21:18

    Todella ihania kuvia sun blogissa! Ja salaatti näyttää hyvältä. Itsekin tykkään munakoisosta, mutta harvemmin tulee tehtyä! :)
    http://punainenorvokki.blogspot.fi/

    • Reply
      monasdailystyle
      11.9.2015 at 08:51

      Voi kiitos paljon Orvokki :)

  • Reply
    Pinja
    10.9.2015 at 22:19

    En olekaan aikoihin syönyt munakoisoa, täytyy varmaan taas pitkästä aikaa tehdä siitä jotain! :)

    • Reply
      monasdailystyle
      11.9.2015 at 08:52

      Se on kyllä hyvää mutta ei munkaan liian usein tuu tehtyä :)

  • Reply
    Outi Karita
    12.9.2015 at 14:23

    Todella herkunnäköistä :)

  • Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *