8.9.2015

Sokeriton syyskuu

Se on taas herkkulakon (vol tuhat) aika, niin kuin Xenikin blogissaan mainitsi ;) Monissa blogeissa on meneillään sokeriton syyskuuhaaste ja samaan lähden nyt osittain minäkin. Ihan kaikkea sokeria en aio karsia, mutta kaikki keinotekoinen sokerimättö saa nyt jäädä kokonaan pois. Vaikka ruokavalioni pääosin onkin terveellinen ei siitä pääse mihinkään, että olen todella perso makealle. Jäätelöt ja kaikki super makeat leivokset saavat helposti sokerikoukkuun ja se ei todellakaan ole toivottavaa. Yleisesti puollan kultaista keskitietä herkkujenkin suhteen ja mielestäni on parempi sallia itselleen silloin tällöin mitä vaan herkkuja. Ei kaiken tarvitse aina olla “terveellistä”, mutta toisaalta miksei vaihtaa esimerkiksi jäätelöä tai karkkipussia itse tehtyyn raakakakkuun. Vähintään yhtä hyvää ja miljoona kertaa ravitsevampaa.

Hedelmät, marjat ja hunaja kuuluu tämän syyskuun ihan normaalisti ruokavaliooni, mutta nyt jää kuukaudeksi pois ne ylimääräisest jäätelöt ja kakut. Pieni sokeridetox tekee hyvää vastustuskyvylle ja energialle. Olen harmikseni tänään ja eilen ollut hieman puolikuntoinen ja nyt pitääkin saada taas energiat äkkiä normaalille tasolle. Taisin vilustua koulumatkalla, kun pyöräilin sateella kouluun ja takaisin aivan liian vähissä vaatteissa. Enää ei ole ulos menemistä ohuissa asuissa.

Herkut jääköön nyt pois ainakin syyskuun ajaksi, mahdollisesti myös pidempään. Otan haasteeksi tehdä enemmän taas vaihtoehtoisia herkkuja ja kokeilen uusia reseptejä. Yksi kaikkien aikojen suosikkini on nämä hamppupallerot! :)

Mahdollisimman vihreä ja puhdas syyskuu – täältä tullaan!! :)

Mites siellä muilla? Onko joku lähtenyt kunnon sokerittomalle syyskuulle ja on karsinut jo kaikki sokerit pois?

sokeritonsyyskuu

It´s time to leave sugar and sweets out of my diet again. I will take part on this sugar free September -challenge like many other and hope that I´ll be able to quit sugar at least for a month. I won´t totally empty my diet from sugars like honey, fruits and berries but I won´t eat any artificial sugars, white sugar. Are you going to take part on this challenge?

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  maria
  8.9.2015 at 22:04

  Hamppupallerot!!! <3 Voi vitsit miten oonkin ihan unohtanu ne! Pitääkin taas tehdä niitä pikimmiten!

  • Reply
   monasdailystyle
   9.9.2015 at 08:38

   Mäkin tein ekaa kertaa reissun jälkeen vasta viime viikolla Mariannan kanssa :) Ne on niiiiiiiin HYVIÄ <3

 • Reply
  Piia
  9.9.2015 at 00:15

  tästä autuaan tietämättömänä aloitimme eilen toisen puolikkaan kanssa sellaisen järkevän herkkujen leikkaamisen. Hänellä tavoite olla kisapainossa omaan lajiin joulukuuhun mennessä ja mulla karistaa se viimeinen kilo viiden jo pudotetun päälle. Plus opettaa itseni nyt kouluun jälleen palattuani syömään fiksusti oli stressiä kuinka paljon tahansa, sillä sitä tässä tulee olemaan enemmän kuin tarpeeksi, joten ei kelpaa syyksi mässäillä. Mulla kieltolistalla on karkit, keksit, suklaariisikakut ja maitosuklaaruisnachot. Pullaa kun en kaupasta ostettuna saa syödä, voin syödä jos itse leivon (mikä on fyysisesti mahdollista vain kerran viikossa). Toisella puoliskolla on myös karkit ja keksit ja omia juttuja, mutta meidän kohtuus kaikessa sääntö on, että yhdessä ollessa (viikonloppuisin) saa syödä kiellettyjä juttuja kohtuudella. Mikä ei ole ongelma, sillä su leffassa mun irtaripussi maksoi jopa 2e, siinä missä hänen 1,20 :,D

  • Reply
   monasdailystyle
   9.9.2015 at 08:43

   Ihan loisto toi sun kieltolista :D Siitä voinee lukea sun suurimmat herkut;) Itse leivottu pulla kuulostaa järkevälle :) Tuollaista kultaista keskitietä mä itse eniten kyllä kannatankin. Joskus voi herkuitella, mutta jos se menee päivittäiseksi tai useamman kerran viikossa tulee popsittua epäterveellisiä juttuja niin silloin ei oo enää hyvä homma.
   Mulla olisi myös reissun jälkeen vielä muutamat kilot pudotettavana, mutta niiden suhteen oon päättänyt, että ne saakoon sulaa omaa tahtia. Pari kiloa lähti aika luonnostaan, joten otan iisisti ja keskityn voimaan hyvin ja syömään mahdollisimman puhtaasti :)
   Loistavaa puhtaampaa syyksuuta teille sinne! Ja ihania pullanleivonta hetkiä <3 :) Tein muuten yksi kerta modattuja terveellisiä muffinseja;) Ei vielä onnistunut ihan niin kuin piti,joten testailut jatkuu ja kunhan saan onnistumaan laitan tänne niistäkin vinkkiä :)

 • Reply
  Laura
  9.9.2015 at 07:07

  Kysy vain kuinka monta kertaa itsekin olen aloittanut kaikki mahdolliset lakot!Niitä löytyy kyllä joka lähtöön ja ihan lukemattomia :D
  Pikkuhiljaa aikuistuttiuani olen vihdoin alkanut oppia sitä kohtuutta ja erityisesti armollisuutta itseäni/syömisiäni kohtaan. Ymmärrän myös että silloin tällöin vain tarvitsen ne makeani, muuten muutun kiukkuiseksi :) Luulen että lakkoilu on elämässäni historiaa. Ja kas vain, ruokavaliooni ei sen myötä olekaan ainakaan tullut epäterveellisemmäksi, en stressaa ja moiti itseäni läheskään niin paljon, voin paremmin! Poikaystäväkin on myhäillyt tyytyväisenä, että jatka samaan malliin, kun olet niin hyväntuulinen ;) En keksi enää syytä miksi kieltäisin itseltäni kaikki herkut!

  Tämä on vain mun kokemus, ja minä jos kuka ymmärrän ton innon aloitella lakkoja ties minkälaisia. Mutta en voi olla suosittelematta rakkaista vapaata hyvänmielen tervettä ruokavaliota! Ihanaa päivää ihana Mona :)

  • Reply
   Laura
   9.9.2015 at 07:09

   *tällaista vapaata, kiitos autocorrect

  • Reply
   monasdailystyle
   9.9.2015 at 08:50

   Tuohan on ihan ideaali tila:) Mahtavaa, että olet löytänyt sen kultaisen keskitien herkkujen ja terveellisen ruokavalion kanssa! Itse huomaan, että jos esimerkiksi sallin muutaman kerran jäätelöä vaikka parina viikkona, alkaa minun tehdä sitä vaan enemmän mieli. Kun jätän jäätelöt syömättä ja korvaan ne jollain terveellisellä ei mieleni enää huuda saada sitä. Ideaalein tilannehan olisi se, että voisin hyvällä omalla tunnolla ja nautinnolla syödä kerran viikossa vaikka viikonloppuna yhden jäätelön.. Mun tapauksessa siinä käy vaan niin, että syön koko ainon putelin kerrallaan :D Mutta tohon sun tilanteeseen tähdätään! Pikkuhiljaa!! :) Koitan aina välillä täälläkin muistaa kirjoitella mietteitä näistä herkutteluista ja niiden sallimisesta ja kieltämisestä! :) Kiitos paljon Laura ihanasta kommentista<3

 • Reply
  Ilona
  9.9.2015 at 08:33

  Huomenta Mona! Kävin virkistämässä muistia noiden hamppupalleroiden osalta, ja huomasin että olit kommenteissa sanonut kokeilevasi niitä hamppuproteiiniin. Kokeilitko? Miltä maistui? En oikein välitä noista maidollisista protskujauheista, mutta hamppuproteiinin suutuntuma on välillä vähän ikävä.

  • Reply
   monasdailystyle
   9.9.2015 at 08:54

   Huomenta Ilona!! :) Voi kyllä sopii loistavasti! Vaihda ehdottomasti hamppuprodeen :) Sitä tulee sen verran vähän vielä tohon settiin, ettei eroa huomaa juuri lainkaan :)

   • Reply
    monasdailystyle
    9.9.2015 at 08:55

    Ai niin piti vielä sanoa, että voit jättää sen myös kokonaan pois ei muuta paljon koostumusta!! :)

    • Reply
     Ilona
     9.9.2015 at 11:11

     Jee kiva tietää! Pitääpä laittaa pallerot kokeiluun :)

 • Reply
  Jenna
  9.9.2015 at 16:12

  Mulla taas loppuu lauantaina karkkilakko, eli tulee varmaan herkuteltua :D Mut oon nyt ollut melkein 1,5kk lakossa, eli eiköhän vähän voi syödä.. Vedän kuitenkin jotkut irttari-överit ja oon taas pari kuukautta lakossa. :D Kakkuja ja jästkiä syön muutenkin tosi vähän, eli toisaalta sokeriton kuukausi voisi olla aika hyvä idea.. Jos vaikka pidän sitten kokonaan sokerittoman lokakuun :)

  Tsemppii sulle ja muille haasteeseen :)

  • Reply
   monasdailystyle
   9.9.2015 at 16:17

   Hei vau! Puoltoista kuukautta on loisto :) Koitahan olla vetämättä järkkyjä övereitä;)

 • Reply
  -A-
  9.9.2015 at 17:17

  Minä pidin viime vuonna juurikin saman sokerittoman syyskuun, tosin minun tavoitteeni oli enemmänkin lisätä itselle sitä tietoisuutta missä kaikessa on sokeria ja sitä oli yllättävän monessa, en yhtään ihmettele ihmisten sokeririippuvuutta vaikka välttelisikin ihan perus herkkuja. Karkit, leivokset, jäätelöt yms. herkut nyt olivat ilman muuta niitä pois jätettäviä mutta esim. monet käyttämäni maustesekoitukset sisälsivät hurjat määrät sokeria. Vähensin myös hedelmien määrää, koska niitäkin tuli syötyä ihan uskomattomat määrät ja vaikka hyvää sokeria onkin niin sokeria kumminkin, olipas banaani makeaa kun sitä ei syönytkään joka välipalalla :) Jossain vaiheessa sitä ei sitten kaivannutkaan enää mitään makeaa ja toiset aikaisemmin syödyt ei-niin-makeat hedelmät olivatkin ihan hirmu makeita. Monet tovit vietimme siis ruokakaupassa tutkaillessamme kuinka paljon sitä sokeria nyt tässä ja tässä tuotteessa onkaan. Monia yllätyksiäkin löytyi matkasta esim. kotona tehtyihin tortilloihin saimme kaiken tarpeellisen sokerittomana kun löysimme luomu taco kastikkeen, joka oli suureksi yllätykseksi täysin sokeriton. Itse jatkoin tätä syyskuun jälkeen vielä vähän lepsummin, eli en tutkinut enää jokaisen ruuan tuoteselosteita mutta herkkuja en kyllä syönyt moneen kuukauteen eikä tehnyt mielikään. Kyllä se siis sen alun jälkeen lähtee sujumaan, täytyy vaan muistaa se miksi sitä nyt tekeekään niin siinä tulee pysyttyä! Tsemppiä!

 • Reply
  Orvokki
  10.9.2015 at 21:16

  Ihana kuva! Sokerittomalla ollaan täälläkin!
  http://punainenorvokki.blogspot.fi/

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *