16.6.2015

Ajatuksia Kayla Itsines treenien puolesta ja vastaan

Olen jo reilu vuoden ajan hypettänyt monen muun tavoin aurinkoista Kayla Itsinesia, joka ponnahti Instagramin kautta huikeaksi fitnessmaailman menestyjäksi. Naisella on jo yli 3 miljoonaa instagram seuraajaa ja menestys tuntuu vaan kasvavan kasvamistaan. Kayla Itsines myy omaa 12 viikon Bikini body treeniohjelmaa sekä ruovalio-ohjetta.

Minusta koko Kayla Itsines brändinä on aivan loistava! Nainen herättää ajatuksia ja uskaltaa seistä vahvasti omien ajatuksiensa takana. Hän inspiroi valtavaa määrää nuoria naisia terveellisiin elämäntapoihin ja mielestäni se, jos jokin on huikeaa!

Asioilla on kuitenkin aina puolensa ja mielipiteitä riittää. Kayla on saanut hypetyksensä lisäksi myös paljon kritiikkiä. Suurta kohua keväällä aiheuttanut Freelee The Banana Girl jupakka on selvästi saanut lisää ihmisiä kommentoimaan Kaylan toimintaa. Seuraamani Linnlowes blogin Linn kirjoitti hiljattain postauksen (löytyy täältä) omista mielipiteistään Kayla Itsinesin brändiä kohtaan. Linnin postaus herätti myös minulla ajatuksia, joihin halusin tarttua täällä omassa blogissani.

Linn kertoi kirjoituksessaan saavansa paljon sähköpostia ja kyselyitä erityisesti syömishäiriötaustaisilta nuorilta tytöiltä siitä kannattaisiko heidän Linnin mielestä aloittaa Kaylan ohjelma, jotta he tulisivat terveemmiksi. Linn itse ei ole käyttänyt Kaylan treeniohjelmaa, mutta on seurannut Kaylaa instagramissa, sekä nähnyt muilta Kaylan treenejä ja kuullut ruokavaliosta yksityiskohtia.

Linn painottaa kirjoituksessaan sitä, ettei puolla nopeita muodonmuutoksia, jota Kaylan ohjelma myy. Laihtuminen on helppoa nopeasti pienillä kalorimäärillä (vetoaa 1600:aan ohjelmassa annettuun kaloriin) ja kovalla aerobisella treenillä, mutta Linn ihmettelee sitä, ettei treenissä ole paljon painojen kanssa tehtäviä liikkeitä. Olen itse siinä määrin samaa mieltä, että liian vähän syöminen ei ole koskaan hyvä juttu ja se on mielestäni pitäisi olla jokaiselle itsestänselvyys. Kaylan ruokavalio-ohjeissa on kuitenkin hyvin selvästi kirjoitettu auki joka paikassa näkyvä kaava siitä, että syömällä 500 kcal päivässä vähemmän mitä kulutat laihdut n. 1/2kg viikossa. Tämä sama oppi löytyy suurinpiirtein jokaikiseltä laihdutuskanavalta tai muulta vastaavalta, jos yrittää löytää tietoa miten laihtua. Laihtuminen on varsin helppoa syö vähemmän mitä kulutat. Eri asia on toki ymmärtääkö laihduttaa terveellisten elämäntapojen kautta. Kaylan ohjeissa lukee hyvin selvästi huomautus: NOTE: This is approximate calculation and actual results may vary. Tämän lisäksi Kayla kirjoittaa ruokavalio-ohjeissaan moneen kertaan, että liian vähäinen kalorien saanti on erittäin huono asia ja on tärkeää saada riittävästi ruovaliosta ravintoaineita ja energiaa. Itsestäänselvää – eikö?

1600 kaloria on tullut esiin ainoastaan yleisenä suosituksena ja siinä, että suurimmalla osalla hänen asiakkaistaan on päivän kokonais kulutus (kun liikutaan 3-5 kertaa viikossa) 2100 kalorin luokkaa, jolloin laihtumiseen 1/2 kg viikossa kuuluu edellä mainittu 1600 kaloria. Kayla myös muistuttaa monesti siitä, että painonpudotus ei ole kaikkien tavoite! Omasta mielestäni hän painottaakin erityisesti omalla brändillään kokonaisvaltaista hyvinvointia ja energistä kehoa.

Harmitusta eniten Linnin kirjoituksessa tuntui aiheuttavan ennen ja jälkeen kuvat, joita Kayla lisää instagram tilille ihmisistä, jotka ovat hänen ohjelmaansa tehneet. Linn muistuttaa siitä, että kuvien välillä voi olla vuosienkin työ vaikka kuvateksti väittäisi muuta. Hän muistuttaa siitä, että monilla on tarve päästä valokeilaan ja täten vain hehkuttaa omaa muutostaan oli aikaa siihen kulunut kuinka kauan tahansa. Tämä ajatus on mielestäni kovin surullinen. Mielestäni sillä ei loppujen lopuksi ole edes mitään merkitystä miten pitkiä aikoja näiden ennen ja jälkeen kuvien välillä on. Niiden pääpointti on selkeästi kannustaa ja inspiroida ihmisiä tekemään elämäntapamuutoksia ja voida hyvin. Varmasti joukkoon mahtuu aina niitä, jotka haluavat vain hyötyä, mutta asiat kannattaa nähdä mieluummin positiivisemmin.

nutrition

Linn kirjoittaa myös, ettei suosittelisi ohjelman käyttöä syömishäiriöstä kärsiville vaan kehoittaa mieluummin nostamaan hieman suurempia painoja ja syömään paljon enemmän ruokaa. Mielestäni tuo kehoitus kuulosti hyvin ympäripyöreältä. Miten helppoa on sanoa, syömishäiriöstä kärsivälle, että syö enemmän niin voit hyvin. Se ei todellakaan ole niin yksiselitteistä ja helppoa – olisikin! Syömishäiriötä sairastava tarvitsee pitkäaikaista ammattilaisen apua. Netti on täynnä treeniohjelmia, ruokavalioita, keskustelupalstoja ja instagram tilejä, jotka voivat pahentaa syömishäiriötä.  Se on kuitenkin sairaus, joka lähtee mielestä ja siinä vaiheessa on äärimmäisen tärkeä saada ulkopuolista apua. Se on sairaus, jossa jokaisen sairastuneen pitää löytää se yksilöllinen tie selviytyä ja parantua ammattilaisen avulla. Kayla itse on hyvin pieni kokoinen ja urheilullinen, joten varmasti monet ihannoivat hänen kehoaan. Miljoonat naiset kuitenkin ympäri maailmaa ovat yhtä pieniä ja jokainen meistä on varmasti yhtä kaunis oli pieni tai ei. Yhtälailla kuka tahansa sosiaalisessa mediassa voi aiheuttaa lisää paineita syömishäiriöstä kärsivälle. Kaylan ohjelmat eivät mielestäni mitenkään ole sen enempää vaaraksi syömishäiriöstä kärsiville kuin mikä muu tahansa vastaava laihdutus/treeni/ruoka tms -ohjelma. Mielestäni on todella kurjaa, että usein aletaan arvostelemaan juuri niitä, jotka tekevät töitä terveellisten elämäntapojen puolesta ja vedotaan siihen, että syömishäiriöiset saavat vääränlaisen kuvan terveellisestä elämästä. Mielestäni näissä keskusteluissa pitäisi enemmän nimen omaan puhua ja keskittyä siihen, miten syömishäiriöstä kärsivät voisivat yksilöinä päästä eteenpäin ja voida paremman sen sijaan, että keskitytään osoittaaman syyttävää sormea muita kohtaa.

Ja mitä tullaan siihen, että Kaylan sisältämät treenit eivät sisällä riittävän paljon kovaa painotreeniä.. Olen sitä mieltä, että tässä tullaan taas takaisin kaikkein perustavanlaatuisimman asian äärelle. Siihen, että maalaisjärkeä saa käyttää ja omaa kehoa ja mieltä pitää kuunnella. Kaikki eivät tahdo käydä salilla ja tavoitella mahdollisimman pyöreää Jennifer Lopez takapuolta. Kaikki eivät halua juosta maratonia kolmeen tuntiin. Kaikki eivät pidä tanssimisesta tai puhku innosta päästä hengittämään syvään joogatunnille. Me ollaan kaikki erilaisia! Me ollaan jokainen yksilöllisiä. Liikunnan pitää olla kivaa ja meillä jokaisella on oikeus nauttia siitä. Treenataan hyvänen aika sellaisia lajeja mistä me nautitaan. Hyvässä kunnossa pysyäkseen ei todellakaan tarvitse käydä viittä kertaa salilla nostamassa aina isoja painoja. Keinoja on kyllä muitakin. Toki painoharjoittelu ja lihaskunnon ylläpito on tärkeää monelta kannalta, mutta kyllä vähempikin riittää, eikä kaikkien missään nimessä tarvitse olla tähtäämässä fitness-kisoihin!

Jostain luin myös siitä (en nyt muista tarkkaan mistä), että Kayla näännyttää asiakkaansa treeneillään. Camoon!! Kuka tekee niitä treenejä, jos ei yhtään tykkää puolen tunnin super hikijumpan jälkeisestä olosta ja vielä kaikenlisäksi maksaisi siitä. Ei niitä treenejä ketään pakota tekemään. Itse rakastan sitä tunnetta, kun olen energiaa täynnä ja saan tehtyä Kaylan 4 x 7 minuutin treenin. Sen jälkeen hikivirtaa, endorfiinit lisääntyy ja kroppa on antanut kaikkensa. Tunnen olevani vahva ja vahvistun entisestään haastamalla kehoani näillä super hauskoilla ja tehokkailla treeneillä. Mikäli koen tuota nääntymisen tunnetta, niin ainakin itselläni on sen verran matala epämukavuusalueen kynnys, että stoppaan siihen paikkaan;D Toki kaikilla ei tuota kynnystä ole vaan painetaan vaikka väkisin loppuun. Siinä tullaan taas kysymyksen äärelle, että kannattaako se? Jokainen varmasti löytää itse vastauksen ja kuuntelee sitä omaa kehoa ja mieltä. Meidän ei tarvitse kaikkien tykätä tismalleen samoista asioista tai treenata tismalleen samalla tavalla. Mikäli tiedät jo etukäteen, että nopeat todella paljon sykkeitä nostavat treenit eivät ole sinua varten niin ei todellakaan ole mitään järkeä lähteä kokeilemaan näitä Kaylan treenejä ihan vain sen takia, että ne ovat tällä hetkellä suosittuja.

Summa summarum. Annataan kaikkien treenikukkasten kukkia ja silleen. Nautitaan olosta ja ennen kaikkea tästä hetkestä <3

Viimekesäisiä ajatuksiani Kaylan 12 viikon treeniohjelmasta löytyy tästä postauksesta.

Mitäs mietteitä teillä herää erilaisista treenitavoista sekä näistä laihduttajien kalorimääristä?


Kayla Itsines´s workout and diet plans have been very famous lately and I myself am one of the “lunatics”. However there has, of course, been a debate whether people with eating disorder should follow Kayla´s instruction or not in the matter of getting better.  Recently one blogger I follow write a post where she questioned Kayla´s diet plan being too low calorie and the workout´s because they do not include any weight training. Now I would give just my 2 cents about these things.. First of all what comes to being low calorie it is true that the diet has only 1600kcal in it which isn´t much. How ever Kayla makes it clear that this plan is made for losing body weight and -500kcal from the level of your basic metabolism will make you lose 0,5kg off your weight per week. She also notes that the amount of calories is based on approximate calculation and the results may vary. I think that each of us should be aware of our personal calorie needs and modify the diet regarding to these facts.

Another issue seems to be these before after pix of Kayla´s customers posted on social media. We should all be aware that the time frame between the pix could be anything but the time that is claimed there. But so what? I think that the pix should be understood as a motivation and proof for a hard work istead of something to compare yourself with. Lastly criticizing that there is no weight training used in Kayla´s WOs has not really been justified. Of course weight training is beneficial in many ways but you might gain the same benefits from other exercising forms in the same way. I prefer that we all keep on doing the workouts that we love the most and which make us feel the happiest.

What do you think about different ways of staying in shape and the amount of calories recommended in general?


You Might Also Like

21 Comments

 • Reply
  T
  16.6.2015 at 10:37

  “Suurta kohua keväällä aiheuttanut Freelee The Banana Girl jupakka on selvästi saanut lisää ihmisiä kommentoimaan Kaylan toimintaa.”

  Avaa hieman? :)

  Mukavaa, että pohdit Kaylan treenejä molemmilta kanteilta. Täytyy kyllä sanoa, että uskomattoman työn on Kayla tehnyt. Mikä mahtaa olla hänen menestyksensä taustalla? Personal trainereita on kuitenkin aivan tajuttomasti. Mielenkiintoista, että hän on saavuttanut noin suuren suosion! En tee hänen treenejään, mutta hänen instagram-tiliään seuraan reippaiden kuvien ja hänen koiriensa takia :D

  • Reply
   monasdailystyle
   16.6.2015 at 11:12

   Hitsit olisin tosiaan hiukan voinut avata sitä tuohon postaukseenkin jo :D Kohusta löytyy useampia juttuja netistä, muttä pääpiirteittäin menee niin, että Kayla haastoi oikeuteen toisen fitnestyypin, joka oli haukkunut ja levittänyt väärää tietoa hänestä sekä hänen miehestään. Tämä haukkuja on nimenomaan tämä Freelee Banana Girl ja löytyy esim youtubesta. Hieman erilainen fitnestyypin ajattelija mitä Kayla tai moni muu;)
   Ja kyllä, ihan käsittämättömän homman tehnyt ja vielä noin nuori mimmi! Uskon, että hänen aitous ja oma mieletön intihimo hommaa kohtaan on vienyt naisen pitkälle:) Ihan pelkästään instagram kuvien ja tekstien puolesta Kaylasta oikein huokuu päämäärätietoisuus ja vahva itseluottamus:) Ja juuuu Kaylan koirat on liikkiksiä, mäkin tykkään niitä seurailla instassa <3:D

   • Reply
    t
    16.6.2015 at 12:17

    Joo jotain luin tosta tyypistä. Jäi mieleen dieetti, johon sisältyy kymmenet banaanit, mangot ja 2 kg perunaa päivän aikana
    ? :D Aikamoista.
    Varmaan Kaylalla ihan mukava tienestikin kertynyt tosta hommasta. Ihanaa, että jotkut menestyy tekemällä sitä mistä silmin nähden nauttii yli kaiken :)

  • Reply
   Jörgen
   17.6.2015 at 06:46

   Bodybuilding.com -in sivuilta löytyy nämä kaikki jutut. Ilmaiseksi. Siihen on kerätty maailman johtavien Fitness-/Bodybuildingtähtien treeni- ym. ohjelmat jotka ovat expertien luomia.
   Kayla on reilu parikymppinen mutta osaa muokata ne omin sanoin ja ottaa siitä rahaa…

 • Reply
  RmariannaS
  16.6.2015 at 11:39

  Itse olen sairastanut 13 vuotta elämässäni syömishäiriöitä ja pahimmillaan elin vuoden sairaalassa jossa minua ei osattu hoitaa oikein. Sairaalahoidossa tuijotettiin entistä tiukemmin kaloreita ja vaadittiin syömään niin paljon ruokaa, että oksensin. Vieläkin suututtaa tuo touhu miten syömishäiriöisiä yritetään hoitaa joissakin paikoissa. Onneksi ymmärsin itse, että minua ei “korjata” pakko syöttämällä, liikunta kiellolla, lääkkeillä vaan minä olen se joka itseni pystyn parantamaan.

  Kiinnostus terveyteen, ravitsemukseen ja liikuntaan on aina ollut sydäntäni lähellä, mutta kova työ oli saada ymmärrykseen ettei laiha ole yhtä kuin; kaunis ja terve. Vierastan kaikkia dieettejä joissa puhutaan kaloreista ja Kayla ei ole poikkeus. Kaylalla on hyviä reseptejä joita itsekin syön, mutta en noudata orjallisesti. Itse löysin Tone it up blogin/vlogin vuosia sitten (taisin sinullekin linkata silloin kerran heistä) ja heidän ravitsemus suunnitelmaa aloin noudattamaan kun päätin saada elämäni takaisin ja parantua todenteolla. Sairastuin myös samalla colitis ulcerosaan ja IBS joten oli tehtävä suuria ruokavalio muutoksia. Poistin viljat, maidot, sokerin ja lisäaineet ruokavaliostani ravitsemusterapeutin ohjeita uhmaten. Monet olivat huolissaan kun aloin jälleen liikkumaan ja noudatin ruoka suunnitelmaa joka ei ollut “pätevän” ravitsemusterapeutin laatima, mutta tässä sitä ollaan (jo 4 vuotta) terveenä ja onnellisesti pienen tytön äitinä. :) En siis välttämättä koe Kaylan aiheuttavan syömishäiriöitä tai pahentavan niitä sillä parempi syödä terveellisesti se 1600 kaloria kuin ei kaloreita ollenkaan niin kuin moni syömishäiriöinen pyrkii tekemään. :)

  • Reply
   monasdailystyle
   16.6.2015 at 11:50

   Kiitos hurjasti oman kokemuksesi jakamisesta! Ja miten mahtavaa kuulla, että olet voittanut syömishäiriön ja löytänyt terveelliset elämäntavat <3 :) Ja mä olen myös monesti miettinyt tuota, että onko oikea tapa hoitaa syömishäiriötä liikunta kiellolla ja "pakko" syömisellä… Mutta en kyllä oo siihen mikään sanomaan, kun en ammattilainen ole…
   Kaylan ruokajutuissa ei itseasiassa ole tarkkoja kaloreita vaan hän mainitsee tuon 1600 yleisenä määränä joissain kohdissa. Itseasiassa Tone it up tyttöjen joissakin ohjeissa on vieläkin huomattavasti pienemmät energiamäärät. Mutta hekin painottavat paljon sitä, että kaikki ovat yksillölisiä ja ruokamääriä pitää syödä omaa kehoaan kuunnellen.. Tämä kalorimäärä ja annoskoot on aina vähän kinkkinen juttu, kun puhutaan yleisistä ohjeista. Me kun ollaan kaikki niin yksilöitä ja pitäisi itse löytää se hyvä kultainen keskitie omaa kehoaan kuunnellen. Aina se ei todellakaan oo helppoa, joten mun mielestä on mahtavaa, että on näitä ihania inspiroivia tyyppejä, jotka tekee töitä sen eteen että ihmiset oppisivat enemmän terveellisistä elämäntavoista:)
   Kiitos vielä sulle super paljon kommentista ja haleja sinne paljon <3:)

 • Reply
  Alisa
  16.6.2015 at 11:46

  Tosi hyvin kiteytit omiakin ajatuksiani. On tosiaan typerää syyttää urheilullisia ihmisiä syömishäiriöistä, yhtä typerää mielestäni olisi esimerkiksi sanoa, että on kaupan vika, jos joku ihminen on lihava. Jokainen ihminen on vastuussa itsestään ja omasta toiminnastaan!

  Tuohon painojen käyttöasiaan sanoisin sen verran, että ehkä yksi syy Kaylan suosioon onkin juuri se, ettei treeneissä tarvitse/käytetä suuria painoja. Se mahdollistaa sen, että ihmisetkin, jotka eivät tykkää/halua/uskalla/kehtaa tms. mennä salille, voivat tehdä tehokkaita treenejä ja muuttaa elämäänsä terveellisemmäksi. Myöskään kalliita lisävarusteita ei tarvitse ostaa, joten muutkin kuin rikkaat ihmiset pääsevät treenaamaan. Kuntosali-ihmiset ja lihasten kasvattajat voivat ja osaavatkin kyllä itse valita itselleen aivan eri tyylisen ohjelman.

  • Reply
   monasdailystyle
   16.6.2015 at 11:59

   Niinpä. Se on vaan niin helppo lähteä usein syyttämään muita. Ennemmin pitäisi keskittyä siihen miten voidaan hoitaa tehokkaasti syömishäiriötä ja mitä keinoja on sen ennaltaehkäisyyn. Toi on muuten tosi hyvä pointti, että juuri se “vähäinen” laitteiden/painojen käyttö on varmasti yksi syy suureen suosioon. Itsekin tykästyin aluksi eniten juuri siihen, että nämä treenit on niin mega helppo tehdä missä vaan millon vaan. Ei vaadi tarkkoja aikatauluja ja ilman mitään välineitäkin pärjää hyvin. Ja vaikka näitä Kaylan treenejä tekee niin eihän se poista sitä, että voi aivan hyvin liikkua myös muilla eri tavoin..

 • Reply
  Anna
  16.6.2015 at 12:07

  Itse olen melko kriittinen Kaylan treeniohjelmaa/-ohjelmia kohtaan.

  Omaan silmääni Kaylan oma keho on hyvin lihasköyhä, ei ollenkaan urheilullinen (lukuunottamatta hänen kadehtittavaa urheiluvaatevarastoaan) ja menee jopa syömishäiriöisen näköiseksi. Erityisesti se, että hänen jalkansa ovat kapeammat kuin hänen lonkkansa (kun hän seisoo suorassa) on minun silmääni hyvin vastenmielisen näköistä. Hän ei myöskään koskaan ota takaapäin kuvia, joten en tiedä miltä hänen peppunsa näyttää? Uskallan veikata, että melko lätältä.

  Monet ystäväni ovat myös kokeilleet ja osa pitäneet paljonkin Kaylan ohjelmasta, mutta kaikki ovat olleet sitä mieltä, että se sopii painonpudotukseen ja tähän kuuluisaan “kiinteytymiseen”, jolla on tuhat eri merkitystä. Lihasten kasvattamiseen ohjelma ei kuitenkaan sovi, joka onkin ilmeistä, koska ohjelma on hyvin paljon aerobisen liikunnan puolella versus lihaskuntoharjoittelu.

  Ruokaohjelman kalorimäärä on sinänsä sopiva painonpudottamiseen, mutta lihastahan tuolla ei todellakaan voi kasvattaa. Jos veikattaisiin, että keskiverto 20v tyttö, joka tuota ohjelmaa lähtee kokeilemaan, on 165cm/60kg, on hän automaattisesti pakkasen puolella kaloreissa, kun tuo 1600kcal menee lähes tulkoon jo levossa + arkiliikunnassa. Ymmärrän, että Kayla korostaa, että pitäisi syödä kunnolla ja että monet asiakkaat syövätkin tuota enemmän, mutta pidän silti tuota jotenkin tekopyhänä? Siis kärjistettynä; ensin kerrotaan, että kalorimäärä voisi olla 1600kcal ja sitten, että oikeastaan kannattaisi syödä tuota enemmän. What?? Ohjelman hankkinut on kuitenkin maksanut ohjelmasta, joten eikö ennakko-oletuksena ole, että hän vetää ohjelman kunnolla ja ns. valitsee tuon pienemmän kalorimäärän parempien tuloksien toiveessa?

  • Reply
   Minttu
   18.6.2015 at 08:33

   Mielestani torkeaa menna julistamaan Kaylaa syomishairioisen nakoiseksi ja sanomaan kuinka hanen jalkansa ovat mielestasi vastenmielisen nakoiset ja takapuoli lattana (jota et ole edes nahnyt?). Mielipide saa olla ja jos se on pakko tuoda julkiseksi, sen esille tuomiseen voisi kayttaa parempia kaytostapoja ja kohteliaampaa kirjoitusasua. Kaylan ohjelmaa toki voi ja saa kritisoida, ymmarran myos etta hanen vartalonsa on osa brandia, mutta mielestani hanen kroppansa analysointi edella mainitulla tavalla menee liiallisuuksiin. Lisatakseni viela sen, etta Kaylan ohjelma on nimenomaan luotu kiinteyttamiseen, ei pyorean takapuolen ja lihaksikkaiden reisien luomiseen, Instagram feedista saa aikalailla idean mita ohjelmalla on tarkoitus saavuttaa.

   En itsekaan ole samaa mielta kaikesta Kaylan kanssa, ja suhtautuisin varautuneesti ylipaataan kaikkiin trendi dietteihin ja ohjelmiin. Niin kauan kun ohjelma (oli se sitten ravintoa tai treenausta) ei ole henkilokohtaisesti suunniteltu, kuuntelisin itseani enemman kuin orjallisesti seuraisin “guidelines”, jotka on luotu suurelle massalle. Siita huolimatta, ihmisten tulisi olla hyvaksyvampia toisiaan kohtaan ja ymmartaa, etta kaikilla ei ole samat tavoitteet ja ihanteet kuin itsella. Vaikka Kayla ei edustakaan omaa ihanne vartaloani, han nayttaa olevan onnellinen, itsevarma, rohkea ja ennen kaikkea kannustava, minka takia yha seuraan hanta Instagrammissa. Sen lisaksi hanen treeninsa tuovat mukavaa vaihtelua omaan ohjelmaani.

   • Reply
    Anna
    18.6.2015 at 11:51

    Tietääkseni asun sivistysvaltiossa, jossa jokaisella on oikeus tuoda mielipiteensä julkisesti esiin, eikä vain “pakko tuoda mielipide esiin”. Ja kyllä ymmärrän, että “ihmisten tulisi olla hyvaksyvampia toisiaan kohtaan ja ymmartaa, etta kaikilla ei ole samat tavoitteet ja ihanteet kuin itsella.”. En olekaan julistanut omaa mielipidettäni ainoaksi oikeaksi, joten omien sanojesi mukaisesti, hyväksy sinäkin muiden mielipiteet.

    Mielestäni Kaylan ohjelman suosio perustuu hyvin pitkälti siihen millaisen imagon hän on itse itselleen luonut, eli siis miltä hän näyttää ulospäin. Tuskin voit kieltää, ettei Kaylan ulkonäkö ole isona syynä ohjelman suosioon? Sen takia kritisoinkin sitä näyttääkö hän terveeltä, sillä kuvat joita jokainen lisää sosiaaliseen mediaan on helppo lavastaa, vetää se pepsodent-hymy 10sec ja napata kuva. Kropan ulkonäköä (niin vähällä/kroppaa myötäilevällä vaatetuksella kuin Kaylalla esim. instagramissa) on sitten vähän vaikeampaa lavastaa, eli näen Kaylan kropan jollain tapaa totuutena siitä, millaisia “tuloksia” tuolla ohjelmalla voi saavuttaa.

    • Reply
     Minttu
     19.6.2015 at 09:43

     Olen pahoillani, ehka ilmaisin asiani epaselvasti. Toinen kappale ei ollut kohdistettu sinulle, vaan se oli ihan omaa pohdintaani ylipaataan tamanhetkisesta trendista. Ennemminkin tarkoitus oli tarttua sanavalintoihisi, jotka ainakin omaan korvaani kuulostavat vaarilta kun puhutaan toisen vartalosta. Joka tapauksessa, en ala sen enempaa viemaan Monan kommenttipalstan tilaa, kun tama ei kuitenkaan ollut se postauksen pointti. Hauskaa kesan jatkoa sinulle! :-)

 • Reply
  Mimmaa
  16.6.2015 at 12:07

  Tykkään Kayla Itsinesin ruokafilosofiasta siinä mielessä, että hän ei sulje mitään ruoka-aineryhmää tyystin pois (esim. hiilarit, maitotuotteet, gluteeni). Lisäksi hän painottaa parempia valintoja ja sallii herkun viikossa. MUTTA en pidä järkevänä tuota tiettyä kalorisuositusta, joka on vielä todella alhainen. Varmasti sillä saa aikaan tuloksia aluksi, mutta painon pudotessa keho valitettavasti tottuu matalaan kalorimäärään ja painonpudotus hidastuu tai pahimmassa tapauksessa kääntyy jopa nousuun. Erityisesti kun ruokavaliota ei yhdistetä kunnon kuntosalitreeniin, jolla varmistettaisiin lihasmassan säilyminen. Tämä johtuu tietysti siitä, että lihakset kuluttavat enemmän energiaa kuin rasva. Toisin sanoen, mitä lihakiskkaampi olet, sitä enenmmän voit syödä lihomatta. Tämä on myös ongelma siinä vaiheessa, kun tuloksia pitäisi ylläpitää.

  Kaylan treenit ovat mielestäni erittäin hauskoja ja tosi tehokkaita! En pidä niitä kuitenkaan optimaalisena ainoana liikuntamuotona. Parhaat tulokset uskon, että voidaan saavuttaa jos niitä yhdistelee kuntosaliharjoitteluun ja matalasykkeiseen aerobiseen liikuntaan. Kaikki eivät tietysti tavoittele parasta mahdollista kuntoa, mutta se lienee nykypäivänä kiistatonta, että kaikki meistä hyötyvät lihaskuntoharjoittelusta :) Salilla voi käydä vaikkei tavoitteena olekaan Jennfier Lopez peppu taikka fitnesslavat.

  Itseäni harmittaa noissa muutoskuvissa se, että osassa tytöt on valmiiksi todella hoikkia! Pahoin pelkään, että kun esimerkiksi nuoremmat tytöt katsovat noita kuvia, heille saattaa tulla tunne, että heidänkin olisi syytä laihduttaa kun mahdollisesti lähtökunnoltaan hoikemmat tytöt laihduttavat.

 • Reply
  Enni
  16.6.2015 at 13:17

  On aina hyvä olla hieman kriittinen, koska kaikella on aina varjopuolensa. Ei 1600 kaloria silti minusta kuulosta hassummalta, mutta jos urheilee 3-5 kertaa viikossa, niin varmasti alkaa tapahtua. Samaten, miten pitkälle ruokavaliolta noudatetaan… en tiedä, koska en ole perehtynyt sen kummemmin asiaan. Kuitenkin selvää bisnestähän tämä on, mutta varmasti taustalla on myös oikea halu auttaa ihmisiä ja varmasti aitoa tietämystä asiasta. Ei kai tämäkään ole kuin periaatteessa matikkaa, syötyjen ja kulutettujen kaloreiden osalta, sekä siitä että ärsyttämällä lihasta se kasvaa / muuttuu. Ja juuri maalaisjärki on varmasti ihan hyvä asia! :D

 • Reply
  Sara
  16.6.2015 at 15:27

  Mä taisin Mona just sun kautta päätyä itekin alottamaan Kaylan treenit ja se onki ollu yks parhaimpia päätöksiä ikinä – olen sulle ikuisesti kiitollinen, että vinkkasit tästä sillon blogissa! Mulle Kaylan treenit sopii täydellisesti; ne on kompakti setti, jossa saa kropasta paljon irti ja ne on mahdollista tehdä missä vain, lyhyessäkin ajassa. Mä en ole ikinä tykänny käydä salilla enkä toisaalta edes innostu isojen painojen nostelusta, vaan tavoitteena on vahvistaa kehoa, lihaskuntoa ja siten yleistä hyvinvointia ja tähän tarkotukseen nämä Kayla-treenit sopii tosi hyvin. Noudatan pelkästään treeniohjelmaa ja syön perusterveellisesti. Omien kokemusten perusteella voin vaan sanoa olevani erittäin tyytyväinen saamiini tuloksiin, sillä en ole koskaan ollu näin tyytyväinen kroppaani ja aion varmasti jatkaa treenejä tästä eteenpäinkin.
  Ymmärrän, että kaikille tämä treenimuoto ei sovi tai ettei kaikki siitä pidä, mieltymyksiähän on niin monenlaisia kuin meitä ihmisiäkin. Kaylan ohjeissahan taitaa muuten lukeakin, ettei kaikkein heikkokuntoisimpien edes kannata näitä treenejä tehdä. Mutta kuten säkin sanoit, annetaan kaikkien treenikukkasten kukkia :) Kiva, että otit aiheen esille!

 • Reply
  sara
  16.6.2015 at 19:39

  En muuten oo perehtynyt tuohon Kaylan dieettiin, mutta kun puhuit tuosta että jossakin kritisoidaan sitä, ettei siihen kuulu isojen painojen nostelu.. Niin olitkin hyvin laittanut siihen, että kaikki ei halua sellaista vartaloa, johon vaaditaan isojen painojen nostelu! :D Ite tykkään olla ns. “kevyempi” , joten suosin aerobisia treenejä ja lisäksi aina kerran pari viikossa salitreeni ei kevyillä, mutta ei liian raskaillakaan painoilla, vaan juuri sopivilla minulle! :D

  • Reply
   monasdailystyle
   19.6.2015 at 07:32

   Mun mielestä tuo on juurikin kaikkein tärkeintä, että tekee sitä mikä itselle parhaiten sopii:)

 • Reply
  hh
  17.6.2015 at 08:21

  Kiinnostava postaus, kiitos mona! :) Itse ostin sinun innoittamanasi vihdoin tän vuoden alussa kaylan treenioppaan – ruokaopasta en ostanut, mutta ajatus siitä on kutkuttanut. Liikun tosi paljon ihan ilman kaylaakin, sellaiset 4-7 kertaa viikossa. Taannoisen kehonkoostumusmittauksen mukaan päivittäinen ihan peruskulutukseni ILMAN mitään liikunnallista aktiviteettia on sellainen 1800 kcal; tähän päälle tunnin tykitys salilla tai intervallitreeniä niin hypätään reeeilusti tuonne 2000 yli. Siksi tuo ajatuskin 1600 päiväkalorista hirvittää, kun kaylan treenit kuitenkin tosi intensiivisiä. Itse en ole noudattanut tiukkaa 12 viikon treeniohjelmaa, koska tykkään tehdä niin paljon muutakin viikon aikaan, etten yksinkertaisesti ehtisi tai ei olisi järkevää tunkea kolmea tiukkaa lisätreeniä viikkoon.

  Olen ihan samaa mieltä kaikesta, mitä kirjoittelit, mutta yksi huolenaihe nousee mieleen, kun miettii kayla- tai TIU-treenaajia; iso muutos elintavoissa ilman kunnon tietämystä niistä omista rajoista ja/tai sen kummemmin ravitsemuksesta tai esim. palautumisesta voi olla aika jännä kombo. Siis vastuu on jokaisella itsellään, ketään ei pakoteta, kalorimäärät ovat vain keskimääräisiä arvioita – mutta kaikki ei ehkä tätä tajua ainakaan aluksi. Onneksi siis 12 viikossa tuskin saa suurempaa damagea aikaiseksi vaikka söisikin liian vähän ja kyllähän se oma fiilis sitten kertoo, että onko suunta oikea. On niitä vaarallisempiakin villityksiä! :D Ne, joille tällaiset ohjelmat on mahdollisesti huono juttu, ovat varmasti harvassa. TIU-mimmit on ihan mahtavia ja Kaylakin, mutta ehkä on hyvä pitää aina pieni filtteri päällä (ei Katrinan ja Karenan kroppia oo pelkillä TIU-treeneillä rakennettu ;)).

  • Reply
   monasdailystyle
   19.6.2015 at 07:41

   Tässä tullaan just siihen, että me ollaan niin yksillöllisiä. Mulla peruskulutus on vaan 1400 luokkaa. Mä tykkään myös yhdistellä näitä Kaylan treenejä muiden juttujen kanssa fiilispohjalta. Jos lähdetään vertaamaan Kaylan ja TIU tyttöjen ruokaohjeita, niin itse preferoin enemmän TIU tyttöjen, koska heillä on ihan järjetön määrä super kivoja reseptejä (myös blogi täynnä!). Kaylan ohjeet ovat loppujen lopuksi aika lyhykäiset ja niissä on tosi perus faktat ja perus ruokaohjeet. Sanoisin, että ne on nimenomaan silloin hyviä, jos ihan perusterveelliset elämäntavat on hakusessa. Mutta tuota kalorien kritisointia oon ihmetellyt.. Se kun löytyy ihan jokaikisestä paikasta.. Ja Kaylakin vain tuonut tuota esimerkkinä plus mainitsee vielä, että kun tavoite saavutettu pitää kalorit nostaa kulutuksen tasolle! Välillä tuntuu, että otetaan niin hitokseen raamutullisesti jotkut jutut ja sit niistä vedetään nettisivuilla hernareita ja aletaan syyttämään oikeasti vaan onnistuineita ihmisiä:D Koitetaan vaan keksimällä keksiä jotain negatiivista..:/

 • Reply
  Mari
  18.6.2015 at 13:21

  Hyvä postaus. Olen itsekin miettinyt näitä, kun olen pohtinut Kaylan treenejä aloittavani.
  Oletko itse treenannut vain Kaylan circuitteja vai lisännyt myös painoharjoittelua raskailla painoilla?

  • Reply
   monasdailystyle
   19.6.2015 at 07:35

   Mä oon tosi vähän treenannut salilla painojen kanssa viimisen vuoden aikana, mutta pääosin teen ihan fiiliksen mukaan. Sen jälkeen, kun olin tehnyt Kaylan 12 + 12 viikon ohjelmat niin jatkoin niin, että tein sieltä täältä treenejä ja sen lisäksi tykkään hurjasti noiden Tone it up tyttöjen treeneistä (löytyy you tubesta) ja sitten joogailen ja lenkkeilyn vastapainoksi:) Kannattaa ehdottomasti testailla näitä Kaylan treeneja, tosi hauskoja ja tehokkaita!:) Kesällä niitä voi tehdä myös vaikka ulkona!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *