4.3.2015

Terveellinen jälkiruoka

suklaamousse1

Chilillä maustettu terveellinen suklaamousse /
Ohje kirjasta 10 vuotta nuorempi 10 viikossa Thorbjörg Hafsteinsdottir

1 iso bataatti/ 1 BIG sweet potato
1 levy (200g) suklaata, kaakaopitoisuus vähintään 85% / 200g dark chocolate (cocoa min 85%)
30g voita / 30g butter
1/2 appelsiinin raastettu kuori / orange peels from 1/2 orange
1-2 rkl  appelsiinimehua / 1-2 tbs orange juice
1/2 punaista chiliä silputtuna / 1/2 red chili chopped
1 munankeltuainen / 1 egg yolk
2 munanvalkuaista / 2 egg whites

Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Keitä palat kattilan pohjalla vesitilkassa (vettä saa olla niin vähän, että se melkein ehtii höyrystyä). Varo keittämästä liian pitkään. Kun haarukka alkaa painua palaan kevyesti, bataatti on sopivan pehmeää. Soseuta se yleiskoneessa tai sauvasekoittimella. Tarvitset sosetta 200g. Helpommalla pääsee mikäli ostaa valmiin soseen! :)

Sulata suklaa vesihauteessa.

Lisää voi lämpimään suklaaseen. Sekoita suklaaseos bataattisoseeseen ja lisää appelsiinimehu, appelsiinikuori, chili ja keltuainen.

Voit panna seoksen jäähtymään jo tässä vaiheessa, jolloin siitä tulee nugaan kaltaista. Kevyemmän ja kuohkeamman herkun saat, kun vatkaat kaksi valkuaista vaahdoksi ja kääntelet hyvin varovasti seokseen ennen kuin panet sen jäähtymään. 

Cut the peeled sweet potato in small cubes and cook until soft but still firm. Mash the SP with blender or mixer and take 200g for the mousse. The rest can be frozen for later use. Meld the chocolate and add the butter in the warm liquid chocolate. Mix the choc. and butter mixture in the SP pure and add orange peels, juice, chili and egg yolk. Mix the egg whites to a firm foam and gently turn it in to the mixture. Place the mousse in a fridge to cool down.


Tässä uusintana yksi terveellinen jälkkäri, josta tykkään ihan hurjasti! Täyteläinen suklaamousse vie kielen mennessään ja moussen sisältämä chili antaa potkua aineenvaihdunnalle. Mousse sopii täydellisesti vihreän teen kanssa nautittavaksi.

Ihan mahtava vaihtoehto suklaalevylle, karkeille tai sipseille. Pienikin määrä saa jo herkkunälän tyydytettyä ja saat moussesta sekä antioksidantteja että proteiinia:)

Suosittelen muuten myös lämpimästi kirjaa, josta ohje on peräisin! 10 vuotta nuorempi 10 viikossa on Thorbjörg Hafsteinsdottirin kirjoittama terveyskirja, jossa on monia ihania reseptejä ja paljon inspiroivaa asiaa terveellisistä elämäntavoista. Todella inspiroiva ja motivoiva kirja, jossa on kymmenen viikon ohjelma hyvään oloon! :)

Ps. Olen ollut jo melkein kolme viikkoa ilman ylimääräisiä jätski yms herkkuja;) Muistatteko, kun vannotin herkkuttomuutta Perjantai 13. päivä – postauksessa? :D Okei, kyllä omatekemät hyvyydet sallin itselleni edelleen, mutta jäätelöä saati sokeritonta makeutusaineella buustattua suklaata ei ole tullut mieleen syödä viimeisen kolmen viikon aikana ;)

Ja hei, onko kukaan lähdössä mukaan aktiivisen arjen haasteeseen?!? :) Mitä mieltä olette, teenkö blogiin raporttia miten hyötyliikunta ja treenit sujuu haasteen tiimoilta? :)

Kuullaan taas pian!

Here is repeat for a recipe of healthy chocolate mousse. Try it and enjoy it with an easy conscience.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  jm
  4.3.2015 at 17:52

  Millä tavalla se nykyään sitten hetkuttelet? Kelpaako sinulle jatkossa enää entiset herkut?

  • Reply
   monasdailystyle
   5.3.2015 at 02:22

   Mulle myös hyvä “tavallinen” ruoka on herkuttelua:) Ja herkutellan voi myös maapähkinävoilla ja hedelmillä. Jäätelöä voin myös tehdä itse pelkästä banaanista! :)

 • Reply
  ida
  4.3.2015 at 18:12

  Hei Mona!

  Haluaisin kiittää sinua uskomattomasta määrästä inspiraatiota, jota löydän aina kun luen tekstejäsi.
  Sinun ansiostasi olen löytäny mm. Gabbyn kirjat, sekä joogailun josta on tullut minulle suorastaan välttämätön osa arkea :)

  Tänään irtisanoin vihdoin kuntosalikorttini, koska en viime kesästä lähtien ole tuntenut minkäänlaista vetoa jumppatunneille taikka salin puolelle. Uskon, että saan joogan avulla, sekä lenkkeilyllä pidettyä kuntoani yllä. Tunnin, parin päästä kuntosalijäsenyyden irtisanomisesta menin instagramiin ja ystäväni oli julkaissut upean mietelauseen Lao Tzu:lta; “When I let go of what I am, I become what I might be.” Uskon, että olen juuri sillä polulla millä on tarkoituskin :)

  On ollut mukavaa lukea tekstejäsi, joissa käsittelet enemmän Gabbyn kirjojen aihealueita, toivottavasti jatkat samaan malliin! <3

  • Reply
   monasdailystyle
   5.3.2015 at 04:14

   Voi Ida <3 Miten ihana oli lukea tällainen kommentti heti aamutuimaan <3 :)
   Kiitos niin ihanista sanoista. Kyllä se olet sinä joka inspiroi:)
   Mä oon niin samaa mieltä, että pitää kuunnella itseään ja tehdä niitä asioita, jotka aidosti tekee hyvän olon. Vaikka salilla käyminen tärkeää onkin, niin ei se tarkoita, että se olisi ainut oikea liikuntamuoto:) Jumpatkin on super kivoja, mutta "riehakkaat" tunnit eivät yksinkertaisesti sovi kaikille. Itse olen todella intuiviinen empaatikko ja lähinnä ahdistun helposti liiallisessa melussa ja levottomassa ympäristössä, joten on ollut todella mahtavaa löytää ja hyväksyä itselleen ne parhaimmat tavat saada hyvää oloa:)
   Gabbyn jutuista tulee aivan varmasti vielä rutkasti asiaa!! :) Ihana kuulla, että niitä kaivataan tännekin.
   Ihan mahtavaa loppuviikkoa Ida!

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *