2.3.2015

Se aika kuukaudesta

Kerran kuukaudessa vatsa kramppaa, alaselkä särkee, pää jomottaa ja mieli on räjähdys herkkä. Hyvin tuttua meille naisille… Itse olen saanut todella kivuliaisiin kuukautisiin suurimman avun magnesiumista. Magnesium käytön (ja e-pillerien lopettamisen jälkeen!! ) aloitettuani en ole kärsinyt juuri lainkaan kuukautiskivuista.

Magnesiumin lisäksi loistava vinkki lievittää väsynyttä ja känkkäränkkäistä oloa kerran kuukaudessa on lempeä jooga! Adrienen youtubesta löytyy tietty taas kaikkein kivoin versio;) En koskaan kyllästy tämän ihanan naisen videoihin.

Tähän joogaan tarvitaan mukaan joogamatto, tyynyjä ja viltti. Mukavat vaatteet päälle ja ota rento asento. Anna itsellesi hetki aikaa rentoutua ja keskittyä vain omaan kehoon.

Liikkeet ovat kevyitä venytyksiä ja hengitysharjoituksia, joten tämä onnistuu vaikket olisi koskaan aikaisemmin kokeillutkaan joogaa.

Kuukautisten aikaan on mielestäni naisilla loistava aika panostaa erityisesti omaan hyvinvointiin. Ottaa normaalia rennommin ja antaa keholle sen tarvitsemaa lepoa. Kuuma kylpy ja kevyt hieronta voi tehdä ihmeitä niin keholle, kuin mielelle.

Kuullaan taas pian!

It is the time of the month which we ladies are very familiar with. Stomach hurts, back is killing me and emotions are just like a roller coaster. For the pains I have found a great relief from magnesium supplements. In addition to that and for the mental stuff I really recommend a yoga session to make those days much more easier. Above on the video is one example.. :)

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply
  rosa
  2.3.2015 at 14:26

  hei, linkistäsi tuli mieleen vanha kirjoituksesi pillerien lopettamisesta. joko olet löytänyt tilalle uuden ehkäisyvaihtoehdon ? itse juttusi innoittamana lopetin pillerit ja olenkin käyttänyt kuparikierukkaa siitä lähtien :)

  • Reply
   monasdailystyle
   2.3.2015 at 15:38

   Moikka Rosa:) Hienoa, että postaus innosti lopettamaan pillerit. Niiden aloittamista suosittelen edelleenkin pohtimaan hyvin pitkään:) Meillä on kuparikierukkaa vähän vanhanaikaisemmat ja perinteisemmät menetelmät käytössä ;D

 • Reply
  Kristiina Maria
  2.3.2015 at 16:15

  Olipas osuva postaus, tein tuon videon juuri aamupäivällä! :D Ja se vaan on aina yhtä ihana. Videon perään tein vielä tämän meditaation kauratyyny mahan päällä. https://www.youtube.com/watch?v=NIjKfenNStA

  Mun on pakko käyttää kipuihin lääkettä parina päivänä kuusta, mutta vaihtoehtoiset kipujen lievityskeinot on kyllä tosi hyviä myös. Krampit saa helposti mielen tosi matalaksi ja mä olen ainakin paljon paremmalla tuulella, kun tiedän, että voin helpottaa kipuja luonnollisillakin keinoilla. Super kiva, että jaoit videon, toivottavasti siitä on hyötyä mahdollisimman monelle! Mä ainakin pyrin jakamaan kavereille omia hyviä kokemuksia kuukautiskupista sekä kauratyynystä, joogasta ja magnesiumista kivunlievityksessä, niin että jokainen voisi löytää keinoja miten omaa oloa voi vähän helpottaa kipulääkkeiden lisäksi. Nyt suuntaankin sohvalle lukemaan hyvää kirjaa raakasuklaan ja Yogin Women’s Tean kanssa. ;)

  • Reply
   monasdailystyle
   2.3.2015 at 16:33

   Oon niin samaa mieltä, hyvät vinkit pitää aina saada jakoon!! :)
   Kauratyyny munkin pitää hommata kotiin, sehän on ihan hartioillekin ihana! :)
   Hyvä kirja, raakasuklaa ja tee kuulostaa täydelliseltä yhdistelmältä. parhautta<3

 • Reply
  Hanna
  4.3.2015 at 08:03

  Kävin ravitsemusterapeutilla ja kysyin samalla tuosta magnesiumista voiko sitä käyttää koviin kuukautiskipuihin. Olin kanssa nimittäin päättänyt lopettaa ehkäisypillerit, jotka sain juurikin avuksi koviin kipuihin. Ravitsemusterapeutti sanoi, että magnesium voi aiheuttaa mahakipuja. Onko sulla käynyt näin? Mulla on päivän-parin ajan aika koviakin kipuja, joten joudun syömään särkylääkettä. Mutta toisaalta jos ajattelee positiiviselta kannalta niin mulla loppui epämääräiset migreenimäiset pääkivut e-pillereiden lopettamisen jälkeen. Joten mieluummin kyllä otan nuo luonnollisemmat kuukautiskivut :D

  Ja hommaa ihmeessä tuollainen kauratyyny!! Mä sain sellanen työkavereilta ja testasin eilen kipeään selkään. Ihan mieletön <3 Rakastan sitä :)

  Pakko vielä tähän loppuun kirjoittaa, että ihan mieletön kiitos Mona tästä ihanasta blogistasi <3 Hymy huulilla luen aina juttujasi ja saan niistä ihan mielettömästi inspiraatiota. Olet ihanan tuntuinen ihminen ja saat positiivisen asenteen tarttumaan myös tänne toiselle puolelle. Mielestäni kirjoitat ihanasti ja tekstiäsi on mukava lukea :) Otat myös esille tälläisiä asioita, josta jotkut muut saattaisivat vaieta (mikä onkin tyhmää koska esim juuri nämä kivut ovat usealle naiselle kuukausittaisia asioita). ISO KIITOS JA HALAUS MONA <3 :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *