5.2.2015

Asunnon hankinta Kuala Lumpurista

Aikaisemmassa Koti Kuala Lumpurissa– postauksessa tarkempi tietopaketti asunnon hankinnasta sai kannatusta, joten seuraavaksi luvassa seikkaperäistä juttua meidän asunnon hankintakokemuksista täällä.

Ensinnäkin, saimme hurjasti apua ja vinkkejä aikaisemmin täällä olleilta. Monen monta pientä vinkkiä auttoi paljon eteenpäin ja osasimme jo etukäteen odottaa hieman haasteellisempia ja hitaampia olosuhteita kuin koto Suomessa.

asunnonhankintakualalumpurista

Kaikkein järkevintä on aloittaa asunnon metsästys mahdollisuuksien mukaan jo kotoa käsin. Me tosin jätimme koko homman täysin tänne paikan päälle. Emme osanneet yhtään arvioida missä haluamme asua, saati millaisessa asunnossa. Meillä ei siis ollut juurikaan kriteerejä asunnon suhteen ennen kuin pääsimme perille. Kotoa käsin tarjontaan tutustuminen nopeuttaa kuitenkin prosessia paljon. Mikäli löytää mieluisia kohteita voi, vaikka sopia jo etukäteen välittäjien kanssa näyttöjä. Sähköposteihin ja tekstiviesteihin ei kannatta odottaa vastauksia välittäjiltä. Emme saaneet yhteenkään viestiin vastausta. Soittamalla tavoittaa välittäjän todennäköisimmin ,tosin yleensä vain noin joka toinen vastasi puhelimeen. Muutamat myös lupasivat puhelimessa palata asiaan, mutteivat koskaan palanneet. Näin täällä;)

kotikoti2

Aloitimme asunnon metsästyksen iproperty.com nettisivuilta. Muita hyviä on propwall ja mudah. Alkuun asuntojen selailu tuntui todella nuppineulan etsimiseltä heinäsuovasta. Valinnan varaa on paljon ja tosiaan myös alueita, joilta valita.

Meillä kävi ihan tajuttoman hyvä tuuri sen suhteen, että otimme väliaikaisen majoituksen Bukit Bingtang alueelta puoliksi vahingossa ja loppujen lopuksi rakastuimme heti juuri tähän alueeseen todella paljon. Kävimme katsomassa hieman muualtakin asuntoja, mutta Bukit Bingtang alueena nousi ehdottomasti suosikiksi. Asunnon sijainnin päättäminen rajoitti valikoimaa reilusti, jonka jälkeen oli paljon helpompi karsia ja katsastaa sopivia vaihtoehtoja.

kotikoti

Seuraavana vuorossa oli sopivan talon etsintä. Pelkästään täällä Bukit Bingtangin alueella on valtava määrä erilaisia ja eri tasoisia taloja, joista asuntoja on tarjolla. Kävimme katsomassa muutamaa, mutta jälleen kerran ihan järjettömällä tuurilla ihastuimme asuntoon, joka oli vastapäätä ensimmäistä majoitustamme! Muuttomatka ei ollut siis kovin pitkä tien toiselle puolelle.

Päätettyämme mihin taloon (Invito hotellin yläkerta*adlink) halusimme muuttaa alkoi välittäjien kanssa keskustelu (Huom! Todella moni käyttää Whats Up sovellusta!). Soitimme useammalle eri välittäjälle, joilla oli asuntoja tästä samasta talosta. Talo johon halusimme muuttaa oli vasta valmistunut, joten kaikki tarjolla olevat vuokra-asunnot olivat täysin uusia. Kaikissa asunnoissa oli kalusteet (täysin uudet) valmiina. Sänky, sohva, pöytä, tuolit yms. Joissakin asunnoissa oli vielä lisäksi kaikki muu tarpeellinen: kattilat, aterimet, petivaatteet yms. Niiden vuokra oli toki vähän kalliimpi, mutta toisaalta olisi säästynyt kaikkien tavaroiden ostamiselta ja roudaamiselta. Olisimmekin halunneet tuollaisen kaikilla varusteilla kalustetun asunnon mieluummin, joka olisi ollut noin 100 MYR kalliimpi, kuin tämä meidän (n. 25€) kuukaudessa. Pitkien keskustelujen jälkeen kävi kuitenkin ilmi, ettei kyseistä asuntoa saanut vuokrattua vain 5 kuukaudeksi. Meidän piti siis päättää halusimmeko tuon enemmän kalustetun 6 kuukaudeksi, jolloin olisimme joutuneet maksamaan yhden ylimääräisen kuukauden. Ero tähän vähemmän kalustettuun kasvoi sen verran isoksi, ettö päätimme hankkia itse nuo pienemmät tarvikkeet, jolloin säästämme useamman sata euroa.

asunnonhankintakualalumpurista2

Todella monien viestien, puheluiden ja eri välittäjien kilpailutuksen (viime kädessä keskustelimme puhelimitse kahden eri välittäjän kanssa samanaikaisesti, heitellen toiselta saamaamme tarjousta vastapuolen nokitettavaksi:)) jälkeen saimme vihdoin mielestämme kohtuullisen tarjouksen tästä kodista, johon päädyimme. Asunnossa on noin 40 neliötä ja tähän kuului kaikki isot huonekalut. Muut tarvikkeet jouduimme itse ostamaan. Saimme myös  kovalla työllä tingittyä telkkarin mukaan kauppaan;). Muuttaessa tosin huomasimme, että telkkari kyllä oli paikallaan, mutta antennijohtoa ei :D Noh, se ei paria euroa enempää maksanut.

Vuokran lisäksi kannattaa huomioida, että yleensä täällä pitää maksaa 2 vuokratakuuta plus “muita” kuluja. Yleensä vuokrat tulee myös maksaa käteisellä. Oli muuten järkyttävää nostella kauheaa kasaa riihikuivaa automaateista! :D Maksoimme siis koko viiden kuukauden vuokran kerralla. Kaikkineen asuminen (vuokratakuineen ja muine kuluineen) tuli siis maksamaan meille 16300 MYR. Tämän lisäksi maksamme vielä joka kuukausi veden ja sähkön erikseen.

Muuttopäivänä lähdimme samantien päiväksi Ikeaan ja Tescoon. Siellä kului tunti jos toinenkin ja matkaan lähti useampi sininen kassillinen tavaraa. Ei sitä oikein etukäteen edes ole tajunnut, miten paljon kaikkea pientä “välttämätöntä” tuleekaan tarvinneeksi. Ja edelleenkin meillä on todella vähän mitään tavaroita täällä.

Seuraavaksi tulossa postausta näistä kodin tarpeista, joita olemme hankkineet! :)

Mikäli teillä tulee mieleen jotain asunnon hankintaan liittyen niin laittakaahan ihmeessä kommenttiboksiin  kyssäreitä tulemaan! :)

Meidän koti löytyi tosiaan Invito Hotellin yläkerran asunnoista. Hotellista lisää löytyy kuvia täältä (adlink).

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Janet
  5.2.2015 at 13:45

  Olipas ihanaa lukaista kaikki postaukset läpi ja upputua hetkeksi lämpimiin maisemiin. :) Ehdin melkein jo unohtaa tämän kelin täällä, lumista loskaa tulee taivaalta. Ei olis pitänyt katsoa ikkunasta ulos. Halitukset sinne lämpimään, ihana lukea tein matkasta ♥

  • Reply
   monasdailystyle
   5.2.2015 at 15:14

   Kiitos ihana <3 Paljon haleja sinnekin ja koitan lähettää vähän aurinkoa ja lämpöä myös sinne <3 :)

  • Reply
   monasdailystyle
   5.2.2015 at 15:00

   Nööööyyyy!!! :D Joku jo varoittelikin, että saattaa olla tosi sensuroitu, mut et peruttu:O Taitaa siis jäädä leffan katsominen ens kesään :D

 • Reply
  lulu
  5.2.2015 at 17:21

  Moi, sitä jäin viielä ihmettelemään, että miks ette saaneet/halunneet koulun kautta jotain vaihtoon kuuluvaa asuntoa? Miksi halusitte oman vuokra-asunnon, kun sellasessa asuminen maksaa noin älyttömästi? :o Mielenkiinnolla seuraan teidän seikkailuja siellä ulkomailla!

  • Reply
   monasdailystyle
   5.2.2015 at 17:28

   Koulun asuntola olisi ollut per nenä noin tonnin luokkaa, joten meiltä kahdelta loppujen lopuksi ihan saman verran mitä tästä (2100myr/kk) maksetaan. Ja siellä ei oltaisi voitu asua yhdessä (pojat ja tytöt erikseen :D ), joten täytyy kyllä myöntää, ettei edes käynyt tuo vaihtoehtona mielessä:) Ollaan niin totuttu jo tässä reilun viiden vuoden aikana asumaan keskenään, että olis ollut tosi outoa muuttaa kimppakämpään jonkun muun kuin Eetun kanssa :D

   • Reply
    luumu
    5.2.2015 at 19:42

    Huh, onpas kallista asua opiskelijakämpässäkin siellä! Eli ymmärrän kyllä hyvin teidän valintanne :D

   • Reply
    ivy
    8.2.2015 at 12:50

    Jep, asuin myös viime vuonna KL:ssä ja koulun asuntolassa asuminen ei ole oikeastaan vaihtoehto. Kun ajattelee hinta-laatusuhdetta. Törmäsin blogiisi ensi kertaa, onpa kiva lueskella KL juttuja :)

    • Reply
     monasdailystyle
     10.2.2015 at 04:38

     Voi miten kiva kuulla, tervetuloa :) <3

 • Reply
  Sari | Wellnessmadness
  11.2.2015 at 06:53

  Hauska huomata, että joku muukin on samoilla linjoilla Chinatownista :) Meidän oli miehen kanssa tarkoitus myös asua kevät KL:ssä mutta päädyimmekin sitten Thaimaan puolelle Chiang Maihin. Yhtenä syynä juuri tuo asuntohomma, kun me olisimme ottaneet vain 3kk:si asunnon ja monet siitä varoittelivat, ettei vuokrasopimuksia ole helppo tehdä niin lyhyelle ajalle. Ja Thaimaa vaan on <3… Mukavaa opiskelukevättä teille, ehkä törmätään Bintangilla, meillä on tän kuun lopulla visarun sinne päin ja sitten maaliskuussa pitää tulla F1-ajot katsomaan :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published.