19.10.2014

Marraskuussa Prahaan

Marraskuun vaihde lähenee ja se tarkoittaa myös sitä, että mun ja Eetun vuosipäivä on ihan ovella. Ollaan oltu ensimmäisillä treffeillä 2.11.2009 ja sen jälkeen joka vuosi käyty reissussa jossain uudessa kaupungissa :) Siitä on tullut ihana yhteinen juttu. On myös aina niin ihana muistella reissussa vuosipäivänä meidän ekaa tapaamista. Tiesin tuolloin heti, että se on menoa nyt;)

Tänä vuonna emme malta lähteä mihinkään kovin pitkälle, koska pidempi reissu odottaa jo ihan kulman takana. Sen sijaan olemme miettineet vaihtoehtoja lähellä ja yksi uusi paikka olisi Praha. Monet ovat sitä kehuneet ja siellä pystyisi nauttimaan hyvästä ruuasta ja nähtävyyksistä kohtuu hinnoilla. Vuosi sitten olimme Budapestissa ja rakastuimme siihen molemmat!

Uskon, että siellä ruudun takana on moni, joka on Prahassa käynyt ja olisinkin ihan hurjan kiitollinen kaikista Praha vinkeistä! Puntaroimme vielä hotellin suhteen, joten hyviä hotellisuosituksia on aina kiva saada!! :) Meidän viime vuoden hotellista löytyy juttua Budapest Hotelli: Palazzo Zichy – postauksesta:)

prahahotelli

1. TÄÄLLÄ // 2. TÄÄLLÄ // 3. TÄÄLLÄ // 4. TÄÄLLÄ // 5. TÄÄLLÄ // 6. TÄÄLLÄ // 7. TÄÄLLÄ // 8. TÄÄLLÄ //(*)

Keräsin muutamia vaihtoehtoja eri budjeteilla ja voi vitsit valinnan varaa löytyy kyllä Prahasta paljon!:) Nyt siis puntaroimaan ja tekemään to do listaa Prahaan!! :) Ihanaa päästä taas kullan kanssa reissuun, se on ihan parhautta <3

“Travel is the only thing you buy that makes you richer”  ♥

(adlinks/mainolinkkejä*)

The November is soon to come which means that it is time to celebrate our five year journey together as lovebirds <3. We made this agreement together that we celebrate our anniversury every year in different place. This time we thought to stay in Europe as soon its time to go a bit further ;). We chose to visit Prague which is new place for both of us. We have heard lots of good things about this city from many and I just can’t wait to get there and enjoy the food and sights! If you guys, at the other side of the screen, have some hints and tips for Prague please share them with me. I would definitely love for instance recommendations of great Hotels or restaurants! :)

I already gathered few alternative hotels here and boy it looks like that we have a great amount of hotels to choose from. Next it is time to do To Do -List :)!!!

You Might Also Like

18 Comments

 • Reply
  Kristiina
  19.10.2014 at 09:18

  Oi Prahaan! Mun yksi niistä kaupungeista mihin ei kyllästy ikinä. Mä teen sulle pienen cityoppaan Prahasta ja laitan sen tulemaan sun meiliin :) samantyyppinen kuin se Budapestin opas oli. Mun hyvä ystävä asuu siellä ja hänen kanssaan ollaan nähty sitä oikeaa Prahaa ilman turistihössötystä, alle euron oluita ja niin hyvää ja halpaa ruokaa. Ootteko viikon siellä?

  Mä lähden tästä salille, oon ollu huonos kunnos ja tänään olo tuntuu lähes täydelliseltä :) Mukavaa sunnuntaita Turkuun <3 Pus

  • Reply
   Mona
   19.10.2014 at 09:21

   En kestä miten ihana oot <3<3 Sä oot oikee aarre:) Näillä näkymin ollaan vaan 4 pv:/ Suosittelisitko mieluummin viikkoa?
   Haleja muru <3<3

   • Reply
    Anni Emilia
    22.10.2014 at 17:21

    Mäkin olen avomieheni kanssa suuntaamassa Prahaan marraskuussa, olisi ihan huippua jos näitä vinkkejä olisi mahdollista saada myös jakoon! :)

    • Reply
     Mona
     22.10.2014 at 17:46

     Jee:) Teen ehottomasti sit postauksia ja koitan vaikka saada näitä teiltä ihanilta tulleita vinkkejä myös koottua <3 :)

 • Reply
  Pauliina
  19.10.2014 at 09:44

  Moikka!

  Olen pitkään sun ihanan aurinkoista ja positiivista blogia seuraillut mitää kommentoimatta ja nyt tulikin oiva tilaisuus kommentoida, kävin nimittäin viime keväänä Prahassa ja ihastuin kyllä paikkaan! Majoituttiin sellasessa hotellissa kuin Design hotel Elephant, oli edullinen ja siisti ja sijainniltaan hyvä. Etäisyys keskustaan tuntui oikeastaan lyhyemmältä mitä hotellikuvauksessa sanottin ja metropysäkki oli ihan vieressä. Metroa tulikin käytettyä, sillä suuri osa Prahan keskustassa olevista ravintoloista on turisteille suunnattuja ja hinta-laatusuhteetkin sen mukaisia. Käytän aina Tripadvisoria reissatessamme ja tälläkään kertaa se ei pettänyt. Löydettiin tosi ihania ja uskomattoman edullisia ravintoloita, vähän toki piti kartan kanssa sompailla ympäri Prahaa ;) Meidän ehdoton suosikkiravintola oli U Kroka. Vois lähteä pelkästään sen takia uudelleen Prahaan, hah! Myös Renomme oli ihana paikka joen varrella, helpompi löytää kuin tuo U Kroka. Sitten oli vielä The Tavern, ihan huippu amerikkalainen hampparipaikka! Tutustukaa ihmeessä Tripadvisorissa ainakin noihin :)

  Ja ihanaa matkaa, mihin sitten päädyttekin! :)

  • Reply
   Mona
   19.10.2014 at 09:50

   Voi ihana Pauliina <3 Kiitos vinkeistä :) Juuri ruokapaikkoja odotan kovasti Prahasta:) Ihana päästä nauttimaan hyvästä ruuasta uudessa kaupungissa:) Ja täällä ollaan myös henkeen ja vereen Tripadvisorin suosijoita, se on kyllä ehdoton:)
   Ihanaa sunnuntaita sinne Pauliina <3

 • Reply
  Vilhelmiina
  19.10.2014 at 12:16

  Heippa Mona!

  Me oltiin Prahassa 2012 keväällä, kun mieheni juoksi siellä maratonin. Praha on tunnelmallinen kaupunki! Me ehdittiin kiertää Prahan nähtävyydet (mm. korkea tv-torni, Prahan linna, Kafka museo) muutamassa päivässä. Praha on täynnä tunnelmallisia, edullisia kellariravintoloita! Käytiin myös yhtenä iltapäivänä leffassa, joten hyvä leffateatterikin sieltä keskustan tuntumasta löytyy :) Kävimme lisäksi yhtenä päivänä melko lähellä Prahaa sijaitsevalla Terezin entisellä keskitysleirillä. Aika rankka kokemushan tuo vierailu oli, ja loppupäivän tunnelma taisi olla aika mietteliäs ja hiljainen. Lisäksi pitää mainostaa Prahan ehdottomasti parasta kahvilaa, Cafe Louvrea! Miljöö on mielettömän kaunis, ja heidän kuuma kaakaonsa oli taivaallista! Reissullemme osui melko kylmät säät, joten taidettiin 5 päivän aikana käydä päivittäin nauttimassa kaakaot ;)

 • Reply
  Maria
  19.10.2014 at 12:25

  Hei jälleen. Olen käynyt kolme kertaa Prahassa ja yhä vaan haluaisin mennä uudelleen. Olemme majoittuneet pääasiassa niin, että tärkeimmät ostoskadut ja nähtävyydet ovat olleet lähellä. Olemme liikkuneet myös paljon kävellen. Viimeksi olimme tässä hotellissa: Design Metropol Hotel Prague, sijainti Naródni-kadulla (rauhallinen katu), josta oli lyhyt matka sinne, missä halusimme käydä. Sijainti oli todella hyvä. Henkilökunta oli myös todella mukavaa ja palvelualtista. Huoneemme ei ollut kovin suuri, mutta hyvin siisti ja toimiva, aamupala oli eräs parhaimpia, mitä kohdalleni on sattunut.

  Prahassa on mielestäni aivan mahtavaa liikkua jalkaisin, silloin näkee vaan niin paljon enemmän. Sen vuoksi emme ole valinneet hotellia kovin kaukana meille tärkeimmistä paikoista. Toki julkinen liikenne on myös selkeää. Nähtävää ja shoppailtavaa kyllä on, aika tahtoo vaan loppua kesken. Hintataso on vielä melko edullinen, esimerkiksi Wieniin verrattuna.

  Oikein ihanaa matkaa ja matkan suunnittelu ja odotus on melkein yhtä mukavaa :). Lämpimin terveisin Maria

 • Reply
  Neela
  19.10.2014 at 12:35

  Me olimme tänä syksynä häämatkalla Amsterdamissa ja Prahassa. Ihastuin molemiin, mutta jos menisin toisen kerran jompaan kumpaan kaupunkiin, menisin Amsterdamiin. Miksi näin, kerron lopussa.

  Praha on äärimmäisen kaunis kaupunki, etenkin pimeällä. Suosittelen varaamaan hotellin jostakin Prahan linnan lähistöltä. Meidän hotelli oli ihan Malostranské náměstí -aukion kupeessa. Sieltä oli lyhyt matka vanhaan kaupunkiin, Petrin-kukkulalle ja linnalle. Vieressä oli hyviä ruokapaikkoja ja ratikat kulkivat oikein kätevästi. Me pidimme erityisesti uusvanhasta synagogasta vanhassa kaupungissa, Petrin-kukkulasta sekä linnan alueesta. Matkamme ajaksi sattui vielä ihana sääkin, ja vietimme paljon aikaa vain kävellen ja istuskellen puistoissa ja terasseilla.

  Sitten niitä miinuksia. Meille jäi sellainen tunne Prahasta, että ihmiset olivat (todella) tylyjä ja välinpitämättömiä, paitsi hotellissamme. Olimme juuri ennen Prahaa Amsterdamissa, jossa ihmiset taas olivat ihania ja ystävällisiä. Lisäksi kaupunki on aikamoinen sokkelo. Kartan kanssa jouduimme kulkemaan joka paikkaan ja silti taisimme olla aina välillä eksyksissä. Amsterdamissa taas oli ihanan selkeä ja helppo liikkua. Prahassa kävelimme todella paljon ja ratikalla kävimme katselemassa kaupunkia vähän kauempaa.

  Ja ruoka… Jos tykkää syödä possua ja rasvaa, on Praha oikea paikka. Minä en kokenut juuri lainkaan upeita ruokaelämyksiä matkalla, mutta olenkin aika terveellisen ja kevyen ruuan ystävä. Moni muu on kyllä kehunut Prahan ravintoloita, joten mielipiteitä on tässäkin asiassa monia. Ruoka ja juoma oli kyllä edullista ja saimme usein alku- ja pääruuat ja juomat noin 15 eurolla /kaksi henkeä.

  Kielitaito: osa tsekeistä ei puhu englantia lainkaan. Me osaamme mieheni kanssa molemmat venäjää, ja sillä tulimme hyvin toimeen.

  Mutta ihana kaupunki Praha kyllä on, miinuksista huolimatta. Olen tosi onnellinen, että kävimme siellä. Nähtävää siellä on paljon. Suosittelen menemään etenkin, jos tykkäätte vanhoista, kauniista rakennuksista!

 • Reply
  Maria
  19.10.2014 at 12:54

  Heippa!! Itse en ole käyny prahassa mutta vaikuttaa todella mielenkiintoiselta paikalta, on ehdottomasti matkalistalla. Budapestissa olen käynyt kahteen kertaan, ja asunut myös pienemässä kaupungissa vaihdossa siellä. Unkari on mahtava paikka! Laitteletko lisää kuvia/matkaketomuksia dubaista? Sinne olisi tarkoitus nimittäin mennä ens vuonna :) mahtava blogi sulla! :) hauskaa syksyä!!

 • Reply
  Åsa-Maria
  19.10.2014 at 13:08

  Kahvilavinkki;

  Cafe Louvre

  Vanhanajan kahvila: kuin astuisi historiaan…. kahvilaan jossa kahvitteli mm Einstein

  Pöytiintajoilu eikä hinnat päätä huimaa, raput ylös II kerrokseen

  http://www.cafelouvre.cz/en/

 • Reply
  Åsa-Maria
  19.10.2014 at 13:33

  Hei!

  Suurinpiirtein kaikissa maissa, ainakin suurimissa kaupungeissa on turisteja huiputtavia
  taksikuskeja, mutta kuulemma erityisesti Prahassa !

  Norwegian lentojen yhteydessä tilasimme etukäteen lentokenntäkuljetuksen hotelliin sekä 3 vrkauden turistiliput joukkoliikenteeseen. Loistava palvelu! Kuljettaja ajallaan odotti kentällä nimikyltin kanssa, hinta etukäteen sovittu piti ja kuljettalta saimme tilaamamme turistiliput.

  Vaikka Praha on kompakti kaupunki, osoittautui noin 10 euron turistilippu oivaksi. Huristelimme ratikalla linnaan/katedraaliin ja sieltä jalan pois. Nimenomaan ratikka on kiva tapa liikkua. Toisin kun metrossa, ratikasta näkyy maisemia, kaupungin vilinää! Jos sää on kehno tai jalat väsähtäneet, voi istahtaa omalle sightseeingille ihan vain katselemaan maailman menoa.

  Mukavaa reissua!

 • Reply
  Riikka
  20.10.2014 at 10:17

  Me oltiin tässä hotellissa muutama vuosi sitten Prahan reissulla: http://www.perlahotel.cz/en/

  En tiedä onko se tarpeeksi hieno teidän makuun, mutta meidä kuuden hengen seurue tykkäsi kovin. Sijainti on aika täydellinen ja kaikki toimi moitteettomasti! Praha oli ihana, varsinkin kun oltiin keväällä ja oli vihreetä ja kaunista.

 • Reply
  Kati
  20.10.2014 at 12:18

  Kävin Prahassa kolme vuotta sitten maaliskuussa. Vanha kaupunki on erittäin tunnelmallinen ja Kaarlen sillalla on mukava ihastella maisemia pimeällä. Suosittelen käymään valkoisessa Bed-loungessa, sieltä sai hyviä cocktaileja ja tykkäisit varmasti sen sisustuksesta. :) http://www.bedlounge.cz/galerie-a.htm.

 • Reply
  Minni
  20.10.2014 at 15:30

  Varatkaa pöytä ja menkää tänne romanttiselle dinnerille: http://www.cafeimperial.cz/en/

  Hieno paikka ja erittäin herkulliset ruoat :)

 • Reply
  Nine
  22.10.2014 at 16:48

  Hello, I’m from the Czech Republic! :) Although I don’t live in Praque, I’ve been there several times. Our capital city is really beutiful. I recommend you to visit these main sights and places:
  – Charles Bridge
  – Prague’s Castle with beatiful St. Vitus Cathedral
  – Petřín Hill, where is the Mirror Maze and lookout tower, which looks like the little Eiffel tower :) Petřín is a large park and it’s known like romantic place for couples in love. You can go on the top by cable car.
  – Old town square with very famous medieval astronomical clock. It’s a big attraction for tourists, there are always so many people :D
  – Wenceslas Square
  – Vyšehrad’s historical fort
  – and of course the Pařížská street – it’s a street of luxury. Here you find luxury shops like Louis Vuitton, Prada, Gucci and more..
  Ok, I think I wrote you all important places to visit and I hope, that you’ll have a good time there :) I’m very excited when I can read your report from Prague :)

  • Reply
   Mona
   22.10.2014 at 16:50

   You are so kind – thank you for all tips <3 <3 <3 :)

 • Reply
  riiri
  22.10.2014 at 20:40

  Olin Prahassa vaihdossa viime kevään ja tässä ekat mieleentulevat vinkit:
  -Praha on loppujen lopuksi melko pieni (ydinkeskusta), joten kävellen pääsee ympäriinsä.
  -Metrot ja ratikat ovat kuitenkin myös todella helppoja käyttää. Ratikka 22 kiertää useimmat nähtävyydet ja sillä pääsee myös ylös Prahan linnalle, josta on huikeat näkymät kaupunkiin. Puolen tunnin metro/ratikkalippu maksaa 80senttiä (24korunaa) ja saat sen keltaisesta automaatista, et kuskilta. Lippu leimattava sekä metroon mennessä että ratikassa
  -Angelato-kahvilasta saat maailman parhaat jäätelöt (en ole varma onko auki syksyllä)
  -Mala Stranan kaupunginosasta löytyy huippu Barbar-ravintola, josta suosittelen erityisesti maistelu-menua.
  -Keskustan pääkadulla Narodni tridalta löytyy tyylikäs ja edullinen Narodni kavarna-kahvila, josta saa lounaan 2-4eurolla. Lisäksi paikan homemade-lemonade ja mustikkapannarit on nameja! Kehuttu Louvre-kahvila puolestaan lähes kadun toisella puolella
  -Vältä aukion ja vanhankaupungin turistiravintoloita
  -Ketjuliikkeet löydät Na prikope ja Vaclavske Namesti-kaduilta, kaikki mahdolliset luksusmerkit puolestaan Parizka-kadulta vanhan aukion läheisyydestä. Lisäksi keskustan ulkopuolella on useita ostoskeskuksia ja Outlet-kylä, joihin pääsee helposti metrolla.
  -Rossmannista (ja toisesta kosmetiikkaketjusta, jonka nimeä en millään muista) saat superedullisesti luonnonkosmetiikkaa (2-5e), joita Kemikaalicoctailin Noorakin suosittelee!
  -Lue Natan ravintolavinkit myös!
  -Parasta on vain kulkea ristiin rastiin ympäri keskustaa joen molemmin puolin:)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *