11.7.2014

Viljaton suolainen piirakka

Lupasin kirjoitella reseptiä viime sunnuntaina tekemälleni gluteenittomalle piirakalle. Löysin itse reseptin Viljavapaa keittö– blogista. Kurkkaa resepti täältä. Jouduin muutamaa kohtaa hieman muuttamaan, mutta loppujen lopuksi piirakka onnistui vallan mainiosti:) Ohjeessa ollutta sokerijuurikaskuitua en löytänyt mistään ja korvasinkin sen tapiokatärkkelyksellä. Laitoin myös luomu psylliumia enemmän kuin ohjeessa.  Oma piirakkavuokani on 27cm halkaisijaltaan ja tekemäni “kuiva” täyte meni vain puoliksi vuokaan. Tekaisinkin heti perään vielä toisen pohjan, johon lisäsin lopun täytteen. Sain siis ohjeen täytteestä kaksi piirakkaa. Toiseen piirakkaan laitoin päällimmäiseksi kerma/kermaviili/kananmuna seoksen sijasta kookosmaidosta, tuorejuustosta ja kananmunasta tehdyn seoksen ja toimi melkeinpä vielä paremmin! :)

Viljaton suolainen piirakka

Pohja
100 g voita
1 dl tapiokatärkkelystä
3 dl mantelijauhetta
1rkl psylliumia
1dl juustoraastetta
1 kananmuna
Täyte
noin 10cm purjoa
250g palvikinkkua
150g juustoraastetta
3 munaa
2 dl kermaa
2 dl kermaviiliä
basilikaa
mustapippuria

 

Sekoita pehmeään voihin tapiokatärkkelys, mantelijauhot, psyllium, juustoraaste ja kananmuna. Painele taikina tasaisesti vuokaan pohjalle ja reunoihin. Esipaista pohja 200° n. 10 min.

Pilko purjo, kinkku ja sekoita ne juustoraasteen ja mausteiden kanssa kulhossa. Sekoita toiseen kulhoon kermaviili, kerma ja kananmuna tai vaihtoehtoisesti kookosmaito, tuorejuusto ja kananmuna. Levitä kinkkuseos esipaistetun piirakan päälle ja kaada vielä nestemäinen seos piirakan päälle tasaisesti. Paista 200° 35-40 minuuttia.

Olin todella positiivisesti yllättynyt miten hyvä setti tästä tuli!! :) Seuraavaksi pitää alkaa testailemaan kokonaan myös maidotonta versiota. Jos teillä on jakaa hyviä vinkkejä ja ohjeita niin laittakaahan ihmeessä tulemaan:) Ja mikäli kokeilette tätä tehdä niin kertokaahan miten onnistui.

Follow on FACEBOOK // BLOGILISTA // BLOGLOVIN // INSTAGRAM

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *